| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
cvijo
|
Postano: sub ožu 02, 2013 6:51 pm Naslov
: |
|
|
| dtrnski (napisa): | Ma, prasice su fajn kao i parovi. Ako su parovi problem u jačim ligama, sređujte to.
S druge strane forsirati parove na važnosti da bi se u višim ligama ukinuli  |
Inicijativa o kojoj raspravljamo je krenula na druženju igrača viših liga nakon finala kupa, dakle sa željom da se par popularizira kao izuzetno interesantan segment stolnoteniske igre. U trenutnoj situaciji se u višim ligama u velikoj većini slučajeva par predaje, jer je rijetko značajan u rezultatskom smislu. _________________ Stiga Dynasty Carbon
BH: Tibhar MX-D
FH: Tibhar Hybrid K-3 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: sub ožu 02, 2013 6:56 pm Naslov
|
|
eh, ne vjeko, ne odnosi se na tebe, osim ako se nisi prepoznao.
ja nemam ništa protiv ljudi koji imaju takav individualni pristup sportu. zapravo smatram da su obično i bolji igrači jer su jednostavno nabrijaniji.
tebe sam citirao jer si ti pisao o ukidanju parova i što bi to donijelo, na to sam odgovorio i dodao ovaj osvrt. Stoga se ne brigaj, premalo te poznam da bi te etiketirao.  _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Čupa
|
Postano: sub ožu 02, 2013 6:59 pm Naslov
|
|
Vjeko, mislio je na nas, sad pere ruke!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: sub ožu 02, 2013 7:11 pm Naslov
|
|
e to da, na Čupu jesam mislio. On je napustio ekipu i ostavio je na cjedilu samo da bi u Brislu zaradio pare za skupi reket i skupe gume i ondak nas sve pobjeđivao!  _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Čupa
|
Postano: sub ožu 02, 2013 7:13 pm Naslov
|
|
pusti, nasljednici su proćerdali to malo što sam im ostavio.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: sub ožu 02, 2013 7:16 pm Naslov
|
|
Ukinuti parove bila bi budalaština , tada više ne bi postojao neriješen rezultat , a to znači da niti tri boda više ne moraju biti tri, može se dodjeljivati jedan bod za pobjedu...  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: sub ožu 02, 2013 7:30 pm Naslov
|
|
A cijeli topic je bio na temelju pitanja da se parovi ubace nakon 3 ili nakon 6 pojedinačnih partija...
Rasprava o ukidanju parova je totalno promašena. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: sub ožu 02, 2013 7:33 pm Naslov
|
|
, slažem se...  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
cvijo
|
Postano: sub ožu 02, 2013 8:24 pm Naslov
|
|
Dakle, ako krenemo od pretpostavke da se par svakako igra,
a četvrti i peti igrač mogu odigrati svoje pojedinačne partije u trećem krugu i svi u ekipi sretni... možemo li se složiti da je par (osim u rijetkim slučajevima kada je rezultat 5:4) interesantnije i zabavnije igrati (i gledati!) u četvrtoj partiji? _________________ Stiga Dynasty Carbon
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: sub ožu 02, 2013 8:29 pm Naslov
|
|
mogli bi i uvesti vola oko stola.tada bi i gledaoci u dvorani mogli igrati.pa bi možda imali veću gledanost.i bilo bi veselo.a za zapisnik bi rukom dopisali pobjednika igre vola oko stola.
a ping pong je individualni sport. momčad od mene ima koristi ako sam kao pojedinac napaljen na svaki pojedinačni meč koji igram i ako pobijedim ili izgubim ali se borim i ne predajem. _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
https://www.youtube.com/watch?v=WfgVpt01aVI
Zadnja promjena: zmilko; sub ožu 02, 2013 8:31 pm; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: sub ožu 02, 2013 8:30 pm Naslov
|
|
Jedini problem je što sada par postavljaš nakon devet utakmica, a po ovome bi trebao na blef postaviti četvrtog igrača (petog da ni ne spominjemo) nakon sedam partija.
A nakon sedam partija meč je gotov samo u 7:0 i 6:1 slučajevima.
Just sayin'.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
cvijo
|
Postano: sub ožu 02, 2013 9:03 pm Naslov
|
|
Gle, ak ideš na rezultat, ne mijenjaš. Ako ideš na to da svi igraju, kak veli Dren, mijenjaš.
A Zmilko, usporedba para s igrom vola oko stola... cijenim različitost u razmišljanju, ali i principijelnost. Da pitate Drageca Šurbeka i Zokija Primorca kaj su oni svjetski i evropski prvak u vola oko stola ili kojoj ono igri koja nije stolni tenis, pojedinačni sport? _________________ Stiga Dynasty Carbon
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: sub ožu 02, 2013 10:40 pm Naslov
|
|
po meni, četvrta, sedma ili deseta partija parovi - svejedno je. ako je netko bolji, dobit će i ovako i onako.
Problem je što zbilja ima ljudi koji stolni doživljavaju kao individualni sport i parove ne igraju. tri su igrača u ekipi najmanje, pa nek igraju ovi drugi, jelte. e sad. da li zbog moguće zanimljivosti takvim ljudima oduzeti nekih dvajest minuta, pola sata koje su mogli provesti s pivom u ruci, puštati ih da čekaju i hlade se duže nego obično...ne znam.
Ako želimo pomiriti nekako sva mišljenja i doći do rješenja gdje će svi biti zadovoljni bar u nekoj mjeri, mišljenja sam da se stvari nebi trebale mjenjati. par kao 10a tekma:
- kome nije interesantan može predati i otići na pivu
- kome je interesantan može ostati i igrati
- kome je do toga da svi suigrači osjete čar igre u toj tekmi, može staviti njih da igraju
a opet svima njima može biti i poprilično interesantan ishod tog meča jer može odlučivati o pobjedi, porazu ili podjeli bodova.
kod parova negdje između
- gubimo ovu mogućnost kad ste već dobili ili spušili da igraju slabiji jer moraš izać u najboljem sastavu (ništa nije rješeno)
- oni koji bi ga predali, vjerojatno će ga opet predat, ili igrat preko one stvari ili čekat (čitaj gubit vrijeme) da par završi.
- oni koji su nabrijani na par, e pa bili bi nabrijani na par koji god da je po redu, ne? _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
cvijo
|
Postano: sub ožu 02, 2013 11:00 pm Naslov
|
|
Uglavnom štima, samo sumnjam da će netko predati par ako je četvrta partija i krajnji ishod je daleko od rješenja, a opet u varijanti kome je do toga da svi suigrači osjete čar igre u toj tekmi, može staviti njih da igraju, kaj kad ubaciš četvrtog igrača da odigra par, a protivnik mu veli - predajemo par? _________________ Stiga Dynasty Carbon
|
| [Vrh]
|
|
 |
Hvatljivi
|
Postano: sub ožu 02, 2013 11:06 pm Naslov
|
|
Paru na četvrtom mjestu se daje prevelika važnost, treniranje para je nemoguća misija u amaterskim uvjetima tj. pronać vremena za treniranje para je dost teško, a još teže nać odgovarajući sparing.
Par kao takav i u desetoj partiji ostavlja mogućnost da se rezultatski izvućeš. Ak do tad nisi sposoban partiju držat u rezultatskoj neizvjesnosti, onda ga igraš bez nje.
Znači za to sam da par ostaje deseti. Inače od ideje o paru kao četvrtoj partiji draža mi je ideja o ukidanju para.
U jednom od prvenstava bili smo treći sa 8 pobjeda i tri neriješene jer su tri partije s glavnim konkurentima završile 5:5, mi smo u svima prvi stigli do 5 i naravno zgubili par. Bez para 33 boda, s njim 27  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: ned ožu 03, 2013 7:41 am Naslov
|
|
vidiš vraga. a moja momčad se nekoliko puta izvukla zahvaljujući paru, i izvukla nerješen rez. pa sam opet protiv para u sokaz momčadskom natjecanju. _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
https://www.youtube.com/watch?v=WfgVpt01aVI |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Charlie
Pridružen/a: 26. 05. 2010. (17:38:19) Postovi: 228 Lokacija: đipies
|
Postano: ned ožu 03, 2013 9:15 am Naslov
|
|
Mislm se da bi se vaznost parova itekako vratila u igru kad bi se davalo 2 boda za pobjedu, 1 za neriješeno. Pingać nije nogomet i besmisleno je bodovno motivirati "napadačku" igru, kao ni i u košarci uostalom.
Samim tim bi bodovne razlike u Sokazu bile puno manje, što dovodi to toga da set (mozda i poen) razlika često odlučuje! Što vjerojatno dovodi do vece vaznosti parova?
Mozda jos nesto i pravednije o bodovanju; ne bi se dogadjalo da netko s puno nerjesenih ispadne iz lige, jer ipak nije igrao "bunker". Zbog gušćeg bodovnog salda na tablici, automatski bi bilo manje mjesta i za malverzacije u zadnjim kolima, kad neka momcad zbog nagradnog 3-bodovnog sistema odavno osigurala za napredovanje/ispadanje, pusti tekmu, ili bod.
Parovi u ranijoj fazi bi dovele do toga ako je tekma rezultatski izvjesna, mozete pustiti 4., neki i 5. igraca da odigraju solo tekmu u zadnjem krugu.
Jer , ako nam je nažalost drzava antisocijalna, ne moramo biti i mi!?
Uostalom, vise o pravednosti bodovanja koje mozda podize vaznost parova, bi trebali stari Sokazovci nesto reci! Zar nije tako bilo nekada? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Loptica Pong
|
Postano: ned ožu 03, 2013 10:42 am Naslov
|
|
Dobro razmišljanje Tony.
Još jedna opaska: Tamo gdje se par igra u sredini meča uglavnom se ne igraju sve partije već se igra npr. do 4. pobjede. (U Sokazovom slučaju do 6. pobjede).
I prijedlog: Uvedimo za početak par nakon treće partije u Zimski kup, to će biti najbliže drugim sustavima a vjerojatno će donijeti dodatnu životost u ovo natjecanje.  _________________
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: ned ožu 03, 2013 1:31 pm Naslov
|
|
Parove svakako treba ostaviti i neka ostanu za igru zadnji.
Što se tiče namještanja rezultata ja bi promijenio malo bodovanje :
3 boda za pobjedu
2 boda za neriješeno - ekipa koja je dobila par
1 bod za neriješeno -ekipa koja je izgubila par
0 bodova za poraz
Na taj način i remi 5-5 ali s pobjedom u paru donosi 2 boda i čista pobjeda (3 boda ne stvara preveliku razliku).
Vrijednost tog boda u paru bi se povečala (ionako se igra samo jedan...) i ekipa koja vodi npr. 5-2 mora gristi do kraja jer još uvijek može ostati samo na jednom ''čelavom'' bodu _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|