Stogodišnji križarski rat beksajdaša i materijalista

rasprave o natjecanjima i aktualnostima u SOKAZ-u

Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo

Odgovorite
Poruka
Autor/ica
Drogi

14. liga NIKAD JAČA proljeće 2019.

#121 Post Postao/la Drogi »

Nema problema kolega Dinko mi želimo da je vAMA ugodno. Ako smo vAS ovime razveselili, jako nam je drago zbog toga. :top:
Dinko Š.

#122 Post Postao/la Dinko Š. »

Naročito me veseli kad netko o sebi govori u prvom licu množine.
Drogi

#123 Post Postao/la Drogi »

Pa govorio sam u ime kolega koji su sudjelovali u raspravi, a pošto nas je bilo više ne vidim točno što vAS muči kolega Dinko.
Saša

#124 Post Postao/la Saša »

Nemaš nikakva prava govoriti tj. pisati u moje ime jer ja ne želim ugađati nikome, a pogotovo ne Dinku Š.
Zadnja izmjena: Saša, dana/u čet ožu 21, 2019 4:35 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Let the force be with you
wolf
Kontakt:

#125 Post Postao/la wolf »

Zole000 je napisao/la: .. kao i mnogi ostali travaroši, čokljavci ili po ovom tvom, novi naziv, a baš mi se dopao, hračkari :lol:
Molio bih nepoznavatelje stručnih termina da pripaze ... naime, termin čokljavac nije nužno vezan uz travu,a bome ni uz soft ili antispin. Tu je više riječ o prepoznatljivom stilu igre koji prakticiraju neki od velikih igrača Sokaza. Termin čokljavac prvi put je upotrebljen u Tumarinoj jazbini od strane Broda a da bi opisao igru Damira Brnasa . :rofl: Vrlo brzo nakon toga uvidjeli smo da taj termin odgovara i njegovoj igri pa su tako prva dva čokljavca upravo njih dvojica Brod i Brki :B:
S obzirom da su oni obojica "beksajdaši" nije fer da taj poseban( pomalo opskuran) stil koji mnogi njeguju bude vezan isključivo uz materijaliste.
Isto tako , termin čokljavac nikako ne može biti vezan uz lovce tipa Kaše ili Capana pa i Buće ... više je primjeren Pongijevom ili Cohinom stilu igre :cerek: Pretpostavljam Zole da si i ti po stilu čokljavac bio i s beksajdima pa si travom samo upgrejdao rezultate :D Kolko te se sjećam iz sokaza ( na žalost dosta površno) vuklo je to malo na čoklj .
Puno sreće svim čokljavcima u daljim nastupima :lux: :zubo:
Iceman

#126 Post Postao/la Iceman »

ko me poznaje duze, zna zasto sam stavio materijal na bekend, ne bih o tome sad ovdje pricao...

ali, prvi puta sam bio prvi igrac sokaza dok sam imao backside na bh...drugi put kad sam imao antispin...a i sad dobro guram (hrackam) sa travom....svaki od tih "materijala" ima svojih prednosti i mana i morao sam ostatak igre prilagoditi tome...onaj ko misli da trava ili bilo koji materijal igra sama i da za to ne treba trenirati, u velikoj je zabludi...

materijal je vjerovatno veca prednost u slabijim ligama gdje ljudi nemaju dovoljno dobru tehniku da prevazidju "prednost" koju materijalisti imaju...
u jacim ligama nikad nije bilo ovakvih hejterskih postova protiv materijala...jer ljudi znaju da svaki materijal ima svojih prednosti i mana...i naucili su ih iskoristavati...bilo da igraju sa njima ili protiv njih...

svako od nas je prilagodio svoj reket i still igre da maksimalno iskoristi svoje prednosti i sakrije svoje mane...car sokaza i je u tome sto postoji toliko raznolikih materijala i stilova igre...i na kraju krajeva, svi mi igramo da pobijedimo...ko kaze da igra sokaz samo za ljepotu ili laze sebe ili laze nas...

molio bih sve da prestanu sa vrijedjanjem i omalovazavanjem drugih igraca i stilova igre, svakih par godina ista prica...i cudi me da moderatori to dozvoljavaju... :rolleyes:
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
ib
Site Admin
Kontakt:

#127 Post Postao/la ib »

wolf je napisao/la:Isto tako , termin čokljavac nikako ne može biti vezan uz lovce tipa Kaše ili Capana pa i Buće
:cry: :mama:
Zole000

#128 Post Postao/la Zole000 »

Drogi je napisao/la:
Zole000 je napisao/la:
Dinko Š. je napisao/la:Baš me zanima kako su Drogi i Munja proveli noć nabijeni na Zoletov k. (evo, pazim na vokabular)?
:s: :s: :s: :s:
Ja sam spavao ko beba nisam osjetio ništa, zole očito ti je jako malen.
Potvrđujem navod.Ispod prosjeka sam veličinom. Zato imam materijal kojim nadoknadim manjak ! :fulir:
Zole000

#129 Post Postao/la Zole000 »

wolf je napisao/la:
Zole000 je napisao/la: .. kao i mnogi ostali travaroši, čokljavci ili po ovom tvom, novi naziv, a baš mi se dopao, hračkari :lol:
Pretpostavljam Zole da si i ti po stilu čokljavac bio i s beksajdima pa si travom samo upgrejdao rezultate :D Kolko te se sjećam iz sokaza ( na žalost dosta površno) vuklo je to malo na čoklj .
Puno sreće svim čokljavcima u daljim nastupima :lux: :zubo:
U pravu si Wolf. Uvijek me nekak na stran hitalo ! A kaj kad sam pola Sokaza igrao sa pokojnim Vanjom (nek mu je laka zemlja) i akademikom Tomićem sa Agronomskog te gospodinom Stanettijem. Soft, trava, beksajdi ... I onda se još Dario Ivić ubaci s antispinom. Pa kak ostat normalan :lol:
Zole000

#130 Post Postao/la Zole000 »

Koki je napisao/la:
Drogi je napisao/la:HAHAHA, Huge LIKE!!! @KOKI
Najbolji post mjeseca. Baš si ga našao :)

Kao niti jedan hračkar ne igra travom zbog rezultata nego gušta u tome :lol:
Isto kao priča bankara da on tebi pomaže :)
Drago mi je što ti je post zabavan no da nebi pomislio da sam full na tvojoj strani. Nisu sve trave ni travari isti i protiv nekih mi je užitak igrati te imaju sav moj respekt... :top:
Draž, kažeš najslađe protiv čokljavca koji nezna koristit travuljagu...

Kad se osjeti mrs, onda dišeš ko svinja na mastan zrak :rofl:
Zole000

#131 Post Postao/la Zole000 »

Iceman je napisao/la:ko me poznaje duze, zna zasto sam stavio materijal na bekend, ne bih o tome sad ovdje pricao...

ali, prvi puta sam bio prvi igrac sokaza dok sam imao backside na bh...drugi put kad sam imao antispin...a i sad dobro guram (hrackam) sa travom....svaki od tih "materijala" ima svojih prednosti i mana i morao sam ostatak igre prilagoditi tome...onaj ko misli da trava ili bilo koji materijal igra sama i da za to ne treba trenirati, u velikoj je zabludi...

materijal je vjerovatno veca prednost u slabijim ligama gdje ljudi nemaju dovoljno dobru tehniku da prevazidju "prednost" koju materijalisti imaju...
u jacim ligama nikad nije bilo ovakvih hejterskih postova protiv materijala...jer ljudi znaju da svaki materijal ima svojih prednosti i mana...i naucili su ih iskoristavati...bilo da igraju sa njima ili protiv njih...

svako od nas je prilagodio svoj reket i still igre da maksimalno iskoristi svoje prednosti i sakrije svoje mane...car sokaza i je u tome sto postoji toliko raznolikih materijala i stilova igre...i na kraju krajeva, svi mi igramo da pobijedimo...ko kaze da igra sokaz samo za ljepotu ili laze sebe ili laze nas...

molio bih sve da prestanu sa vrijedjanjem i omalovazavanjem drugih igraca i stilova igre, svakih par godina ista prica...i cudi me da moderatori to dozvoljavaju... :rolleyes:
Tu pak nemam kaj za dodati... :amen:
Zole000

#132 Post Postao/la Zole000 »

Koki je napisao/la:Znate kaj je meni zabavno?
Ono...."Igramo zbog ljubavi prema stolnom tenisu i prijateljstva"..

a nakon toga..."kad ja doma (u kuhinji) pripremim travu, dođem na meč i odigram kuhinjski blok uživam cerekati se kad tipovi naletavaju"

Pored takvih prijatelja neprijatelji ti ne trebaju... :B:
Pa Draž gdje si vidio u kuhinji pripremati travu. Ja imam doma u Gorskom kotaru postrojenje za pripremu trave. Sterilizirani uvjeti i nemreš nutra dok se ne dezinficiraš. Barem dve do tri šljivovice, može kruška isto. na tašte strusiš !
Poslje se cerekamo ko budale, a ponekad i neki strani tipovi nalete... J..t ga ... :cheer:
Dinko Š.

#133 Post Postao/la Dinko Š. »

Zakaj onda na slici imaš u ruci pivu?
Koki
Kontakt:

#134 Post Postao/la Koki »

Zole000 je napisao/la:
Koki je napisao/la:
Drogi je napisao/la:HAHAHA, Huge LIKE!!! @KOKI
Najbolji post mjeseca. Baš si ga našao :)

Kao niti jedan hračkar ne igra travom zbog rezultata nego gušta u tome :lol:
Isto kao priča bankara da on tebi pomaže :)
Drago mi je što ti je post zabavan no da nebi pomislio da sam full na tvojoj strani. Nisu sve trave ni travari isti i protiv nekih mi je užitak igrati te imaju sav moj respekt... :top:

Kašić se zna koristiti travom, Capan se zna koristiti travom (on je s travom znao miksati flah-rez)..itd..itd..
Pogledao sam onaj link na video i čini mi se da se "korištenje trave", kad dođe do spina, svodi na čisto postavljanje reketa i onda "superligašu" nekim čudom lopta završava u nogi od stola ili u najboljem slučaju u dnu mreže. Možda ja ne vidim neku magiju u ruci...moguće je...godine su tu.
Dakle, što se mene tiče, nema potrebe za mistifikacijama jer mi je apsolutno jasno što se događa. S druge strane tvoji rezultati su više nego evidentni. Što jes..jes...
Zole000

#135 Post Postao/la Zole000 »

Dinko Š. je napisao/la:Zakaj onda na slici imaš u ruci pivu?
Iz frižidera, hladna :)
Sa 120 kila moram imat neki aditiv da hladi mašinu ;)
Zole000

#136 Post Postao/la Zole000 »

Koki je napisao/la:
Zole000 je napisao/la:
Koki je napisao/la: Drago mi je što ti je post zabavan no da nebi pomislio da sam full na tvojoj strani. Nisu sve trave ni travari isti i protiv nekih mi je užitak igrati te imaju sav moj respekt... :top:

Kašić se zna koristiti travom, Capan se zna koristiti travom (on je s travom znao miksati flah-rez)..itd..itd..
Pogledao sam onaj link na video i čini mi se da se "korištenje trave", kad dođe do spina, svodi na čisto postavljanje reketa i onda "superligašu" nekim čudom lopta završava u nogi od stola ili u najboljem slučaju u dnu mreže. Možda ja ne vidim neku magiju u ruci...moguće je...godine su tu.
Dakle, što se mene tiče, nema potrebe za mistifikacijama jer mi je apsolutno jasno što se događa. S druge strane tvoji rezultati su više nego evidentni. Što jes..jes...
Prvo zahvaljujem, za sve treba trening. Ali bum ti objasnil da me razmeš :top:
Dakle kako sam i napisao u jednom od predhodnih postova, citiram: "Kad ti Zole složi travu onda si odmah prvak, ali onda i samo onda ako imaš glavu i volju..." Možda sam koju riječ izostavio...

E sad Draž moj, kaj ti misliš da ja sebi lošije pripremim travu ??? Daj ne budalesaj...
Zamisli da imaš osim tjuninga neku ideju za beksajd koju sam ja svojevremeno imao za travu ? Recimo da piliš ko bela lala :), da kad odblokaš vuče dolje ko sam vrag ? Znači usporio si igru maksimalno i nemogu te svi izdrajfat, moraju mislit malo ...
Sad ti budi iskren pa reci da to nebi koristio ??? Pa koristi i protivniku jer mu mozak radi, a to je zdravo, kaj ne ?
Gle ja si i beksajd pripremim ali bez tjuninga ima bolja stvar, jednom kad budemo igrali buš vidjel o čem je riječ. I trava i beksajd su u skladu s pravilima ITTFa.
Za kraj... probaj igrat s Pongijevim, Bertonetovim, Semionovim reketom, a i ja ti bum dal svoj pa postavljaj druže ! Znaš kak bi to zgledalo ??? Sramotno !! Onda još roštiljaj kao ja !!!

Šta se tice Kaše i Capana.
Momci igraju klasicnu defanzivu sa spužvicom i travom!

Šta se tiče nas hračkara mi blokamo na stolu travom bez spužvice, na najsporijem mogućem drvu i nitko od nas nema isti stil igre...

Tak ti je to Dražek moj... oj oj oj jooooj :cheer:

PS. NI DOK SAM IGRAL SOKAZ NISAM BIO TAK AKTIVAN !!! :lol:
Al BRANIM BOJE HRAČKARE MOJE !!! :rlaunch:
Dinko Š.

#137 Post Postao/la Dinko Š. »

Mene uvijek muči jedno pitanje:
Zbog čega ljudi koji mrze travare, jer njima kao taj reket s travom daje neosnovanu prednost u igri, a ne njihova igra sama po sebi, jednostavno i oni ne prijeđu na tu travu koja daje takve pozitivne rezultate?
Aha, da, oni igraju samo zbog ljepote igre s glatkim gumama. Dakle, zbog estetike! Rezultat ih ne zanima! Tko sad hračka?
Koki
Kontakt:

#138 Post Postao/la Koki »

Zole000 je napisao/la:
Koki je napisao/la:
Zole000 je napisao/la: Draž, kažeš najslađe protiv čokljavca koji nezna koristit travuljagu...

Prvo zahvaljujem, za sve treba trening. Ali bum ti objasnil da me razmeš :top:
Dakle kako sam i napisao u jednom od predhodnih postova, citiram: "Kad ti Zole složi travu onda si odmah prvak, ali onda i samo onda ako imaš glavu i volju..." Možda sam koju riječ izostavio...

E sad Draž moj, kaj ti misliš da ja sebi lošije pripremim travu ??? Daj ne budalesaj...
Zamisli da imaš osim tjuninga neku ideju za beksajd koju sam ja svojevremeno imao za travu ? Recimo da piliš ko bela lala :), da kad odblokaš vuče dolje ko sam vrag ? Znači usporio si igru maksimalno i nemogu te svi izdrajfat, moraju mislit malo ...
Sad ti budi iskren pa reci da to nebi koristio ??? Pa koristi i protivniku jer mu mozak radi, a to je zdravo, kaj ne ?
Gle ja si i beksajd pripremim ali bez tjuninga ima bolja stvar, jednom kad budemo igrali buš vidjel o čem je riječ. I trava i beksajd su u skladu s pravilima ITTFa.
Za kraj... probaj igrat s Pongijevim, Bertonetovim, Semionovim reketom, a i ja ti bum dal svoj pa postavljaj druže ! Znaš kak bi to zgledalo ??? Sramotno !! Onda još roštiljaj kao ja !!!

Šta se tice Kaše i Capana.
Momci igraju klasicnu defanzivu sa spužvicom i travom!

Šta se tiče nas hračkara mi blokamo na stolu travom bez spužvice, na najsporijem mogućem drvu i nitko od nas nema isti stil igre...

Tak ti je to Dražek moj... oj oj oj jooooj :cheer:

PS. NI DOK SAM IGRAL SOKAZ NISAM BIO TAK AKTIVAN !!! :lol:
Al BRANIM BOJE HRAČKARE MOJE !!! :rlaunch:
Upotreba materijala u poznijim igračkim godinama mi je potpuno razumljiva. Uistinu moraš usporiti igru. Biologija je problem.
No s opisanim reketima nikad nebih želio igrati. Ružno mi je. No to sam ja a ljudi su različiti.
Ono što je za mene dilema je u kojem trenutku "obradom materijala" čovjek prelazi crtu dobrog ukusa. Eto...
MUNJA2

#139 Post Postao/la MUNJA2 »

Ja sam u poznijim godinama i ne pada mi na pamet niti će mi padati ideja da pređem na travu. Radije se spuštam u sve nižu ligu i igram sa sve slabijim protivnicima nego da uzmem travu. Da, mene rezultat ne zanima kao prioritet već tek nakon zanimljivosti igre. Onako kako danas mogu. Što to Dinko ne razumije nije moj problem.

Mlađima je moj drajf obično pimplanje iako se ja trudim da udarim maksimalno jako i brzo.
Tu se sjetim šale kada su starcu govorili da neka brže hoda, da mu je to bolje za zdravlje na što on odgovori :"Pa zar ne vidiš da trčim".
Tako ću i ja igrati dok budem mogao sa backside gumama i to će još uvijek biti prihvatljivije (iz više razloga) nego igrati sa travom.
Svaka čast svakome sli svatko ima pravo izreći što mu se dopada a što ne.

I na kraju, iz zadnje lige se ne može ispasti !!!
Spin
Kontakt:

#140 Post Postao/la Spin »

Saša je napisao/la:Nemaš nikakva prava govoriti tj. pisati u moje ime jer ja ne želim ugađati nikome, a pogotovo ne Dinku Š.
Niti u moje iz istog razloga.

Dinko Š. je zločesti travaš koji se ne veseli kada osvoji poen nego samo kada protivnik pogriješi.
Tada zabaci glavu unazad, zažmiri i na glas se dugo i usiljeno smije. :rofl:
Odgovorite