| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Zahvaljujete li naglas na promašenu servu protivnika? |
| DA |
|
21%
|
[ 8 ] |
| NE |
|
60%
|
[ 23 ] |
| ponekad |
|
18%
|
[ 7 ] |
|
| Ukupno glasova : 38 |
|
| Autor/ica |
Poruka |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: ned tra 30, 2006 7:00 pm Naslov
: "HVALA!" |
|
|
Kada ste igrač čiji protivnik fula servu, da li zahvalite ili prešutite? Mislite li da eventualno "hvala!" utječe na protivnika, ako da, kako?
Kada fulate servu, nervira li vas kada vam zahvale za to? Ili možda to očekujete od njih kao, hm, utjehu? Ili vas nije briga?
Ja recimo ne volim zahvaljivati jer mislim da bi netko mogao shvatiti kao "vađenje masti". Samo prešutim i (naravno) susprežem radost.
Isto tako ne volim previše kada mi zahvale kad ja fulam (ali nije da me smeta) jer se ionako već osjećam nesposobno i tupo.
Âmo s mišljenjima! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
tovar
Pridružen/a: 24. 05. 2005. (09:50:40) Postovi: 83 Lokacija: Planet Zemlja
|
Postano: ned tra 30, 2006 8:56 pm Naslov
: |
|
|
Kad protivnik fula servu u pravilu nišata ne kažem posebno ne ''hvala'' jer mislim da je to doljevanje ulja na vatru.
Kad ja fulam i dobijem zahvalu često znam reći ''i drugi put'', ali to ovisi o ozbiljnosti meča i protivniku.
Isto tako ako ja fulam servu, a nešto sam gađao i ne ljutim se previše. A najviše se ljutim ako promašim povratak protivnikove serve. _________________ Igram po principu: snađite se! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Moover
|
Postano: pon svi 01, 2006 3:00 pm Naslov
|
|
Naravno da zahvalim... i to još sa zlobnim osmjehom... a u sebi mislim "daj još jednu, daj još jednu..."  _________________ Moover, kuća stara  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bigdedi
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (23:04:55) Postovi: 678 Lokacija: Velika Gorica
|
Postano: uto svi 02, 2006 9:01 am Naslov
|
|
nemam što zahvaljivat. fulo je... a sad da "susprežem radost", ne baš... vrlo često (ako je gusto) ja to proslavim sa jednim krvnickim ČOOOOOOO ... igra se na poene, a ja upravo dobio jedan.. ako protivnika smeta moje slavlje nakon osvojenog poena, drago mi je, ipak igram protiv njega... moja igra se bazira na protivnikovom fulanju, a ne na mom poentiranju, tako da u vecini slucaja slavim kad je protivnik fulo...
(jeste li ikad vidli u nogometu da se sretno od nekog obrambenog odbije u gol i da napadac se ispricava momcadi koja je primila gol... ili ste vidli da prenabrijano slavi zajedno sa jos 10 suigraca) _________________ Juraj Huber, JT 1234 izgubljeni |
|
| [Vrh]
|
|
 |
travaroš s dva srajvera
|
Postano: uto svi 02, 2006 1:53 pm Naslov
|
|
| tovar (napisa): | Kad protivnik fula servu u pravilu nišata ne kažem posebno ne ''hvala'' jer mislim da je to doljevanje ulja na vatru.
Kad ja fulam i dobijem zahvalu često znam reći ''i drugi put'', ali to ovisi o ozbiljnosti meča i protivniku.
Isto tako ako ja fulam servu, a nešto sam gađao i ne ljutim se previše. A najviše se ljutim ako promašim povratak protivnikove serve. |
upravo to, meni je to ironično kad ti se netko zahvali na fulanoj servi mislim, zaštp stati na tome? zahvalit se treba onda i na fulanom ziceru, i općenito na svakoj prodanoj lopti...
ideja za paralelnu anketu: da li se radujete naglas bodu dobivenom prascem ili prasicom?  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
travaroš s dva srajvera
|
Postano: uto svi 02, 2006 2:04 pm Naslov
|
|
| bigdedi (napisa): | | moja igra se bazira na protivnikovom fulanju, a ne na mom poentiranju, tako da u vecini slucaja slavim kad je protivnik fulo... |
lovac, ha? da, specifična je koža lovca...
| bigdedi (napisa): | | (jeste li ikad vidli u nogometu da se sretno od nekog obrambenog odbije u gol i da napadac se ispricava momcadi koja je primila gol... ili ste vidli da prenabrijano slavi zajedno sa jos 10 suigraca) |
ali ipak, u pinagaču se ispričava, za prasce i prasice. kod servisa nije tvoja zasluga to što je protivnik fulao (osim ako si ne pripisuješ za zaslugu ako se protivnik "usrao" od tvog prijema servisa ), za razliku od poena iz igre gdje je itekako tvoja zasluga.
mislim da se u pingaču kuži tko slavi poen radi slavlja a tko ga slavi radi psihološke igre s protivnikom...moj je stav da na ovom našem nivou nije to nužno, jer ne igramo za lovu..no svatko ima pravo na mišljenje  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: uto svi 02, 2006 2:55 pm Naslov
|
|
| travaroš s dva srajvera (napisa): | ideja za paralelnu anketu: da li se radujete naglas bodu dobivenom prascem ili prasicom?  |
Nema smisla, ako se netko i raduje na glas ja ne želim znati.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bigdedi
|
Postano: sri svi 03, 2006 9:12 am Naslov
|
|
ajd ne pricaj svasta...
| travaros (napisa): | | lovac, ha? |
ma kakav lovac, nisam lovac...
| bigdedi (napisa): | | moja igra se bazira na protivnikovom fulanju |
i moja i tvoja i bilo cija sve do prvih par liga sokaza (a i tamo vecina).... ako ti (travaros) kazes da stvarno osvajas 7 do 9 poena forhend spinom, ili s*res ili smo svi sto te nismo slali u [edit] bremen [/edit] da igras za repku
znam da imas soft... dakle prebacis par loptica... protivnik krivo procijeni rotaciju, i npr. propadne mu u mrezicu...
Q: Da li je protivnik fulo? A: Je!!!
Q: Jesi li ti onda lovac? A: Nisi!!!
| travaros (napisa): | | u pinagaču se ispričava, za prasce i prasice |
i ispricam se... osim ako mi digo zicera ja zvekno, a loptica liznula mrezicu, to si je sam kriv... i opcenito ispricavanje obavljam tako da dignen ruku/reket... ima puno ljudi koji prasicu vide kao razlog da "malo" porazgovaraju... nemam im ja sta pricat, a tek kad se netko meni opsirno ispricava za prasicu, pa najradije bi ga !"/"%#%&=$ sto mi tako moze lagat u facu... _________________ Juraj Huber, JT 1234 izgubljeni
Zadnja promjena: bigdedi; sri svi 03, 2006 11:25 pm; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: sri svi 03, 2006 2:58 pm Naslov
|
|
Basel?  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bigdedi
|
Postano: sri svi 03, 2006 11:27 pm Naslov
|
|
: evo.. ispravio se... hvala na primjedbi... (iako bih radije da se ukljucis u raspravu nego da lovis lapsuze) _________________ Juraj Huber, JT 1234 izgubljeni |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: čet svi 04, 2006 12:32 am Naslov
|
|
Pa reko sam svoje mišljenje o servi. Prasice ionako nisu tema, ali naravno da se ispričavam na njih, čak i ako zicer tako zabijem.. Ja sam pristojan čovjek i ostaću pristojan čovjek i svima, štagod, kak bi vam ja to objasnio, svima, jer kad sam ja sa svima dobar.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
travaroš s dva srajvera
|
Postano: čet svi 04, 2006 7:56 am Naslov
|
|
| bigdedi (napisa): | i moja i tvoja i bilo cija sve do prvih par liga sokaza (a i tamo vecina).... ako ti (travaros) kazes da stvarno osvajas 7 do 9 poena forhend spinom, ili s*res ili smo svi sto te nismo slali u [edit] bremen [/edit] da igras za repku |
sori na misanderstendingu, shvatio sam da si lovac...inače, slažem se s tobom iako je sve to relativno. naravno da igramo na greške protivnika. pogotovo ja igram (iako ima i "gorih"). no definicija pobjednika pingpong meča je onaj igrač koji više puta prebaci lopticu preko mreže. neovisno o nivou igre. ak tako gledaš svi igraju na greške.
| bigdedi (napisa): | | znam da imas soft... dakle prebacis par loptica... protivnik krivo procijeni rotaciju, i npr. propadne mu u mrezicu... |
trenutno imam onu gumu između softa i trave. to je materijal u pravom smislu jer kad je uštopam ponaša se poput trave. rupa sam na bekendu i iz tog razloga sam nabavio materijal. čisto da prisilim protivnike da ne igraju samo na moju bekend stranu. i dalje mi je draže kad mi igraju na forhend, a ne da ih moram lovit...ionako nisam lovac jer je guma prebrza za to
nego, prije sam koristio soft jer sam se nadao da ću lakše napadati bekendom s njime i vraćati servise. i to se softom doista može lakše, ali kad si rupa...nego jedno moram reći. mislim da se soft neopravdano naziva materijalom, jer čisti (ovo što ja sad koristim nije soft nego mid-pimple) softovi nemaju nikakve veze s travom ili antispinom. loptice od softa idu pravilno, nema uštopavanja spina niti promjene smjera spina. postoji razlika u spinu između softa i normalne gume, ali opet, postoji i razlika izmeđ euro-japanskih guma i kineskih guma koje puno jače vuku (i gadnije su općenito od softa), pa svejedno nitko kineske gume ne naziva materijalima.
| travaros (napisa): | | u pinagaču se ispričava, za prasce i prasice |
| bigdedi (napisa): | | i ispricam se... osim ako mi digo zicera ja zvekno, a loptica liznula mrezicu, to si je sam kriv... i opcenito ispricavanje obavljam tako da dignen ruku/reket... ima puno ljudi koji prasicu vide kao razlog da "malo" porazgovaraju... nemam im ja sta pricat, a tek kad se netko meni opsirno ispricava za prasicu, pa najradije bi ga !"/"%#%&=$ sto mi tako moze lagat u facu... |
normalno, pa i ruka je isprika a i inače se slažem, nema se tu kaj. iako ja svakiput kažem, reda radi...mene zapravo niti ne smetaju prasice osim onih kad stisneš protivnika a on ti iz podređene situacije stisne prasca ili prasicu na loptu koju je jedva vratio za takvu se i treba ispričavati!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zacko
|
Postano: čet svi 04, 2006 9:26 am Naslov
|
|
| Nikad ne zahvaljujem na promašenoj servi i to iz razloga jer i mene dosta nervira kad mi neko zahvaljuje. Inače, soft je materijal jer loptica nakon dobrog uštopanog spina dosta propada i teže je podić sljedeći spin. A i drukčije se ponaša u pimplu jer loptice nisu ni rezane ni flah. Dosta puta te to može zbunit pa nekad čak i više nego trava. Ali kod svih materijala puno ovisi od načina na koji čovjek s materijalom igra. Što je raznovrsniji to ga je teže skužit pa samim time i guma izgleda opakije. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: čet svi 04, 2006 9:59 am Naslov
|
|
| travaroš s dva srajvera (napisa): | | mislim da se soft neopravdano naziva materijalom, jer čisti (ovo što ja sad koristim nije soft nego mid-pimple) softovi nemaju nikakve veze s travom ili antispinom. loptice od softa idu pravilno, nema uštopavanja spina niti promjene smjera spina. |
Taj prokleti soft je NAJGORI. MATERIJAL. EVAH.
Protiv trave i antispina barem igraš po kuharici, protiv softa zoveš muze s neba, a one se oglušuju. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bigdedi
|
Postano: čet svi 04, 2006 11:16 am Naslov
|
|
| travaros (napisa): | | mislim da se soft neopravdano naziva materijalom |
vecina mene se slaze s tim.... tehnika igranja softa ne razlikuje se toliko od tehnike igranja beksajdom.... jedino se na softu slabije osjeti prethodna rotiranost loptice, ali je onda i upucena loptica slabije rotirana...
| zacko (napisa): | | puno ovisi od načina na koji čovjek s materijalom igra |
tocno... no soft niked nemre zamijenit beksajd.... sve sta se sa softom moze, moze se i sa beksajdom (samo je za to potrebno puno vise rada, truda, znanja)... a mnoge stvari koje se mogu sa beksajdom ne mogu se sa softom...
| ib (napisa): | | Taj prokleti soft je NAJGORI. MATERIJAL. EVAH. |
priznajem da uzivam igrati protim materijala... nikad nije bilo lakse  _________________ Juraj Huber, JT 1234 izgubljeni |
|
| [Vrh]
|
|
 |
travaroš s dva srajvera
|
Postano: čet svi 04, 2006 11:36 am Naslov
|
|
o softu najviše govorim iz vlastitog iskustva igranja s njim. istina je da soft ima tu za protivnika nezgodnu osobinu spuštanja lopte, iz razloga što općenito spušta loptu, na dobro i loše. to je i prednost i mana, jer nisku loptu treba znati podići sa softom. nekome s lošim bekendom to zna biti veliki problem.
druga osobina softa je slabiji spin. lakše je primati serve, u biti sve je lakše budući da koliko god slabi bio njegov spin, soft protivnikov spin kontrolira i obrće na puno lakši način nego što bi to npr. činila beksajd guma koja slabo vuče.
međutim i dalje mislim da je igrati protiv softa slično (samo u suprotnom smjeru) isto kao i protiv kineskog beksajda. kod softa protivnik očekuje jaču rotaciju nego što bude, kod kineskog beksajda je obrnuto. a da ne govorimo o izlizanim i starim gumama koje se donekle ponašaju slično softu. ako tako gledamo sve te gume se ponašaju kao materijali jer ne daju loptu na koju smo navikli (euro-japanski backside tipa srivera ili sličan) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
travaroš s dva srajvera
|
Postano: čet svi 04, 2006 11:37 am Naslov
|
|
| ib (napisa): |
Protiv trave i antispina barem igraš po kuharici, protiv softa zoveš muze s neba, a one se oglušuju. |
ovo je istina ali ti koristiš travu pa ti je specifično, nemaš se šta žaliti  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: pon srp 09, 2007 4:23 pm Naslov
|
|
moram odgovoriti na temu jer imam osjecaj da se malo izdvajam od ostalih...
UVIJEK kad protivnik fula servu kazem hvala, isto kao sto kazem sori ili pardon kad pogodim prasicu ili nec.
tako nas je svih ucio trener u mom klubu od najranijih pocetaka treniranja pa mi je to normalno, cak nekad i kazem hvala kad protivnik fula cisti poen. za mene to nije vadjenje masti vec prizanje da poen nisam osvojio igrom nego srecom.
takodjer sam se navikao i u prijateljskom mecu nista ne oprastati, dakle nema ponavljanja poena kad protivnik fula servu, isto tako ne bih prihvatio da servu koju ja promasim ponavljamo.
nezamislivo mi je da nakon prasice pocnem slaviti, za tako nesto se treba uzeti bod i dati ga protivniku.
stara je kineska: "cuvaj se covjeka koji nakon prasice vice CHOOOOOOO!!!"
[edit] kad malo scrollam gore vidim da ovo ispada kao da se odnosi na bigdedija. pardon, nisam pisao o nikom odredjenom. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bigdedi
|
Postano: sri srp 11, 2007 12:37 pm Naslov
|
|
| Citat: | | pardon, nisam pisao o nikom odredjenom. |
sve 5
nego vidli smo se na jednom nedjeljnom turniru u utrinama... steta, nismo se upoznali, no dobro, bice opet prilike... _________________ Juraj Huber, JT 1234 izgubljeni |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: sri srp 11, 2007 6:25 pm Naslov
|
|
da, ja sam bio malo izgubljen u vremenu i prostoru pa nisam znao tko je tocno jura od svih onih tamo
a dobro, sad idem na more ali od 9. mjeseca cu dolaziti opet u utrine a i pocet cu igrati u sokazu. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|