Registrirani igraci u Sokazu / Zene u Sokazu

rasprave o natjecanjima i aktualnostima u SOKAZ-u

Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo

Odgovorite
Poruka
Autor/ica
ib
Site Admin
Kontakt:

#141 Post Postao/la ib »

Hehe, lukavo :top:

Baš me zanima koliko će forumski puk sada pokazati kratku pamet, kao što obično na nivou naroda volimo pokazivati svaki (drugi) put na izborima. :cerek:

Jer, eno, još jučer se kuknjalo kako plaćenička ekipa ne valja, jer šest prvenstva zaredom kada skupljaju izgubljene poene i setove dosadi i bogu i đavlu. Pretpostavljam da će nakon jučer svi počet trubit kako je to super kada su barem dvije ekipe takve :cheer: jer imamo zanimljive susrete.
Njihove međusobne susrete. :mikroval:

Ja zapravo mislim da bi najbolje bilo da imamo deset plaćeničkih ekipa u prvoj ligi :cheer: i da se svake godine ona dva jadna drugoligaška prvaka l00do i nezaboravno provedu kad uđu u prvu ligu. I tako ukrug, i zauvijek. :tulum:

Još bolje - devet financijskih mecena :rofl: s jednom jakom rekreativnom ekipom, zauvijek osuđenom na limb desetog mjesta. :vidiga: :visi: :visi:

Sarkazam na stranu, vjerujem da je meč ljudima bio super, dijelom zbog igre, dijelom uvjeren sam i zbog atmosfere "skidanja vječnih prvaka". Bez te dimenzije, taj meč bi bio super u istom smislu kao što je super meč Joo Se Hyuka i Ma Longa na youtubeu ili uživo, kad god se sretnu.

No to i dalje ne znači da je iti jedan od ta dva meča za SOKAZ, as simple as that. :)

Baš me zanima kad malo euforija popusti, što ćemo onda? :confused:
Lijepo zamoliti gosp. Leskovara da se sad raspadnu? Da ne budu osamnaest puta prvaci, da daju i nama da se igramo!?
Da nam "ne naprave ono što su nam ovi dosadašnji prvaci radili :cry:"?

Ne znam, ja i dalje ostajem kod svoje vesele slike s plaže i poslovice za koju vjerojatno nije puno ljudi čulo. Al možda i bolje. :)

Za kraj, pokušajte zamisliti što bi bilo da su menadžeri ovakve dvije ekipe suradnici, a ne ljuti neprijatelji :D pa da čak ni meč nije bio dobar:
"ajd može care, ti osvajaj na jesen a ja ću na proljeće :five: "
:horor:
Izra
Kontakt:

#142 Post Postao/la Izra »

mislim da skrecete s teme buduci da je placanje igraca nesto sto se ne moze sprijeciti i nesto cega ce uvijek biti...

al se zato mogu regulirati ostali aspekti vezani s tim, tako npr. kad registrirani igraci ne bi smjeli igrati u sokazu bez obzira na godine bilo bi puno teze naci tako kvalitetnog placenika.
ib
Site Admin
Kontakt:

#143 Post Postao/la ib »

Lijepo si drugom rečenicom objasnio zašto ne skrećemo s teme :E: :top:
geek
Kontakt:

Re:

#144 Post Postao/la geek »

al se zato mogu regulirati ostali aspekti vezani s tim, tako npr. kad registrirani igraci ne bi smjeli igrati u sokazu bez obzira na godine bilo bi puno teze naci tako kvalitetnog placenika.
Još gore. Znači, teoretski, kada bi postojala samo trojica koja zadovoljavaju uvijete, cijena bi im skočila u nebo, a onaj koji bi ih "kupio" bio bi vječni prvak.

Ne možeš zaustaviti rijeku. Što se više opireš, gore po tebe.
Butterfly Jonyer-H FL
FH: DHS Hurricane3 Neo H37 2.1
BH: DHS Hurricane3 Neo National 2.2
中國膠 (KINESKE GUME)
ib
Site Admin
Kontakt:

#145 Post Postao/la ib »

A ništa, hrabro probat s najboljim namjerama, pa vidjet.

Ako nam smanjenje poola ne pomogne, onda smo sigurni da neće ništa.
Onda? Jeste li (uopće) s nama ili protiv nas? :usama:

slika

:mig:
Čupa

#146 Post Postao/la Čupa »

Ne vjerujem da skupštine sokaza mogu biti kao jučerašnja skupština nogometnog saveza. Ali možda su skupštine hsts-a takve? :D

Izgleda da postoji dobra volja da registirani igrači ne nastupaju u sokazu već od jeseni 2011. što ima naravno, za različite aktere, dobrih i loših strana.
Novi sam u sokazu, osobno mi je to irelevantno, pogotovo s pogledom iz dvoznamenkastih liga, ali u principu se zalažem za jasne granice. Sad razumijem bolje i Norinov prijedlog, možda će se i to vremenom bolje artikulirati. Protiv sam mlađih uzrasta u sokazu, mislim da to nije dobra ideja, roditelji ne bi željeli da im dijete ostaje poslije meča na piću u Tumarinoj jazbini.
:D :lol:
Dren

#147 Post Postao/la Dren »

Na kraju se sve svodi na: Kakav SOKAZ mi igrači želimo da imamo?

tema 1. - Registrirani igrači.
prednosti:
- više sponzora u sokazu, što znaći da se možda i koji rekreativac okoristi od toga i spoji zabavno s korisnim u prve 3 lige
- privremeno jače lige i jači igrači - privremeno kvalitetnija igra
- veća popularizacija SOKAZa zbog veće atraktivnosti

nedostaci:
- profesionalizacija SOKAZa - novac donosi pobjede
- gubi se rekreativni duh, jer za slast pobjede se već mora profesionalno ili skoro profesionalno baviti stolnim tenisom
- opadanje interesa za igranje u SOKAZu u razredima u kojima igraju profesionalci. To bi dovelo do proširenja jaza u kvaliteti između 1-3. lige i ostalih razreda.
- postepeno pretvaranje prve 3. lige u SOKAZu u presliku prve 3. hrvatske stolnoteniske lige
- problemi sa Hrvatskim Stolnoteniskim Savezom zbog paralelnog natjecanja (kazne igračima koji su "registrirani" za dva kluba etc.)
- u konačnici odvajanje (fiktivno ili realno) prve tri lige SOKAZa u posebno natjecanje i ostalih liga u sokazovsko
- 4. liga će u stvari, u SOKAZovom duhu biti ono što je prije par godina bila 1. Možda se čak i odluči nazvati 1. sokaz liga a ove prve 3 1.-3. profesionalna sokazova liga.
- pad kvalitete igrača u 90% sokazovih liga iz razloga navedenih prije.

Zaključak:
Osim što prve 3 lige postepeno postaju profesionalne i kose se sa duhom sokaza, u konačnici (kroz par godina) svi rekreativci koji zbilja dobro igraju će biti okupljeni u ekipe unutar prve 3 lige i igrati za lovu, a ostali razredi sokaza će biti oslabljeni za te igrače i postati nekvalitetniji. Prve 3 lige će se samo nominalno zvati SOKAzove lige, no u njima neće ostati ni S od sokaza.
E sad pitanje: Je li to SOKAZ kakav želimo?
ib
Site Admin
Kontakt:

#148 Post Postao/la ib »

Dren je napisao/la:4. liga će u stvari, u SOKAZovom duhu biti ono što je prije par godina bila 1. Možda se čak i odluči nazvati 1. sokaz liga a ove prve 3 1.-3. profesionalna sokazova liga
Super. A sad se sjeti koje je puno ime naše Udruge.
Zaključak? :cestitamo:

Nije stvar u tome što ti, ja ili neko treći želi od nje, već u tome što ona jest.
zacko

#149 Post Postao/la zacko »

U potpunosti se slažem sa ib-om! :)
Izvrsno je rezimirao sav nonsens ekipa koje su se borile za prvo mjesto SOKAZ-a.
Najsmješnije je kaj sam ja imao osjećaj da tamo ima još mecena kojima su rasle zazubice: I ja bi takvu ekipu sljedeće godine! :)
Mislim lijepo je pogledat odličan pingić al mislim da je najveći žar bio pogledat kako će se ponašat suprostavljene ekipe. I zato sam bio zadovoljan poslije meča. Bilo je fer i korektno.
A sad! Kaj se tiče pingača. Ipak bi zaljubljenici mogli vidjet kvalitetniji pingač u prvoj hrvatskoj ligi nego na tom meču tak da za gledanje kvalitetnog pingića u Zagrebu imamo i bolju adresu. I to ne mora bit u SOKAZ-u.

PS.
Neznam dal vam je poznato al dr. Časl je najavio da od sljedeće godine neće imat ekipu u prvoj ligi SOKAZ-a tak da se nadam da će i ostali odustat od ovakve prakse od prijašnjih godina i da će se prva liga SOKAZ-a vratit zaljubljenicima u amaterski pingač.
Tek nakon par sezona pobjeđivanja sa plaćenicima se vidi da to nema smisla. Pa se najčešće i odustane od SOKAZ-a. Predlažem ostalim mecenama da to shvate i prije. :s:
Izra
Kontakt:

#150 Post Postao/la Izra »

Dren je napisao/la: E sad pitanje: Je li to SOKAZ kakav želimo?
nije.

moram se i ja sloziti sa svime sto su rekli zadnja dvojica iznad mene.
Pale
Kontakt:

#151 Post Postao/la Pale »

ib je napisao/la:
Dren je napisao/la:4. liga će u stvari, u SOKAZovom duhu biti ono što je prije par godina bila 1. Možda se čak i odluči nazvati 1. sokaz liga a ove prve 3 1.-3. profesionalna sokazova liga
Super. A sad se sjeti koje je puno ime naše Udruge.
Zaključak? :cestitamo:

Nije stvar u tome što ti, ja ili neko treći želi od nje, već u tome što ona jest.
Kad sam ja na to htio obratiti pozornost ,negdje na 3-4 stranici, bio sam ismijan i navodno živim u nekom prošlom vremenu (shvatil sam to ko da sam malo zaostao) Bilo mi je objašnjeno kako kupnja opreme i odlazak na ručak nije profesionalizam :)
Iceman

#152 Post Postao/la Iceman »

imao sam iste "strahove" ko ib, nakon meca za prvaka...

znao sam da ce se nac pojedinci koji ce rec, evo, kad bi tolko ljudi doslo na Sokaz mec da nije bilo te dvije ekipe...1 mec...

ali zar nam nije cilj da bar 5-6 meceva u prvoj ligi bude ne tako mozda kvalitetno, ali isto tako uzbudljivo i rezultatski napeto za gledanje...

slazem se sa svime sa IBom i zackom...nakon ovog meca se nije po meni nista promijenilo, osim sto smo vidli strasan mec, i njegovim sudionicima i dalje nitko ne brani da ostanu igrat u Sokazu, pod uvjetom da ne budu registrirani nigdje drugdje...jednostavno...
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
Brod

#153 Post Postao/la Brod »

zacko je napisao/la:PS.
Neznam dal vam je poznato al dr. Časl je najavio da od sljedeće godine neće imat ekipu u prvoj ligi SOKAZ-a tak da se nadam da će i ostali odustat od ovakve prakse od prijašnjih godina i da će se prva liga SOKAZ-a vratit zaljubljenicima u amaterski pingač.
Tek nakon par sezona pobjeđivanja sa plaćenicima se vidi da to nema smisla. Pa se najčešće i odustane od SOKAZ-a. Predlažem ostalim mecenama da to shvate i prije. :s:

Pa to je i bila poanta skidanja momčadi Dr. Časla s trona.Zato sam i svim srcem navijao za Transagram.Nikakvo omalovažavanje čovjeka kao takvog(nikad nisam ni imao neke kontakte s njim).Možda sad vidi da je sve ove godine ubijao čar i draž igranja 1. lige SOKAZ-a sa sastavom kojem tu nije bilo mjesto. :rolleyes:
Ni ekipa Transagrama neće istrčati u istom sastavu na proljeće,bar koliko je meni poznato,jer onda bi Banfičkin transparent imao smisla,ovak mislim da ne drži vodu! :B:

Mislim da je bolji onaj Severinin:

"Jel još trava nije zrasla
gdje je stala čizma Dr. Časla!"

P.S. A opet čul sam da dolazi nekakva Šulina-Knežijanac dream team,pa bi možda bilo zgodno da ostanu i Časlovi i Transagramovi za proljeće... :rofl: :lol: :rofl: :lol: :rofl: :lol: :E: :E: :E:
Ako ti je slaba pamet,moraš imat jaku kičmu!
Brod

#154 Post Postao/la Brod »

Iceman je napisao/la:ali zar nam nije cilj da bar 5-6 meceva u prvoj ligi bude ne tako mozda kvalitetno, ali isto tako uzbudljivo i rezultatski napeto za gledanje...
Točno tak!
Koje su bili najdosadniji mečevi u SOKAZ-u? Pa naravno, Dr. Časl protiv bilo koga drugoga!Koga zanima meč koji završava 10:0 ili eventualno 9:1?
Vela je jednom dobro opisao (mislim Hajduk protiv Debrecena):"E sad mi sve ovo već pomalo liči na šamaranje mrtvog magarca."

Rađe sam si otišel pogledati neki derbi 20. lige!Nisu neki poeni,al ima i žara i borbe i neizvjesnosti!

:top:
Izra
Kontakt:

#155 Post Postao/la Izra »

Ikota je napisao/la: Kad sam ja na to htio obratiti pozornost ,negdje na 3-4 stranici, bio sam ismijan i navodno živim u nekom prošlom vremenu (shvatil sam to ko da sam malo zaostao) Bilo mi je objašnjeno kako kupnja opreme i odlazak na ručak nije profesionalizam :)
nista slicno... bilo je objasnjeno da igrac ne bas zavidne razine igre koji igra 19. ligu za veceru i pivu poslije meca nije profesionalac. prvoligase koji paralelno igraju hrvatsku ligu i sokaz (dakle bave se stolnim tenisom kao zanimanjem i od toga zive i pored sokaza) nitko nije nazvao amaterima.

ne znam zasto se stavljaju rijeci u usta (u ovom slucaju meni) koje nisu bile izrecene, nisam nikad rekao da u sokazu uopce nema profesionalaca jer ako knezevic i surbek nisu profesionalci ne znam sto su.
Brod je napisao/la: P.S. A opet čul sam da dolazi nekakva Šulina-Knežijanac dream team,pa bi možda bilo zgodno da ostanu i Časlovi i Transagramovi za proljeće...
:facepalm: nemaju ljudi pametnijeg posla...
Dren

#156 Post Postao/la Dren »

Brod je napisao/la:
Rađe sam si otišel pogledati neki derbi 20. lige!Nisu neki poeni,al ima i žara i borbe i neizvjesnosti!

:top:
Ljepota ovog oblika natjecanja kao što je sokaz s 12ak ekipa podjednake kvalitete (ili nekvalitete) je baš u toj neizvjesnosti.
Kad imaš dva podjednako dobra (ili loša!) igrača... na njihovom nivou takav meč je uglavnom atraktivan. Ima vrhunskih izmjena, trikova, čudnih servi i udaraca. Doduše serva, spin, taktika, trikovi, to je miljama daleko od ovoga što su prikazali trans-agram i časl. No to ne čini meč ni malo manje zanimljivim.

Evo npr naša prošla sezona, 21. liga - na početku sezone, gledao sam, po sokazovom ELO rejtingu najneizvjesnija liga u SOKAZu. I tako je i bilo :zubo: Velik broj utakmica je završio 6:4 (23 od odigranih 45!) te samo 9 utakmica s rezultatom 8-2 ili 9-1 (nije bilo 10-0)
Skoro svaki meč je bio neizvjestan, a tako i cijela liga. Dapače, da su sve ekipe bile kompletne u svim utakmicama, stvari bi bile još neizvjesnije!
Zato nije ni čudo da na forumu 21. liga ima duplo više unosa u threadu rezultati od bilo koje druge lige i da sve ekipe jedva čekaju slijedeću sezonu :s: :s: :s:
Norrin

#157 Post Postao/la Norrin »

Izra je napisao/la:ako knezevic i surbek nisu profesionalci ne znam sto su.
Slažem se u potpunosti.
A kaj je onda Mikulec ako dobiva Kneževića?
Brod

#158 Post Postao/la Brod »

Norrin je napisao/la:
Slažem se u potpunosti.

Mikulec ti je klipan,i to kakav! :E: :E: :E:
ib
Site Admin
Kontakt:

#159 Post Postao/la ib »

Brod je napisao/la:Ni ekipa Transagrama neće istrčati u istom sastavu na proljeće,bar koliko je meni poznato,jer onda bi Banfičkin transparent imao smisla,ovak mislim da ne drži vodu! :B:
Nije problem prezime osobe koja drži ekipu, već općenito samovolja gdje jedna osoba odlučuje hoće li i koliko dugo biti prvak. I to je glavna stvar protiv koje se SOKAZ treba (pokušati) boriti, a jedino čime se može boriti su pravilnici.

Nitko sretniji od mene ako je Transagram ovim mečom ispunio svoj smisao i misiju, ali predati mu ključeve SOKAZ-a i slaviti ga kao božanstvo koje je sišlo s neba da nas spasi je pretjerano Brode moj. :)

Ja znam da ponekad cilj opravdava sredstva, ali radije bih da je SOKAZ vlastitim mogućnostima prekinuo dominaciju, nego da (opet) ovisimo o jednom čovjeku, pa koliko god bio super.
Izra
Kontakt:

#160 Post Postao/la Izra »

Norrin je napisao/la:
Slažem se u potpunosti.
igracina. :zubo: a moze i kako je brod rekao - klipan. :D

surbek i knez su profici zato sto od stolnog tenisa zive, to im je profesija. knez je registriran, surbek ove sezone slucajno nije.

mikulec s druge strane godinama nije trenirao niti igdje ozbiljno igrao, stolni tenis mu nije stalni izvor zarade, ne znam kad je zadnji put uopce bio registriran. ako mu je gust zaigrati sa rekreativcima i posteno se potuci sa raznim arapovicima, knezevicima, marinkovicima i valenticima ne vidim zasto bi mu se to branilo. nije da ga nitko u sokazu ne moze pobjediti i nije da ga nitko nikad nije pobjedio. http://www.sokaz.hr/bazaig.php?id=885&tip=loss&vr=god

zbog cega cijeli ovaj traktat o mikulcu? jednostavno da istaknem da ne mozes ljude kategorizirati "proficima" samo zbog nivoa igre.
Odgovorite