NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Kombinacija drveta i guma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Obi-wan

PostPostano: ned sij 27, 2013 2:02 pm    Naslov : Kombinacija drveta i guma Citirajte i odgovorite

Za napadački orjentiranu igru..
Šta mislite, da li je bolje upariti:
Sporije (npr. all ili all+) drvo sa brzim gumama
ili
Brže drvo (off) sa mekšim, ne prebrzim gumama sa dosta kontrole.
Brukica
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
geek

PostPostano: ned sij 27, 2013 4:39 pm    Naslov : Drvo i gume Citirajte i odgovorite

Zavisi koje si rase. Ako si žut (Kinez), onda igraš sa sporijim drvima i gumama u max-u. Kod Europljana obrnuto. Kod drajfera, brzo OFF drvo, tanke i mekane gume. Mogao bih i dalje ...
中國膠 (KINESKE GUME)
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Dren

PostPostano: pon sij 28, 2013 8:35 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ovisi naravno i o osobnim preferencijama.
Ja volim recimo pola pola - mekše drvo al malo brže i mekše gume al više medium. Takva kombinacija mi daje najbolji osjećaj.
Brzina drveta mi ne utjeće previše na igru ako nisu ekstremi u pitanju, samo tvrdoća. brzina gume isto nije presudna, ali kut izbačaja i izraženost katapult efekta da.

Naravski, drugim igračima može bit posve drugačije - treba sam otkrit šta ti najviše paše.
A ovisi dosta i o tvom razvoju i stilu igre koji preferiraš. Recimo, trenutno, malo tvrđe drvo bi mi vjerojatno pasalo jer u zdnje vrijeme dosta koristim drajf Very Happy
Iceman

PostPostano: sri sij 30, 2013 9:37 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

ovisi koliko napadacku igru imas...

meni nikakve brze gume na nekom allround drvu ne bi bile dovoljno brze...

mislim da je lakse nac neko brzo dobro drvo koje ti pase, i onda tome prilagodit brzinu guma...

ako ti nije dosta brzo, stavit brze gume, a ako je dosta, stavit neke manje brze...

na sporiju varijantu uvijek mozes doc sa sporijim gumama, ali na brzu ne mozes ako imas presporo drvo...

my .02$
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
[Vrh]
Pale

PostPostano: sri sij 30, 2013 10:35 am    Naslov : Re: Kombinacija drveta i guma Citirajte i odgovorite

Obi-wan (napisa):
Za napadački orjentiranu igru..

Brže drvo (off) sa mekšim, ne prebrzim gumama sa dosta kontrole.
Brukica

Mislim da je ova kombinacija dobra, naći brzo drvo sa što više kontrole a zatim krenuti sa mekšim (sporijim) gumama. Kasnije kako savladavaš brzinu ( pogotovo noge) i dižeš se u igri prelaziš na malo brže zahtjevnije gume. U svakom slučaju kad nađeš drvo koje ti paše ne mjenjaš ga Very Happy već nalaziš gume (brže ili sporije, ) Thumbs up

Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
zacko

PostPostano: sri sij 30, 2013 11:25 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

A tko bi onda uopće igrao sa sporim drvom!?

Ja ipak mislim da je za početak najbolje sve sporo. Wink

A kasnije dizat brzinu - prvo guma a onda i drveta.

Recimo ja igram sa relativno sporim drvom i srednje brzim gumama pa mi je taman za 1. ligu.
Svatko od nas ima dovoljno jaku ruku da šupi lopticu dovoljno jako da ju protivnik ne vrati samo treba znati kako.
Brzina reketa u tome ne mora biti pomoć. Ja čak mislim da je igračima u nižim ligama to dosta velik hendikep za poslije jer se nauče na brz reket pa kad malo prestanu trenirat onda je belaja.

Sa sporijim reketom više igraš na tehniku i učiš je pa onda kasnije niti ne treba puno treninga.
To je samo moje mišljenje!
Možda i nije točno al se meni tako čini.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
rogi

PostPostano: sri sij 30, 2013 1:55 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Mislim da nema univerzalnog odgovora na to pitanje, jer to ponajprije ovisi o pojedinačnom stilu igre, tehnici, fizičkoj snazi igrača i još bi se dosta faktora moglo uzeti u obzir.

Što se mene osobno tiče bolja je kombinacija sporije drvo s brzim gumama. Prije par godina sam se odlučio probati Stiga Allround Classic drvo i dosad koju god brzu gumu sam stavio na njega reket se općenito ponašao bajkovito. U međuvremenu sam isprobao 5,6 bržih drva jer njegujem napadački stil igre, ali niti jedno mi nije tak odobro leglo kao navedeni.

Drvo ima dosta visoku vibraciju, high throw, fleksibilnost, sporo je, ali za mene koji voli otići malo od stola i spinati, a s druge strane voli i koji put zaloviti i kratko pimplati to drvo je idealno.

Isprobao sam razne debljine guma na drvetu, na kraju sam došao do zaključka da ništa deblje od 1,9 ne dolazi u obzir barem što se mene tiče, jer dovodi do osjećaja da tebe kontrolira reket, a ne ti njega.
Iceman

PostPostano: sri sij 30, 2013 6:09 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

pa upravo o tome i govorim...sve ovisi koliko ti brzine treba...

ako dodjes do svoje zeljene brzine igre sa allround drvom i brzim gumama, onda je to to...ali ako pozelis nesto brze morat ces mjenjati drvo...sve ovisi na kojem si nivou igre kad pocinjes to eksperimentiranje...

ako si pocetnik, onda se svakako slazem sa svime sto je zacko rekao...

vec sam vise puta rekao da mislim da je najbitnije naci pravo drvo, i onda njemu prilagodit gume, a ne obrnuto...zato treba znat barem u kojem brzinskom razredu drvo mora biti, a onda ukupnu brzinu mozes korigirat na nesto brze ili nesto sporije sa gumama...
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
[Vrh]
trnac

PostPostano: čet sij 31, 2013 7:09 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Meni je osobno ispala bolja kombinacija nešto brže drvo (N-9) i sporije gume (trenutno Sanwei Gears i Yasaka Rakza 7 Soft).

Ako je početak, treba krenuti s sporijom kombinacijom dok se ne dođe do optimalne brzine.
[Vrh]
Koki

PostPostano: sri vel 06, 2013 12:38 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

zacko (napisa):
A tko bi onda uopće igrao sa sporim drvom!?

Ja ipak mislim da je za početak najbolje sve sporo. Wink

A kasnije dizat brzinu - prvo guma a onda i drveta.

Recimo ja igram sa relativno sporim drvom i srednje brzim gumama pa mi je taman za 1. ligu.
Svatko od nas ima dovoljno jaku ruku da šupi lopticu dovoljno jako da ju protivnik ne vrati samo treba znati kako.
Brzina reketa u tome ne mora biti pomoć. Ja čak mislim da je igračima u nižim ligama to dosta velik hendikep za poslije jer se nauče na brz reket pa kad malo prestanu trenirat onda je belaja.

Sa sporijim reketom više igraš na tehniku i učiš je pa onda kasnije niti ne treba puno treninga.
To je samo moje mišljenje!
Možda i nije točno al se meni tako čini.

I ko kaže da se ja i ti nikad ne slažemo... Thumbs up

istina...velika večina sokazovaca igra sa prebrzim reketima no to je razumljivo jer marketing čini svoje. Brza drva i gume su apriori skuplji pa se čini da su bolji.
Ono što je moja najveća zamjerka tom konceptu je ta da se igrači koji igraju prebrzim reketima ne nauče odigrati udarac jer reket praktički "odigra sam". Naravno jasno je da je brzina loptice njezina najvažnija kvaliteta no tu se vračamo na ono sto je Zacko rekao. malo padneš u treningu i u banani si.
Sjetih se što mi jednom u razgovoru rekao Drago Šurbek (senior). kada nije imao osjećaja za vračanje istoga uzimao bi na treningu najsporije drvo. To bi ga tjeralo da više ulazi u lopticu i osjećaj bi se vratio...
[Vrh]
55

PostPostano: sri vel 06, 2013 2:06 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Iako sam čokljavac Retaj , potpuno se slažem s Kokijem i Žackom. Klanja se Klanja se
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Obi-wan

PostPostano: pet kol 16, 2013 10:29 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Jedna konfiguracija mi se često mota po mislima.
No, ne bih kupovao naslijepo, već ako je netko probao.
Zanima me kombinacija Yasaka extra all+ drveta i Rakza 7 guma i to 2.0mm ili čak max. spužva.
Ako je netko igrao sa ovim (ili sličnim drvetom + R7), dajte utiske...
[Vrh]
tomeck

PostPostano: sub kol 17, 2013 6:12 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Pa otiđi u Vjesnik i probaj. Tamo ti je yasaka. Ako nemaju složit će ti da probaš.
Tomaca

PostPostano: sub kol 17, 2013 1:11 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

namam za probu to drvo al bum probao na silver line modelu također brzine all+ pa javim dojmove
Obi-wan

PostPostano: sub kol 17, 2013 1:26 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

tomeck (napisa):
Pa otiđi u Vjesnik i probaj. Tamo ti je yasaka. Ako nemaju složit će ti da probaš.

Ti naravno pretpostavljaš da cijela Hrvatska živi pored Vjesnika (šta god to bilo). Thumbs up
[Vrh]
Obi-wan

PostPostano: sub kol 17, 2013 1:31 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

macato (napisa):
namam za probu to drvo al bum probao na silver line modelu također brzine all+ pa javim dojmove

Isprobao sam inače i drvo i gume koje sam naveo, ali ne zajedno već sa drugim gumama odnosno drvetom.
Javi svakako, mada vjerujem da je Silver Line ipak nešto brže drvo (možda griješim)...
[Vrh]
Tomaca

PostPostano: ned kol 18, 2013 9:01 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Probao danas kombinaciju extra drvo all + brzine sa rakzom 7 2.0 debljine,
Djeluje dosta brze od all+,puno stabilnije drvo od recimo sweden clasica ili primorca clasica sve u svemu obecavajuca kombinacija cak bi rekao i odlicna
Drvo 88gr.
Reket 178gr
Obi-wan

PostPostano: ned kol 18, 2013 9:36 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Tako nečemu sam se i nadao.
Hvala za info. Smile
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava