NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Igrački efekti frictionless trava i obrađivanih trava
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
D-Tech

PostPostano: uto lis 02, 2012 8:06 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Gospon Vunderl nije sve baš tako jednostavno. U Sokazu ima trava koje su fenirane po cijeloj površini (sunčanje, pečenje, uv svjetlo), ali ima puno više onih koje su premazane po vrhovima, što se nemože uspoređivati, tako da to pada u vodu. Ja sam imao u rukama puno "drugačijih" trava, nafenirao sam ih i sam preko 20 čisto da vidim šta je to, i jako dobro znam razliku...
A ovo o zamjeni gume i igranju meča nebih komentirao.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
geek

PostPostano: uto lis 02, 2012 8:39 am    Naslov : Zabranjene gume Citirajte i odgovorite

Na ovu temu, pred očima mi se vrte 2 filma. U oba, u glavnoj ulozi, nastupa najpoznatiji zagorski "maneken".

Prvi film se odigrava na Pagu, na turniru rekreativaca. Na turniru nastupaju i 2 direktora iz Butterfly-a Njemačka, oba bivši profesionalni igrači, jedan Nijemac, drugi Koreanac. Voljom žrijeba, oba su igrala protiv našeg Zagorca. I oba "popušila". Direktor povuće jaki spin, Zagorac odblokira, slijedeći spin u plafon. Drugi put isto, ali lopta ide u dno mrežice. Gledaju oni svoje Tenergy-e, nije im jasno. Mi se smijemo, skoro sam se upišao. O tehnici bivših profesionalaca i našeg "manekena" nema potrebe više komentara.

Friško, na turniru u Krapini, "maneken" se pojavi sa naizgled crvenom travom. Ali, trava nije crvena, već siva, boje koju još nisam vidio. Pitam ja njega, otkud je ta trava takve boje, a on meni da je to zbog crnog drva ispod nje, pa se skrozira. Moš mislit !

Gledao sam, u živo, Dr Neubauera na Veteranskom prvenstvu Europe u Poreču. Koja tehnika, koja elegancija ... Ali, nije mogao koristiti svoje zabranjene trave, pa je rano popušio od nekog Slovaka.
中國膠 (KINESKE GUME)
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Dren

PostPostano: uto lis 02, 2012 9:30 am    Naslov : Re: Gume Citirajte i odgovorite

geek (napisa):

Napravi opit. Zamoli Vegera da s tobom odigra 2 meča. U jednom neka koristi Super Block, a u drugom neku travu sa ITTF liste. I, usporedi rezultat. Trebao bi biti isti, jer si ti isti igrač u oba meča, a, po tvome, da li je guma sa otporom ili bez i ne donosi neku prednost.

ja ne tvrdim da guma s otporom ili bez i ne donosi neku prednost. Zato sam vas sve i pitao koja je razlika, al sve što vi ste ovdje napisali je "gadna je jer je zabranjena"
Nebi li trebalo biti obrnuto - "zabranjena je jer je gadna"?
Ako jest tako, zašto? Koja je to prednost frictionless gume nad gumom koja ima dozvoljeno trenje (pazi dozvoljeno ne znači da lijepi ko luda nego da ima MINIMUM trenja propisan od ITTFa što je još uvijek dosta nizak koeficijent)
Teoretski, trebala bi biti jednostavnija. U praksi to očito nije tako. Zašto?
Nitko to nije odgovorio.

treniram s Vegerom već skoro godinu dana, i kao što ti je ovdje napisao probao je svašta. Šta misliš tko je bio pokusni kunić?
Osobno više problema imam s Vegerovim tenerđijem nego sa travom.
Najteže mi je bilo igrat protiv D-Techa koji je dozvoljen. Kad bi ta pala na stol nastalo bi rasulo. No očito za njegov stil igre ona nema dovoljno kontrole u bloku pa je i on izbacivao van više.

Razlike naravno postoje, al na kraju je opći zaključak - trava je neugodna onoliko koliko dobro paše igraču koji je koristi i koliko je dobro utreniran u igri s istom.
Kad je Veger uzeo Super Block ja sam ga pobjeđivao. Sad kad uzmem set sam sretan. Ako je do gume, kako to da me nije pobjeđivao odmah?

Evo komentar i na skroziranu gumu. SVE crvene OX trave skroziraju. Mnogi strani igrači na stranim forumima se žale na rekete jer imaju oznake na sebi i s crvenom ox im ne daju igrati na službenim turnirima jer ima pravilo da guma mora biti jednolika. A nije kad ti posred reketa crnim slovima piše recimo YINHE. Very Happy
Postoji i rješenje u vidu jednobojne folije (a ne prozirne) za ljepljenje trava.
Stoga ne treba apriori optuživat čovjeka. Ako je do drške gdje se vidi boja drveta glave reketa drvo zbilja crno posve je logično da je trava sivo crvena. Al očito da ti imaš nisko mišljenje o navedenom "manekenu" (poznavajući tebe vjerojatno opravdano) pa je najvjerojatnije točno da je njegova tvrdnja samo djelomično točna Very Happy
Što ne znači da recimo Paradžik sad igra sa "obrađenom travom" ako se kroz njegov donerglanz vidi boja drveta, što ti sugeriraš ovim svojim upisom.
Stoga, ajmo malo spustit loptu na zemlju, tu na forumu nismo samo ja teoretičar i ti praktikant - ovo čitaju ljudi koji hoće nešto naučiti i formiraju mišljenje na osnovu znanja boljih i informiranijih, a ti kao trener i dobavljač opreme si možda najkompetentniji u SOKAZu. Tvoje mišljenje se uvažava i fala Bogu ti si voljan ga i podijeliti Klanja se
No problem je ako si ti pristran jer "odgajaš" nove generacije SOKAZovaca koji će apriori postati pristrani jer uće od tebe.
Dakle imaš neku odgovornost ovdje, pa se potrudi pisat bez predrasuda, zbog boljitka i tebe i drugih i samog SOKAZa. Važi?
55

PostPostano: uto lis 02, 2012 9:47 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Heh, znam da nekome može biti i dosadno, ali opet ću ponoviti ono što me interesira: 1. SUPER BLOCK je bio nekada ITTF approved, 2. SUPER BLOCK je tvornička (originalna) guma i nije ničim tretirana, 3. moje iskustvo protiv SUPER BLOCK-a je takvo kako sam ga i opisao, igrao sam oko 200 utakmica protiv te "travuljage", nešto je jača u promjeni rotacije kod bloka na stolu, nikakav poseban problem i prilično je bezopasna ako suparnika koji je ima udaljiš od stola. PONAŠA SE POTPUNO PRAVILNO i nema kod nje onoga da ti jedan spin leti u nebo, a drugi pod stol No no .
Pošto ima nekoliko ljudi koje poznajem i igraju SUPER BLOCK-om, baš me interesira posebno za tu gumu zašto bi je se zabranilo, i je li jedini racionalan razlog taj što je od nekog trenutka stavljena na listu nedopuštenih guma po ITTF-u? IAKO JE PRIJE BILA DOPUŠTENA OD ISTOG TOG ITTF-a... Ne ne Ne ne
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: uto lis 02, 2012 9:53 am    Naslov : Re: Gume Citirajte i odgovorite

Dren (napisa):
"zabranjena je jer je gadna"

Klap

Dren (napisa):
Koja je to prednost frictionless gume nad gumom koja ima dozvoljeno trenje (pazi dozvoljeno ne znači da lijepi ko luda nego da ima MINIMUM trenja propisan od ITTFa što je još uvijek dosta nizak koeficijent)

nizak ali postoji. ajmo sad, glavica, kod kakvih udaraca će se trenje najviše osjetit?
toplo toplo... Cheer

Dren (napisa):
Najteže mi je bilo igrat protiv D-Techa koji je dozvoljen. Kad bi ta pala na stol nastalo bi rasulo. No očito za njegov stil igre ona nema dovoljno kontrole u bloku pa je i on izbacivao van više.

VRUĆE VRUĆE! Cheer Eeeek!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
55

PostPostano: uto lis 02, 2012 9:56 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

ROFL ROFL ROFL Laughing Laughing Laughing, ib nemoj mi se tako prema sensei Bilanoviću odnositi Sibom po guzi , hoćeš li da mi srce pukne od tuge? Laughing Laughing Laughing
[Vrh]
Izra

PostPostano: uto lis 02, 2012 10:49 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

ono sto ib hoce reci (ali trolla pa se poruka nekad izgubi Very Happy ) je da frictionless trave omogucuju igru blokiranja na stolu s velikim obrtanjem rotacije i po tome su drukcije od "dozvoljenih" trava. ako nisi navikao protiv toga je tesko igrati, a obzirom da su po ittf-u zabranjene nemaju ljudi bas puno prilika naviknuti se na to.
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: uto lis 02, 2012 11:09 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ne trolam nego hoću postepeno da sam zaključi. In love
Al dobro mogu i ja malo upilat:

Velika je razlika između malog i nikakvog trenja. Malo trenje reagira na spin, reagira na "cep" rez, i pri većim rotacijama se dosta vidi efekt hvatljive gume, što je naravno minus jer je kontrola teža.

To se osjeti na prijemu serve, ali vjerojatno ipak najviše u štopu na stolu.
Jaki napadač za normalnu travu zna da postoji neki prag njegovog spina (kombinacija rotacije i brzine) nakon kojeg će je "raznijet" na stolu, i gdje ona neće imati gotovo ništa od svoje kontrole.
Šta misliš zašto se u prvoj ligi čude tim gumama više nego, očito, ti i ja?
Jednostavno, činjenica jest da je tim gumama lakeš odštopat. Koliko lakše, ne znam, ali definitivno se puno više toga vraća nazad. Pa ti vjeruj ili nemoj. Pojma nemam

Dalje, manja kontrola s "običnom" travom znači lošiju igru na stolu, odnosno lošije smještanje i uguravanje, te slabiju kratku igru. U kombinaciji s manjim obrtanjima rotacije, to znači i manju zbunjenost protivnika i njegovo bolje procjenjivanje, što se kvantitativno mjeri brojem dignutih zicera.

Što misliš, hoće li više raditi Vegerov Tenerđi u kombinaciji s travom bez trenja, kada njegova igra na stolu pada kraće, i loptice u pimplu puno više vuku u zrak, ili moj Tenerđi s travom koja prima nešto, i s kojom ne mogu tako igrat na stolu? (ignorirajmo debljinu spužve zasad)
Možda ovisi o ligi, ali ja se stvarno ne sjećam kad sam zadnji put dobio zicer zbog materijala, a da preko puta nije Brod. ROFL

Stvar je jednostavna, napadači protiv trave igraju isključivo na osnovu iskustva, i to ono što misle da u tom momentu trebaju odigrati. Malo ih baš isključivo gleda spin na loptici. Dakle, čim im izbiješ standardnu šemu količina spina, teže je. A pogotovo kad je sve još tik iza mreže i još lelujavo Drunk i onda te ko šećer na kraju odštopa ko majmuna šta god da probaš. Visi
[Vrh]
D-Tech

PostPostano: uto lis 02, 2012 11:15 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

To je tocno, i na to se moze naviknuti samo treniranjem, nekome se to da, a drugom je lakse prigovarat, ipak smo samo ljudi. Razmislite samo koliko ste izvukli spinova na backside, a koliko na travu. U zadnjoj godini dana sam odradio hrpu treninga na igru sa travom sa ljudima od 20 do 1 lige, I svi su u kratkom roku skuzili poantu, samo je pitanje dali se to tebi da ili ne.
[Vrh]
Dren

PostPostano: uto lis 02, 2012 11:21 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

aha. dakle problem je jer ova ima bolji spin reversal. Kako nema trenja potpuno se linearno ponaša ali ako ti je topspin jedina stvar koju znaš kako treba, onda imaš problema. Ako znaš odigrat loptu koja ima samo malo spina u njegovu travu, jer ista samo obrće spin a ne daje svoju rotaciju, nazad dobijaš loptu koju je lako zabit s tenerđijem da ovaj na stolu ne stigne ni trepnuti a kamoli maknuti ruku.
Ne bih to nazvao prednošću, ali razumljivo mi je.
Kad igrač koristi gumu koju ne može kontrolirati osim na topspinu, jasno je da će se buniti ako netko ima mogućnost da u potpunosti anulira njegovo jedino oružje.
ib
Site Admin

PostPostano: uto lis 02, 2012 11:28 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Nije sve u volji, ima nešto i u dostupnosti i učestalosti tih guma.

Iskreno, da nisam onaj jedan put ovo ljeto odigrao s tobom, zadnji put* da sam imao priliku igrati na tu travu bilo bi... umm... godinu dana ranije protiv Karabega (jednom u životu).

*ne znam kakva je Mirkecova trava Very Happy

I odma da kažem i tebi i svima, nije me toliko mučila tvoja guma. Lijepo si me nakantao jer si odigrao bolje, i meč je bio lijep i neizvjestan Very Happy al da me sad nešto izbezumila guma, nije, naravno. Pojma nemam

Al opet, koga koliko smeta je individualno, i tu se ne treba ljude optuživati da glumataju da ih smeta ili ne. Možda je jednostavno stvar u stilu igre?

Isto tako, na turniru u Prečkom, kad je Zrinski osvojio, svi su padali u nesvijest u gledalištu i za stolom, jedino je Matijašec nakon poraza i došao da njemu uopće nije tolko smetala, nego da jednostavno nije odigrao dovoljno dobro za pobjedu i bok.

Ova prošla poruka je dakle nekakav teorijski sukus svega, ali ne bih htio da ispadne karikiranje. Svakoga se može pobijediti naravno, pa makar i najboljim izrazom ikad koji sam čuo od Hrgice In love - LOPTANJEM na stolu
Mikroval + cerek
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: uto lis 02, 2012 11:31 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Drene opet banaliziraš Rolling Eyes

Igrači u prvoj ligi sigurno znaju osim spina odigrati još ponešto, pimplaju vjerojatno bolje i od tebe i od mene.

Ali ako si spiner, pa logično je da ćeš ić završit poen spinčugom. A ono nikad kraja Eeeek!

I nećeš taj svoj pimpl baš htjet puno koristit protiv gume koja iskače iz tvojih spoznaja o travi, kad vidiš da ti svaka treća leti njemu na zicer.

Jednostavno si prepušten sam sebi, u tom momentu tri seta dosta često prolete za tren, a iduća prilika ti je za godinu dana. Hvala doviđenja Mah mah
[Vrh]
Dren

PostPostano: uto lis 02, 2012 11:49 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

ehehehe igraju sve bolje od mene, bar duplo ROFL

u pravu si, fakat sam ga zbanalizirao do boli. Primjenjivo jest, ali samo u nekim slučajevima. Za ostale sam promašio cijeli fudbal.

Daklem sukus rasprave:

frikšinles trava ili ne, nebitno je kad je u pitanju niži nivo igre. Jednako će te mučit i jedna i druga. (s nekim izuzetcima, recimo spiner koji nezna niš drugo)
kod više razine igre, frikšnles je puno zajebanija. Prvo, vraća sve i vraća neugodno puno spina. Drugo, ako probaš nešto kemijat obit će ti se o glavu jer će čovac sajdstepat ili tvirlat pa tebi lupit spinčinu ili jednostavno zabit travom Eeeek! (s nekim izuzetcima, recimo netko ko dobro koristi soft)

Sad, moralne dubioze korištenja istih u sokazu te jel bi uopće trebale biti zabranjene, trebale biti zabranjene u sokazu itd. možemo na sijaset drugih topica otvorenih na tu temu.
Lin Chi Na

PostPostano: uto lis 02, 2012 12:06 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Jel to Dren prizna konačno da je u krivu?!?

Beljenje Beljenje Beljenje

Aj nije ti puno tribalo, samo par stranica. Juhuu Juhuu
[Vrh]
55

PostPostano: uto lis 02, 2012 12:27 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Mene je Miliša spasio one večeri kada mi je javno priznao da je čokljavac ROFL ROFL ROFL ... Tada mi je rekao da sam i ja čokljavac (jer sam antispinom na BH zamalo dobio Karabega, a to mi je bilo drugi put da igram s antispinom u životu) Facepalm . I otvorio mi čovjek oči Wow Wow , sada ja čokljave travaše sčokljam svojom "travuljagom" pa tek onda drmnem beksajdom! Laughing Laughing Laughing ... Milišu za predsjednika svih čokljavaca i šire! Laughing ROFL Zubo

Zadnja promjena: 55; uto lis 02, 2012 12:28 pm; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: uto lis 02, 2012 12:28 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ja moram priznat da nisam imao pojma za ove varijante sa gore glatko sa strane hvata, pa ta crna magija je gora nego šta sam mislio! Horor Crying

To mi je glupo puno komentirat, jebo gumu kojoj ni vlasnik ne zna šta je izletilo s nje. Pfff
[Vrh]
55

PostPostano: uto lis 02, 2012 12:30 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Klanja se Klanja se Klanja se ... sram ga bilo Brukica , ako mu je to neko uživanje u igri - e svaka mu čast! 2 up Moon Tisina
[Vrh]
Izra

PostPostano: uto lis 02, 2012 12:42 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

ib (napisa):
Ja moram priznat da nisam imao pojma za ove varijante sa gore glatko sa strane hvata, pa ta crna magija je gora nego šta sam mislio! Horor

To mi je glupo puno komentirat, jebo gumu kojoj ni vlasnik ne zna šta je izletilo s nje. Pfff

sve to zvuci strasno u teoriji, ali jos nisam igrao protiv trave koja bi se ponasala ni priblizno onako kako je geek opisao. a to ukljucuje i susret sa "zagorskim manekenom".

al moguce i da je to zato sto nikad nisam imao spincugu nego uglavnom vucem neke smrklje i pahuljice koje kao lijepo izgledaju a zapravo govno od lopte. Zubo

p.s.-
Citat:
jebo gumu kojoj ni vlasnik ne zna šta je izletilo s nje. Pfff

ti to nama zelis reci da mijenjas gume? Very Happy
[Vrh]
varispin

PostPostano: uto lis 02, 2012 1:09 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Mene najviše iritiraju ovakve rasprave zbog toga što se na svakog stolnotenisača koji igra legalnom travom/softom gleda sumnjičavo a prefrigani pojedinci žele pipanjem pipaca svojim masnim prstima dokazati da guma nema dovoljno trenja. Kao što neki namjerno skrivećki obrišu lopticu u znojem natopljenu odjeću i onda je provuku kroz gumenu oblogu reketa. To me toliko isprovociralo da sam uzeo šampon i kuhinjsku spužvu u ruke i temeljito oprao materijal na BH. Drugi put kada netko na taj način želi provjeriti trenje na mojoj gumi mogao bi pasti i poneki kroše. Jer u praksi nisam nikada vidio niti pak znam kako se izvodi to "feniranje" a niti su moje gume bile tretirane na bilo koji umjetni način. Eto, zato sam alergičan na sumnjičavce glede trava. Do sada sam igrao nekoliko mečeva protiv pojedinaca za koje kažu da upotrebljavaju te tzv. fenirane gume. Obično je prilagodba na čudne rotacije trajala pola seta. Nakon toga više nikakvi efekti nisu mogli pomoći protivnicima da izbjegnu poraz.
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: uto lis 02, 2012 1:12 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Izra (napisa):
ti to nama zelis reci da mijenjas gume? Very Happy

Pfff, dude, reci im ono kad sam ti KHMprekjučerKHM prodao rezanu servu travom. Ruga se

Meni je kod moje gume sve jasno. A TEBI??? Ceka Beljenje
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeće
Stranica 3 / 9.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.