NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Sarajevska deklaracija o jeziku

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Ostalo
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Dinko Š.

PostPostano: pon tra 10, 2017 12:56 pm    Naslov : Sarajevska deklaracija o jeziku Citirajte i odgovorite

Svojedobno sam, krajem osamdesetih, u tjedniku "Danas", razobličio kontradiktornost Miloševićevih perjanica. Naime, tvrdili su da su Srbi u Hrvatskoj jako ugroženi time što im se ne dozvoljava korištenje njihovog jezika. Istovremeno su isticali kako su hrvatski i srpski jedan jedinstveni jezik. Pa ih onda upitah, kako je to moguće ugroziti Srbe u Hrvatskoj time što koriste hrvatski jezik, ako je isti identičan srpskom jeziku?
Sada vidim proturječje kod cijenjenih autora Sarajevske deklaracije o zajedničkom jeziku.
Naime, oni prvo ističu da sve republike mogu "slobodno i samostalno kodificirati svoju varijantu zajedničkog jezika, imenovati ga kako god to žele, te su varijante ravnopravne, niti jedna od njih ne smatra se jezikom, a sve druge samo varijantom tog jezika".
A odmah zatim, oni se, eto, protive "nasilnoj segregaciji tih varijanti zajedničkog jezika po tim republikama".
Tvorcima te Deklaracije očito logika nije jača strana.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
MUNJA2

PostPostano: pon tra 10, 2017 2:05 pm    Naslov : Sarajevska deklaracija o jeziku Citirajte i odgovorite

Ja bih najradije izbrisao ovu temu sa ovog Foruma !!! Mad
Ako se počne diskutirati biti će žuči više nego kod nekih tema stolnog tenisa.
Politička prepucavanja (ili ona sa takvom konotacijom) bi trebali biti "OUT" kod našeg Foruma a čini mi se da Dinko mnoge povlači za jezik, ... mene prvo iako me nije teško povući.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
trnac

PostPostano: pon tra 10, 2017 2:37 pm    Naslov : Sarajevska deklaracija o jeziku Citirajte i odgovorite

Samo opušteno. Kava
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
ib
Site Admin

PostPostano: pon tra 10, 2017 4:06 pm    Naslov : Sarajevska deklaracija o jeziku Citirajte i odgovorite

Ja bih također izrazio sreću da funkcioniramo odlično bez puno politike ovdje. Klanja se
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Saša

PostPostano: pon tra 10, 2017 5:08 pm    Naslov : Sarajevska deklaracija o jeziku Citirajte i odgovorite

Neću politiku u moju butigu
Dinko Š.

PostPostano: uto tra 11, 2017 9:08 am    Naslov : Sarajevska deklaracija o jeziku Citirajte i odgovorite

Sorry dečki, ne ću vas brzopleto proglasiti brzopletima (brzopletiljama), ali kad bio malo pažljivije pročitali moj tekstić, uočili biste da se u njemu govori samo o logici u lingvistici, a ne o politici (koja mi se gadi).
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Ostalo
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.