NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Poklanjate li poen protivniku na 10:0 za vas?
Idite na 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Ankete
Prethodna tema :: Sljedeća tema  

Na 10:0 za mene:
gazim do kraja 11:0
28%
 28%  [ 16 ]
prepuštam poen naočigled
28%
 28%  [ 16 ]
prepuštam poen, ali pazim da ne izgleda namjerno
43%
 43%  [ 25 ]
Ukupno glasova : 57

Autor/ica Poruka
ib
Site Admin

PostPostano: pon ožu 05, 2012 10:02 am    Naslov : Poklanjate li poen protivniku na 10:0 za vas? Citirajte i odgovorite

Iđe anketica.

Protivnik vam je u knock downu, i set je više-manje tu.
Bacate li servu van stola ili u mrežu? Ako da, metar od stola/u svoje polje, ili diskretnije?

Smatrate li to potcjenjivanjem ili poštivanjem protivnika?

Da ste vi onaj s druge strane koji brutalno gubi 0:10, biste li poklonjen poen shvatili kao provokaciju ili kao nešto sasvim korektno. Jel bi očekivali da vam pokloni poen?
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
wolf

PostPostano: pon ožu 05, 2012 10:20 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Da, naravno da pustim i to da se ne skuži ak je ikak moguće . Mada moram priznat da su to stvarno rijetki momenti ROFL . Inače , smatram da je namjerno puštanje , ono da svi vide da sam namjerno fulao još gore od samih 11-0 Facepalm Pitajte simkea kak mu je bilo u Pešći kad mu je Hubi krvnički zabio(u svoje polje Rolling Eyes ) na 10-0 u trećem setu Crying Zubo
ib
Site Admin

PostPostano: pon ožu 05, 2012 10:24 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ne znam za Pešću, ali "naočigled" nije isto što i "teatralno potcjenjivački" ako je netko tako vizualizirao Smile

Više ono, ovaj odservira, ti mu je prebaciš onako prvo u svoje, pa u njegovo, onako FRENDOVSKI. Zubo
Ili tvoja serva koja dvaput padne u tvoje polje pa u mrežicu. Nije baš neka gluma da je slučajno, a nije ni bahatluk.

Moje shvaćanje je upravo kao ovo gore. Poklonim poen, ne pravim se začuđen da kud je prokleta loptica pobjegla, a to radim zato jer mi se to čini kao izraz poštivanja protivnika na koljenima.
Ako je netko u rangu moje snage, onda pogotovo kao poštivanje, ako je neki skromnik, onda više da ne izgleda toliko ružno set na papiru.

Zapravo se najčešće potrudim da do 10:0 ne dođe (namjerno raspucam nešto oko 7. ili 8. poena, gađam neki ubojiti brutalni spin koji nemam šanse pogodit ROFL), ali to je već offtopic. Very Happy
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
wolf

PostPostano: pon ožu 05, 2012 11:40 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

ib (napisa):
(namjerno raspucam nešto oko 7. ili 8. poena, gađam neki ubojiti brutalni spin koji nemam šanse pogodit ROFL),. Very Happy

upravo tako Thumbs up
Dren

PostPostano: pon ožu 05, 2012 11:51 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ništa ne poklanjam. Iz poštovanja prema protivniku.
Ali kod 10:0 ne igram iz sve snage. Zapravo, obično već kod 8:0 prebacim u "nižu brzinu" dok protivnik ne osvoji prvi poen.
Ako ga nije u stanju osvojiti, a žao mi je.
Desilo mi se par puta da zbilja čovjek promaši dvije svoje serve i ne vrati najjednostavniju koju sam odservirao. Njegov problem.
Namjerno promašivanje ne dolazi u obzir.
rogi

PostPostano: pon ožu 05, 2012 2:26 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

ubaciti u anketu još jednu stavku: trudim se da ne dođe do 10:0! Very Happy za tu bih ja isto glasao
ib
Site Admin

PostPostano: pon ožu 05, 2012 3:10 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Mogu ubaciti i "najčešće ne bude 10:0 za mene", ako već trebamo offtopic odgovore. Beljenje

Zanima me ovo kad ste stjerani pred gotov čin. Ceka
[Vrh]
Zole000

PostPostano: pon ožu 05, 2012 3:34 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Nisam toliko dobar da igram 10 : 0 za mene, tako da sa tim nemam problema Amen
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
ib
Site Admin

PostPostano: pon ožu 05, 2012 3:35 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Na 9:0 za puštanje poena je netko poklonio bod prvoj opciji. Klanja se Klanja se Klanja se

Taj bi valjda glasovao za ovo Deteljevo. Klanja se
[Vrh]
rogi

PostPostano: pon ožu 05, 2012 3:56 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Znam dvojicu koji gaze do kraja jer sam to doživio na svojoj koži, no ne sudjeluju u anketi vjerojatno. Al obojica su slijedeći set popušila 5:11, majčicu im!! Zubo Evil
bigdedi

PostPostano: uto ožu 06, 2012 12:27 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

pustam poen naocigled. sad ispada da sam trebao zavuc bombu i hladno odreagirati kaj je fulala metar van...pa da jos neko misli da sam mozda i htio pogoditi... ili jos gore da je takva bomba nasla nekakav cosak stola pa ispadam nespo da fulam stol...

wolf (napisa):
Pitajte simkea kak mu je bilo u Pešći kad mu je Hubi krvnički zabio(u svoje polje Rolling Eyes ) na 10-0 u trećem setu Crying Zubo

kao prvo: jako cesto vidjam, treniram, igram, druzim se s njim tako da nekakva obijest/bahatluk/izdrkavanje fulavanja na 10-0 pada odmah u vodu...

kao drugo: medjusobno smo odigrali mnogo sluzbenih meceva u kojima sam ja cesce ispao pobjednik, ali nije mnogo nedostajalo da bude suprotno (tako da nemam razloga "spustati" igru u 7. poenu... molim da primjetite da 6-0 nije nekakvo nedostizno vodstvo, a ako se netko predaje na 6-0 za protivnika onda ga sazalijevam)

kao trece: igralo se 10 poena, i on nije dobio niti jedan, i sad se ja kao trebam brinuti za necije osjecaje?!?!?!?!?! ja dajem poen da ne pise nula na papiru, ne pokusavam popraviti mentalno stanje te osobe... sad na 10-0 ispada da trebam paziti na NAČIN na koji dajem poen kako bi to bilo nekom sastrane oku ugodno??? totalna glupost

jos malo pa ce 10 godina Pesce... pa sad da jos negdje u nekom ljetopisu izadje rezultat od 11-0 Rigo ...pa ce neko procitat koja to seljacina nije dao poen... a sad za sve vas koji ste to gledali uzivo, vidli ste 10 poena borbe/igre/stolnog tenisa gdje su se svi poeni raspleli ovaj puta na moju stranu, i UPRAVO ZATO dajem poen, jer mislim da ga je svojom igrom zavrijedio (primjetite da ostavljam opciju da ako neko raspucava poene do 10-0, da cu bez griznje savjesti uzeti i jedanaesti poslat ga doma da razmisli malo o svojoj igri)

ib (napisa):
Ne znam za Pešću, ali "naočigled" nije isto što i "teatralno potcjenjivački" ako je netko tako vizualizirao Smile

Više ono, ovaj odservira, ti mu je prebaciš onako prvo u svoje, pa u njegovo, onako FRENDOVSKI. Zubo
Ili tvoja serva koja dvaput padne u tvoje polje pa u mrežicu. Nije baš neka gluma da je slučajno, a nije ni bahatluk.

Moje shvaćanje je upravo kao ovo gore. Poklonim poen, ne pravim se začuđen da kud je prokleta loptica pobjegla, a to radim zato jer mi se to čini kao izraz poštivanja protivnika na koljenima.
Ako je netko u rangu moje snage, onda pogotovo kao poštivanje, ako je neki skromnik, onda više da ne izgleda toliko ružno set na papiru.

lijepo si sve objasnio... cak sam i malo ofarbao kljucni dio... Thumbs up

postoje nekakvi rijetki slucajevi kada se susretnem s puno slabijim igracem, tada dozvolim njemu da se sam pobijedi pa nikad ni ne dodje do situacije od 10:0... prebacujes mrezicu pa on nekaj pogodi, sve ostalo fula, tak mi je svejedno jel 5-5 ili 10-0... (ovo je cak i vise podcjenjivacki stav prema protivniku nego dati poen na 10-0, ali glupo mi je izudarat ga pa da uopce ne dodje do igre)
ali na 6-0 sa simkeom sam ja vrlo dobro svjestan da on moze pogoditi 6 loptica zaredom koje ja necu vratiti i rezultat ce biti 6-6....

eto toliko o tome Very Happy Wink
Izra

PostPostano: uto ožu 06, 2012 1:41 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

ja ostavljam mogucnost da je s druge strane pacijent koji moze popizdit i ako poklonim i ako ne poklonim, pa onda da se rijesim dileme "slucajno" se servom ne dobacim preko mreze.
[Vrh]
Dren

PostPostano: uto ožu 06, 2012 8:29 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

bigdedi (napisa):

postoje nekakvi rijetki slucajevi kada se susretnem s puno slabijim igracem, tada dozvolim njemu da se sam pobijedi pa nikad ni ne dodje do situacije od 10:0... prebacujes mrezicu pa on nekaj pogodi, sve ostalo fula, tak mi je svejedno jel 5-5 ili 10-0... (ovo je cak i vise podcjenjivacki stav prema protivniku nego dati poen na 10-0, ali glupo mi je izudarat ga pa da uopce ne dodje do igre)
ali na 6-0 sa simkeom sam ja vrlo dobro svjestan da on moze pogoditi 6 loptica zaredom koje ja necu vratiti i rezultat ce biti 6-6....

eto toliko o tome Very Happy Wink

Nebih se složio da je to potcjenjivački...to je realno stanje. Čovjek je puno lošiji, činjenica.
E sad, kako sam ja obično taj koji je puno lošiji, ako gledaš stvari sa moje strane, puno mi je draže da mi čovjek dopusti da igram nego da me izudara da uopće ne dođe do igre.
Ako se ispostavi da ga metem kad samo prebacuje lopticu, najdraže mi je kad čovjek pojača igru da je taman toliko bolji da nema problema da me dobije (pa makar mu se i zalomi da izgubi set).
Evo primjer mog zadnjeg meča sa znatno boljim igračem - Dražetić Klanja se Klanja se Klanja se
Čovjek je očito igrao s trećinom snage. "ukrao" sam mu jedan set pa je pojačao (ostavio me na 4 bez problema) a u zadnjem setu "za svaki slučaj" poveo 3-4 razlike i onda se više manje vježbao defanzivu i pustio mene da se izguštam. Svaka mu čast na tome Klanja se

I iskreno, kako često bivam s druge strane stola (onaj koji je u opasnosti da izgubi 11:0) isto tako apsolutno mi je nebitno je li rezultat 11:0 ili 11:6. U oba slučaja nisam imao šanse dobit set.
Kako to izgleda na papiru...još manje me briga Zubo
Kako sam ja igrao? E to mi je bitno. 11:0 za protivnika, ja se borim za svaki poen, hrpe izmjena i dobrih poteza s obje strane, al čovjek jednostavno bolji, ja sretan. Više nego da je 11:0 za mene a da nisam pogodio ni jednu pristojnu loptu (jer znam da će me slijedeći protivnik zgazit ko mrava)
wolf

PostPostano: uto ožu 06, 2012 9:19 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

bigdedi (napisa):
................... Very Happy Wink

Možda moj post nije ispao dovoljno smiješan , sorry ...trebao je(premalo emotikonsa) , cijelo vrijeme dok sam ga pisao mi je titrao smiješak na usnama ja bi mu još i piruetu izveo Rolling Eyes Laughing Zubo
bigdedi

PostPostano: uto ožu 06, 2012 9:36 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Thumbs up Very Happy wolf.. ocito te nisam skuzio navrijeme

no jos uvijek... taj moj post se odnosi na natpolovicnu vecinu koja "pusta poen, ali pazi da ne bi izgledalo namjerno"

kakvu to poruku nosi?... to mi je kao da protivniku nakon meca doslovno kazes: "ne samo da si nesposoban dobiti jedan poen u deset odigranih, nego si toliko jadan da nemres shvatiti da sam ti ustvari pustio taj jedini poen koji si dobio"
Pale

PostPostano: uto ožu 06, 2012 9:42 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Nisam za poklanjanje poena, bili oni na 10:0 ili na 10:10.
Pokloniti poen je nešto najgore kaj se može desiti, i to još ono kao slučajno.
Igra se na pobjedu u 3 seta, svi znamo da izgubljeni set ne znači i izgubljenu tekmu.
Imao sam slučaj ili "čast" dobiti set 11:0. NIje mi palo na pamet pustitit poen. Na kraju sam izgubil meč. Mislim da je dotičnom bio još veči gušt to što me pobjedil Wink

Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
[Vrh]
rogi

PostPostano: uto ožu 06, 2012 3:04 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ovakvom igrom nikad nemre doći do 10:0!! ROFL

http://www.youtube.com/watch?v=ZKJ04GLyzlY
LiChin

PostPostano: uto ožu 06, 2012 5:27 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Dren (napisa):
Ništa ne poklanjam. Iz poštovanja prema protivniku.
Ali kod 10:0 ne igram iz sve snage. Zapravo, obično već kod 8:0 prebacim u "nižu brzinu" dok protivnik ne osvoji prvi poen.
Ako ga nije u stanju osvojiti, a žao mi je.
Desilo mi se par puta da zbilja čovjek promaši dvije svoje serve i ne vrati najjednostavniju koju sam odservirao. Njegov problem.
Namjerno promašivanje ne dolazi u obzir.

Thumbs up Mislim da je "Gazim do kraja 11:0" malo preekstremno ponudjena opcija, zato jos nisam glasao. Osobno nisam za pustanje poena na 10:0, al recimo da pustim gas na zadnjem poenu i to je to. Ono, ako treba dignut cu i visoku loptu liku i pustit mu da je zabije ili samo bzvz prebacivat lopticu s kojom moze napravit sto hoce, ali poen mora dobit, bar jednim udarcem. Ako i to promasi a jebiga onda. Ili cu bar odigrat 2-3 lagane izmjene i onda izbacit lopticu vani. Znam da je to samo igra nes ti ne treba sve to shvacat preozbiljno bla bla itd, al sto se prije naviknes da ti ni u zivotu nitko nece nista poklonit badava, radije cu provest tu filozofiju do kraja, makar je morao malo prilagodit ko u ovom slucaju.

Znaci na 10:0 se sigurno necu izivljavat niti ic dobit poen, al cu pustit nek se poen odigra.

E sad jos nesto vezano za jednu pricu za koju nisam siguran je li to bilo u Sokazu al cini mi se da je (ne znam tocne detalje pa neka se ukljuci netko tko je bio prisutan ili slicno Smile )

Ugl prica ide ovako nekako: sokaz, dosta davno, neka legenda sokaza igra s tipom i sad ovaj vodi 20:10 tako nesto (opet kazem ne znam tocne detalje neka me slobodno ispravi netko tko zna to u potpunosti, ovo je samo opisno)... i sad vodi ovaj koliko vec vodi ono 10 poena razlike i slicno, i legenda se zakrvi krenu poeni odlazit sve na njegovu stranu, dolazi do 20:20, dobije ga 22:20 tako nesto, prilazi mrtav ladan liku sa suprotne strane stola i govori: " sta, nisi valjda mislio da ces dobit?" Laughing Laughing Laughing In love
Play whatever style you want. Don't let others dictate how you have to play, but listen to advices in order to improve. Your style could be an extension of your personality. The more styles the game has, the richer it is. Bring something to the game.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
Pale

PostPostano: uto ožu 06, 2012 5:45 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Zašto uopče dozvoljavate da dođe skor u meču na 10:0, ako ne želite pokazati nadmoč. Ili...?????
Mislim da je licemjerno doći na 10:0 i onda glumatati nekakav fer play i izmišljat naćin kako pustiti bod a da ga protivnik ne skuži.
Dajte ljudi pročitajte si postove. Ak sam došel na 10:0 onda bum i zadnji poen odigral kak se šika, a ne izmišljal toplu vodu.
Ako nisam takav već kod 5:0 se može pustiti poen, baš ak se ne želi "podcjeniti "protivnika Wink

Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
[Vrh]
Izra

PostPostano: uto ožu 06, 2012 5:58 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ikota (napisa):
Zašto uopče dozvoljavate da dođe skor u meču na 10:0, ako ne želite pokazati nadmoč. Ili...?????
Mislim da je licemjerno doći na 10:0 i onda glumatati nekakav fer play i izmišljat naćin kako pustiti bod a da ga protivnik ne skuži.
Dajte ljudi pročitajte si postove. Ak sam došel na 10:0 onda bum i zadnji poen odigral kak se šika, a ne izmišljal toplu vodu.
Ako nisam takav već kod 5:0 se može pustiti poen, baš ak se ne želi "podcjeniti "protivnika Wink

ja sam jednom na turniru odmah u prvom setu poveo 10:0 covjeka za kojeg ne mogu reci da sam bolji od njega. vec me jednom prije toga pobjedio (a taj mec sam na kraju jedva izvukao u 5 setova), ali jednostavno u tom prvom setu je SVE otislo na moju stranu.

kad mi je tako dobro krenulo da sam dosao do 6:0 i 7:0, nastavio sam igrati 100% jer i dalje nisam bio siguran hocu li dobiti set, a i kad udjes u tako jeben ritam zelis ga odrzati sto dulje mozes.

kad je doslo do 10:0 nisam htio da zavrsi 11:0, jer je neki presutni dogovor da tako set ne smije zavrsiti, cisto jer ruzno izgleda na papiru. "slucajno" sam servirao u mrezu, covjek je skuzio sto sam napravio i vidio sam po reakciji da cijeni tu gestu.

nema tu ni licemjerja ni izivljavanja.
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Ankete
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće
Stranica 1 / 6.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.