SOKAZ forum
Registrirani igraci u Sokazu / Zene u Sokazu
Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo
zacko je napisao/la:Brod, ovi predlagači su razmišljali o cjelokupnoj promjeni Statuta.
Najvažnija promjena bi bila da se zabranjuje momčadima zadržavanje u istoj ligi duže od 5 sezona! Ukoliko se to desi izbacuju se u zadnju ligu zbog očite natjecateljske neambicioznosti!![]()
Samo će nam trebat dobar lektor da to prođe na Skupštini jer bi se neki mogli pobunit! Pa treba dobro upakirat da ni ne skuže.![]()
Eto zato takve pripreme! Težak je to posao.
Baš mi je trebal još jedan da me lagano prca,nema ih već dovoljno...
Ako ti je slaba pamet,moraš imat jaku kičmu!
Re: RE:
Ne bih se složio s ovom konstatacijom.geek je napisao/la:
He, he, he ... Ja nemam dugo iskustvo u Sokazu, 4 godine, ali neke stvari sam shvatio. Vjerojatnost za to sve je 0. Jer Sokaz-om vlada "senilokracija". Osim webmastera, koji, lukavo, nije izrazio svoj stav, treba izračunati prosijek godina članova Predsjedništva Sokaz-a. A, tu su i mnoge "legende"sa svojim neformalnim utjecajem, sa 25 - 30 godina igračkog iskustva, koje ne vole gubiti od mladaca i djevojaka.
Mislim da je webmaster, admin ili popularno znan kao banfička posve jasno izrazio svoj stav oko i žena i registriranih stolnotenisača.
Što se ostalih stvari tiće, nemrem komentirati jer ja sam još mlađi u sokazu od tebe...no ako se pogledaju promjene u zadnje 3.5 godine i konstatacija koju si ti iznio iz nekog objektivnog nesokazovskog kuta jednog prosječno inteligentnog bića...da se jednostavno zaključiti da si u pravu u svemu što si iznio i da bi se stvari trebale mjenjati.
Također, bojim se da si u pravu i što se tiće ostvarivosti tih ideja.
Jedina prednost je što imamo IB al, osim što je to popriličan pritisak na njega, ne mislim da on može samostalno napraviti išta.
Stoga, ako će on i ići s ovim prijedlogom ispred nas, na nama je da ga podržimo u što većem broju a ne samo blebečemo po forumu pa nestanemo kad mu bude trebala realna podrška.
Tek u tom slučaju postoji realna mogućnost da se ovaj prijedlog ne izgubi u bespućima povjesne zbiljnosti SOKAZ-a.
Već zamišljam scene potpisivanja peticije na Trgu K. Ćosića za traženje referenduma, prosvjeda ispred sjedišta Sokaza s parolama tipa "Skinite žene!!!(s liste nepoželjnih u muškim ligama)" i "Pa što ako izgubite od žene, to je samo meč, nije parnica" i sl.
No, kako to obično biva, pojavit će se neki Vlado Seks i konstatirati da to nije u skladu s Ustavom udruge Sokaz, a prosvjed će biti ugušen u pivi.

No, kako to obično biva, pojavit će se neki Vlado Seks i konstatirati da to nije u skladu s Ustavom udruge Sokaz, a prosvjed će biti ugušen u pivi.
"Don't wish it was easier, wish you were better" - Jim Rohn
Vidim da me se proziva
no ja isto mislim da sam, lukavo ili ne, jasno i odmah rekao što mislim. Bez da imam nekakvu obavezu to raditi, da se razumijemo 
Mogu i ponoviti: ženama dati na izbor, registriranima iz 1. i 2. lige oduzeti pravo nastupa bez obzira na godine. Opcionalno, uvesti šest mjeseci ili godinu dana pauze od zadnje registracije za ove odozgo koji odluče igrati SOKAZ.
Gore se podrazumijeva da najbolji kadeti i juniori nemaju pravo nastupa, za što mislim da je ispravno. Jer pokušalo se barem dva puta, i oba ta puta nije dobro završilo za SOKAZ.
Jednostavno, dobri klinci imaju drugačiji pristup sportu i natjecanju, daleko od rekreativnog, i ne vjerujem da mogu funkcionirati osim pod vodstvom "menadžera" koji ih dovedu radi par pobjeda, bilo za prvaka, bilo za opstanak. Nešto kao plaćeništvo od malih nogu.
Osim toga, nikada nisam vidio poveznicu 13-godišnjih klinaca i curica s ljudima od 50 i 60 godina
tako da se ne mogu zalagati za nešto u što ne vjerujem na više nivoa.
Što se tiče njihovog razvoja i napretka, SOKAZ za njega niti je ikad bio, niti bi trebao biti odgovoran, pogotovo ako se taj argument zloupotrebljava za nečije rezultatske ambicije i dovođenje samo na neke utakmice, kao što je to uvijek dosad bio slučaj.
A falabogu, dvorane su svakodnevno pune SOKAZovaca, ako djeca (uz svakodnevne treninge) stvarno imaju potrebu za širim fondom sparing-partnera, u svim većim dvoranama će pronaći i više nego im treba.
I mislim da bi ona krpanja i disklejmeri o "minimalno šest kola" zakomplicirali stvari, a samo otvorili novu dimenziju "pisanja" i drugog muljanja. Jednostavno, dovedem nekog dobrog klinca, najboljeg kadeta u državi (nazovimo ga Hrga
) da mi pomogne za opstanak. Tada Hrga odigra dva-tri derbija začelja i osigura mi opstanak, a ja lijepo nađem još te dvije-tri ekipe s kojima dogovorim da si pišu 6:4, s tim da Hrgici pišu tricu. Ne valja 
U vezi pauze, mislim da bi bila dobra stvar jer sprječava duh plaćeništva (koji ipak nije dobro sjeo, propuštali to neki na forumu vidjeti ili ne). Eventualno je za razmisliti što s klincima, ali meni se čini da oni koji nastupe u prve dvije HL ionako u tom dobu života nemaju što puno za tražiti u rekreativnim vodama.
Šest mjeseci sam predložio zato da npr. klinci koji dođu studirat u Zagreb, a htjeli bi igrat, ipak ne čekaju cijelu godinu.
Mogu i ponoviti: ženama dati na izbor, registriranima iz 1. i 2. lige oduzeti pravo nastupa bez obzira na godine. Opcionalno, uvesti šest mjeseci ili godinu dana pauze od zadnje registracije za ove odozgo koji odluče igrati SOKAZ.
Gore se podrazumijeva da najbolji kadeti i juniori nemaju pravo nastupa, za što mislim da je ispravno. Jer pokušalo se barem dva puta, i oba ta puta nije dobro završilo za SOKAZ.
Jednostavno, dobri klinci imaju drugačiji pristup sportu i natjecanju, daleko od rekreativnog, i ne vjerujem da mogu funkcionirati osim pod vodstvom "menadžera" koji ih dovedu radi par pobjeda, bilo za prvaka, bilo za opstanak. Nešto kao plaćeništvo od malih nogu.
Osim toga, nikada nisam vidio poveznicu 13-godišnjih klinaca i curica s ljudima od 50 i 60 godina
Što se tiče njihovog razvoja i napretka, SOKAZ za njega niti je ikad bio, niti bi trebao biti odgovoran, pogotovo ako se taj argument zloupotrebljava za nečije rezultatske ambicije i dovođenje samo na neke utakmice, kao što je to uvijek dosad bio slučaj.
A falabogu, dvorane su svakodnevno pune SOKAZovaca, ako djeca (uz svakodnevne treninge) stvarno imaju potrebu za širim fondom sparing-partnera, u svim većim dvoranama će pronaći i više nego im treba.
I mislim da bi ona krpanja i disklejmeri o "minimalno šest kola" zakomplicirali stvari, a samo otvorili novu dimenziju "pisanja" i drugog muljanja. Jednostavno, dovedem nekog dobrog klinca, najboljeg kadeta u državi (nazovimo ga Hrga
U vezi pauze, mislim da bi bila dobra stvar jer sprječava duh plaćeništva (koji ipak nije dobro sjeo, propuštali to neki na forumu vidjeti ili ne). Eventualno je za razmisliti što s klincima, ali meni se čini da oni koji nastupe u prve dvije HL ionako u tom dobu života nemaju što puno za tražiti u rekreativnim vodama.
Još jedna stvar, oko toga što pisati i tko pisati.
Ovo gore je moje mišljenje o nekim, za moj užitak u SOKAZ-u, prilično irelevatnim stvarima. I očekivao bih da će se naći netko od prvoligaša kome je više stalo (zasad vidim samo Pongraca) da nešto naškraba.
Ja jesam u IO-u i predložit ću ove teme usmeno sljedećom prilikom (iako čisto sumnjam da će im to biti prvi glas). Bude li se glasalo, čak i to znate kako dišem.
I to je to od mene, ne stignem pisati pisma i hodati okolo skupljajući potpise (odakle ideja da bi to pomoglo?
), ali ljepo je ćut da imate povijerenja u moje literarne kapacitete 
Jer sve i da sam raspoložen za dizat revoluciju, u idućih mjesec i po sam u Hrvatskoj ukupno dva tjedna.
Ovo gore je moje mišljenje o nekim, za moj užitak u SOKAZ-u, prilično irelevatnim stvarima. I očekivao bih da će se naći netko od prvoligaša kome je više stalo (zasad vidim samo Pongraca) da nešto naškraba.
Ja jesam u IO-u i predložit ću ove teme usmeno sljedećom prilikom (iako čisto sumnjam da će im to biti prvi glas). Bude li se glasalo, čak i to znate kako dišem.
I to je to od mene, ne stignem pisati pisma i hodati okolo skupljajući potpise (odakle ideja da bi to pomoglo?
Jer sve i da sam raspoložen za dizat revoluciju, u idućih mjesec i po sam u Hrvatskoj ukupno dva tjedna.
ok, posteno...
kolko vremena imamo da se nesto napise i sastavi? do skupstine u 3cem mjesecu ili?
kolko vremena imamo da se nesto napise i sastavi? do skupstine u 3cem mjesecu ili?
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
- masterinsider
- Kontakt:
RE
Geek, kao vrhovno informatičko božanstvo i ljubitelj svega kineskog (guma Haifu, oblekice Li-Ning i računala Lenovo), moli webmastera da informatički obrazuje starije članove Predsjedništva Sokaz-a, kako bi stekli znanje i naviku čitanja ovog Foruma, te samostalno mogli steći uvid u glas igračkog naroda (Vox populi). Sic !
Inače, moje iskustvo prilikom igranja mladaca u Sokaz-u je dvojako. Vidio sam "igrača", koji bi nakon svakog osvojenog poena osvetnički podizali šaku, kao, nisam ja još potpuno mrtav, a bilo je i onih koji bi nakon završetka meča, ako su pobijedili, ostali poslije pokazati neki udarac ili dali savjet kako da unaprijede igru. Moja kćer, dok je igrala Sokaz, znala je na turnirima dobivati igračice, od kojih bi inače redovito gubila, na fintu, trik, servu, bez igre, tipično Sokaz-ovski.
U čemu je vrijednost Sokaz-a ? Većina treninga i igre školovanih igrača je kratka serva, spin, blok ... U Sokaz-u nema tipskog, svaki igrač, sa stilom igre i materijalom kojeg ima na reketu je specifičan, a to razvija mozak.
Inače, moje iskustvo prilikom igranja mladaca u Sokaz-u je dvojako. Vidio sam "igrača", koji bi nakon svakog osvojenog poena osvetnički podizali šaku, kao, nisam ja još potpuno mrtav, a bilo je i onih koji bi nakon završetka meča, ako su pobijedili, ostali poslije pokazati neki udarac ili dali savjet kako da unaprijede igru. Moja kćer, dok je igrala Sokaz, znala je na turnirima dobivati igračice, od kojih bi inače redovito gubila, na fintu, trik, servu, bez igre, tipično Sokaz-ovski.
U čemu je vrijednost Sokaz-a ? Većina treninga i igre školovanih igrača je kratka serva, spin, blok ... U Sokaz-u nema tipskog, svaki igrač, sa stilom igre i materijalom kojeg ima na reketu je specifičan, a to razvija mozak.
Butterfly Jonyer-H FL
FH: DHS Hurricane3 Neo H37 2.1
BH: DHS Hurricane3 Neo National 2.2
中國膠 (KINESKE GUME)
中國膠 (KINESKE GUME)
Re: RE
geek je napisao/la: U čemu je vrijednost Sokaz-a ? Većina treninga i igre školovanih igrača je kratka serva, spin, blok ... U Sokaz-u nema tipskog, svaki igrač, sa stilom igre i materijalom kojeg ima na reketu je specifičan, a to razvija mozak.
Ne znam je li se možda mislilo na ovo: Predsjedništvo je dužno sazvati sjednicu Skupštine kada to zatraži najmanje 8% članova Udruge... U svom zahtjevu za sazivanje Skupštine predlagatelji su obvezni predložiti dnevni red sjednice.ib je napisao/la: I to je to od mene, ne stignem pisati pisma i hodati okolo skupljajući potpise (odakle ideja da bi to pomoglo?), ali ljepo je ćut da imate povijerenja u moje literarne kapacitete
Na taj način bi se promjene, ako postoji volja, mogle uvesti već za sljedeću sezonu.
profiči
Ja sam bio na skupštini kad se odlučivalo o igračima koji igraju za lovu i imaju preko 40 godina(Mikulec,Capan),te bi usporedo igrali u Sokazu.masterinsider je napisao/la:Iceman je napisao/la:ok, posteno...
Na skupštini se dižeju ruke, znači da svi koji ste za to morate biti na skupštini da progurate to kaj hoćete.
Oni od toga žive!!!???Znač igraju za dva kluba istovremeno!Bio sam protiv toga,ali to je bilo unaprijed odlučeno,te me uopče nisu htjeli slušati.
Odonda imam slabiji glas!!!
Mislim da smo mi svi velike pe.....ne i da nismo zaslužili ništ normalno..
Pogledajte skupštinu Nogometnog saveza.
Neki pojedinci rade kako hoče!!!
Re: profiči
nigdar ni tak bilo da ni nekak bilo....silvac je napisao/la:[
Odonda imam slabiji glas!!!
Mislim da smo mi svi velike pe.....ne i da nismo zaslužili ništ normalno..
Pogledajte skupštinu Nogometnog saveza.
Neki pojedinci rade kako hoče!!!
a ovo s glasom
gdje igra mikulec osim u sokazu?
koliko ja znam igra jos jedino pref u jazbini.
i zar nije proslu sezonu igrao za marco polo sa frendovima?
nisu krivi decki (mikulec, arapovic) sto su dovoljno dobri da ih netko zeli platiti, kriv je sustav koji omogucava da netko sa 41 godinom (dakle jos u snazi) igra i hrvatsku ligu i sokaz...
i zar nije proslu sezonu igrao za marco polo sa frendovima?
nisu krivi decki (mikulec, arapovic) sto su dovoljno dobri da ih netko zeli platiti, kriv je sustav koji omogucava da netko sa 41 godinom (dakle jos u snazi) igra i hrvatsku ligu i sokaz...
RE
Jučerašnji susret, za mene je bio prava uživancija, tako dobar pingač, takva napetost, za 0 kuna, to već dugo nisam doživio ... Na utakmici je bilo 200 ljudi, skoro kompletna reprezentacija Hrvatske. A, to su omogućile dvije "plačenićke" momčadi.
Osnovno pravilo moje struke je sažeto u uzrečici "Laissez faire et laissez passer". U slobodnom prijevodu, NE SPEČAVAJ KONKURENCIJU. Ako netko želi dovesti i "platiti" igrače, što ti to smeta ? Eto, "vratio" nam se Klarić. Možda se slijedeće polusezone javi i treći "sponzor", možda dovede igrače iz Kine, možda shvati da sami igrači nisu dovoljni, ako nemaju kvalificiranu osobu trenera da ih vodi. Samo tako ćemo svi POSTATI BOLJI.
Osnovno pravilo moje struke je sažeto u uzrečici "Laissez faire et laissez passer". U slobodnom prijevodu, NE SPEČAVAJ KONKURENCIJU. Ako netko želi dovesti i "platiti" igrače, što ti to smeta ? Eto, "vratio" nam se Klarić. Možda se slijedeće polusezone javi i treći "sponzor", možda dovede igrače iz Kine, možda shvati da sami igrači nisu dovoljni, ako nemaju kvalificiranu osobu trenera da ih vodi. Samo tako ćemo svi POSTATI BOLJI.
Butterfly Jonyer-H FL
中國膠 (KINESKE GUME)
中國膠 (KINESKE GUME)