| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Footloose
Pridružen/a: 13. 05. 2005. (15:47:17) Postovi: 219 Lokacija: Gajnice
|
Postano: čet lip 30, 2005 11:23 pm Naslov
: |
|
|
Poštovani "travaroš"!
prije svega , da se vratimo malo u prošlost. s obzirom da se uglavnom slažemo oko softa, ajmo malo prodebatirati o travi.
1.pitanjce glasi: tko je izmislil travu i način igranja njom?
Odgovor glasi (to vjerojatno znaš i sam) : izmislili kinezi
2.pitanjce: pokušaj se sjetiti kad si videl najranije kineza da igra klasičnim načinom držanja reketa a ne pen-holderom?
3.jesi možda probal ili videl nekoga da "lovi" a da igra pen-holder načinom?
4. trava kao što znaš potječe s kraja 60 tj. s početka 70-ih i 70-ih godina su kinezi sve "uništavali" izuzev našeg pokojnog Tove Stipančića kojeg su u svijetu zvali "ubojicom Kineza"
i zaključno pitaj g.Dragu Šurbeka kolko je puta imal "sreću" naletjeti na Kineza s travom a da ga kinez nije napao?
Tolko za sad, možda sam (a možda i nisam) malo razjasnil neke detalje! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
travaroš s dva srajvera
|
Postano: pon srp 04, 2005 7:43 am Naslov
|
|
| znači ispada da je trava bila kineska fora za napadanje a da je neugodna protivniku? ok, prihvaćam, a toliko znam povijest da znam kad je trava otprilike nastala (krajem šezdesetih). al isto tako stojim iza ovog što sam napisao-danas je trava primarno defanzivni materijal a soft allround/ofenzivni. jedan od razloga je što je (ako sad zanemarimo gume koje su na prijelazu između softa i trave) spin softa pravilan i mjerljiv, dok kod trave nije, a rezultat je da je lasičnim načinom igranja teško napadati travom (za penholder stil ne bih stvarno znao). |
|
| [Vrh]
|
|
 |
travaroš s dva srajvera
|
Postano: sri kol 03, 2005 8:43 am Naslov
|
|
| Iceman (napisa): | garantirano brzi soft ti je Joola Tango Ultra...meni je 1.8 bio prebrz...dosta je igrački i malo vuče u mrežu...
dobar je i TSP Spectol...svi kinezi igraju s njim...malo je sporiji i koda igraš s beksajdom...cepa i skoro uopće ne tone
tražim soft koji ima puno kontrole, dobar za štop i kontru i servu i pimpl, a da je protivniku neugodan...he he  |
koliko sam skužio, 563-1 o kojem priča huber je upravo to, nešto između softa i trave, cepa, možeš s njime napadati kao s pravim softom, a možeš dobiti i mrtve gurnute lopte s malo ili bez rotacije. u biti, od dva zločesta efekta trave imaš jedan (imaš "mrtve" lopte, nemaš promjenu rotacije). interesantna guma za probat..al mislim ipak ne za tebe, u tvom razredu svaka igrarija košta gubitaka partija  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
travaroš s dva srajvera
|
Postano: sri kol 03, 2005 8:46 am Naslov
|
|
| a sad, koliko soft može biti neugodan kao serva, otom-potom. zavisi o protivniku. osobno, radije serviram drugom stranom a servu softom ubacim tu i tamo, radi promjene ritma |
|
| [Vrh]
|
|
 |
weezer
|
Postano: pon kol 08, 2005 8:45 am Naslov
|
|
soft i servis?