NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Presao na Dark Side:-)

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Iceman

PostPostano: ned ruj 20, 2009 11:21 pm    Naslov : Presao na Dark Side:-) Citirajte i odgovorite

Pozdrav svima,

evo, kao sto naslov kaze, pokusavam, a nadam se da cu i izdrzat, preci sa backsidea na soft na bekendu. Godinama vec razmisljam o tome, vec sam jednom pokusavao, ali nikad istrajao.

U teoriji bi trebalo pasat mojem stilu igre, jer neznam backhand spin, nego samo pimplam i stopam. Visio sam po stranim forumima dosta zadnjih tjedan dana, i nekako je opci konsenzus da treba pocet sa mekanim hvatljivim debelim softovima da razlika izmedju backsidea bude cim manja, makar je i druga strana, koja zastupa da treba odma prec na neugodan soft da se zaborave stare navike, dosta glasna.

Klasifikacija softova koliko sam ja uspio pohvatat je sljedeca:

1. Softovi koji su najblize backside-u, hvatljivi i imaju najvisi luk "izbacaja", lagani za igrat, neznatno neugodni za protivnika:
- Butterfly Raystorm
- Friendship 802-40 sa soft spuzvom
- TSP Super Spinpips 21

2. Malo manje hvatljivi softovi, sa nizim lukom, bolji za blok i cisti udarac:
- Butterfly Flarestorm
- Frindship 802-1
- TSP Spectol 21, Tyranno(Multy Power Sponge)
- Stiga Radical, Royal, Clippa
- Jolla Tango Ultra, Snabb

3. Jos manje hvatljivi softovi, tezi za servu i pimpl ali sjajni za blok i udarac, dosta neugodni protivniku(neznam ih puno jer mi nisu bili prioritet):
- Friendship 802, 799, 651

Tu su naravno sad jos varijante debljine i tvrdoce spuzve.

Poceo sam igrat sa max Butterfly Raystormom jer sam ga mogao odma nabavit kod Pospe. Pošto je post vec ionako predugacak, impresije cu nabaciti poslije.

Molio bih sve softase da dobace koji savjet, sto misle o popisu, koja je njima najbolja soft guma i zasto itd...a pogotovo ako netko ima, ili zna nekoga tko ne cita forum a ima neku od gore navedenih guma, rabljenih ili novih, da se javi...

Davorin 091 72 111 65
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
geek

PostPostano: pon ruj 21, 2009 9:41 am    Naslov : Drčić Citirajte i odgovorite

Svakako bi trebalo kontaktirati "slovenca" Drčića. On je probao brdo kineskih trava i softova, a i igra sa jedne strane sa travom, a s druge sa softom. Igrao sam protiv njega u Krapini, i nakon 3 seta u kojima bi došao do 4 ili 5, tek tada mi nije bilo jasno što bih ja to TREBAO igrati. Dao mi je par sugestija i ja sam to naručio, tako da je dobar dio toga na putu iz Kine (za većinu firmi većina nikad nije ni čula npr. KOKUTAKU, GOUQIU i dr.).

Drugi izvor informacija je Ico Dubravčić. I on cijelo vrijeme eksperimentira, igra sa travom ili softom na BK, ima puno igračkog znanja i iskustva, a u posljednje vrijeme se zaklinje u TSP Spectol, a skup je ko kuga > 25 Eur (makar i njega ima 3 podvrste).

Kod takvog eksperimenta, svakako se treba pripremiti na tri stvari :
1. dosta vlastite frustracije
2. vremena za testiranje
3. novaca za kupovanje, što treba i ne treba.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
japanac

PostPostano: pon ruj 21, 2009 10:47 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Soft , po mom skromnom iskustvu , napadačka guma . Za bekend da možda probaš antispin gumu ( pimpl , blok , povrat serve - super ) , i to doktor Grizli , ABS , Gorila ( cijena je veća ali . kako kaže rope , guma vrijedi svakog penija ) . Sve u svemu , strpljenje i vrijeme !
[Vrh]
Izra

PostPostano: pon ruj 21, 2009 11:30 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

pa kud bas sad na pocetku sezone, mogao si cijelo ljeto imati za privikavanje na soft...

buduci da igras prvu ligu a tamo manje vise svi znaju igrati na materijale, mozda bi najbolje bilo da uzmes soft sto slicniji obicnoj gumi. tek toliko da mozes povremeno umjesto pimpla napasti off-the-bounce.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
bojan

PostPostano: pon ruj 21, 2009 12:29 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Pozdrav,

po mom misljenju bi trebao ostat na backsideu, posto koliko se sjecam, dobar broj poena dobivas kvalitetnom servom na backhandu, a ukoliko stavis soft, gubis tu prednost i mogucnost rotacija.

Moj prijedlog je da ostanes tu gdje jesi.
[Vrh]
Slavonac

PostPostano: pon ruj 21, 2009 1:13 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Pozdrav Bojanu i svima na forumu.
Ne mora Iceman bilo što izgubiti u kvaliteti serve bekendom, ako na njemu bude imao soft. Jednostavno okrene reket, odservira beksajdom i odmah vrati-zarotira soft na bekend stranu. Taj sistem ja koristim stalno (imam na bekendu napadačku travu ) i to funkcionira bez ikakvih problema. Dam početnu rotaciju beksajdom, a onda pokušam promjenu rotacije i napad travom.
bojan

PostPostano: uto ruj 22, 2009 8:29 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Naravno, ali mislim da to nije slucaj kod Davora. Davor na backhandu (za razliku od forhanda) ima jako hvatljivu kinesku gumu (ako se dobro sjecam) s kojom moze servirati takve rotacije, a pomaze mu i kod stopa, stoga mislim da ukoliko stavi soft na tu stranu reketa, izgubit ce navedeno.

Lovac, kao ti, ima puno drugaciju koncepciju igre, i nije mu primaran napad, dok Davor bazira svoju igru na kvalitetnoj servi, prvom ulazu i eventualnom stopu.
[Vrh]
Iceman

PostPostano: uto ruj 22, 2009 1:09 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Bojan (napisa):
Naravno, ali mislim da to nije slucaj kod Davora. Davor na backhandu (za razliku od forhanda) ima jako hvatljivu kinesku gumu (ako se dobro sjecam) s kojom moze servirati takve rotacije, a pomaze mu i kod stopa, stoga mislim da ukoliko stavi soft na tu stranu reketa, izgubit ce navedeno.

Lovac, kao ti, ima puno drugaciju koncepciju igre, i nije mu primaran napad, dok Davor bazira svoju igru na kvalitetnoj servi, prvom ulazu i eventualnom stopu.

kao prvo, hvala svima na odgovorima...

sve to stoji Bojane, ali kad mi se skuzi serva, a sad vec tak igram vise sezona, i sve vise ljudi mi ju kuzi, onda mi se igra raspada, a to mi vec polako ide na k...zelim imat opasniji bekend, da mogu izdrzat i bit bolji od nekoga u kontri, bolje stopat itd...sa nekim hvatljivijim softom ne bih trebao puno izgubit na servi, a dobio bi puno...u teoriji Rolling Eyes

ajmo se mi vratit na soft diskusiju...nije nitko napisao na ima nekoga ili zna nekoga da ima kakav soft za probat...

Hari i Ico su mi rekli da sam pretjerao sa debljinom svog Raystorma, da mi netreba vise od 1.5mm spuzva...meni je ideja bila da cim je deblja spuzva da je lakse stopat, zar ne? I svi se kunu u Spectol da je najbolji soft...

uglavnom, sto se tice Raystorma, soft nije nimalo neugodan za protivnika, dosta je brz, cepa i servira ko bekside...malo se mucim sa razlicitim kutom zatvaranja reketa kod stopa i pokusaja spinanja rezane lopte umjesto cistog udarca...
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
[Vrh]
bigdedi

PostPostano: uto ruj 22, 2009 10:10 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

1. nikad nisam nasao soft sa tankom spuzvom da bi mi pasao... vec me i zvuk drva iritira Smile.. soft mi je 1,9 i (ja) ne bih isprobavao tanji... bar da ti je soft malo deblji od beksajda kojeg si dosad imo...

2. s hvatljivim softovima se iz istog pokreta pri servisu moze dati iznenadjujuce puno, no i iznenadjujuce malo rotacije u lopticu... tako da je i to faktor kvalitete serve sam po sebi... no soft ipak ne reze lopticu ko frendship i slicni superhvatljivi kinezi

3. interesantno kako svi koji igraju s materijalima se odjednom osjecaju pozvano uvaliti ti antispin ili masterinsider Very Happy (mislim na gume, a ne na nase prijatelje s ovog foruma)
Iceman

PostPostano: uto ruj 22, 2009 11:48 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

znaci ti ne bi isao na tanju...dal si skuzio da je za tvoju vecinom stop igru lakse i kvalitetnije stopat sa debljom giumom ili ima jos nekih razloga?

S kojim softom ti igras, i koje si sve probao, i zasto si ih odb acio? (ak ti se da pisat:-)

i da, sigurno imas nekih guma koje bi mogao probat na lageru, mozes mi na PM izlistat koje, ak nije problem...
[Vrh]
ČUPKO

PostPostano: sri ruj 23, 2009 11:28 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ja igram oko 3-4 Gitara god. sa softom 563 1,8 i mogu ti reči da da je to najneugodniji soft za protivnika jer mu jako tone loptica ali i tebi je teško igrati sa njim jako je nepredvidljiv i treba ti dosta vremena da ga savladaš.koliko sam ja skužio za soft ti je bitno naći pravo drvo tj. sa dobrom kontrolom ja igram sa stigom optimum sync a sada malo isprobavam na hinokiju.imam stari 563 ako hočeš probati fali mu par čunjiča.(sa softom buš ubijal zoku i sve travare) Gitara Headbang
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Iceman

PostPostano: sri ruj 23, 2009 11:45 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

moze...tnx...poslo sam ti PM da se ne dogovaramo tu na forumu...
[Vrh]
Izra

PostPostano: sri ruj 23, 2009 1:21 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

soft 563 je stvarno neugodan, osobno bih ga svrstao u "middle pips" kategoriju dakle nesto izmedju softa i trave. ox se ponasa vise kao trava, sa debljom spuzvom vise kao soft.

ali isto tako ga stvarno treba znati koristiti, npr. neki ljudi protiv kojih sam igrao ga koriste na potpuno drugi nacin nego ČUPKO i covjek ima osjecaj da se ne radi o istoj gumi.

ljudi koji igraju protiv ČUPKA misle da je stvar u gumi a zapravo se radi o harmonicnom spoju ČUPKA i njegovog ljubljenog softa In love
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: sri ruj 23, 2009 1:22 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

ČUPKO (napisa):
(sa softom buš ubijal zoku i sve travare) Gitara Headbang

ROFL ROFL ROFL ćupko In love

so true. Crying
[Vrh]
ČUPKO

PostPostano: sri ruj 30, 2009 12:37 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

iceman poslao sam ti soft po t Gitara Headbang hamu.softom protiv trave
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Iceman

PostPostano: sri ruj 30, 2009 12:51 pm    Naslov : Nastavak muka po Mateju... Citirajte i odgovorite

evo, jos nisam odustao:-)

sljedeci softovi koji sam isprobavao su:

2.0 Friendship 802-1 - Gusti siroki nazubljeni cepici, nikakve razlike u odnosu na Raystorm osim vise nego duplo manje cijene...Iznimno mekana spuzva daje sjajnu kontrolu. Cep skoro ko sa beksajdom, serva odlicna. Jako dobar igracki soft koji nije neugodan za protivnika. Danas mi stize 802-40 pa me bas zanima razlika, jer kazu da taj ima jos jacu rotaciju.

1.5 Friendship 802-1 (hvala Dubravcicu) - strasna razlika u odnosu na 2.0, potpuno se drukcije ponasa, vise kao pravi soft...prakticki se ne moze zacepat loptica ni zarezat jako serva. Svaki udarac u kontri i stopu treba dodat dosta svojeg pokreta da bi lopta isla preko mreze. Nisam mogao igrat s njim, sad mi je drago da nisam probavao tanke softove...

1.8 Stiga Radical (isto od Ice) - cepini su konusni, od siroke baze do nesto uzeg, cini mi se nenazubljenog vrha. Dosta gusto postavljeni, mada ne toliko kao na Raystormu i 802-1. Dosta dobar soft za neke stvari, a los za druge. Kontra i stop treba malo korigirat pokret da lopta ide preko mreze jer ima nizu putanju, ali kad se uspije, a nije testo, onda lopta ide dosta sigurno preko mreze i protivniku tone, ne puno, ali osjeti se. Cisti ili polu udarac za pocetak napada na rezanu loptu, isto sjajan, skoro da se nemoze fulat...ali...naravno, uvijek ima ali...cep i serva (a ja zivim od bekend serve Sad ) skoro nemoguci za isvest. I vracanje serve bez osjecaja. Nemogu igrat s njom zbog toga.

Danas probavam Dawei 388C-1 od Hubera, sto je u principu midle pips, pa me bas zanima kak ce se ponasat, a mozda i od Čupka 563. Izvjestaj slijedi...
[Vrh]
japanac

PostPostano: pet kol 20, 2010 10:25 am    Naslov : kako je završio matej i njegova muka ? Citirajte i odgovorite

Malo listam stare teme , ali nastavak nisam našao ? Kak je sve to prošlo Smile
[Vrh]
Iceman

PostPostano: sri kol 25, 2010 10:38 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

a fakat stara tema:-P

proslo je tak da sam se vratio na stari tanki 0.6mm Globe 999 i poceo s njim puno bolje igrat zbog izleta sa softovima Klanja se jer mi se malo ispravio pokret u kontri...

jednostavno, da ne igram 1vu ligu, da imam godinu dana za prilagodbu i da mi niko (citaj Tugo i Miki Mad ) ne visi nad glavom zbog izgubljene partije, nastavio bih pricu sa softovima...
[Vrh]
japanac

PostPostano: čet kol 26, 2010 8:17 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Nada zadnja umire , a malo promjena nikada ne šteti Thumbs up
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Vremenska zona: GMT + 01:00.