SOKAZ forum
Pravila stolnog tenisa i njihove promjene
Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo
Brodov argument za prst je bio da to nije NAČIN na koji smo htjeli udariti lopticu.ib je napisao/la:E točno sam znao da će doć do ovoga s rubom.
Ako si rupio rubom reketa, lupio si reketom. Ako si lupio prstom, nisi lupio reketom. Nije li jednostavno?
Stolni tenis se igra reketima, a ne rukama.
Ista stvar i s rubom reketa. Lopta dobiva čudnu putanju koja nema veze sa smjerom odigravanja udarca i vara protivnika. Ko prst.
Tvoj je bio da je to udarac reketom. Slažem se, bio je.ib je napisao/la:A moj argument?
Ali nehotičan, nema veze s namjeravanim udarcem, vara protivnika ko i prst.
Ovo je besmislena rasprava, svako ima svoj stav.
Pretpostavljam da se pravila SOKAZ-a drže ITTF-a. Pa ću i ja. Dakle reket + šaka za mene legalno jer tako kaže ITTF, tj. SOKAZ. Time izbjegavam nesporazume i dvostruka tumačenja pravila tipa "to se tak oduvijek u mom podrumu igralo" ili "mene su ko malog učili...". Ima se lijepo crno na bijelo http://www.ittf.com/ittf_handbook/2008/2.pdf
a mozda da se dopusti odigravanje bilo kojim dijelom tijela ili predmetom? loptica te pogodi u nogu ti slucajno vratis i eto dobrog poena: nisi imao nikakvu losu namjeru, a loptica ima cudnu i neplaniranu putanju isto kao da si igrao rubom.
slazem se sa ib-om, stolni tenis bi se trebao igrati samo i iskljucivo s reketima.

slazem se sa ib-om, stolni tenis bi se trebao igrati samo i iskljucivo s reketima.
u teoriji zvuci super... ali onda bi trebao na svakom mecu upozoravati protivnika da servira iz ruke (ili skriva servu, ili ne baca lopticu ravno gore sa ispruzenog dlana) i provjeravati dozvoljene i nedozvoljene gume, jer pravila su pravila.dajdosta je napisao/la:Tvoj je bio da je to udarac reketom. Slažem se, bio je.ib je napisao/la:A moj argument?
Ali nehotičan, nema veze s namjeravanim udarcem, vara protivnika ko i prst.
Ovo je besmislena rasprava, svako ima svoj stav.
Pretpostavljam da se pravila SOKAZ-a drže ITTF-a. Pa ću i ja. Dakle reket + šaka za mene legalno jer tako kaže ITTF, tj. SOKAZ. Time izbjegavam nesporazume i dvostruka tumačenja pravila tipa "to se tak oduvijek u mom podrumu igralo" ili "mene su ko malog učili...". Ima se lijepo crno na bijelo http://www.ittf.com/ittf_handbook/2008/2.pdf
nije ni to čisto, jer je obavezno imati gumu na reketu. dakle, ako nisi lupio gumom, nisi lupio opet ispravno, jer drvo kojim si lupio nije dozvoljeni materijal za prekrivanje reketa, a i drukčije se ponaša od gume. a nije niti onako kako si namjeravao, kao što je to brod objasnioib je napisao/la:E točno sam znao da će doć do ovoga s rubom.
Ako si rupio rubom reketa, lupio si reketom. Ako si lupio prstom, nisi lupio reketom. Nije li jasno da jasnije ne može bit?
Stolni tenis se igra reketima, a ne rukama.
ovo kaj kaže brod, ako netko kaže prst, tvoj bod, ma svaka čast. ali sad će još ispasti da kad netko ne prizna prst, da je nesportski igrač, pizda. a čovjek se ravna po pravilima
Prst je prst. Ak priznaš dobiš pljesak, ak ne priznaš si pi zbog jednog boda. Samo što je u sokazu ekipa tak nabrijana na pobjedu (da na pobjedu, na osvajanje jednog boda u prvom setu na 1:1) da im Henry nije ni do koljena.
Ne znam kaj da velim za rub, očito je to krumpirčina kao i s prstom, ali ajde barem je reket pa to možeš prežvakat. I nije onaj iritantan zvuk
Serve iz ruke i nabacivanje serve na reket, lupanje reketom u stol (neki su ga pritom skoro i strgali - tu mislim na stol...) pa onda "majke mi nisam ga ni taknuo"...
Kad bi drvili po svemu tome, temperaturi, nagnutosti stolova, ne bi nijedan meč ni počeo. Tak da mi se ne da oko toga ni svađat na mečevima.
Za gume se slažem, pogotovo za sokaz, igraj s travom s kojom oćeš ali nek ima sve pipce. Ima ekipe koja se hvali da ima travu staru 10 godina. Ima pipce samo na rubu reketa.
Ali priznavanje prsta je svetinja.
Ne znam kaj da velim za rub, očito je to krumpirčina kao i s prstom, ali ajde barem je reket pa to možeš prežvakat. I nije onaj iritantan zvuk
Serve iz ruke i nabacivanje serve na reket, lupanje reketom u stol (neki su ga pritom skoro i strgali - tu mislim na stol...) pa onda "majke mi nisam ga ni taknuo"...
Kad bi drvili po svemu tome, temperaturi, nagnutosti stolova, ne bi nijedan meč ni počeo. Tak da mi se ne da oko toga ni svađat na mečevima.
Za gume se slažem, pogotovo za sokaz, igraj s travom s kojom oćeš ali nek ima sve pipce. Ima ekipe koja se hvali da ima travu staru 10 godina. Ima pipce samo na rubu reketa.
Ali priznavanje prsta je svetinja.