| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
STK Zagreb
Pridružen/a: 16. 12. 2013. (22:25:05) Postovi: 199 Lokacija: Zagreb
|
Postano: čet stu 17, 2016 11:12 am Naslov
: Play off u prvoj ligi SOKAZA? |
|
|
Naravno ne pričam o Stanetovoj bivšoj ekipi "play off" već o uvođenju play off sustava u prvoj ligi sokaza. U takvom sustavu bi na kraju sezone prvoplasirana ekipa na tablici u polufinalu išla na četvrtoplasiranu, a drugoplasirana na trećeplasiranu. Odigrao bi se dvomeč na dvije pobjede, osim u slučaju da je rezultat 1-1 kada bi se odigrao evenutalni treći susret kojem bi domaćin bila ekipa koja je bila bolje plasirana u regularnom djelu prvenstva.
Takav sustav bi podigao gledanost stolnog tenisa i na rekreativnoj razini.
Što vi mislite o tome? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
Postano: čet stu 17, 2016 11:19 am Naslov
|
|
S obzirom da sezona završava na sam badnjak kad bi se to igralo ?  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: čet stu 17, 2016 11:30 am Naslov
|
|
| To bi možda imalo smisla za onih 5% prvenstava kada se prvak ne zna kad izađe bilten. U prosjeku, mislim da se nikome ne gleda kako trenutna Super Ekipa (u tom momentu ili na razdoblje od pet godina) nabija neke jadnike triput u tri tjedna. Njima samima najmanje, i jednima i drugima. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: čet stu 17, 2016 12:43 pm Naslov
|
|
Slične prijedloge sam nekoliko puta predlagao ali pišat protiv vjetra a ostat nepopišan je uzalud _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
https://www.youtube.com/watch?v=WfgVpt01aVI |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: čet stu 17, 2016 12:45 pm Naslov
|
|
| jel vjetar u ovom slucaju logika? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: čet stu 17, 2016 1:08 pm Naslov
|
|
Zgodna i britka dosjetka.
Zašto nisi takav u promišljanju kako učinit natjecanje zanimljivijim ? _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: čet stu 17, 2016 1:37 pm Naslov
|
|
| Plaćen je da bude ovakav. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
a_marko
Pridružen/a: 12. 11. 2011. (19:28:55) Postovi: 393 Lokacija: Zagreb/Hrv. Kostajnica
|
Postano: čet stu 17, 2016 2:00 pm Naslov
|
|
play off nema smisla. što Bućo kaže - neka super ekipa tambura 3 puta nekog sa 4. mjesta. bezveze...
Osim toga, tu se onda ostavlja prostor za manipuliranje pozicijama u ligi tijekom prvenstva. Super ekipa može ciljati na neko od mjesta, predati utakmicu - dvije, odigrati nešto slabije i osvojiti prvenstvo preko play offa. A oni koji su cijelu sezonu igrali konstanto dobro od takve ekipe izgube.
Definitivno nema smisla. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Pale
Pridružen/a: 15. 10. 2010. (13:28:23) Postovi: 2920 Lokacija: Tumarina jazbina "TOZ"
|
Postano: čet stu 17, 2016 2:04 pm Naslov
|
|
| zmilko (napisa): | Zgodna i britka dosjetka.
Zašto nisi takav u promišljanju kako učinit natjecanje zanimljivijim ? |
Veli gospodin Futač (Inkerovac) koji igra od 1963g. da ga u SOKAZu drži ljubav prema pingaču. Kaj bi trebalo nakon toliko godina napravit da čovjeku takmičenje u SOKAZu postane zanimljivije.  _________________ Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: čet stu 17, 2016 7:03 pm Naslov
|
|
Kakva nevjerojatna nagrada... Ionako predugu SOKAZ sezonu najboljim ekipama prve lige produžiti za još 4, 5 ili 6 utakmica...  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: pet stu 18, 2016 7:27 am Naslov
|
|
Pasezona se može skratit, a play off odigrat. Sve se može ako je čovjek britka uma I oštra jezika. Ustvari nemože ak mu fali pameti...
Koliko plaća Sokaz za otpilit svako mišljenje koje nije po volji Predsjedništva ? Možda ima I boljih administratora od sadašnjih. _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
|
| [Vrh]
|
|
 |
MUNJA2
Pridružen/a: 16. 02. 2015. (18:27:55) Postovi: 680 Lokacija: Zagreb
|
Postano: pet stu 18, 2016 8:28 am Naslov
|
|
| Da li se to meni čini da je na pomolu začetak neke vrste revolucije, zauzimanja garda ili začetak svojevrsne anarhije ? U svakom slučaju imam dojam da počinje "moj obračun sa njima" ! Ne sumnjam u nastavak i reakcije. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: pet stu 18, 2016 9:23 am Naslov
|
|
Trumpizam na djelu.
Da li znate geslo olimpijade
Ja znam a vi ? _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
|
Postano: pet stu 18, 2016 9:23 am Naslov
|
|
| zmilko (napisa): | Pasezona se može skratit, a play off odigrat. Sve se može ako je čovjek britka uma I oštra jezika. Ustvari nemože ak mu fali pameti...
Koliko plaća Sokaz za otpilit svako mišljenje koje nije po volji Predsjedništva ? Možda ima I boljih administratora od sadašnjih. |
Tebi stvarno treba stručna pomoć  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: pet stu 18, 2016 9:38 am Naslov
|
|
Očito si nespreman na bilo kakvu kritiku.To je znakovita karakteristika.Ako nisi u vrhuški imaš sve preddispozicije pridružiti se navedenima.
Sokaz je jako dobro organiziran.
Ali zašto ne kritizirat.To će ih možda popokrenut _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
|
| [Vrh]
|
|
 |
cvijo
|
Postano: pet stu 18, 2016 9:42 am Naslov
|
|
Bio je prijedlog da se 1.liga Sokaza smanji na 8 ekipa i da se nakon 7 kola igra play off prve četiri ekipe međusobno (dakle ne na ispadanje, nego svaka sa svakom) kao i play out koje bi igrale ekipe plasirane od 5. do 8. mjesta regularne sezone. Svi prvoligaši s kojima sam razgovarao su bili (bar deklarativno) za tu ideju. Velika većina neprvoligaša je bila protiv. _________________ Stiga Dynasty Carbon
BH: Tibhar MX-D
FH: Tibhar Hybrid K-3
Zadnja promjena: cvijo; pet stu 18, 2016 10:49 am; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
vjeverko
Pridružen/a: 22. 11. 2013. (11:55:18) Postovi: 1203 Lokacija: TU I TAMO
|
Postano: pet stu 18, 2016 9:52 am Naslov
|
|
Ajde Cvijo daj se skuliraj.
Napisal si tak da bi 4. plasirana ekipa igrala i play off i play out. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
|
Postano: pet stu 18, 2016 10:01 am Naslov
|
|
On je ipak lingvist ...  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: pet stu 18, 2016 10:02 am Naslov
|
|
| cvijo (napisa): | | Bio je prijedlog da se 1.liga Sokaza smanji na 8 ekipa i da se nakon 7 kola igra play off prve četiri ekipe međusobno (dakle ne na ispadanje, nego svaka sa svakom) kao i play out koje bi igrale ekipe plasirane od 4. do 8. mjesta regularne sezone. Svi prvoligaši s kojima sam razgovarao su bili (bar deklarativno) za tu ideju. Velika većina neprvoligaša je bila protiv. |
Dobra zamisao. Zašto ne ? _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: pet stu 18, 2016 10:29 am Naslov
|
|
Da se javim i ja, bogato plaćeni dio establišmenta.
Odluke o promjenama, barem u zadnjih nekoliko godina donose se na Skupštini, većinom glasova (tj. Predsjedništvo nema neka veća prava). Tako je donesena i odluka o proširenju liga na 14 ekipa i ona o prelasku na plastične loptice.
Ako netko želi 'progurati' neku ideju, bilo za play off, bilo za smanjivanje prve lige, bilo za nešto treće, trebao bi naći člana Skupštine koji će taj prijedlog izložiti i dati na glasanje (ja bih preporučio da se prijedlog i stavi na papir, obrazloži, navedu dobre i eventualno loše strane - ali to je na volju podnositelju prijedloga). Ovo na forumu je dobra rasprava, i nema ništa loše u tome da se ta rasprava tu vodi, ali nije formalni prijedlog Skupštini.
Članove Skupštine možete vidjeti na http://www.sokaz.hr/info_vodstvo.php .
Ja ću se sa svoje strane založiti da se ovdje (www.sokaz.hr) objavi barem skraćeni zapisnik sa Skupštine, tako da se vidi koji su prijedlozi izneseni, i što je izglasano. Ne garantiram uspjeh te moje inicijative, ali predložit ću.
Tko se ne potrudi da prijedlog dođe do Skupštine, smije i dalje raspravljati na forumu, ali sam si je kriv što prijedlog nije usvojen.
Moguće je da predlagači neće biti zadovoljni nekim odlukama Skupštine. Sadašnji članovi izabrani su 2013. godine na rok od četiri godine, pa bi nezadovoljni (kao i svi drugi) trebali doći na sljedeći Zbor i izglasati druge članove, koji bi po njihovom mišljenju bolje odražavali stavove članstva Udruge.
Fair enough? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|