NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Prodaja nove robe / rabljene ili [nekorektan čovek]
Idite na 1, 2  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Drogi

PostPostano: ned tra 15, 2018 7:36 pm    Naslov : Prodaja nove robe / rabljene ili [nekorektan čovek] Citirajte i odgovorite

Poznati trgovac stolnoteniskom robom sastaje se sa strankom u "poznatoj drvorani" i prodaje mu gume (nove), i sve 5. Momak (kupac) izvadi stari reket, ali trgovac mu daje parafinsko ulje da si kupac skine stare gume i sve 5 jer moglo bi se drvo raskoliti i oštetiti i trgovac ne želi riskirati. Tako jedno 15 minuta kupac se mući s drvom i nejde baš, te mu ja ponudim svoje rabljeno drvo koje je kao novo, igrano 2 tjedna s njim ( staro točno mjesec dana). Kupac kaže OK, ako ne uspijem uzmem drvo od tebe, pogodili smo cijenu od 340 kn što je jedno 25% jeftinije od novog (ponavljam drvo kao novo igrano 2 tjedna).

Na to doleti trgovac i uzme moje drvo iz kupčevih ruku i kaže to drvo ne valja cijela serija i meni nadoda s kojim pravom ja pričam s "NJEGOVIM" kupcem. Na to ja odgovaram da je mladi "kupac" posjetitelj poznate dvorane, te da se ne nalazi u "trgovčevom" dućanu ili privatnom prostoru. I kažem da vidim da se kupac mući s drvom te sam mu ponudio skoro novo drvo koje meni ne treba jer mi je malo brzo i pre teško.

Nakon toga zaprijeti kupcu da mu neće zalijepiti gume na tuđe drvo iako mu trgovac tog dana nije prodavao drvo već samo gume. Pozove kupca na stranu i kaže: jel ti mene misliš sad zajebat a dogovorili smo se, i da je ovo drvo koje ti prodaje dobro ne bi ti ga prodavao (pljuje po robi koju također ima u svojem asortimanu koje prodaje).

Nakon toga preplašeni i vidno šokirani kupac iz straha/neugodnosti meni kaže nemoj se ljutiti, ali neću uzeti drvo na što ja naravno odgovaram nema problema sve 5. I stvarno meni je fakat sve 5 jer me ne jebe kupiti robe za 100/200 eura i probati, te prodati ako mi se ne sviđa.

Finale: trgovac vadi gume te stavlja ljepilo, i ostavlja ogromne "crte" jer je stavio previše ljepila i nije mogao fino "brushati" ljepilo. Naravno kupac ne zna da će te crte ostaviti neravnine na gumi kasnije i da će griješiti kod udaraca jer će površina gume biti iznimno neravna sa 3-4 orgomne crte (izbočine). Jedna od dvije gume (nove) je bendana kao slovo U, ali ne u smjeru kao kada se boosta već kontra. spužva se stisla jako jako jer je očito tvronički tuning ispario. Kupac naravno ne zna kakvu gumu kupuje.

Zaključak: kakav čovjek moraš biti da se ponašaš kao naš poznati trgovac? vjerojatno turbo [nekorektan].

P.S. Pitanje Sokazovci moji, jel bi vi nekom ko je kod Vas ostavio 2000,00 kn za stolnotenisku robu u 6 mjeseci. Kada Vas pita za savjet jel bi trebao polakirati drvo ili ne odgovorili sa: ne želim ti reći jer nisi drvo kupio kod mene. Znaći nisam kupio drvo kod njega jer ga nije imao na lageru već kod konkurencije i nisam uspio dobiti savjet polakirati drvo ili ne? Znaći veteran sokazovac ne želi mladom igraču dati savjet ko čovjek čovjeku: sinko polakiraj si drvo ili sinko ovo drvo nemoj lakirati.

E to vam može samo [nekorektan čovjek]!!!

Zadnja promjena: Drogi; pon tra 16, 2018 6:12 am; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
MUNJA2

PostPostano: pon tra 16, 2018 5:26 am    Naslov : Prodaja nove robe / rabljene ili [nekorektan čovek] Citirajte i odgovorite

Volim ovakve priče ! Evil
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Koki

PostPostano: pon tra 16, 2018 9:07 am    Naslov : Prodaja nove robe / rabljene ili [nekorektan čovek] Citirajte i odgovorite

Uvijek je kod ovakvih priča nezgodno to što čuješ jednu stranu...

Kako postoje različiti ljudi tako postoje različiti trgovci. I ja sam trgovac ali u drugoj branši (hifi oprema). Trudim se svojim starim kupcima dati sav potreban suport i mnogo mojih usluga ne naplačujem. Spreman sam dati savjet i svojim velikim iskustvom pomoći da zajedno s kupcem dođem do krajnjeg cilja: Maksimalno dobar zvuk za novac.
Dugoročno ovo smatram ispravnim pristupom jer neznam razmišljati nego dugoročno. Ovakvim pristupm su svi na kraju zadovoljni. Kupac je zadovoljan jer je dobio maksimalnu podršku a ja dugoročno imam vjerne kupce.
Postoji i druga vrsta trgovaca koji se u potpunosti izvitopere kada je novac u pitanju. Njihova je vizija ide daleko 24 sata a moto je: "Koliko sam zaradio danas"?. Svaku večer prije spavanja broje svoje novce i tako mirno zaspu.
Stari kupac i onaj koji je danas došao na vrata imaju isti tretman i cijenu. Nema prijatelja ni "prijateljstava". Sve je para....
Brutala.... Wink Rolling Eyes
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Drogi

PostPostano: pon tra 16, 2018 10:36 am    Naslov : Prodaja nove robe / rabljene ili [nekorektan čovek] Citirajte i odgovorite

Koki (napisa):
Uvijek je kod ovakvih priča nezgodno to što čuješ jednu stranu...

Eto, i mene bi zanimala druga strana medalje to jest strana gospodina "poznatog trgovca". Zanima me zašto je tako, ili možda je bilo drugačije? Bilo bi zgodno kada bi trgovac ispričao svoju stranu Smile svi znamo da je pročitao post.

Zamislite da kod ulaska u Konzum postoji djelatnik koji kontrolira ako si kupio nešto u Šparu ili ne znam Bili i ako jesi onda ne možeš dobiti uslugu rezanja salame i sira jer imaš pecivo iz Špara. Nedo Bog da složiš sendvič s pecivom iz Špara i salamom iz Konzuma Smile

ili situacija druga, prodaje Konzum salamu i sir i kod izlaza na uglu stoji djelatnik i prati da kupac iz Konzuma ne kupi pecivo u pekari preko puta i govori mu, danas ti je cijela serija peciva loša jer da je dobra oni bi sve pojeli Smile
[Vrh]
55

PostPostano: pon tra 16, 2018 11:08 am    Naslov : Prodaja nove robe / rabljene ili [nekorektan čovek] Citirajte i odgovorite

Ne vidim nikakvu potrebu niti svrhu da ovo svoje razočaranje dijeliš s nama. Pojma nemam Jedino možda ako mu želiš stvoriti lošu reklamu... Retaj Pretpostavljam o kome se radi, već godinama kupujem neke dijelove opreme kod njega i nisam do sada imao nikakav problem. Confused
Riješi ti to s njime u 4 oka. Thumbs up
[Vrh]
MUNJA2

PostPostano: pon tra 16, 2018 11:28 am    Naslov : Prodaja nove robe / rabljene ili [nekorektan čovek] Citirajte i odgovorite

Ja nemam pojma o kome se radi. Znam ih barem 5 u Zagrebu koji prodaju a nemaju fizički dućan. Ustvari jedino Butterfly ima dućan a ovi svi ostali .... ha, bave se nekakvom djelatnošću koju nisam siguran kako bih ju definirao, da li kao internetsku prodaju ili nekako drugačije, no nije ni bitno. Za mene su davno završila vremena kada bih nešto pokušavao kupovati po haustorima, u podrumima, na cesti, ispred zgrade, ispod kestena, kod sata, .... i drugim "prikladnim" mjestima.
Drugo - baš me zanima što "55" misli i kako bi to izveo da se "riješi to sa njime" ? što se tu ima rješavati ? Ovaj ima svoj stav i to je to i koliko vidim nema popuštanja i što bi tu onda se moglo rješavati ?
Treće - ja vidim potrebu i svrhu da ovakva i slična razočaranja dijeli sa nama. Ako ništa drugo onda mi daje do znanja da sam dobro odabrao što kupujem samo u registriranim dućanima i što mi ne treba ničija usluga da si sklopim reket. Osim toga - volim priče, saznam u njima o ljudima i ..... o sebi. I sam bih mogao štošta napričati ali čekam pravu temu. Thumbs up
[Vrh]
Drogi

PostPostano: pon tra 16, 2018 11:40 am    Naslov : Prodaja nove robe / rabljene ili [nekorektan čovek] Citirajte i odgovorite

55 (napisa):
Ne vidim nikakvu potrebu niti svrhu da ovo svoje razočaranje dijeliš s nama. Pojma nemam Jedino možda ako mu želiš stvoriti lošu reklamu... Retaj Pretpostavljam o kome se radi, već godinama kupujem neke dijelove opreme kod njega i nisam do sada imao nikakav problem. Confused
Riješi ti to s njime u 4 oka. Thumbs up

Teško, jer gospodin trgovac nema u sebi osjećaj poštenja pa mu nije moguće objasniti nešto što ne osjeća. Kao da hoćeš objasniti slijepcu kak izgledaju boje a nikad ih nije vidio.
[Vrh]
55

PostPostano: pon tra 16, 2018 12:01 pm    Naslov : Prodaja nove robe / rabljene ili [nekorektan čovek] Citirajte i odgovorite

Razumijem te, ali nema tu pametnog rješenja, vjerovatno je najpametnije okrenuti se i otići... Predaja
[Vrh]
Iceman

PostPostano: pon tra 16, 2018 2:18 pm    Naslov : Prodaja nove robe / rabljene ili [nekorektan čovek] Citirajte i odgovorite

Kokice
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
[Vrh]
wolf

PostPostano: pon tra 16, 2018 3:36 pm    Naslov : Prodaja nove robe / rabljene ili [nekorektan čovek] Citirajte i odgovorite

In love
Brod

PostPostano: uto tra 17, 2018 10:36 am    Naslov : Prodaja nove robe / rabljene ili [nekorektan čovek] Citirajte i odgovorite

kae ovo,gotova rasprava?! Evil
Pale

PostPostano: uto tra 17, 2018 11:50 am    Naslov : Prodaja nove robe / rabljene ili [nekorektan čovek] Citirajte i odgovorite

kae ovo uopče bila rasprava? Confused Confused

Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Drogi

PostPostano: uto tra 17, 2018 12:20 pm    Naslov : Prodaja nove robe / rabljene ili [nekorektan čovek] Citirajte i odgovorite

Ak se ne buniš, znaći da se slažeš da je tak Smile
[Vrh]
Koki

PostPostano: uto tra 17, 2018 2:08 pm    Naslov : Prodaja nove robe / rabljene ili [nekorektan čovek] Citirajte i odgovorite

Nema ti tu puno filozofije. Ako negdje nisi zadovoljan idi dalje. Znam da kod nas nije baš neki izbor trgovina. Što je tu je. Nadam se da ćemo jednog dana imati dućan u kojem će biti moguće probati drvo ili gume koje te zanimaju što je standard na zapadu.
Ovako je potraga za opremom nemoguća misija...
Guga

PostPostano: uto tra 17, 2018 3:24 pm    Naslov : Prodaja nove robe / rabljene ili [nekorektan čovek] Citirajte i odgovorite

Moguća je, moguća, ali treba......"iskenjati puno perja" dok nađeš ono što ti odgovara Laughing
trnac

PostPostano: uto tra 17, 2018 3:29 pm    Naslov : Prodaja nove robe / rabljene ili [nekorektan čovek] Citirajte i odgovorite

Uvijek se sjetim Cukija i čovječuljka u njemu Zubo Zubo
[Vrh]
Koki

PostPostano: uto tra 17, 2018 9:34 pm    Naslov : Prodaja nove robe / rabljene ili [nekorektan čovek] Citirajte i odgovorite

Guga (napisa):
Moguća je, moguća, ali treba......"iskenjati puno perja" dok nađeš ono što ti odgovara Laughing

Istina...u tome je problem... Sad
Drogi

PostPostano: pet tra 20, 2018 3:09 pm    Naslov : Prodaja nove robe / rabljene ili [nekorektan čovek] Citirajte i odgovorite

trnac (napisa):
Uvijek se sjetim Cukija i čovječuljka u njemu Zubo Zubo

Sad bi bilo fora da objasnite novajlijama poput nene tko je Cuki i čovječuljak u njemu? Confused
[Vrh]
trnac

PostPostano: pet tra 20, 2018 3:19 pm    Naslov : Prodaja nove robe / rabljene ili [nekorektan čovek] Citirajte i odgovorite

http://sokaz.hr/bazaig.php?id=2524&tip=sezone

Gugin bivši suigrač kojeg znam s mora (Zlarina jelte).

Bio je u vječnoj potrazi, stalno je isprobavao. Tražio je opremu za čovječuljka u sebi koji sigurno zna igrati pingić, samo mu treba odgovarajuća kombinacija drva i guma.

Thumbs up
[Vrh]
geek

PostPostano: uto tra 24, 2018 11:01 am    Naslov : Prodaja nove robe / rabljene ili [nekorektan čovek] Citirajte i odgovorite

Namjerno sam ostavio ovaj post na forumu 10-tak dana bez odgovora, da svi oni koji misle da znaju „ISTINU“ kako su SVI prodavači stolnoteniske opreme nekorektni ljudi, kako je UVIJEK vani sve bolje, kako je dobro samo kod JEDNOG, kako je kupac UVIJEK u pravu, da guštaju…

Ali, ja neću biti neimenovan, kako to pokušava g. Ognjen Kuharić. Pa, idemo malo u prošlost. Ognjen je kupio kod mene drvo i par guma. Nakon toga, kupio je ne znam koje drvo i kod koga, ali je došao kod mene po savjet. Po meni, jedino je korektno, da tamo gdje kupiš, tražiš i savjet, bilo to da je u Estoniji, Belgiji ili kod nas. I, to sam eksplicitno napisao na svojim stranicama, u dijelu Kontakt. Ali, mladi igrač je i dalje smatrao da je to njegovo pravo (ne znam tko mu ga je i kada dao?), pa me „za osvetu“ počeo optuživati po dvoranama da sam mu prodao lažnu gumu DHS Hurricane8. Mo'š mislit'! Prilikom ovog kontakta kojeg opisuje rekao je da je sve što sam mu prodao bilo originalno, osim da sam ga silno „oderao“ prodajući mu Tibhar drvo po 130 kn (on je rekao da sam mu ga naplatio od 150 – 200 kn), koje je bilo lažno. Zar netko misli da bih ja išao štampati i umetati lažne Tibhar oznake u drva? Osim toga, mogu potvrditi izvor, sva su direktno iz tvornice.

Dogovorio sam sa drugim kupcem da mu u Prečkom prodam i gratis zalijepim 2 gume na njegovo postojeće drvo. Zašto u Prečkom, a ne kod mene, što bi mi bilo lakše? Pa. zato jer je bio iz zapadnog dijela grada, te da mu uštedim 1 h na put. Iako je rekao da je drvo Butterfly Primorac Classic OFF-, došao je sa drvom Joola Markovic. Gume na reketu (Stiga Boost TC), jer su tamo stajale 10-tak godina, a bile nalijepljene vrlo jakim ljepilom na nelakirano drvo, potpuno su se „betonirale“. Nakon što sam pokušao skinuti gumu sa reketa, vidio sam da to ne ide lako, da će trajati više od sat vremena, te da postoji opravdana bojazan da dođe do oštećenja završnog furnira (hinoki). Nisam bio spreman da za gratis uslugu lijepljenja odgovaram za drvo, koje se, uz to, više i ne proizvodi. Dao sam kupcu sredstvo za otapanje (nije parafinsko ulje, jer kada bi se s njim mazalo, drvo bi ga upilo, te bitno narušilo igračka svojstva), rekao mu kako da radi i ostavio ga da si to sam napravi, pri čemu bi svako malo došao i kontrolirao postupak i napredak.

U jednom momentu, g. Ognjen je, bez pitanja, prišao MOM kupcu, valjda iz svoje torbe izvukao drvo Stiga Offensive Carbon, naveo da ga je platio €59.90, a eto, njemu će ga povoljno prodati za „samo“ 340 kn. Na to sam rekao da je drvo loše, iz loše Stigine serije, da je oštećeno (a ne kao novo, kako je navedeno), te da mu se to ne isplati, te da je njegovo drvo puno bolje. Navodi da sam ja prodavao to drvo su neistiniti. Ako je to drvo tako dobro, što g. Ognjen ne igra s njim?, a koliko je meni poznato, niti nitko u Sokazu. Za usporedbu samo, prvoklasno, legendarno i NOVO (ne oštećeno) drvo Stiga Clipper, kod mene je u prodaji 330 kn. Da sam mislio da je to drvo dobra ponuda i sam bi bio zainteresiran za njega. Ali, da ostavim slobodu kupcu, rekao sam mu da on može kupiti to drvo, ali da mu, u tom slučaju, ja više nisam spreman lijepiti gume na drvo, već da to učini g. Ognjen. O načinu ophođenja, rječniku i ponašanju g. Ognjena ne bih u detalje, ipak bih mu ja mogao biti ocem, a imam i nešto više škole, pa je to sve dotični trebao uzeti u obzir.

O tome da nije lijepo špijunirati ne bih, jer netko tko ima imalo kulture i srama, to ne bi priznao, a kamo li se time javno hvalisao. Ako su gume nesavršeno zalijepljene na reket, to nije bilo zbog mog neznanja, (citiram: "jer je stavio previše ljepila i nije mogao fino "brushati" ljepilo), već što je kupac, prilikom skidanja starih guma sam oštetio furnir na drvu, tako da su ostale "špure". Tvrdnja o "ishlapjelom" tuningu iz guma XIOM Vega Pro je netočna, jer se to s njima ne radi, pa ne može otići nešto što nije ni došlo.

I sve tako, da ne duljim... Što sam ja trebao? Gledati, bez pogovora, kako g. Ognjen „uvaljuje“ svoje loše drvo? Onda bi bio korektniji čovjek i bolji prodavač? Neće ići.
中國膠 (KINESKE GUME)
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.