NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Koronavirus, odigravanje utakmica i teorije zavjere
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
marin7

PostPostano: pon tra 27, 2020 11:28 am    Naslov : Koronavirus, odigravanje utakmica i teorije zavjere Citirajte i odgovorite

Pozdrav svima.
Dugo traje ovo neigranje pa bar ovako da mi zamiriše na stol i lopticu.
Nisam sve čitao pa neznam dal je već netko imao ovakvo razmišljanje, ako je ignorirajte post.
Po meni, dva su razloga zašto je RH vlast krenula putem kojim je krenula
1. Velik broj (> desetaka tisuća) zaraženih u europskim očima znači da se možemo pozdraviti sa stranim turistima u ovoj sezoni. Bez stranih turista svima je jasno kud sve ovo ide, svaka čast svim ostalim djelatnostima al turizam je nažalost ono što drži glavu iznad vode. Vrlo je vjerojatno da ovako i onako neće bit stranih turista ali je to početkom trećeg mjeseca bila najsigurnija oklada. Potvrdu toga sam našao i u tome što vidim da sad izlaze članci u kojima se navodno reklamiramo u europi kao "korona-free" država i spominju se nekakvi sigurni koridori za dolazak na obalu.
2. Velik broj zaraženih znači kaos u ionako kaotičnom zdravstvenom sustavu, tko je ikad otišao napravit ijedan pregled u državne bolnice mislim da ima sliku.

Prvi razlog je po meni glavni i jedini zašto se išlo u blokadu svega prije ljeta, bez turizma nema ostalog. Ako netko misli da su vladajući išli u ovo zbog plemenitosti i očuvanja života naših starijih i bolesnih, lol puno naivno bi rekao. Prije par tjedana sam površno prošao analizu/članak di se spominje kako Istra, kao naša najrazvijenija regija, bez turizma dolazi na razinu Slavonije. I ono malo proizvodnje što tamo ima nema di plasirat proizvod ako ne dođu stranci veće platežne moći, nisu to samo hoteli i smještaj u pitanju. Nažalost, izgubio sam link, probao nać i neide.
Zašto Švedska može ić ovim smjerom? Zato šta ih zaboli kiki za turizam, to ih dira ko ono malo crno ispod nokta. Kao bonus i zdravstvo im je 'malo' bolje od našeg.
Nema tu puno filozofije, svi su se okrenuli onom za što smatraju da će ih u najmanjem postotku pogoditi, kad gledamo u širim okvirima, i najbrže vratiti na kolosjek. Koliko im je to dobra procjena i kako će to izgledat vidit ćemo krajem godine.
Btw, nemam skoro nikakve veze s turizmom, štoviše ide mi najčešće na živce. Samo pokušavam realno i bez predrasuda sagledat situaciju.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Koki

PostPostano: pon tra 27, 2020 12:47 pm    Naslov : Koronavirus, odigravanje utakmica i teorije zavjere Citirajte i odgovorite

Moguće je...

No jedno je sigurno. Kada je sve to krenulo, zajedno sa slikama koje su dolazile iz Italije, nije bilo lako donositi odluke a pogotovo da su svima po volji. To je nemoguće.
Svima nama, i struci, sve je to bilo novo i nismo znali što možemo očekivati. Otuda su različite zemlje donosile različite odluke u odnosu na svoju percepciju onoga što se događa. Bilo je tu svega. Od potpunog podcjenjivanja do panike. Nekako mi se čini da se onima koji su se smijali na početku sada nije do smijeha...
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
MUNJA2

PostPostano: pon tra 27, 2020 1:20 pm    Naslov : Koronavirus, odigravanje utakmica i teorije zavjere Citirajte i odgovorite

Dobro ti se čini, ja sam jedan od tih. Thumbs up
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Spin

PostPostano: čet tra 30, 2020 12:16 pm    Naslov : Koronavirus, odigravanje utakmica i teorije zavjere Citirajte i odgovorite

https://medjimurjepress.net/nekategorizirano/prenosimo-dr-nada-jurincic-o-covid-u/

Još jedna liječnica piše o ‘korona igrokazu’! “Ljudi, zašto pristajete na vlastito ubojstvo”
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
MUNJA2

PostPostano: ned svi 10, 2020 3:47 pm    Naslov : Koronavirus, odigravanje utakmica i teorije zavjere Citirajte i odgovorite

Upravo primih obavijest da Vjesnik počinje sa radom u srijedu, 13. 5. Cheer
[Vrh]
Koki

PostPostano: ned svi 10, 2020 6:09 pm    Naslov : Koronavirus, odigravanje utakmica i teorije zavjere Citirajte i odgovorite

Super vijest. Ja nekako nisam sklon da baš odmah pojurim u gužvu neke dvorane. Ostali?
MUNJA2

PostPostano: ned svi 10, 2020 6:40 pm    Naslov : Koronavirus, odigravanje utakmica i teorije zavjere Citirajte i odgovorite

Nisam ni ja ali mi se čini da gužve neće biti i to ne samo zbog ljudi koji će ipak malo pričekati nego i zbog uputa HZJZ gdje će se propisati nešto slično kao kod frizera (ili još strože) pa očekujem ograničeni broj ljudi koji mogu ući u dvoranu (+ popis, + telefon, + dezificijens, +++++).
Naši reprezentativci treniraju tako da ih je uvijek samo 5 u dvorani (sa trenerom) a četvrti se igrač mijenja svaki trening.
Utakmice nogometa će se odigravati bez publike a kod nas je i trening "sa publikom". Mislim da će biti nekih ograničenja.
http://www.hsts.hr/info/vijesti/4544-reprezentativci-se-vratili-u-medarsku
[Vrh]
trnac

PostPostano: pon svi 11, 2020 12:08 am    Naslov : Koronavirus, odigravanje utakmica i teorije zavjere Citirajte i odgovorite

Biti će teško prešaltati se sa špahtle na reket Zubo
[Vrh]
MUNJA2

PostPostano: uto svi 12, 2020 2:47 pm    Naslov : Koronavirus, odigravanje utakmica i teorije zavjere Citirajte i odgovorite

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Preporuke-za-treninge-u-zatvorenom_2.pdf

Par većih stvari : potrebno 7 m2 po osobi, 1,5 sata treninga, evidencija osoba u dvorani, ......čitajte.
Možda će za stolni tenis biti još detaljnije nešto preporučeno a možda će i dvorane nešto regulirati.
Smile
[Vrh]
Saša

PostPostano: čet svi 14, 2020 10:28 am    Naslov : Koronavirus, odigravanje utakmica i teorije zavjere Citirajte i odgovorite

Kruže neke glasine kako će sezona biti odigrana po nekom hibridnom kup sistemu. Vjerojatno se SOKAZ boji da bi u suprotnom morali vraćati pare za neodigranu sezonu.
Ne znam što bi rekao na to. Mislim kako ima dobar broj igrača koji to ne želi pa ta ideja vodi i do pitanja regularnosti......
trnac

PostPostano: čet svi 14, 2020 11:14 am    Naslov : Koronavirus, odigravanje utakmica i teorije zavjere Citirajte i odgovorite

Da, i ja sam čuo za takvu mogućnost.
Slažem se da je takva opcija neregularna.
Moguće da je to bio probni balon, da se vidi kako članstvo reagira.
[Vrh]
astronom

PostPostano: čet svi 14, 2020 4:28 pm    Naslov : Koronavirus, odigravanje utakmica i teorije zavjere Citirajte i odgovorite

Pozdrav svima.Ne znam što tko trkelja,ali mislim da je najbolje nastaviti prvenstvo najesen sa već odigranim(3 kola)kolima.Jer dosta nas već polako razmišlja o godišnjem odmoru.Naposlijetku,jesensko ili nazovite kako god hoćete tada prvenstvo trajalo bi tri tjedna kraće,tako da se ni bi igralo do 21-22.12.Ljudi bi se u miru mogli posvetiti nadolazećim praznicima i svojima.Jedino kaj bi uprava sokaza ostala zakinuta za dobru paru od članarine,no nije sve u šoldima.I još nešto...igramo sa lopticama koje se stalno vrte po rukama.Tko mi kaže da netko ne bi mogao imati kakav virus?Hoćemo li se prije utakmice morati testirati...malo nebulozno,zar ne?A hebi ga,znam...ziher bum pokrenuo trač partiju o ovom mom pristupu,haha
[Vrh]
Koki

PostPostano: čet svi 14, 2020 5:05 pm    Naslov : Koronavirus, odigravanje utakmica i teorije zavjere Citirajte i odgovorite

I ja sam čuo za tu glasinu.
Nadam se da je, jer je toliko besmislena da graniči s bezobraštinom.

Dakle, kao i uvijek u Sokazu je u pitanju novac a sve je počelo s patetičnim Zlatkovim intervjuom u Jutarnjem u kojem se kao brine o zdravlju Sokazovaca koji će prije umrijeti od neigranja nego od korone. Krepat ću...

ROFL
Naravno upravu muči kako na jesen ponovo naplatiti prijavnine kada je u ovoj sezoni odigrano 2 i pol kola. Naravno to je nemoguće pa sada treba nabrzinu sprtljati prvenstvo (premda je sada trebalo završiti) i na jesen naplatiti ponovo. Naravno Sokazu kao organizatoru se fučka kako će se ekipe snaći, imaju li termine i kako to organizirati u ovim ludim vremenima. Od neigranja nitko neće "umrijeti" no kako nitko nije igrao barem 2 mjeseca za očekivati je ozlijede uzrokovane nepremnosti. O epidemiloškom riziku da ne govorim, jer kako organizirati "minimalne tehničke uvjete" u vezi zaraze Covid 19 još nikom nije jasno. Pogotovo jer bi se povećale gužve u dvoranama. Ako već netko kao brine o zdravlju Sokazovaca ovo bi prvo trebao uzeti u obzir. O dolasku vručina da ne govorim.
No naravno da to nikoga ne brine. Pare su pare..
Dakle ovo prvenstvo je nemoguće regularno nastaviti. To je potpuno jasno. Ako će Sokaz inzistirati na tome (jer gleda samo svoj interes) onda odmah ovdje kažem da ekipe Inker Zaprešića u toj farsi i lakrdiji neće sudjelovati.
geek

PostPostano: čet svi 14, 2020 5:59 pm    Naslov : Koronavirus, odigravanje utakmica i teorije zavjere Citirajte i odgovorite

Nisam našao način kako citirati samog sebe, pa ću ponoviti post:

Stvari se, kao i uvijek i u svemu, mogu sagledati s više strana. Sokaz vitalno ovisi o dvoranama u kojima se igra. Nakon "ispadanja" Ritma, ostale su još samo 3 veće dvorane (Merix, Prečko i Vjesnik). Odustajanje od "posla" u samo jednoj od njih dovelo bi do nemogućnosti odigravanja svih liga, jer jednostavno više ne bi bilo dovoljno slobodnih termina, a za svaku utakmicu se moraju nuditi 2. Dvorane su prestale raditi 15.03., a popunjenost van natjecateljske sezone je <50%. Konkretno, jučer u Vjesniku, u cijelom večernjem terminu, bila su popunjena 3 stola (od 7). Ako se sada prvenstvo prekine, dvorane ne bi imale značajnijih prihoda do početka slijedeće sezone, znači 6 mjeseci.

Naravoučenije: onaj tko odlučuje o nastavku prvenstva morao bi prvo pitati vlasnike dvorana što o tome misle, te, eventualno, osmisliti alternativni tip natjecanja, koji ne bi trebao biti službeni, a doveo ih do zadovoljavajuće popunjenosti.
中國膠 (KINESKE GUME)
[Vrh]
Zelja98-GEODETI

PostPostano: ned svi 17, 2020 8:15 am    Naslov : Koronavirus, odigravanje utakmica i teorije zavjere Citirajte i odgovorite

Nažalost, o Sokazu ovisi igranje pingača u Jaski, najam je preskup i bez popunjenosti ne možemo opstati. Samim time to znaći i moguće gašenje svega što smo stvorili. Nitko neće plaćati ukoliko se ne igra, a Sokaz je većini glavni motiv. Tak da nam je budućnost neizvjesna.
[Vrh]
yole-59

PostPostano: ned svi 17, 2020 11:33 am    Naslov : Koronavirus, odigravanje utakmica i teorije zavjere Citirajte i odgovorite

Zar netko želi na ovaj način pokrenuti odumiranje ovakvog SOKAZ-a ili je možda vrijeme za konkurenciju?
Saša

PostPostano: uto svi 19, 2020 7:41 am    Naslov : Koronavirus, odigravanje utakmica i teorije zavjere Citirajte i odgovorite

Da nam tema ne zamre.
https://thefreedomarticles.com/6-solid-scientific-reasons-to-assuage-your-coronavirus-panic/

https://hr.sott.net/article/26344-Plandemija-Travanj-2020-Rockefellerova-zaklada-poziva-na-ispitivanje-i-pracenje-citave-americke-populacije  

https://hr.sott.net/article/26337-Koronavirus-i-sumnjivi-brojevi-smrtnih-slucajeva  
Guga

PostPostano: sri lip 03, 2020 7:07 pm    Naslov : Koronavirus, odigravanje utakmica i teorije zavjere Citirajte i odgovorite

Nema smisla pričati gluhima, ili pokušavati otvoriti oči slijepima,
a najgore je sa - GLUPIMA

Zadnja promjena: Guga; sri lip 03, 2020 8:19 pm; ukupno mijenjano 2 put/a.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
MUNJA2

PostPostano: sri lip 03, 2020 7:40 pm    Naslov : Koronavirus, odigravanje utakmica i teorije zavjere Citirajte i odgovorite

Ma daj Guga, nije vrag da ti čitaš (i vjeruješ) nekakvom dečkiću od tridesetak godina koji je svoje nejako znanje iz virusologije i političkih urota stekao svakodnevnim proučavanjem i studiranjem FB komentara pa ga sada iznosi svima koji su godinama studirali i svjetski poznate fakultete i podučava ih kako oni ništa ne znaju nego zna on ?

Završavam sa osvrtom na ovu temu (do druge epidemije) sa današnjim priznanjem švedskih organizatora borbe protiv ove epidemije kako su pogriješili
i kako bi drugi puta i oni sve zaprli.
LP
[Vrh]
Guga

PostPostano: sri lip 03, 2020 7:58 pm    Naslov : Koronavirus, odigravanje utakmica i teorije zavjere Citirajte i odgovorite

Odustajem,
napisao sam jedan dulji post, ali nema smisla.
Samo se ti informiraj u našem dnevniku i stožeru i dalje i nemoj izlaziti van barem do jeseni.
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeće
Stranica 9 / 10.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.