NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Navijanje na tekmi

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Hvatljivi

PostPostano: sub stu 17, 2012 11:47 pm    Naslov : Navijanje na tekmi Citirajte i odgovorite

Na domaćim tekmama skupimo 10ak navijača(valjda zbog jeftinih karata).
Dogodi se da ljudi zaplješću na poen koji naš igrač dobije, kad protivnički promaši stol. Neki igrači se žale na to, neki (rijetki) i ljute i opisuju to kao nepristojno.

Osobno, dok igram ne obraćam pažnju na publiku i navijanje, a promašaje gledam kao sposobnost protivnika da ma natjera na njih i moju nesposobnost da odgovarajuće reagiram.
Npr. prošlu ligu u meču protiv Gavele izludilo me nabacivanje visokih lopti na stol u meču protiv Spina (Čivića), nafulal sam se ko lud, zgubil 2:3, a 90% poena je protivnik zaradil zbog mojih greški.
U tom meču njegovi suigrači ne bi smjeli pisnut cijelu tekmu jer nije osvojil ni 5 ofanzivnih poena, a igral je odlično i brdo loptica vratil na stol. Ja mu čestital na pobjedi i pljeskal na neke poene koje je osvojil na isti način protiv mojih suigrača.

Kak navijat za igrača koji igra obranu, pa taj većinu tekme računa na grešku protivnika?
Kak to izgleda na profi mečevima na kojim ima puno publike, pa tam se navija za svaki poen bez obzira na koji način je realiziran?
Meni se čini, na kraju balade da bi poen bio gotov neko mora za..bat Smile

Molim komentare!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
trnac

PostPostano: sub stu 17, 2012 11:59 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Pljeskanje nakon poena mi osobno nije baš nešto. Iznimka je naravno ako je poen mrak i zaslužuje pljesak bez obzira kako je zarađen, obranom ili napadom.

Nakon dobrog poena, ne svakog, bez obzira kako je zarađen, moje navijanje se svodi na "bravo".
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Pale

PostPostano: ned stu 18, 2012 1:22 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

U sportu je fer i dobronamjerno navijanje OK, pa makar i poslije svakog poena. Cheer Cheer Cheer Cheer Pogotovo ako navijanje pomaže tvom suigraću. Cheer Cheer Cheer
Kome smeta neka igra šah Tisina

Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
55

PostPostano: ned stu 18, 2012 9:58 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Intercapitalci su doista pravi Pivo Zivili ... oni plješču i svojima i suparnicima istovremeno na dobrom poenu! ROFL ROFL
[Vrh]
bigdedi

PostPostano: ned stu 18, 2012 9:59 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

u pingicu cisti winner je jako rijetka stvar, a pogotovo u sokazu gdje se igra dosta sporo... tako da ces vecinom ipak dotaknuti lopticu reketom i fulati

-ljudi kad navijaju oni navijaju za igraca, a ne cekaju spektakularne winnere
-ljudi kojima smeta navijanje uglavom u tim trenucima gube

tako da: ne bih se previse uzrujavao kao navijac

jeste li primjetili da onaj kojeg smeta navijanje, sigurno smeta i reket, loptica, stol, mrezica, pod, sirina/duzina dvorane, rasvjeta, regularnost protivnikovog servisa, sudac, njegovi suigraci, biometeoroloska prognoza, te tjedni horoskop Wink
Pale

PostPostano: ned stu 18, 2012 10:10 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Potpisujem Thumbs up

Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
55

PostPostano: ned stu 18, 2012 10:49 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

ROFL ROFL ROFL ... i ja se slažem! Laughing Laughing Laughing
[Vrh]
Dren

PostPostano: ned stu 18, 2012 1:22 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

greške na servisu i na primanju servisa odnosno pimplu (ako je fakat greška protivnika neforsirana) ne smatram sportski pljeskat. Navijanje tipa ajmo, imaš ga, dobro je, možeš to to, još par poena i gotovo itd. to mi je ok. gromoglasan pljesak uz skakanje i vikanje ili lupanje recimo stolicama bocama i nogama o pod, to mi je nepristojno na takve greške i smatram ga nepristojnim navijanjem. Navijanje tjekom poena također.

Na takvo nepristojno (po mom mišljenju) navijanje ne reagiram jer u načelu nema pravila kojim bi ga se moglo sankcionirati (osim ovog tjekom poena) i ljudi imaju pravo navijat kako hoće, al ga smatram nepristojnim. Također ako se navija s namjerom da se dekoncentrira protivnik a ne bodri igrač za koji navijaš (a takvo navijanje se lako skuži) isto smatram nepristojnim i nesportskim.

Opet ponavljam, imaju pravo na to, al imam i ja pravo na mišljenje o tome.
Pale

PostPostano: ned stu 18, 2012 2:04 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Po meni je nesportski jedino pljeskati na bilo kakvu prasicu Ruga se

[Vrh]
a_marko

PostPostano: ned stu 18, 2012 2:18 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Nije navijanje, ali jedna isto interesantna stvar.
Naime, mi na treningu kad igramo jedni protiv drugih imamo običaj reći jedan drugom hvala ako protivnik fula servu. Poklonio ti je poen, ja mu kažem hvala. To nije radi nikakvih provokacija i slično, već doslovno hvala što si mi dao poen. Odgovorimo si sa "molim", "nema na čemu" i slične fraze.... Takvo (pristojno) ponašanje nam je prešlo u naviku i često puta ta riječ u tom trenutku izleti iz usta sama. Na prošloj utakmici protivnik fula servu, kolega mu kaže hvala, on ništa ne reagira, suti covjek igra svoju igru. I tako je bilo 4-5 poena u meču i ovaj je svaki put rekao hvala. To zbilja nije zlonamjerno i sa ciljem podcjenjivanja i provociranja i sve ostale bezobrazne radnje. Da bi na kraju utakmice čovjek rekao kako to njega smeta jer on to tumači kao provokaciju. Na kraju smo izgladili sve jer to zbilja nije bio nikakv pokušaj provokacije i slično. Dečki su bili stvarno OK, normalni razumni ljudi. Ali eto kako mala stvar može napraviti cirkus na utakmici. I od sada na dalje kad protivnik fula servu samo Tisina
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: ned stu 18, 2012 2:26 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

To sve zato što ne čitate forum ješčuo? Azdaja Zubo

EDIT: jebate tema je tolko stara da featurea pred-Sokaz Tonća
In love Ruga se Bit ce dobro
(veš, ćaja, tonći i žac)
[Vrh]
Pale

PostPostano: ned stu 18, 2012 2:49 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

a-marko ima puno situacija gdje u meću možeš reći hvala, recimo kad protivnik fula 100% zicer, to je gore nego kad fula servu.
Meni je osobno bezveze zahvaljivati na fulanu servu, jer je protivnik u tom trenutku dovoljno ljut na sebe samog, da je Hvala samo ulje na vatru.
Al opet kako ko uzme , to je moje mišljenje Zubo

[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: ned stu 18, 2012 3:16 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ja na nekoj poklonjenoj laganoj lopti (a da nije serva) obično preferiram reć "sreća" usmjereno sebi, umjesto "hvala" usmjereno protivniku.
[Vrh]
55

PostPostano: ned stu 18, 2012 3:21 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

I ja... smatram da nije provokacija, fakat nije niti ne zvuči tako. Pojma nemam
[Vrh]
Izra

PostPostano: ned stu 18, 2012 3:28 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

ib (napisa):

EDIT: jebate tema je tolko stara da featurea pred-Sokaz Tonća
In love Ruga se Bit ce dobro
(veš, ćaja, tonći i žac)

predobro In love

ta (losa) navika iz kluba mi je ostala jos neko vrijeme u sokazu i normalno da se stvarno dogodilo da me covjek htio zadavit kad sam mrtav ladan u fiksu na njegovu fulanu servu rekao "hvala" ROFL

al tema je divna In love mlad i naivan editam post da bih se ispricao bigdediju Laughing
[Vrh]
trnac

PostPostano: ned stu 18, 2012 4:13 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

U stolnom tenisu koncentracija je jako važna. Treba naći mjeru između navijanja (bodrenja) i navijanja (dekoncentriranja).

Što se širine dvorane tiče, postoje pravila. Ako se pravila o širini dvorane ne treba pridžavati pa tako ni žaliti na njih, onda je najbolje da se od iduće sezone ukine to pravilo.
[Vrh]
a_marko

PostPostano: ned stu 18, 2012 7:38 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Mene osobno ne smeta nikakvo navijanje, dekoncentriranje i slično. Čak dobijem još više motiva da bolje igram kad netko ima namjeru provocirati. Igrače koje smeta takvo navijanje smeta i širina dvorane, loptica itd...
Moja mati bi rekla - "kilavom ku**u i dlake smetaju!". ROFL ROFL
[Vrh]
trnac

PostPostano: ned stu 18, 2012 7:50 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ponavljam, ako širina dvorane ne predstavlja smetnju, onda treba ukinuti pravilo o minimalnoj širini dvorane.

Nisu svi ljudi isti i ne mogu se svi isto kvalitetno koncentrirati. Nekoga provokacije još više motiviraju, drugog izbace iz takta.
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.