NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Deda 2012 - NA VELESAJMU!
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Turniri i događanja
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
zacko

PostPostano: sub stu 03, 2012 12:23 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Složio bi se sa Kemilom oko neigranja jačih igrača u grupnoj fazi DEDE.
Ne sjećam se kad neki viši nosioc nije prošao grupu bar kao drugi u grupi.
Nema nekog smisla igrat protiv nekog tko se tek uči osnovama pingača. Nema smisla niti njemu a bogme ni nosiocu.
I sam sam bio puno puta u takvoj situaciji i moram priznat da je čudan osjećaj. Ako igraš ozbiljno onda izgleda kao iživljavanje a ako si neozbiljan onda kao preseravanje.
Ovako kako je koncipiran Deda ove godine opet će se načekavat cijelu subotu za možda jedan solidan meč. Sve ostalo je zujanje po dvorani ili kvartu.
Naravno da bi proširio njegove prvoligaše i na neke nosioce iz viših liga prema Rang listi. In love
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
deva

PostPostano: sub stu 03, 2012 12:49 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

antispin (napisa):
... ove godine to ne može proči jer je kasno za to ... moj je prijedlog velika dvorana i da je sve gotovo u jednom danu.

Ne širite crne vibracije u svemir, prijedlozi koje unaprijed osudite na propast nemaju niti teoretske šanse proći.

Odigravanje turnira u jednom danu, po postojećim pravilima, ne drži vodu jer oni koji trebaju igrati u četvrtfinalu, polufinalu i finalu ne mogu to fizički izdržati, ako će morati igrati grupe i sve od 1. kola.
To je između ostalog jedan od razloga zašto se igra 2 dana.
[Vrh]
deva

PostPostano: sub stu 03, 2012 12:55 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

zacko (napisa):
Naravno da bi proširio njegove prvoligaše i na neke nosioce iz viših liga prema Rang listi. In love

Ja sam u prijedlogu govorio o xNositelja i naveo da bi svakako trebali biti uključeni svi prvoligaši pa makar došli svi na turnir, a ako njih nema dovoljno u odnosu na ukupan broj igrača treba uključiti i ostale nositelje bez obzira što nisu prva liga.
[Vrh]
deva

PostPostano: sub stu 03, 2012 12:59 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

dtrnski (napisa):
Da igram turnir, bila bi mi čast da me namlati netko iz 1. lige i veselio bi se svakom svojem osvojenom bodu.

Svoju čast možeš zadovoljiti i sa nekim igračem 6. lige, što znači poen više ili manje osim ako ne briješ da te neko ostavi na nuli.
[Vrh]
trnac

PostPostano: sub stu 03, 2012 1:03 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

deva (napisa):
dtrnski (napisa):
Da igram turnir, bila bi mi čast da me namlati netko iz 1. lige i veselio bi se svakom svojem osvojenom bodu.

Svoju čast možeš zadovoljiti i sa nekim igračem 6. lige, što znači poen više ili manje osim ako ne briješ da te neko ostavi na nuli.

Mlate me i iz 17. lige ali nije to to. Zubo
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
bigdedi

PostPostano: sub stu 03, 2012 1:18 pm    Naslov : Re: Prijedlog za razmatranje organizatorima Dede Citirajte i odgovorite

Kemil (napisa):
Sažeto, koje su pozitivne strane ovog prijedloga:
1- igrači 1. lige ne moraju gubiti vrijeme i snagu na formalnost igranja u grupi i prvom kolu sa slabijim igračima
2- slabiji igrači ne moraju igrati mečeve u kojima su unaprijed osuđeni na poraz, bit će im zanimljiviji turnir
3- na neki način se smanjuje razlika količine igranja na turniru slabijih i jačih igrača, a koji su platili istu prijavninu, dakle pošteniji sistem
4- turnir se vremenski skraćuje i to samo za nezanimljijve mečeve poznatog ishoda
5- daje se prilika slabijim igračima da osim prolaska grupe odigraju možda koje kolo nokauta
6- igrači iz 1. lige koji generalno prolaze u daljnji dio natjecanja neće biti umorni igranjem "formalnih" utakmica

Eeeek!

1. zašto se toliko brineš za utrošak vremena igrača prve lige, onaj tko misli da je "Deda" gubljenje vremena, nek ostane doma.... nadalje: snaga je potpuno validni faktor u sportskom natjecanju tako da ne vidim zašto bi netko imao pravo čuvati snagu ne igranjem od početka turnira

2. samim time ne dozvoljavaš iznenadjenja na turniru, Eeeek! a ovo da je netko "osudjen" na poraz Eeeek! nije, ima pravo igrati i pobijediti

(In love ib ustvari ne ždrijeba, on zapravo osuđuje nekog na meč sa Valentićem u R64 In love)

3. da li želiš reć da "slabiji" igrači trebaju imati manju prijavninu od "jakih"? tko će to određivati... još da ima i klope na turniru treba u omjeru udjela prijavnine uračunati i koliko tko pojede... (In love dakle tebi bi turniri trebali biti stvarno jeftini In love)

4. ajd, recimo.... nešto je kraći... i to samo u slučaju da se broj skupina dovoljno smanji da se skine brojnost skupina koje se moraju odigrati na istom stolu (na 11 stolova ćeš otprilike u istom vremenu odigrati 32 skupine, kao i 26 skupina).. i nigdje ne navodiš da bi tvojim sustavom nositelja dobio najmanje jedno kolo kostura više

5. pa da , daješ im pretkolo.. onaj koji bi igrao R32, po tebi mora igrati pretkolo (R64) samo zato što je to po tebi neizvjesniji meč, i tu se uopće ne brineš za snagu, tojest umor tog igraca koji ima kolo više, te u idućem kolu ima još manje snage da pruži otpor novom i jačem protivniku

6. ne zavrijedjuje imati svoju točku jer isto piše i pod 1.

općenito su sve točke nekako slične pa cu ja još sažetije probati...
Kemil: >>Međusobno igranje "jakih" i "slabih" igrača troši vrijeme, umara "jake" igrače, a "slabima" nije zanimljivo, a još im je i skupo.<<

Imaš turnire po ligama... koji kategoriziraju igrače po "kvaliteti" (i to dvaput godišnje)... imaš vodovod koji kategorizira igrače po godinama.. I pazi sad: Imaš POJEDINAČNO PRVENSTVO SOKAZA koji traži PRVAKA (moze biti samo jedan) i svi imaju jednake uvjete dolaska do te titule, tako da smisao tog turnira nije omogućavanje dodatne partije ponekim substandardnim igračima pod krinkom uštede vremena.

zvučim skoro kao ozvačić s onim "utješno je za invalide", ali turniri imaju svoju svrhu... stoga Deda ne može biti isti kao i pešćenica ili generalski stol...

Kemil (napisa):
očekujem da će ga zajednica na forumu pohvatili, popljuvati ili što već god

veseli me što sam unutar gabarita tvojih očekivanja Thumbs up Thumbs up Thumbs up
Izra

PostPostano: sub stu 03, 2012 1:54 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

ne znam, po meni je kemin prijedlog na dobrom tragu, jer se i profi turniri cesto tako igraju (jaci na rang listi se ukljucuju tek medju zadnjih 32 itd).

pod tim ne mislim na to da je bolji takav sistem nego da svi igraju sve, nego da je to dobro rjesenje kad je premalo stolova.

samo mi nema smisla sve prvoligase tako plasirati, jer mozda netko igra kao rezerva rezerve prvu ligu, dok npr. zacko coklja po drugoj. tako da mislim da bi tu trebala biti mjerodavna samo rang lista.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
bigdedi

PostPostano: sub stu 03, 2012 1:57 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

deva (napisa):
zacko (napisa):

Ja sam u prijedlogu govorio o xNositelja i naveo da bi svakako trebali biti uključeni svi prvoligaši pa makar došli svi na turnir, a ako njih nema dovoljno u odnosu na ukupan broj igrača treba uključiti i ostale nositelje bez obzira što nisu prva liga.

Rolling Eyes netko nije shvatio o kojem nosiocu iz viših liga je riječ (a nije prva) ROFL ROFL

i.. da... kemo... zar bi prije odredjivao nositelje po registraciji u ligi, nego po rang listi??? kriminalno... a tako lijepu rang listu imamo... (naravno uz blagu pogrešku jednog visoko rangiranog igrača koji nije prvoligaš Beljenje)
deva

PostPostano: sub stu 03, 2012 2:00 pm    Naslov : Re: Prijedlog za razmatranje organizatorima Dede Citirajte i odgovorite

1. Realno gledajući doma će ostati jedna ogromna većina slabijih igrača i to upravo zbog takvog sistema natjecanja koji je napravljen da favorizira prvoligaše i sl.
Dodatna grupa će ostati doma jer ne želi provesti cijeli dan na turniru za 2 ili 3 meča.

2. Pa ako je netko tako dobar da može pobijediti (čitaj iznenaditi) nekoga iz prve lige, onda će za to vjerojatno imati priliku i u drugom kolu nokaut sistema.

3. Ne. Prijavnina treba biti ista, ali ono što se za nju dobiva treba malo izjednačiti. Netko će igrati 9 setova (možda i samo 6), a netko će igrati cijeli dan, za iste novce.
Hranu koliko znam nisam spominjao, ali da je ima logično bi bilo da, za iste novce, oni koji mogu pojesti više dobiju repete.

4. Ne najmanje, nego svakako manje od jednog kola.

5. Prijedlog je usmjeren u korist većine igrača, a ne prema pojedincima. Npr. moj suigrač Grant ne bi bio sretan da mora igrati grupu i sva kola do barem polufinala dok bi Valentić igrao tek od drugog kola, ali on je pojedinac, a treba gledati interese većine. Na kraju organizator treba odrediti kriterije nositelja jer jakih igrača ima i u slabijim ligama.

6. Sviđa mi se. Tu točku treba maknuti.

Nije smisao Dede samo da dobijemo prvaka, smisao je da se svi malo družimo, međusobno igramo i izvan liga, zadovoljštinu da odigramo i sa jačim igračima će svatko dobiti.

Da, svi imaju jednake uvjete dolaska do titule, kao što i ti imaš jednake uvjete da pobijediš Bolta na 100m ako se prijaviš.
Nemaju svi jednake šanse, neki uopće nemaju šansu.
[Vrh]
bigdedi

PostPostano: sub stu 03, 2012 2:01 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Izra (napisa):
npr. zacko coklja po drugoj

daj šuti... sad si nam ujebo misterij visokorangiranih neprvoligaša... i to upravo dok sam pisao svoj post
deva

PostPostano: sub stu 03, 2012 2:03 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Izra (napisa):
samo mi nema smisla sve prvoligase tako plasirati, jer mozda netko igra kao rezerva rezerve prvu ligu, dok npr. zacko coklja po drugoj. tako da mislim da bi tu trebala biti mjerodavna samo rang lista.

Sviđa mi se. Zapravo sam i mislio na općenito nositelje koji ne moraju biti isključivo iz prve lige dakle ispravniji kriterij je rang lista uz mogućnost da organizator dodatno ubaci nekog nositelja npr. čovjek je bivši profić, ali jednostavno nije igrao sve mečeve.
[Vrh]
antispin

PostPostano: sub stu 03, 2012 2:13 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

deva (napisa):
antispin (napisa):
... ove godine to ne može proči jer je kasno za to ... moj je prijedlog velika dvorana i da je sve gotovo u jednom danu.

Ne širite crne vibracije u svemir, prijedlozi koje unaprijed osudite na propast nemaju niti teoretske šanse proći.

Odigravanje turnira u jednom danu, po postojećim pravilima, ne drži vodu jer oni koji trebaju igrati u četvrtfinalu, polufinalu i finalu ne mogu to fizički izdržati, ako će morati igrati grupe i sve od 1. kola.
To je između ostalog jedan od razloga zašto se igra 2 dana.

Još dok nije otpalo igranje u Domu sportova prijedlog visokopozicioniranih ljudi u Sokazu bio je da se sve odigra u jednom danu.
[Vrh]
Norrin

PostPostano: sub stu 03, 2012 2:14 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Slažem se sa Kemilom.
Hoćemo li anketu ili?
[Vrh]
bigdedi

PostPostano: sub stu 03, 2012 2:36 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

odaziv na Dedu je cak u blagom rastu zadnjih godina.. tako da nije problem u sustavu natjecanja.

@kemo:

ovo pod 4. mi moraš malo detaljnije objasniti na kaj misliš

Stalno pričaš o nekakvom dugom čekanju na turniru, a i o silnoj potrebi za medjusobnim druženjem. Ne mislis da bi se na to čekanje moglo gledati kao na kvalitetno druženje.
deva

PostPostano: sub stu 03, 2012 2:57 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ja sam dao prijedlog i obrazloženje.

Što se rasprave tiče svatko ima pravo na svoje mišljenje, mislim da je osnovna ideja jasna i bez prenaučnih polemika.

Organizatori turnira i vodstvo Sokaza su na kraju jedini koji mogu o tome odlučiti i ne vidim razloga zašto bi za ovogodišnji turnir bilo prekasno to realizirati.
[Vrh]
55

PostPostano: sub stu 03, 2012 3:53 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Pozdrav! Mah mah Ja sam definitivno za racionalizaciju utrošenog vremena Rolling Eyes , npr. jako mi je velika želja opet igrati "Dedu" Mudri djed , ali prošle godine su na turniru bile 32 grupe... jedna više ili manje Pfff , na 13 stolova čekalo se grozno dugo Rospija , a sada na 9 stolova? Retaj Visi
Mislim da ću ipak ove godine preskočiti PP, iako branim lijepe bodove od prošle godine, neće mi se baš provesti tamo ogroman dio dana, a od same igre baš i neću imati puno... Tuzni Crying Maaamaaaa
[Vrh]
zmilko

PostPostano: sub stu 03, 2012 4:42 pm    Naslov : Re: Prijedlog za razmatranje organizatorima Dede Citirajte i odgovorite

[

Da, bigdedi imaš jednake uvjete dolaska do titule, kao što i ti imaš jednake uvjete da pobijediš Bolta na 100 m Cestitamo! da mi je vidjeti tu utrku!!! tipujem na bigdedija.
antispin

PostPostano: sub stu 03, 2012 9:26 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ukoliko bude igrača kao prošle godine realno je očekivati da če se u subotu odigrati samo grupe,žene i parovi 1 kolo i možda muški pojedinačno 1/64.
[Vrh]
zacko

PostPostano: ned stu 04, 2012 10:44 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

bigdedi (napisa):
Izra (napisa):
npr. zacko coklja po drugoj

daj šuti... sad si nam ujebo misterij visokorangiranih neprvoligaša... i to upravo dok sam pisao svoj post

Podle insinuacije! Beljenje
[Vrh]
wolf

PostPostano: ned stu 04, 2012 11:26 am    Naslov : Re: Prijedlog za razmatranje organizatorima Dede Citirajte i odgovorite

deva (napisa):

.....Nije smisao Dede samo da dobijemo prvaka, smisao je da se svi malo družimo, međusobno igramo i izvan liga, zadovoljštinu da odigramo i sa jačim igračima će svatko dobiti.

U potpunosti se slažem s tobom , samo kaj tvoja ideja nikako ne koristi druženju Confused već koristi samo onima koji bi htjeli racionalizirati potrošnju vremena tj."hoću što više igrat a što manje gubit vrijeme" (čitaj družit se) Pojma nemam

Citat:
5. Prijedlog je usmjeren u korist većine igrača, a ne prema pojedincima. Npr. moj suigrač Grant ne bi bio sretan da mora igrati grupu i sva kola do barem polufinala dok bi Valentić igrao tek od drugog kola,.

Hmmm Misli Ak budu Žir , Miki i Knez dolazili tek na kraju Sad s kim onda da ja igram pref dok nam ne počne grupa Confused nebum valjda s Hrgom i Zokom ROFL ili precednikom Eeeek! Trk Laughing Laughing Laughing Zubo
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Turniri i događanja
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće
Stranica 2 / 5.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.