SOKAZ forum
Univerzalna chat tema
Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo
dobro je, jer će uskoro netko odigrati i trostruki aksl, touchdown, penal, tricu, bananu, al mogao bi završiti i u offsideu ili protivnikov napad zaustaviti klizećim startomČupa je napisao/la: ovaj će lupat škarice, ovaj će gađat u rašlje, treći će pak odigravati passing shot, beksajd će se softom zvati... suhi list se već odigrava... ne bu dobro.
evo za nadobudne:
suhi list:
kad ti se netko brani balon obranom umjesto da zakucaš loptu kao što si radio zadnjih pet udaraca (a on vratio) ti je vračaš udarcem istovjetnim kao kad loviš od stola (dakle pokret odozgo prema dole, otvorenim reketom s jako puno reza) samo s visoka.
Udarac je poprilično nepouzdan (osim ako nisi maher) jer loptica jako čudno leti (diže se prema gore pa se često desi da prebaciš stol ako ne paziš). Stoga ga treba izvoditi na kraće balone - na stolu ili blizu stola jer je margina greške manja.
Efekt je da loptica putuje u obliku obrnutog luka, skoro kao slovo U pa tek onda počinje padati zbog gravitacije. Kad je dobro izveden izgleda kao da je lopta jedva dotakla stol
Zbog toga i ima takav naziv jer se ponaša kao suhi list kad pada na zemlju.
Osim što je iznenađujuć, udarac je neugodan jer je brz i ima rotaciju rezane lopte.
No fakat ga je lako promašit a alternativa je "smeš drajf" pa ga ljudi rjetko koriste jer su puno sigurniji kad napadaju na uobičajen način.
suhi list:
kad ti se netko brani balon obranom umjesto da zakucaš loptu kao što si radio zadnjih pet udaraca (a on vratio) ti je vračaš udarcem istovjetnim kao kad loviš od stola (dakle pokret odozgo prema dole, otvorenim reketom s jako puno reza) samo s visoka.
Udarac je poprilično nepouzdan (osim ako nisi maher) jer loptica jako čudno leti (diže se prema gore pa se često desi da prebaciš stol ako ne paziš). Stoga ga treba izvoditi na kraće balone - na stolu ili blizu stola jer je margina greške manja.
Efekt je da loptica putuje u obliku obrnutog luka, skoro kao slovo U pa tek onda počinje padati zbog gravitacije. Kad je dobro izveden izgleda kao da je lopta jedva dotakla stol
Zbog toga i ima takav naziv jer se ponaša kao suhi list kad pada na zemlju.
Osim što je iznenađujuć, udarac je neugodan jer je brz i ima rotaciju rezane lopte.
No fakat ga je lako promašit a alternativa je "smeš drajf" pa ga ljudi rjetko koriste jer su puno sigurniji kad napadaju na uobičajen način.
zac, čuj, nepoznam te...Al ako mi bućo i izra kažu da si maher stolnog tenisa onda te takvim i smatram.zacko je napisao/la:Vau!
Odsad ću samo suhim listom zabijat! Al probat ću to izvest da se praktički niti ne primijeti da je lopta udarila u stol. Jedino moram pazit da mi sudac ne oduzme poen!
Suhi list rules!
Smeš drajv je za curice!¨
Kao maher, moraš se složiti da je u stolnom tenisu izmjena dinamike, i odigravanje onoga što protivnik ne očekuje jako bitna jer poremetiš protivnikovu igru i možeš nametnuti svoju. Ako iz jednog stava možeš odigrati više udaraca to si kompletniji igrač i protivniku je teže čitati tvoju igru. Raznovrsnost u stolnom je jako bitna.
Suhi list je zabavan al jest i poprilično nekonzistentan udarac i Smeš drajv je puno bolji. No ako udariš suhi list kad čovjek očekuje smeš....e to čini razliku.
Ti kao vrstan i školovan igrač to vjerojatno nećeš nikad odigrat jer rasturaš smeš, al netko tko ima vica u igri, kome je gušt šokirati protivnika i/ili odigrati nešto neuobičajeno će ga koristiti. Pa makar samo da poslije toga može uzviknuti "Suhi list! hehehe" i nasmijati svoju ekipu a protivnike ostaviti u tupilu od nekuženja.
Dren, al taj tvoj suhi list odigraš jedanput u meču maximalno tak da imat poseban naziv za to mi je malo bezveze.
A i da se odigrat dobro jedino ak je dovoljno kratka lopta. A opet ak je dovoljno kratka lopta onda je lako i zabit kako ti kažeš smeš drajvom.
Odigram i ja to nekad al ne zovem to suhim listom. Zabijanje ko i svako drugo samo kaj malo drukčija dolazi lopta protivniku. Ionak kad to igrač odigra gotov je poen jer je to jako zabijeno. Za koristit u drugim situacijama nije. Odnosno nema učinka i preriskantno je ak hoćeš dobro izvest. Ak izvedeš traljavo i samo staviš na stol protivniku se diže zicer.
Tak da za mene to još uvijek nije neki udarac koji bi trebao imati naziv. Al bar ću se odsad kad to odigram sjetit tebe i suhog lista.
To ti je slično ko i kraćenje zicera. Jako zahtjevno za izvest dobro i rijetko itko pokušava. Nije preveć učinkovito. Lakše zabit. Samo pravi majstori to mogu bez puno pogrešaka napravit. U Sokazu mislim nitko. Naravno desi se da dobro to izvedeš al ne u serijama.
A i da se odigrat dobro jedino ak je dovoljno kratka lopta. A opet ak je dovoljno kratka lopta onda je lako i zabit kako ti kažeš smeš drajvom.
Odigram i ja to nekad al ne zovem to suhim listom. Zabijanje ko i svako drugo samo kaj malo drukčija dolazi lopta protivniku. Ionak kad to igrač odigra gotov je poen jer je to jako zabijeno. Za koristit u drugim situacijama nije. Odnosno nema učinka i preriskantno je ak hoćeš dobro izvest. Ak izvedeš traljavo i samo staviš na stol protivniku se diže zicer.
Tak da za mene to još uvijek nije neki udarac koji bi trebao imati naziv. Al bar ću se odsad kad to odigram sjetit tebe i suhog lista.
To ti je slično ko i kraćenje zicera. Jako zahtjevno za izvest dobro i rijetko itko pokušava. Nije preveć učinkovito. Lakše zabit. Samo pravi majstori to mogu bez puno pogrešaka napravit. U Sokazu mislim nitko. Naravno desi se da dobro to izvedeš al ne u serijama.
nebih se čudio Drene da i u svakodnevnom razgovoru koristiš izraze poslijeratne nadobudne generacije kvazlingvista poput zrakomlata , međunožnih gurala i sl . pa onda i u pravopis stolnog tenisa želiš ugurati neke inove
. Kad si ti već tako nadobudan evo i nekih mojih prijedloga za nove riječi
, drugi put kad se vidimo , nadam se da ćeš ih koristit , bar ovu prvu ,
*Kabul - Dalmatinac koji sliči na bika
*Sidney - dalmatinska naredba za sjesti
*Belfast - brzo zvono
*Licemjeri - estetski kirurzi
*Origami - zaliti se na mucninu neke bliske osobe
*Herpes - gospodin pas
*Nestanak - Eliot Ness na dijeti
*Viza - pitati tko podrzava neki prijedlog
*Mine - odgovoriti na pitanje podrzavate li neki prijedlog
*Opijanje - narediti da se janje dovede u alkoholizirano stanje
*Kajdanke - Zagorac koji ne razumije njemacki
*Rotkva - crvena patka
*Datulje - nekome podijeliti ulje
*Aloja - kreten koji sam sebe zove na telefon
*Karanfil - ljubitelj Gorana Karana
*Repatica - ptica koja pjeva Eminema
*Donacija - sjediti u drustvu nacista
*Fukara - seksualno ugrozena papiga
*Katran - macka u bijegu
*Dograditi - natjerati psa da radi
*Pigment- svinja s okusom mentola
*Čizmica- mala macka koja jede sir
*Kreten- skupina od deset zaba
*Kriket - macka ogrezla u kriminalu
*Transparent - tvrtka za prijevoz roditelja
*Petak - ak ak ak ak ak
*Bosti - imenovanje sefa
*Mužjak - snazan suprug
*Gorila - Los Angeles u plamenu
*Nemati - otac
*Tonaliteti - zamoliti nekoga da tetki natoci pice
*Pesimističan - tajanstveni zagorski pas
*Bermuda - medvjeđa jaja
*Jamajka - priznati majcinstvo
*Japan - proglasiti se bogom šume
*Džibuti - opsovati Zlatana Stipisica Gibonnija
*Kajmanski otoci - zagorski bregi
*Gana - zena s pistoljem
*Kanada - sliciti na Dalmatinku Nadu
*Kenija - autobiografski roman lutke Barbie
*Kuba - žena na trecu potenciju
*Meksiko - reci nekome da je mekušac
*Nigerija - biti u drustvu s crncem
*Somalija - tisucu lisica
*Kornjače - ne bas uspjesan crkveni zbor
*Gazela - Zagorka koja otima tuđe muževe
*Miševi - grupni seks
*Barakuda - izgubljena Zagorka
*Udav - pseci penis
*Pitoni - narediti Toniju da pije
*Zebre - Srbin pokusava pogoditi zadnje slovo abecede
*Zagorje - Zagorovo javljanje na telefon
*Romantičar - pripadnik romskog naroda koji proucava antiku
*Trijumf - tri djevice
*Aerobik - bik koji leti
*Bijeda - pristati na seks sa zenom
*Bremen - Srbi
*Breskva - srpska patka
*Poniženi - darovati supruzi malog konja
*Očevidi - zamoliti oca da nesto vidi
*Kosti - pitati nekoga za identitet
*Kopita - pitati tko pita
*Nebuloze - razocarani Zagorac
*Burundi - žedni Zagorac
*Bezbolan - zabranjeno govoriti bosanskim naglaskom
*Mamuti - nekome psovati majku
*Ideja - najaviti vlastiti dolazak
*Ustanova - plastična operacija usana

*Kabul - Dalmatinac koji sliči na bika
*Sidney - dalmatinska naredba za sjesti
*Belfast - brzo zvono
*Licemjeri - estetski kirurzi
*Origami - zaliti se na mucninu neke bliske osobe
*Herpes - gospodin pas
*Nestanak - Eliot Ness na dijeti
*Viza - pitati tko podrzava neki prijedlog
*Mine - odgovoriti na pitanje podrzavate li neki prijedlog
*Opijanje - narediti da se janje dovede u alkoholizirano stanje
*Kajdanke - Zagorac koji ne razumije njemacki
*Rotkva - crvena patka
*Datulje - nekome podijeliti ulje
*Aloja - kreten koji sam sebe zove na telefon
*Karanfil - ljubitelj Gorana Karana
*Repatica - ptica koja pjeva Eminema
*Donacija - sjediti u drustvu nacista
*Fukara - seksualno ugrozena papiga
*Katran - macka u bijegu
*Dograditi - natjerati psa da radi
*Pigment- svinja s okusom mentola
*Čizmica- mala macka koja jede sir
*Kreten- skupina od deset zaba
*Kriket - macka ogrezla u kriminalu
*Transparent - tvrtka za prijevoz roditelja
*Petak - ak ak ak ak ak
*Bosti - imenovanje sefa
*Mužjak - snazan suprug
*Gorila - Los Angeles u plamenu
*Nemati - otac
*Tonaliteti - zamoliti nekoga da tetki natoci pice
*Pesimističan - tajanstveni zagorski pas
*Bermuda - medvjeđa jaja
*Jamajka - priznati majcinstvo
*Japan - proglasiti se bogom šume
*Džibuti - opsovati Zlatana Stipisica Gibonnija
*Kajmanski otoci - zagorski bregi
*Gana - zena s pistoljem
*Kanada - sliciti na Dalmatinku Nadu
*Kenija - autobiografski roman lutke Barbie
*Kuba - žena na trecu potenciju
*Meksiko - reci nekome da je mekušac
*Nigerija - biti u drustvu s crncem
*Somalija - tisucu lisica
*Kornjače - ne bas uspjesan crkveni zbor
*Gazela - Zagorka koja otima tuđe muževe
*Miševi - grupni seks
*Barakuda - izgubljena Zagorka
*Udav - pseci penis
*Pitoni - narediti Toniju da pije
*Zebre - Srbin pokusava pogoditi zadnje slovo abecede
*Zagorje - Zagorovo javljanje na telefon
*Romantičar - pripadnik romskog naroda koji proucava antiku
*Trijumf - tri djevice
*Aerobik - bik koji leti
*Bijeda - pristati na seks sa zenom
*Bremen - Srbi
*Breskva - srpska patka
*Poniženi - darovati supruzi malog konja
*Očevidi - zamoliti oca da nesto vidi
*Kosti - pitati nekoga za identitet
*Kopita - pitati tko pita
*Nebuloze - razocarani Zagorac
*Burundi - žedni Zagorac
*Bezbolan - zabranjeno govoriti bosanskim naglaskom
*Mamuti - nekome psovati majku
*Ideja - najaviti vlastiti dolazak
*Ustanova - plastična operacija usana
e Zacko, sad si me razocarao k'o co'eka, da si prisustvovao odlučujućoj utakmici 1.lige jesen 2010., 11. kolo, Transagram - Dr. Časl. Butterfly, meč Mikulec - Knežević, setovi 2:2, rezultat mislim 9:9, Miki na izmaku snaga, potrošio je tajmaut i nakon par izmjena poena odigrava upravo taj udarac.... vodstvo 10:9 i dodatni tajmaut popračen pljeskom mnogobrojnih sudionika.... sve zabilježeno Thammovom kamerom pa ćeš imat prilike i to vidjet.... mada me čudi kak to već nije na jubitou....zacko je napisao/la: Jako zahtjevno za izvest dobro i rijetko itko pokušava. Nije preveć učinkovito. Lakše zabit. Samo pravi majstori to mogu bez puno pogrešaka napravit. U Sokazu mislim nitko.
- dundo bumbo
Bolfi!
Waldner je to radio savršeno sa visokim postotkom al se čak i njemu znalo zalomit loša verzija koju protivnik u naletu zabije. Il mali Karakašević recimo. Znači igrači sa savršenom rukom (osjećajem za loptu).
Rope, i dalje mislim da to niko u sokazu nemre to napravit sa visokom sigurnošću. Nisam vidio taj potez Mikija al i dalje mislim da nemre to savršeno napravit u više od 50% pokušaja. Tak da se ni njemu to ne isplati. Zabit može sa 95% sigurnošću. Al naravno da Miki vjerojatno može to napravit s najvećom sigurnošću u sokazu jer ima dobru ruku.e Zacko, sad si me razocarao k'o co'eka, da si prisustvovao odlučujućoj utakmici 1.lige jesen 2010., 11. kolo, Transagram - Dr. Časl. Butterfly, meč Mikulec - Knežević, setovi 2:2, rezultat mislim 9:9, Miki na izmaku snaga, potrošio je tajmaut i nakon par izmjena poena odigrava upravo taj udarac.... vodstvo 10:9 i dodatni tajmaut popračen pljeskom mnogobrojnih sudionika.... sve zabilježeno Thammovom kamerom pa ćeš imat prilike i to vidjet.... mada me čudi kak to već nije na jubitou....
Waldner je to radio savršeno sa visokim postotkom al se čak i njemu znalo zalomit loša verzija koju protivnik u naletu zabije. Il mali Karakašević recimo. Znači igrači sa savršenom rukom (osjećajem za loptu).
- Pacer/pacemaker