NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Hurricane 3
Idite na 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
dada

PostPostano: pon tra 09, 2012 10:58 pm    Naslov : Hurricane 3 Citirajte i odgovorite

Pozdrav. Kupio sam hurricane 3, 2.2 mm, i prvih pola sata guma mi je bila dosta spora i čudna, dok je ljepljiva bila, čim sam maknio (zaštitni?)sloj, ne znam koja mu je svrha, guma je odmah postala brža. Zanima me koja je razlika između Hurricane 3 i Neo. Je li Neo tvornički tuniran. I hoće li mi tunning pomoći da H3 postane malo brži, ovako je dosta krut.
I kakve su te provincinal, national... Nadam se da će netko odgovoriti i pomoći pri odabiru. Hurricane je super za pimpl, i za obranu od stola, ali nekako mi je za napad spor...
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Lio

PostPostano: sub tra 14, 2012 2:20 pm    Naslov : Pa stvarno Citirajte i odgovorite

Ti tak biras sebi gumu s kojom ces igrat..ha ha

Odaberi nasumce eci peci pec pa onda cemo vidjet kak da poboljsamo njezine karakteristike.

Pa covjece isprobaj kod nekog tu gumu prije nego sto kupis Mad .

Da postoji vise vrsta hurricane...to su tacky dakle hvatljive gume...i razliku izmedju tih guma je "iskljucivo" u tvrdoci i kvaliteti spuzve pa i topsheeta..

To su tvrde gume..tjuniranjem ces dobiti na brzini...zivne guma..ali svejedno ako si navikao na evropske gume morat ces mjenjat tehniku..

http://www.youtube.com/user/CRO0707

https://tabletennisblades.com/

Povratak prirodi...
http://www.udruga-flyer.hr/
[Vrh]
a_marko

PostPostano: sub tra 14, 2012 3:18 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Hurricane 3 neo ti nije ništ brža od običnog hurricane-a 3. Ja sam imao priliku isprobati i jednu i drugu gumu na istom drvu. Nisam primijetio neku razliku u brzini. Neo mi je imala malo bolji spin od obične 3. I imam dojam da je imala malo viši "throw angle". Možda malo loptica više odskače od gume. Ali neo je bila par mjeseci novija od obične 3, pa je možda i to utjecalo na usporedbu.
Ja i dan danas igram sa hurricane 3 neo na forhendu jer mi odgovara. Probavao sam svakakve gume, ali eto, uvijek se na kraju vratim tom hurricane 3 neu.

Provincial, national... da, koliko sam ja po nekim stranim forumima pročitao, razlika je u spužvi. Koliko sam skužio topsheet je isti. I sad ide ona: "Ako su lagali mene i ja lažem vas!"

Ako geek pročita ovaj post... - molim te prosvijetli nas. I mene zanima šta je istina! Zubo

I na kraju... upravo sam u razmišljanjima kupiti novi hurricane 3 neo. Cheer
[Vrh]
Tomaca

PostPostano: sub tra 14, 2012 3:57 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

idemo redom,
-običan h3 je za staro ljepljenje dok je neo za novo odnosno vodeno
-da ti "proradi tvrda kineska guma" treba cca 7 dana za staro ljepljenje, dok za novo netreba čekati što znaći da se tuning starog h3 smatra pod obveznim
-da h3 neo ima u sebi več tvornički tuning koji traje 3,4 tjedna
-verzije provincial i national su nebo i zemlja u usporedbi sa komercijalnom verzijom h3, mislim da bi bilo dobro da pređeš na provincial jer je national jako skup
-bitno je da si uzmeš najmekaniju verziju h3 koja je 38 tvrdoće
- NEO je za nijansu mekši od staroga H3
-sam vrh huricane guma je u plavoj spužvi, znaći kupuj h3 neo, provincial, blue sponge, 38 deg.
-plava spužva je mekanija i bolja od naranče i više daje dojam europske spužve
-nemože ti h3 biti spor za napad kad je ta guma napravljena upravo za to, problem je u tome da što je tvrđa guma je i zahtjevnija za korištenje i treba se znati nositi sa istom te treba ulagati dosta svoje energije u udarac ali o tome bumo u nekoj drugoj lekciji
mislim da sam zaslužio Pivo
ps:mislim da ispod 2-3 lige se mali broj igrača može nositi sa tom gumom, ali to je samo moje mišljenje Cool
dada

PostPostano: sub tra 14, 2012 8:23 pm    Naslov : H3 Citirajte i odgovorite

Svaka čast na odgovoru. To se traži. Poznavanje guma zahtijeva konstatno proučavanje, i dosta toga zna biti subjektivno, a što se tiče tih kineskih guma, tu sam loš jer od tih neo, obične, provincinal, national, zbilja ne znam u čemu je razlika, pokušao sam nešto naći na stranim forumima. Stavit ću link... Prije H3, igrao sam sa andro hexer hd 1.7mm, nakon toga sam isprobao kratko tibhar super defense 40 1.9 mm, zatim sam se zamijenio za H3. Meni je guma odlična jer imam osjećaja u obrani, mogu dati jak pimpl, isto tako i napasti, kad povućem spin ode loptica gdje želim, imam kontrolu sa tim. Jedino kontru znam nekad profulati. Tehnika mi nije problem (više mi je problem netreniranje), prilagodim se brzo raznima gumama, a koristim se nogama, mlad sam Smile. Na prvom treningu mi je guma bila spora u odnosu na to kakva je sada nakon par treninga (to je činjenica), ali sad je super. Ne smeta mi što je toliko kruta, teška, i volim tvrde gume, lakše igram obranu sa njima. Koliko znam, Huzjak igra sa H3, i kad zareže, to se teško izvlači Smile
U svakom slučaju, volim čuti svačije mišljenje...
Vidio sam cijene H3 Nationala, iznad 80 $ huh... Vjerojatno ću si naručiti provincinal...

link
1. dio http://www.youtube.com/watch?v=G5BNkWN9s1E&feature=relmfu 2. dio http://www.youtube.com/watch?v=3Mi8bDK83K0
3. dio http://www.youtube.com/watch?v=O9iuZ0qUXBA&feature=relmfu
[Vrh]
geek

PostPostano: sub tra 14, 2012 9:52 pm    Naslov : H3 Citirajte i odgovorite

U prethodnim postovima ima više točnih i netočnih tvrdnji. Probati ću skratiti. Tehnologija kineskih hvatljivih guma (tacky) je, uz odgovarajuću tehniku spina, superiorna. Od 10 prvih igrača sa svjetske rang liste 8 koristi DHS H3 Neo, ili neku podvarijantu (H2, Skyline-TG2, Skyline-TG3). Gume nemaju veliku brzinu, ali imaju kontrolu i rotaciju. S druge strane, što guma daje više rotacije, to je, u pravilu, više i prima. Zato i nisu pogodne za kontru. Kinezi, većinom sve igraju spinom, a kod smash-a okreću BH (grippy) gumu i zabijaju.

Idemo malo na fiziku. Guma je hvatljiva i privlači lopticu. Na Galaxy Apollo gumi može se držati do minute, normalno u obrnutom položaju, da je loptica dolje, a guma gore. Prema tome, da bi se loptica odbacila, treba tvrda spužva ispod nje. Ali, ni to nije dovoljno. Ono što faktično izbacuje lopticu je plin, tako da se loptica "ispucava" kao iz plinskog pištolja. Kod klasične DHS H3 gume, to je bilo od 8 - 10 slojeva brzog ljepila, koje se nanosilo prije svakog igranja, a trajalo je do 4 h, nakon kojeg bi isparilo. Kod nove DHS H3 Neo gume elastičnost dolazi od tuninga (DianChi, Haifu), koji traje do mjesec dana i slojeva vodenog ljepila (profić s kojim se družim nanosi 17 slojeva Haifu vodenog ljepila). U recenziji Preston Table Tennis-a (na Youtube-u) su radili test putanje stare i nove gume i nema velike razlike.

E, sada malo o verzijama. Postoje 3 verzije - Commercial, Provintial i National. Razlikuju se po uglovima. Na Commercial-u su svi odrezani (znači ima 8 uglova), na Provintialu su 2 odrezana (6 uglova), a na Nationalu nisu odrezani (4 ugla). National, u pravilu, ne možete kupiti jer su pod posebnim brojevima, samo za članove i pridružene kineskoj reprezentaciji, a cijena je 70 - 80 Eur (ako ipak hoćeš takvu, javi mi se, mogu nabaviti). Isto je i sa Tenergy-jima (onaj za Boroš-icu ili Gaćinu nema puno veze sa onim u dućanu). Razlike nisu u boji spužve. Naime, tvrdoća 39 može imati plavu spužvu, a 40 narandžastu. Profići izabiru tvrdoću prema uvjetima u dvorani, godišnjem dobu ... Razlika je u kvaliteti tosheet-a, spužve i posebno u kvaliteti spajanja. Kako se zbog velikog broja slojeva brzog ljepila (odnosno tuninga) gume totalno "zarolaju", tj. deformiraju, postoji velika tenzija. Ako je guma lošije kvalitete doći će do odvajanja topsheet-a od spužve i pojave mjehura (bubbles). Također, i topsheet je kvalitetniji kod National-a, pa se sa njim, bez gubljenja kvalitete, može igrati skoro dvostruko u odnosu na Provintial. S vremenom, gume gube hvatljivost, ali dobivaju na mekoći i brzini.

Na tržištu postoji i alternativa DHS H3 Neo, npr. Haifu Blue Whale II (nova III). Tibhar kupuje gume od Haifu-a, ali je prodaje pod imenom Tibhar Grip-S (sa podvarijantom Europe - mekša spužva), a i ostali "proizvođači" (Joola, Donic i dr.). Drugi kineski proizvođači imaju slične gume, jedna od najboljih je Friendship Transcend Higher, neki čak smatraju bolja i od H3.

Malo o igri. Na žalost, većina nas nema tehniku za igranje sa tim gumama. Osnova su noge, postava, šase, pravilan prijenos težine tijela na loptu, dugi izbačaj ruke. Ako to sve imaš, onda ti kontra, kao udarac, skoro i ne treba, osim za "balone".

Da bi gume bile dobre, trebaju imati posebno održavanje. Kako "navlače" prašinu, nakon svakog igranja gumu treba obrisati destiliranom vodom (nikako ne koristiti čistaće, jer nagrizaju gumu i uništavaju hvatljivost), te sa valjkom nalijepiti foliju za tacky gume, tako da guma ne oksidira (vakuum). Uz dobro održavanje, guma je vrlo trajna.

Skratio sam maksimalno ... A, mogu ja još o tome, satima ...
中國膠 (KINESKE GUME)

Zadnja promjena: geek; ned tra 15, 2012 6:40 am; ukupno mijenjano 2 put/a.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
a_marko

PostPostano: sub tra 14, 2012 10:03 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Sjedi, 5! Very Happy Very Happy
[Vrh]
dada

PostPostano: sub tra 14, 2012 10:19 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Hoćemo još ! Hoćemo još ! Thumbs up Svaka čast na odgovoru. Meni nije problem dati više novaca ako će mi guma duže trajati, i naravno ako mi odgovara. H3 mi je sasvim ok, ali svakako bih volio probati to savršenstvo od Nationala i ta verzija Neo. Ne znam u čemu je razlika dok ne probam, osim u kvaliteti, trajnosti. Ako sam dobro skužio, Neo je tvornički tunirana, a profići još sami stavljaju dodatne slojeve... hah. To mi se ne da. Ne treba mi brža guma ?!

Ovo sam našao, meni je bilo zanimljivo pročitati...

Citat:
Im my club we have a chinese trainor he's name was Li Qi (not sure) they say he's an x pro maybe only here in spain or somewhere in europe i guess but his moves is tottaly chinese looper and nothing at all european stlye and it's quite sure he trained in china.
Well anyway... I am using h3 neo provincial that can buy anywhere. I tought it was good and the sane us pro chinese. Then i got bored and see him sitting i went to him and ask to have a hit on his raket. It was joyner btf, h3 (cant remember if its neo or not) and yasaka pride. The bat doesnt weight anything compaired to mine. When i touch the hardness of h3 its a lot softer than my trash h3 hehe and you can feel and see the pimps on it when you touch, i think its 38deg. It is bouncy when you play the ball on the raket, its not tacky at all maybe little i think. I loop arms wide open too and also i'm asian. God it's amazing it's fast, spiny and sooooooooo easy to lift the ball. I try to brush very slowly then i mile coz the ball does'nt fell down it's so smoothhhh. I wish i can tell u the felling. It's like playing with tenergy 05 but much much better than that. I SAID TO MY SELF...... "NO DOUBT THIS IS GENUINE, THIS IS THE REAL NATIONAL EQUIPMENT" when i look at the rubber again... It's not the same way it printed, look at site prott.cc and click "FOR DISPLAY" it say's "Ma Long personal rubber" and it cost $9999. Well what im saying is it's the same way it prints. He told me he change rubber every 2 to 3 months. If i have a chance again i will talk to him and ask him if he still have those used or sell me new one.

It's been pleassure to swing even a little time with that pure beauty of rubber i will treassure it. Even i have this junk h3 selling in all market i will nevva let go of this coz she corrected me she does'nt tollerate me (bad moves aint work
[Vrh]
dada

PostPostano: sub tra 14, 2012 10:27 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

I da, H3 dok je bila ljepljiva, za moje pojmove, čudno mi je odbijala, i kao što sam već spomenio, spora je bila, ja sam rukom skidao taj ljepljivi sloj. Možda umišljam, i možda sam napravio grešku, ne znam, ali znam da mi je odmah guma postala bolja nakon 2 treninga, bila je brža i nekako, meni prirodnija... sad, to čuvanje guma, što mi vrijedi ako uzmem National, pa opet krenem skidati taj tacky sloj. Nabavit ću i Re- vodu, dvaput destiliranu, pa ako treba i sa tim ću čistiti Wink . Isto mi je ako svaka 2, 3 mjeseca stavim novu gumu, ili ako dam 70 eura, pa svakih 6 mjeseci, ili godinu dana promijenim. Samo je nezgodno što nikad ne znaš hoćeš li sljedeći put dobiti istu takvu gumu Confused
[Vrh]
wolf

PostPostano: ned tra 15, 2012 8:30 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

dečki a da se više primite treninga a manje filozofiranja Confused garantiram svima da je svaki sat utrošen na trening dvostruko korisniji od sata utrošenog na filozofiranje o gumama ( osim ak ne prodaješ gume pa ti je filozofija unosna Rolling Eyes ) Zubo
Iceman

PostPostano: ned tra 15, 2012 10:03 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

haha, potpisujem Thumbs up
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
55

PostPostano: ned tra 15, 2012 10:37 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

wolf (napisa):
dečki a da se više primite treninga a manje filozofiranja Confused garantiram svima da je svaki sat utrošen na trening dvostruko korisniji od sata utrošenog na filozofiranje o gumama ( osim ak ne prodaješ gume pa ti je filozofija unosna Rolling Eyes ) Zubo

Hah! Headbang , to je voditelj moje lige! Mirko Skace Banana dancing
[Vrh]
geek

PostPostano: ned tra 15, 2012 1:24 pm    Naslov : H3 Citirajte i odgovorite

Iceman-e, jel' ti to misliš stvarno ??? Ako me pamćenje ne vara, ovdje, na ovom forumu, si otvorio cijelu raspravu o tome kako da svoju staru babu (čitaj Tenergy gumu) pomladiš. Ja sam ti predložio da je pošalješ pedikeru. Lamentacije o tvrdoći 0,5 mm spužve ispod Globe 999 BH gume neću ni spominjati. A, testovi softova. Besmrtno. Pa, što TI onda nisi malo više trenirao ??? Sigurno si, za 30 godina igranja, mogao naučiti BH spin.
中國膠 (KINESKE GUME)

Zadnja promjena: geek; ned tra 15, 2012 4:21 pm; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Obi-wan

PostPostano: ned tra 15, 2012 3:02 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Forumi služe za raspravu i filozofiju, a ne za treniranje.
Wink
[Vrh]
Tomaca

PostPostano: ned tra 15, 2012 3:42 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

najveće razlike su upravo u boji spužve,od svih tih kineza velika ih večina igra upravo sa plavom spužvom, netreba ti national verzija , provincial ti je sasvim u redu, ja je imam 2,5 godine i ljepi lopticu i dalje,
"geek"Naime, tvrdoća 39 može imati plavu spužvu, a 40 narandžastu" nisam ni rekao da nemože,
tvrdoće su u rasponu od 38-42 za oba dvije boje, uglavnom se ove mekanije u svim internet dučanima najprije prodaju tako da buš je teško našao ali i 39 je ok
-igrao sam i sa blue whaleII, podosta slabiji spin ali je dosta brža i ima low trow dok h3 je high throw
ponavljam,uzmi neo h3 provincial 38deg. blue sponge u kombinaciji sa vodenim haifu ljepilom je brutalan
ako neznaš di ga kupiti, pitaj...
Dren

PostPostano: ned tra 15, 2012 3:59 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

ja sam skužio da za te kineze jednostavno trebaš imat drugačiju tehniku, i ja to nisam sposoban izvest. (dobro, neznam ja puno toga izvest i sa najobičnijim gumama ROFL )
tako da najvjerojatnije nikad neću preći na nešto tako. A ni ne vjerujem da ću ikad igrat tako dobro da bi se mogla skužit razlika Very Happy
Tomaca

PostPostano: ned tra 15, 2012 4:11 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

bu isto to skužili i ovi dečki iz gornjih postova Cool
dada

PostPostano: ned tra 15, 2012 8:33 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Hvala na odgovoru. Itekako sam svjestan koliko gume znače i koliko ne znače. Razloge zašto mijenjam gume neću objašnjavati, ali sa 2 treninga mjesečno u ovoj fazi, sasvim je svejedno sa čime igram... No, H3 će definitivno ostati na mom reketu, za sljedeću sezonu kad budem svaki dan trenirao. A nikako ne bih sa sigurnošću tvrdio za nekog koga ne znam hoće li popraviti svoju igru s novim gumama. Ne mogu tvrditi za napadače, ali za defanzivce bitnu ulogu igra reket, naravno to je samo sporedni faktor... Ma i da nije, ovo je zanimacija, pa je dozvoljeno i filozofiranje. Zahvaljujem se na odgovorima, čim skupim para, kupujem provincinal neo s tom plavom spužvicom 38 Smile Živjeli
[Vrh]
Tomaca

PostPostano: ned tra 15, 2012 8:38 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Woo hoo!
Iceman

PostPostano: pon tra 16, 2012 1:11 pm    Naslov : Re: H3 Citirajte i odgovorite

geek (napisa):
Iceman-e, jel' ti to misliš stvarno ??? Ako me pamćenje ne vara, ovdje, na ovom forumu, si otvorio cijelu raspravu o tome kako da svoju staru babu (čitaj Tenergy gumu) pomladiš. Ja sam ti predložio da je pošalješ pedikeru. Lamentacije o tvrdoći 0,5 mm spužve ispod Globe 999 BH gume neću ni spominjati. A, testovi softova. Besmrtno. Pa, što TI onda nisi malo više trenirao ??? Sigurno si, za 30 godina igranja, mogao naučiti BH spin.

haha, kud si se ti osjetio prozvan Very Happy

za razliku od ekipe koja ovdje lamentira o gumama i igra visoke (slabije) lige, i kojima bi sat treninga pomogao vise od sata lamentiranja o gumi, ja igram prvu ligu od svoje 20te godine i redovito sam medju prvih 10-15 igraca cijelog sokaza po rang listama...ja sam se natrenirao i vise nego dovoljno da pod svoje stare dane (hehe) mogu malo i o gumama lamentirat Thumbs up

edit: citam svoj post...da ne bi bilo da nekoga vrijedjam, nije mi ni najmanje namjera, cak stavise, lamentiranje o opremi stolnog tenisa je jedna od velikih drazi ovoga sporta...a ovo o bekend spinu...probaj stavit povez na oko pa ces vidjet kakav dobar filing imas za povuc bekend spin...

edit i prersonal note sebi...nemoj vise citat ovaj post, samo ces se jos vise nazivcirat...
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće
Stranica 1 / 6.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.