|
SOKAZ forum
|
| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
55
|
Postano: pet ožu 14, 2014 2:12 am Naslov
: |
|
|
Hm ... zar zaista misliš da je dužnost voditelja lige da objavljuje rezultate na web stranici SOKAZ-a? ... Nije mu to ni dužnost niti obveza...  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: pet ožu 14, 2014 6:10 am Naslov
|
|
| 55 (napisa): | Hm ... zar zaista misliš da je dužnost voditelja lige da objavljuje rezultate na web stranici SOKAZ-a? ... Nije mu to ni dužnost niti obveza...  |
Ma znam da nije, ali već je prošlo puno vremena od tekme, zna se ko je pobjedio, ali se ne znaju rezultati.
Pa eto, pokušavamo saznati svim kanalima, jer je ovo malo neozbiljno  _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: pet ožu 14, 2014 11:38 pm Naslov
|
|
Već nakon dva odigrana kola, puno se toga razbistrilo i pogodio sam sve što sam predvidio.
Izdvojile su se očekivane ekipe, što ipak nije bilo tako teško pogoditi.
Idući tjedan sljedi derbi : Igepa-Plankeri, i tu će se puno toga odlučiti.
Igrati će se 99% na Mladosti (igrom slučaja u mom matičnom klubu od prije 30 godina ).Javiti ću točan termin, ako će biti zainteresiranih za gledanje meča.
Inače, uvjeti za gledanje su izvrsni jer se igra na prvom stolu točno pored tribine za sjedenje, pa su svi zainteresirani, dobro došli
Zaboravio sam reći da smo večeras dobili Dubravu (u gostima naravno), 7-3
i da sam popušil jedan meč (protiv Winklera) nakon kaj sam imal 2-0 u setovima i 6-3 u 3. setu, pa opet 6-3 u 5. setu.
Ali sam ubrzao bez razloga, a "brezobrazni Winkler" mi je počel igrati sve "auzvinkl" lopte i pogađal je sve živo.Velika prednost ove sezone je ta, što poneki kiks (i Indijanac-sekira-Rakić je kiksal, sumnjam da bu mogel spavati noćas zbog toga) ne znači automatski pušionu, jer smo svi podjednaki, pa je Jaki-Jakić danas "ladno" metnul tricu i nije bilo nikakve drame. _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: uto ožu 18, 2014 6:18 am Naslov
|
|
Igepa-Plankeri
Četvrtak 20.03.2014.
19 sati
dvorana STK Mladost, na Savi, stol broj 1 _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Pale
Pridružen/a: 15. 10. 2010. (13:28:23) Postovi: 2920 Lokacija: Tumarina jazbina "TOZ"
|
Postano: uto ožu 18, 2014 7:01 am Naslov
|
|
Na Savi? Mojne me batje
A ima i na Dravi? _________________ Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: uto ožu 18, 2014 8:29 am Naslov
|
|
| Ikota (napisa): | Na Savi? Mojne me batje
A ima i na Dravi? |
Možda ne znaju svi gdje je STK Mladost , ali tu se igra i euro-liga pa može i Sokaz haha.
Zagreb je "svjetska" metropola, i nisu svi kao ti rođeni u Zagrebu i znaju svaku njegovu ulicu i uličicu.A ti, čim zajebavaš, to znači da ne buš došel pogledat tekmu ? _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Pale
Pridružen/a: 15. 10. 2010. (13:28:23) Postovi: 2920 Lokacija: Tumarina jazbina "TOZ"
|
Postano: uto ožu 18, 2014 8:55 am Naslov
|
|
Možda čak i budem, ak mi veliš točno mjesto na Savi
Budem došel, samo zato kaj ste odmah do tribina
Al tek oko pola devet, jer imam obaveza do 8, al ziher sam tam i navijam za Plankere naravno  _________________ Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: uto ožu 18, 2014 6:32 pm Naslov
|
|
| Ikota (napisa): | Budem došel, samo zato kaj ste odmah do tribina
Al tek oko pola devet, jer imam obaveza do 8, al ziher sam tam i navijam za Plankere naravno  |
Mučki provokatoru i izdajico  _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: čet ožu 20, 2014 11:32 pm Naslov
|
|
Igepa - Plankeri 4-6
Jakić je odigrao jako dobro (kao što mu i samo ime govori), a Rakić i ja solidno, ali to nije bilo dovoljno protiv odličnih protivnika.
Kao što sam se i pribojavao došlo je na naplatu to naše "često igranje" haha, jer igramo zadnjih 3 tjedna samo tekme, znači jednom tjedno...
Bil je odličan meč, Pankerima svaka čast, iščupali su zasluženu pobjedu.
Vodili smo 3-1, pa preokret na 3-4
Kod 4-4 odluka, Rakić-Korman...
Korman je kao i uvjek sve živo i mrtvo vračal na stol i Rakić ga nije uspio probiti.
Kod 0-2 u setovima zadnja šansa za povratak, Rakić je imao
9-3 u trećem setu ali je jednostavno stao i izgubio 9-11 ???!!!
Navijačice u publici su u tom trenutku pale u depresiju, a jednoj zgodnoj plavuši je i pozlilo...
Nakon toga smo po mom mišljenju postavili krivi sastav parova s obzirom na vrstu protivničke igre, i ode meč 4-6
Ovom pobjedom su po meni Pankeri na koračić do prvog mjesta, a taj koračić treba napraviti preko Rubina...to će isto biti zanimljiv meč i vrijedi ga pogledati.
S obzirom da 1. ide u 9. ligu, a 2. i 3. u 10. ligu biti će još velike borbe do kraja, a iznanađenja su uvijek moguća, jer sigurno i Jastrebi još tu imaju nekaj za reći  _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Ivek
Pridružen/a: 17. 04. 2008. (14:32:42) Postovi: 197 Lokacija: Jastrebarsko
|
Postano: pet ožu 21, 2014 8:45 am Naslov
|
|
Guga iz klase optimist...
Hvala ti kaj nas guraš u "gornji dom". Moji Jastrebovi sinoć su se propisno namučili protiv ekipe Trnava-Dubrava i to na domaćem terenu, tek u paru izvukli 6:4... Nažalost ja opet nisam mogao igrati a s obzirom na omiljenu frazu "često igranje" mislim da ne bi ni sa mnom bilo puno bolje.
Ostaje nam vidjeti koliko stvarno vrijedimo u slijedećem kolu protiv Plankera. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: pet ožu 21, 2014 11:01 am Naslov
|
|
Ha čuj, znam i gledal sam Konečnog na turnirima u Prečkom, a vidim da imate i jačeg igrača od njega (barem po rankingu), pa vas smatram za kvalitetnu ekipu.
Vidjeti ćemo dali ćete opravadati moje povjerenje
Pankeri će Vam biti pravi test, mislim da su oni favoriti, ali borite se, šta Vam drugo preostaje...nisu među nama velike razlike i ako netko ima slabi dan može se dobiti svakoga u ovoj ligi (osim vjerojatno ne Pavleka)  _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Ivek
Pridružen/a: 17. 04. 2008. (14:32:42) Postovi: 197 Lokacija: Jastrebarsko
|
Postano: pet ožu 21, 2014 11:17 am Naslov
|
|
Je, slažem se s tobom. Stvar je inspiracije i dobrog/lošeg dana i niza drugih okolnosti. Plankerima rado prepuštamo status favorita i jako se nadam da ćemo opravdati tvoje povjerenje.
Kaj se g. Pavleka tiče stvarno je nedodirljiv.
Prošlu tekmu koju sam odigrao s njim, odigrao sam sa 150% "gasa"... Sve mi je ulazilo, uspio sam ga čak i uštopati i na kraju nakon što sam vodio 2:1 u setovima uspio sam izgubiti 3:2 i to smatram vrlo velikim uspjehom. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Leteći Medvjedić
Pridružen/a: 03. 10. 2012. (15:55:20) Postovi: 290 Lokacija: Od stola
|
Postano: pet ožu 21, 2014 12:29 pm Naslov
|
|
Čestitamo Igepi na dobroj tekmi
Dečki su nas stvarno namučili,čak su nas i vodili 3:1 i več smo počeli razmišljati o nerješenoj tekmi,al smo se uspjeli iščupat i povest 5:4 i u parovima smo pustili ruku i počeli mlatit po loptici i dobili brzinski 3:0
Puno sreče od Plankera u daljnjem čokljanju  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ODANI1986
Pridružen/a: 03. 10. 2012. (23:30:46) Postovi: 69 Lokacija: TRIBINA SJEVER
|
Postano: pet ožu 21, 2014 2:22 pm Naslov
|
|
Guga jeste me začokljali dečki svaka čast odlična tekma  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ivan512
Pridružen/a: 09. 11. 2013. (21:05:21) Postovi: 75 Lokacija: Dubrava
|
Postano: pet ožu 21, 2014 2:39 pm Naslov
|
|
Svaka čast Plankerima na još jednoj pobjedi. Vidim da je tu bilo jako gusto, a kako sam čuo, bilo je i odličnih udaraca kroz noge  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: pet ožu 21, 2014 8:11 pm Naslov
|
|
| Psyho Drle (napisa): | Guga jeste me začokljali dečki svaka čast odlična tekma  |
Da, da bilo je svega...
Tekma je bila odlična i zbog takvih tekmi sve nas trese ta ping-pong groznica.Daj bože da su sve tekme takve.Zna se dogoditi da odigramo neku tekmu, a na meni majca i poslije sva tri singl meča skoro suha
Ovoga puta sam već nakon prvog singla protiv Kormorana, pardon Kormana morao posegnuti u torbu za idućom majcom i tako za svaki meč.
Inače je ambijent bio vrhunski, kako sam uostalom i najavio...prvi stol pored tribine za sjedenje u STK Mladost, profi postavljen teraflex, svlačionice itd.Pošto smo znali da bu to pravi meč htjeli smo da i sve ostalo bude na visini.
Tu su se igrale i tekme eurolige, jel treba još nešto komentirati o uvjetima igre i guštu igranja??? Bilo je i gledatelja, a lijepo je bilo vidjeti i da su skoro svi igrači koji su igrali na ostalim stolovima, nakon odrađenog treninga ostali gledati tekmu do kraja.
Znači da su bili zadovoljni s kvalitetom pingiča i interesiralo ih je kak bu to završilo na kraju.
Ti si isto igral vrlo dobro, ali smo te uspjeli "zmuljati" za poen, dva i nijanse su odlučile.
Kad pogledaš malo bolje, tako se i Darac (Podkrajšek) na nijanse provukel protiv mene (10-8 u 2.setu za mene, pa još dvije set lopte...pa 9-8 i servis za mene u 3.setu i njegova nevjerojatna prasica...)
Ustvari je prošao kroz ušicu igle (kad pročitam ovo "ušica igle" i sjetim se kak je Darac sagrađen, prestrašim se od pomisli kakva bi to bila igla ).
Bilo je još mečeva koji su se mogli drukčije rasplesti, ali je odlučila mirnoča, možda više treninga, koja prasica i slično.U svakom slučaju, Vaša pobjeda je potpuno zaslužena.
Žao mi je da Rakić ne igra barem dvaput tjedno, nego samo tekme, jer su njegove mogučnosti puno veće od onoga što je pokazao.Jakić i ja također igramo zadnjih mjesec dana samo tekme, tak da smo svi u banani.Nisam siguran za njih, ali ja ću to sigurno promjeniti i početi igrati češće.
Nakon što ste Vi poveli 5-4, Rakić je "potonuo ko sidro" i ja sam bio za to da igramo parove on i ja, jer u kombinaciji s Jakićem naš par nije dovoljno agresivan.
Pošto Jakić ne gaji napadačku igru i voli se udaljiti od stola, nakon njegovih mekših polu-visokih loptica je Rakić stalno bio na streljani pošto su s druge strane oba agresivna igrača.
Jakić je inače u ovom meču bio naš najbolji pojedinac, ali singl je jedna vrsta igre, a par nešto sasvim drugo.Recimo kao razlika između malog i velikog nogometa.
Tako da je to bila po meni kriva odluka kod ovakvog protivničkog (Vašeg) stila igre, ali nema veze, biti će još mečeva
Zašto ustvari sve ovo pišem ?
Konačno je završio još jedan naporan radni tjedan, fino ležim pred tv-om pa da "malo" napišem neke svoje "refleksije i opservacije" o ovom našem Sokazu i pingiču kao sportu koje mi se motaju po glavi.Dakle, stolni tenis je sport koji kao i veliki tenis za usporedbu može imati npr.nivo kvalitete i znanja od 1 (najbolji) pa do 1000 (najslabiji).
Interesantno je da npr.igrač nivoa uzmimo 120 može s lakočom dobiti igrača nivoa 122 (znači minimalna razlika u rangu i postignutim rezultatima), samo zato što ima jedan jedini element igre (npr.bekend spin ili neki drugi udarac) samo 10% bolji, a u svim ostalim elementima su podjednaki.Razlika nastane zato što taj igrač uspjeva navesti igru na svoj mlin, odnosno razvijati poene na taj način da uvjek završava poene svojim najjačim udarcem (recimo Vaš Podkrajšek bekend batinom ).Znači lukavost, plan u igri i mirnoča imaju jako veliku važnost.
Isto tako mogučnost koncentracije i trenutnog zaborava propuštenih prilika ima ogromnu važnost, jer vremena za psiho-oporavak u setu jednostano...nema.
Kada čovjek poslije pogleda rezultat takvog meča, može recimo pomisliti da ovaj igrač koji je izgubio nema blage veze, ali to je samo privid.Razlog leži u činjenici da on jednostavno nije mogao pronaći protuigru, ili nema dobru strategiju i koncentraciju.
Isto tako sudar različitih stilova igre može donjeti i neočekivane rezultate.
Evo na primjer vjerojatno nitko nije očekivao da bi Jakić mogao dobiti Podkrajšeka, ali to je tako...zbog smanjene pokretljivosti Podkrajšeku jednostavno ne odgovara takav protivnički stil igre.Sasvim druga priča je to da takav stil igre treba i sprovesti do kraja "za stolom".
Tu su još naravno i travuljine, softovi, antispin gume i razno razne fenirane i na razne načine obrađene (da ne kažem kuhane i pečene) gume koje donose razno razne prednosti, koje bi ustvari trebale donjeti samo mane-u slučaju da igrate protiv igrača koji zna kako treba igrati protiv takvih guma
(samo da spomenem da je u našem meču svih 6 igrača imalo normalno gume, i ja se stvarno ne sječam takvog meča...)
Po meni korištenju takvih guma pribjegavaju igrači koji imaju očiti nedostatak u igri pa ga žele prikriti, ili oni koji žele preko noći doći do boljih rezultata, ili oni čija je filozofija igre jednostavno takva da igraju na greške protivnika, a ne na svoje agresivno izgrađene poene.
Naravno da svatko bira sam i meni je to sve ok, ali ja si nekak ne mrem zamisliti da igram na taj način i jedina stvar na koju sam alergičan je obrađivanje i feniranje takvih guma jer to ipak izlazi iz zadanih okvira.
Za razliku od velikog tenisa, gdje noge, odnosno kretanje i kondicija igraju odlučujuču ulogu kod podjednakih igrača, pa čak i daju prednost nešto slabijem igraču u pingiču mogu dominirati i igrači koji imaju radijus kretanja kao golman u hokeju.
Čak i neki za koje imate dojam da je netko na njihovoj polovici dvorane prolio par litara ljepila, pa kad su stali kraj stola noge su im se zaljepile za podlogu i ne mogu ih više pomaknuti
Isto tako, nakon jednog odigranog seta mogu izgledati kao da im treba boca s kisikom ili umjetno disanje, ali nakon par minuta odmora mogu opet odigrati "maratonskih" 3-6 minuta koliko prosječno traje 1 set (a vidio sam neke igrače u našoj ligi koji toliko mogu zadržati dah haha).Igrao sam već protiv dosta "vrlo okretnih" igrača starosti između 70-80 godina protiv kojih je bilo i te kakvih problema.Nebi me začudilo da mi se jedog dana preko puta pojavi protivnik koji se jednom rukom oslanja na štap (ili onu staračku hodalicu), a u drugoj ruci drži reket na kojem je s jedne strane naljepljen Sriver star 42 godine koji je zadnjih 25 godina proveo na stražnjoj polici auta u južnoj Dalmaciji, tako da ima fleke ko pas Dalmatiner, a s druge strane neka krasna travuljina koja je zadnji puta bila na ITTF listi 1962.Ta trava je još kvalitetno premazana s cijanofixom čisto zbog elegantnog odbljeska na suncu, tak da te može špiglirati s njom, a svaki treći čepić je namjerno odrezan s grickalicom za nokte pod različitim kutom i loptica nakon odbijanja od te gume ima izuzetno "pravilan" i krasan način leta kroz zrak.
Nešto poput ranjenog goluba u samrtnom hropcu koji se ruši prema tlu, ili kretanja kamenčića u bestežinskom stanju kojeg polako hvata gravitacija Jupitera, pa radi osmice u zraku...
I s tim reketom tambura "sve u 16"
Inače je pingič sport koji jako nagrađuje minuli rad, odnosno broj sati provedenih za stolom i recimo igrači koji su kao mali prošli pravu obuku, odnosno ispravno savladali tehniku i trenirali nekoliko godina, 3-4 puta tjedno imaju usađeno u gene robotske pokrete pa ruka praktički "igra sama".Naravno da nije sve baš tako jednostavno, ali recimo kada jednom netko nauči voziti bicikl nisam sreo nikoga tko je to zaboravio nakon 30 godina S druge strane igrači koji su počeli pingič igrati recimo nakon 30-tak godina starosti, a do tada su mislili da je taj čudan predmet (reket za pingič) ustvari jedna vrsta mini klofera za tepihe, ili neka čudna plosnata tavica za palačinke, imaju ispred sebe nepremostivu barijeru koju bi morali prijeći da bi stigli na tehnički nivo ljudi koji su pingič igrali nekoliko godina pod vodstvom pravog trenera.
To sve skupa ograničava mogučnost napretka tih igrača koji su se pingičem počeli baviti nakon što su eto završili školu, oženili se, dobili dvoje djece i imaju već 10-tak godina staža u nekoj firmi na recimo po meni maksimalno 4-5 ligu.
I to bez obzira na njihov sadašnji trud, jer njihova glava više nije u mogučnosti primati informacije kao kada su bili "tabula rasa" s recimo 10-tak godina starosti, a največi problemi su im tada bili da ne dobiju lošu ocjenu iz testa iz matematike, da se redovito hrane, spavaju i da im starci kupe novi model Nike ili nekih drugih tenisica.
Za razliku od tih davno prošlih vremena, danas im mozak prvo radi na frekvenciji : plačanje rate stambenog kredita (ili kredita za auto), režije, hrane, kako NE ostati bez posla u ovo krasno vrijeme, šta sve treba kupiti klincima i slično...ako nakon toga ostane još malo energije u mozgu i prostora za prijem novih informacija, mogu pokušati savladati pravilno izvođenje recimo, forhend spina haha.
Inače se jako podcjenjuje važnost trenera (kao i u nekim drugim sportovima), jer možeš provesti more sati za stolom, a i dalje češ krivo izvoditi pojedini udarac.Netko sa strane može puno lakše i jednostavnije uočiti greške koje sam radiš, a misliš da je je sve super
Tako da je često puno korisnije odraditi sat-dva s trenerom, i uložiti i nešto u to, nego lupetati bez veze 10-20 sati i očekivati da će to dati nekakve pomake u kvaliteti igre.
Kaj se trenera tiče tvrdim da uopće nije neophodno da je taj trener fenomenalan igrač i da ima diplomu treće Saturnove galaksije (kao što su tu neki znali pisati po forumu, da samo takvi treneri "znaju znanje").
Po meni je najvažnije da on "ima oko", odnosno da vidi tvoje greške.Da ima ideju kako da to ispraviš i da ti da pravi savjet.
Evo, sada vidim da je ovo jedan gigantski post (malo me i interesira dali je najdulji na forumu Sokaza) i ne bih želio da se netko možda osjeti uvređen ili povređen nekim rečenicama, jer naglašavam da su to samo razmišljanja koja ne moraju biti 100% ispravna i napisao sam ih čisto radi rasprave.Bilo bi zgodno da se još netko priključi, jer vidim da nam je tema 13. ljige dosta jednolična u smislu da se malo igrača ove lige javlja na forum.
Možda je to tako ove sezone, jer su se u ovoj ligi okupili takvi ljudi koji nisu aktivni na forumu i to mi je stvarno žao jer ovaj forum, isto kao i igranje pingiča za mene predstavlja jednu vrstu relaksacije
Za kraj želim naglasiti da niti jedna životinja nije stradala prilikom pisanja ovog posta, a posebnu zahvalu šaljem ekipama radija i tv-a.
I ne pokušavajte ovo sami kod kuće, jer sam ja profesionalac, a stvaranje ovog posta se odvijalo u strogo kontroliranim uvjetima i pod budnom pažnjom dežurne lječničke ekipe  _________________ The Only Way Is Up...rutinski
Zadnja promjena: Guga; sub ožu 22, 2014 12:22 pm; ukupno mijenjano 8 put/a. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Carper
Pridružen/a: 21. 08. 2012. (10:28:09) Postovi: 63 Lokacija: Dubrava
|
Postano: pet ožu 21, 2014 8:32 pm Naslov
|
|
| A Guga brate mili jesi ga nakuco svaka ti cas.... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Leteći Medvjedić
Pridružen/a: 03. 10. 2012. (15:55:20) Postovi: 290 Lokacija: Od stola
|
Postano: pet ožu 21, 2014 8:34 pm Naslov
|
|
Eh Guga jesi se raspiso
Daj prepričaj to u kratko neda mi se čitat  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ODANI1986
Pridružen/a: 03. 10. 2012. (23:30:46) Postovi: 69 Lokacija: TRIBINA SJEVER
|
Postano: pet ožu 21, 2014 8:35 pm Naslov
|
|
Ja sam se više umorio kad sam ovo čitao nego kad sam čokljao s tobom  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: pet ožu 21, 2014 8:39 pm Naslov
|
|
| PlAnKeR (napisa): | Eh Guga jesi se raspiso
Daj prepričaj to u kratko neda mi se čitat  |
Dobraaa  _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|
|
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.
|
|