NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Problemi s ljepilom
Idite na 1, 2  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Duc

PostPostano: ned pro 12, 2010 7:14 pm    Naslov : Problemi s ljepilom Citirajte i odgovorite

Zašto mi nakon skidanja guma ostaju grudice ljepila na drvetu i spužvi? Kako to ukloniti, postoji li neko sredstvo i gdje se može nabaviti? Koristim ljepilo na vodenoj bazi.

Također, primijetio da spužva često zna pucati prilikom skidanja guma. Ništa mi se od toga nije događalo kod "starog" ljepila.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Burke

PostPostano: ned pro 12, 2010 7:28 pm    Naslov : Re: Problemi s ljepilom Citirajte i odgovorite

Duc (napisa):
Zašto mi nakon skidanja guma ostaju grudice ljepila na drvetu i spužvi? Kako to ukloniti, postoji li neko sredstvo i gdje se može nabaviti? Koristim ljepilo na vodenoj bazi.

Također, primijetio da spužva često zna pucati prilikom skidanja guma. Ništa mi se od toga nije događalo kod "starog" ljepila.

Sve je to normalno kod novih guma i ljepila.
Ljepilo jednostavno skidaš prstima (trljaš dok ne skineš) - za to treba neko vrijeme, ali što se može.
Postoji i neka tekućina, ali to ne prakticiram. Ovo prvo traje malo duže, ali je ''čišći'' posao.
Osim toga, to radiš samo kada mjenjaš gumu (ili ako strgaš reket).
Ako želiš često isprobavati razne gume onda moraš biti jako oprezan jer se spužve kod ''novih'' guma lako trgaju (što si i sam primjetio).

Dakle, gume nove tehnologije (sa ''speed glue'' efektom) se u principu ne trebaju skidati i preljepljivati, osim u slučaju kad baš moraš (strgana guma, strgano drvo ili kad mijenjaš gume)
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
dajdosta

PostPostano: pon pro 13, 2010 9:13 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ovisi i o ljepilu.
Geek (Vunderl) će ti vjerojatno znati više o tom, pošalji mu pm.
[Vrh]
Pale

PostPostano: pon pro 13, 2010 9:26 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Dali se "nove " (nova generacija) gume mogu lijepiti i sa starim ljepilom, pa nakon par skidanja i isprobavanja guma, zalijepiti sa ovim novim ljepilom??? Confused
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Tomaca

PostPostano: pon pro 13, 2010 10:06 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ikota (napisa):
Dali se "nove " (nova generacija) gume mogu lijepiti i sa starim ljepilom, pa nakon par skidanja i isprobavanja guma, zalijepiti sa ovim novim ljepilom??? Confused

nemoj nove gume ljepiti sa starim ljepilom , to su sada drugačije spužve koje če izgubiti karakteristike sa starim ljepilom

ps:kada ljepite stavite više slojeva(2) ljepila na spužvu ,lakše če se poslije skidati a i može se tanko tanko prelakirati drvo, tanko tanko ali srvarno tanko Very Happy
zalive

PostPostano: pon pro 13, 2010 12:08 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

najtanje je lakom za kosu Very Happy nije zezancija, to se nekad i radilo

mislim da se svako ljepilo ponaša na svoj način. ja sam koristio dandoy. on se primjenjuje samo na spužvu, ne na drvo, osuši se, za isprobavanje koristim jedan sloj, za trajno ljepljenje dva, drugi se nanosi nakon što se prvi posuši. ljepilo je malo deblje pa se zapravo relativno jednostavno skine ruljenjem i to kompletno, i to mi se sviđa

sad sam kupio haifu vodeno ljepilo pa ćemo vidjeti kakvo je ono. smrdi ko javni wc. miris 'eau de pisoir' ROFL
[Vrh]
zalive

PostPostano: pon pro 13, 2010 12:10 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

btw, navodno se softovi i trave interesantno ponašaju kad se vrhovi pipaca malo polakiraju ili pak prijeđu sa super-ljepilom Very Happy kažu upućeni da je efekt sličan kao kad se trava malo pofrita na suncu nekoliko dana, jedino se vršci malo sjaje, pa je uočljivije Very Happy

Zadnja promjena: zalive; pon pro 13, 2010 12:11 pm; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Tomaca

PostPostano: pon pro 13, 2010 12:11 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

zalive (napisa):
najtanje je lakom za kosu Very Happy nije zezancija, to se nekad i radilo

mislim da se svako ljepilo ponaša na svoj način. ja sam koristio dandoy. on se primjenjuje samo na spužvu, ne na drvo, osuši se, za isprobavanje koristim jedan sloj, za trajno ljepljenje dva, drugi se nanosi nakon što se prvi posuši. ljepilo je malo deblje pa se zapravo relativno jednostavno skine ruljenjem i to kompletno, i to mi se sviđa

sad sam kupio haifu vodeno ljepilo pa ćemo vidjeti kakvo je ono. smrdi ko javni wc. miris 'eau de pisoir' ROFL

to ljepilo me baš zanima kakvo je, ajde ga dofuraj sutra u dvoranu i onu gumu

od kud si naručio ljepilo
zalive

PostPostano: pon pro 13, 2010 12:14 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

tomaca (napisa):
to ljepilo me baš zanima kakvo je, ajde ga dofuraj sutra u dvoranu i onu gumu

sam si to tražio Beljenje

ej, dobro da si rekao da ti javim...u srijedu smo u dvorani, u utorak mi je iskrslo nešto, nije šansa da dođem ali u srijedu sam ziher...pa donesem onu gumu i uzmem ljepilo sa sobom
[Vrh]
Tomaca

PostPostano: pon pro 13, 2010 12:16 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

može u srijedu sam onda tamo , bum ti dofurao dipper III gumu da probaš najnovija guma dhs-a
Izra

PostPostano: pon pro 13, 2010 12:19 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

ja koristim butterfly free chack i nemam takvih problema. malo mozda ostane koja sitna grudica ljepila na drvetu ali to lako skinem rukom, na spuzvi ostane malo neravno i neravnomjerno ali nista alarmantno.

gumu s reketa skidam lako. to moze biti zato sto sam si drvo lakirao onako tanko tanko kako je tomaca rekao a moze biti i do ljepila.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Tomaca

PostPostano: pon pro 13, 2010 12:24 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

mislim da je to od lakiranja , ja si mogu neke gume zaljepiti bez nanošenja novog sloja ljepila ,uglavnom novije gume i fino drže može se igrati , a kad sam u nedostatku sa ljepilom ne skidam staro sa spužve nego stavim samo na drvo i to je to i tako se zna skupit dosta slojeva na spužvi koja mu daje onu elastičnost ali i težinu
zalive

PostPostano: pon pro 13, 2010 1:07 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

tomaca (napisa):
od kud si naručio ljepilo

od ttnpp.com. ej za dipper 3 ti nisam zainteresiran, ali ako imaš neki hurricane neo da se još drži...rado bih dvojku neo isprobao, jedino ja ti crvene koristim...
[Vrh]
Tomaca

PostPostano: pon pro 13, 2010 2:23 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

kak se zove ona kaj je kod štefa i jel mekanija od fokusa
wolf

PostPostano: pon pro 13, 2010 4:44 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Vidim... nema odgovora , punih dva sata Ceka mora da su se konačno prebacili na telefon Maaamaaaa Zubo
Tomaca

PostPostano: pon pro 13, 2010 4:52 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

ma nismo, i ja napet čekam odgovor Plazi jezik
geek

PostPostano: pon pro 13, 2010 9:00 pm    Naslov : Vodeno ljepilo Citirajte i odgovorite

Vodeno ljepilo (VOC free) treba skidati na način da se na topsheet (gumu) nalijepi ljepljiva folija. Zatim, spužvu treba lagano namazati parafinskim uljem za svjetiljke - prozirnim (dobavljivo u Bauhausu, Baumaxu), nikako ne parafinskim uljem za dječje guze iz ljekarni, jer je pregusto. Parafinsko ulje smekša vodeno ljepilo, pa se lako skida. Zaštitna folija na gumi služi da se ne "razlijepi" po topsheetu. Pri tome, spužva se ne oštećuje, budući da je glavni sastojak tuninga upravo parafinsko ulje.

Od lakiranja drva, jer se tu često pretjera, bolje je korištenje laka za kosu (Extra Strong iz DM-a) ili lanenog firnisa (svaka prodavaonica boja i lakova). Ako se već lakira, to treba činiti lakom u spreju, vrlo tanko i udaljeno od glave reketa.

Haifu vodeno ljepilo, nije samo ljepilo, već i tuning. Nanosi se od 5 - 7 slojeva, između se suši fenom. 300 ml sa poštarinom košta 180 kn. Koristi se za nove kineske gume, npr. Haifu Blue Whale II, Haifu Shark II, DHS Hurricane III Neo i sl.

Ostala vodena ljepila nanose se u jednom sloju na drvo, a u 2 sloja na spužvu, nakon što se prvi sloj u potpunosti osušio. To se vidi na način da ljepilo iz mliječno bijele boje postane prozirno.

Stara (brza) ljepila nije preporučljivo koristiti sa novim gumama za vodeno ljepljenje, jer su sve nove gume tipa Tensor. To znači na su spužve "napete" na gumu (topsheet). Kako brzo ljepilo na bazi trikloretilena rasteže spužvu, koja je već tvornički nategnuta tuningom, postoji opasnost od odvajanja topsheet-a od spužve i stvaranja "buhtle".

Većinu VOC free ljepila europskih i japanskih firmi proizvodi ista tvornica u Belgiji, i po premazivanju su tanka, lakša i teže se skidaju. Kineska vodena ljepila (DHS, Double Fish, LKT) su deblja, teža i lako se skidaju.
中國膠 (KINESKE GUME)
[Vrh]
wangli

PostPostano: pon pro 13, 2010 11:02 pm    Naslov : Re: Vodeno ljepilo Citirajte i odgovorite

geek (napisa):

Stara (brza) ljepila nije preporučljivo koristiti sa novim gumama za vodeno ljepljenje, jer su sve nove gume tipa Tensor. To znači na su spužve "napete" na gumu (topsheet). Kako brzo ljepilo na bazi trikloretilena rasteže spužvu, koja je već tvornički nategnuta tuningom, postoji opasnost od odvajanja topsheet-a od spužve i stvaranja "buhtle".

Većinu VOC free ljepila europskih i japanskih firmi proizvodi ista tvornica u Belgiji, i po premazivanju su tanka, lakša i teže se skidaju. Kineska vodena ljepila (DHS, Double Fish, LKT) su deblja, teža i lako se skidaju.

Mala ispravka... Nisu sve nove gume tipa Tensor, vec samo one proizvedene u Njemackoj, sa karakteristicnim logom. To naravno ne znaci da su sve gume proizvedene u Njemackoj, Tensor.
Isto tako nisu ni sve gume tvornicki tunirane pa bi se iste mogle zaljepiti starim ljepilom bez stete premda se ipak preporuca VOC free ljepilo. Thumbs up [/img]
[Vrh]
geek

PostPostano: pon pro 13, 2010 11:09 pm    Naslov : re: Citirajte i odgovorite

Pod Tensorom se nisu podrazumijevale gume firme Elastomer Gmbh (ESN), već gume sa tenzijom. Većina njih je, priznao to eksplicitno proizvođač ili ne, tvornički tunirano, pa tako i Tenergy.

Ako se "nove" gume lijepe "starim" brzim ljepilom (Speed Glue), tada, na gumu treba nanijeti prvi sloj, pričekati da se nakon rastezanja guma vrati u prvotni oblik (sat, dva), nanijeti drugi sloj, opet pričekati, pa tek kada se guma potpuno "vratila" u početni oblik, nalijepiti je na drvo. Pri tome, gumu ne treba rastezati, već je samo vertikalno pritisnuti.
中國膠 (KINESKE GUME)
[Vrh]
zalive

PostPostano: uto pro 14, 2010 9:38 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

tomaca (napisa):
kak se zove ona kaj je kod štefa i jel mekanija od fokusa

evo odgovora Zubo

ta kod štefa je se zove darker vlon-s silver v...i nije mekanija od focus I, iako nije tolika razlika

sam iskreno ne znam kaj će ti mekanije, ono kaj imaš na reketu, s tim si ubojit
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.