| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Kemil
Pridružen/a: 13. 05. 2005. (21:30:33) Postovi: 482 Lokacija: Vrbani III
|
Postano: sri ruj 12, 2012 2:38 pm Naslov
: Lopticeeee .... butterfly, tibhar, nittaku, stiga, dhs ... |
|
|
Pozdrav svima!
Obzirom da za predstojeću sezonu treba nabaviti nove loptice zanimaju me vaša iskustva i preporuke, koje i gdje ih najpovoljnije nabaviti.
Počet ću ja sa Butterflykama, unatrag dvije polusezone primjećujem da na svakih 10 novootvorenih barem 3 do četiri nisu ispravne, nepravilno se vrte tj. jajaste su.
Isto tako nova loptica zna puknuti nakon četiri do šest mečeva tako da se po jednom kolu potroše po dvije loptice.
Kupljene u Preradovićevoj, ali se ne sjećam koja je bila cijena.
Konačnu cijenu loptice ne određuje samo cijena pri nabavi, ako ih od 10 moraš barem 3 baciti, pa onda još pukne nakon 4 meča ... početna cijena se značajno povećava.
U pravilu očekujem da nova loptica izdrži jedno kolo, a onda je promoviram u trening lopticu do pucanja. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
LiChin
Pridružen/a: 24. 11. 2007. (20:49:51) Postovi: 143 Lokacija: North
|
Postano: sri ruj 12, 2012 4:41 pm Naslov
: |
|
|
Jako dobra iskustva s Joolinim lopticama dosada.
2 serije pritom mislim, Gold i Super, Gold ti je onako malo hrapavija sto ja osobno vise volim jer ne volim "masne" loptice za koje imas osjecaj da klize po stolu (primjer su Donic 3 zvjezdice - kvalitetne i trajne loptice, ali naprosto su masne, stavis novu donic i evo npr joola super - joola je naprosto golim okom vidljivo bijelja, hahaha ne znam kako da drukcije kazem jednostavno je vise bijela, i plus ima neku prirodnu hrapavost. a o jooli gold da i ne govorim (meni osobno najdraze loptice). Dok je donic naprosto masna loptica, cak i kad je nova kao da je premazana necim, i trajna je i nije jajasta i sve, al jednostavno ne volim igrat s njom jer nekako klize. I dok postane malo vise rabljena, jos vise nekako potamni, dobije boju skoro pa bijele kave (u cistoj dvorani s taraflexom i odrzavanim stolovima )
s bty lopticama ne igram iz razloga koje si naveo, al od trening loptica su mi isto njihove najdraze - standardne bty youth - po usporedbi najslicnije Jooli Gold po meni (Gold je naravno kvalitetniji trajniji bla bla), al po ponasanju na stolu kad su nove, su slicne.
Ugl ja bi ti preporucio Joola Gold ili Joola Super... evo npr na zadnjem EPTTC u Splitu su Joola Super bile sluzbene loptice.
E, jos jedna zanimljivost, u Gdanjsku je ETTU sklopio ugovor s Nittaku-om i Donicom cime je Nittaku postao sluzbeni supplier loptica za iduca 2 europska prvenstva (Herning, Danska i Schwechat, Austrija), s tim da ce Donic biti njihov distributer za europsko trziste (Donic i Nittaku usli u neku kooperaciju). _________________ Play whatever style you want. Don't let others dictate how you have to play, but listen to advices in order to improve. Your style could be an extension of your personality. The more styles the game has, the richer it is. Bring something to the game. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: sri ruj 12, 2012 4:46 pm Naslov
|
|
Kemo, ili nisi imao sreće , ili igraš kao ninđa ... ma šalim se
Ja sam s butterfly lopticama superzadovoljan, teško se uopće sjetim da je nova loptica ikada puknula tijekom meča , a baš me nisu niti zapale nepravilne loptice... naravno, govorim o lopticama s tri zvjezdice... , možda netko ima bolje iskustvo s drugim lopticama!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
Postano: sri ruj 12, 2012 6:39 pm Naslov
|
|
| 55 (napisa): | | , teško se uopće sjetim da je nova loptica ikada puknula tijekom meča : |
2 po meču nitaku je zakon  _________________ https://www.facebook.com/silbaotium/ |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: sri ruj 12, 2012 6:48 pm Naslov
|
|
Ja čokljam lagano pa loptice duže traju!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Kemil
|
Postano: sri ruj 12, 2012 9:54 pm Naslov
|
|
| LiChin (napisa): | | ...ne volim "masne" loptice za koje imas osjecaj da klize po stolu (primjer su Donic 3 zvjezdice - kvalitetne i trajne loptice, ali naprosto su masne... |
Obzirom da sam baziran na spin igru ni meni ne pašu "masne" loptice koje ne hvataju dobro rotaciju, a isti je slučaj i sa starim izlizanim lopticama.
Gdje nabavljaš Joole i po kojoj cijeni? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Kemil
|
Postano: sri ruj 12, 2012 10:02 pm Naslov
|
|
| 55 (napisa): | | ... a baš me nisu niti zapale nepravilne loptice... ... |
Ako ne zavrtiš lopticu na stolu vjerojatno nećeš niti primjetiti da je nepravilnog oblika, a što znači nepravilan let i odskok kod jačih rotacija.
Nekada to nisam radio sa svakom lopticom pa tko zna možda su i prije bile tako loše. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Kemil
|
Postano: sri ruj 12, 2012 10:04 pm Naslov
|
|
| wolf (napisa): | Nema veze s lopticama ali...jel istina Kemo da si vrbovao Granta sr.  |
No comment ... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: sri ruj 12, 2012 10:07 pm Naslov
|
|
Hm... ... vrlo moguće, nikada ih ne vrtim na stolu, uzimam zdravo za gotovo da su odlične, a nepravilan odskok ne primjetim jer ne idem za tim , nego kažem: "u hebote... jesam mu stisnuo sajd..."  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
LiChin
Pridružen/a: 24. 11. 2007. (20:49:51) Postovi: 143 Lokacija: North
|
Postano: čet ruj 13, 2012 2:51 pm Naslov
|
|
| Kemil (napisa): | | Gdje nabavljaš Joole i po kojoj cijeni? |
ovu zadnju seriju je klub nabavio izravno preko Bilica sad kad je EPTTC u Splitu bilo, tako da se ta zaliha nije jos potrosila, nema ih puno al zaista su trajne. Mislim da ti je 7-8 kn bio komad, i Gold i Super. Ugl svidja mi se ova ideja nabavljanja iz prve ruke, sad vjerojatno su loptice kvalitetnije jer su iz iste serije s kojima se i europsko igralo. (to inace uvijek igra ulogu, distributeri firmi na velika natjecanja uvijek salju loptice koje u proizvodnji prodju jacu kontrolu kvalitete nego inace). Kad ovo ode ne znam preko koga cemo uzimati.
Navodno ( ) mislim da ne smijem reklamirati pa evo, kazem navodno ima neki forumas ovdje koji te loptice (izmedju ostalog) isto prodaje na veliko, cak i jos povoljnije... Al to bi njega prvo trebao pitat od koga dobavlja... Meni se cini razumna ideja kad se ovo potrosi, probat nabavit preko njega. Mozda se i sam javi na ovom postu.  _________________ Play whatever style you want. Don't let others dictate how you have to play, but listen to advices in order to improve. Your style could be an extension of your personality. The more styles the game has, the richer it is. Bring something to the game. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
geek
Pridružen/a: 16. 02. 2007. (14:45:02) Postovi: 694 Lokacija: Zagreb
|
Postano: čet ruj 13, 2012 5:00 pm Naslov
: Loptice |
|
|
Baš se NEĆU javiti.
Kroz ruke mi je prošlo mnogo modela (Butterfly, TSP, Nittaku, DHS, Double Fish, Joola Gold i Super, Tibhar, Stiga, Gambler, Imperial, Friendship ...). Osobno, kao optimalni izbor (po tvrdoći, trajnosti, težini). izdvojio bi Stiga Competition 3* po 8 kn. _________________ Butterfly Jonyer-H FL
FH: DHS Hurricane3 Neo H37 2.1
BH: DHS Hurricane3 Neo National 2.2
中國膠 (KINESKE GUME) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
keko
Pridružen/a: 02. 06. 2012. (20:59:44) Postovi: 27 Lokacija: Zagreb
|
Postano: čet ruj 13, 2012 7:03 pm Naslov
|
|
za trening - yasaka superior training ball
za tekme - nittaku 3-star premium _________________ I'll be back...... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ČUPKO
|
Postano: pet ruj 14, 2012 8:02 am Naslov
|
|
stiga je zakon  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
rope
Pridružen/a: 07. 03. 2006. (08:50:54) Postovi: 1562 Lokacija: Utrine
|
Postano: pet ruj 14, 2012 10:17 am Naslov
|
|
baš me dobro podsjetiste da trebam uzet loptice...
sa stigom nisam nikad igrao, pa bi mogla biti prvi izbor za ovu sezonu |
|
| [Vrh]
|
|
 |
mixer
|
Postano: pet ruj 14, 2012 12:39 pm Naslov
|
|
tebi je rope ionak svejedno s kojom lopticom igraš kad ti ionako lete na sve strane .a izgleda da je kod geeka došla nova pošiljka stiga.kakav majstor prikrivenog marketinga  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
geek
Pridružen/a: 16. 02. 2007. (14:45:02) Postovi: 694 Lokacija: Zagreb
|
Postano: pet ruj 14, 2012 12:53 pm Naslov
: Loptice |
|
|
To se zove GERILA marketing ! A, loptice su dobre, ne što ja tako mislim, već na temelju povratnih informacija nakon prodaje. Neke uopće više ne naručujem (DHS zbog sumnji u original, Double Fish brzo puca, Nittaku se linja, TSP je preskupa u odnosu na kvalitetu ...). _________________ Butterfly Jonyer-H FL
FH: DHS Hurricane3 Neo H37 2.1
BH: DHS Hurricane3 Neo National 2.2
中國膠 (KINESKE GUME) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: pet ruj 14, 2012 1:01 pm Naslov
|
|
Evo i ja ću pohvalit Stigu. Jer stvarno su dobre.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
mixer
|
Postano: pet ruj 14, 2012 1:10 pm Naslov
|
|
| neznam koliko su dhs i tsp ali one s kojim sam igrao su bile bolje i izdržljivije od većine loptica a igrao sam sa manje više svima .btf koje sam dobio iz dojčland su za klasu bolje od domaćih zato ni izvor loptica nije nebitan |
|
| [Vrh]
|
|
 |
King
|
Postano: pet ruj 14, 2012 11:25 pm Naslov
|
|
| Btw. Igore koliko ti je još ostalo? Kad ćemo baciti novu narudžbu po istim uvjetima? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|