Vikend turniri u Prečkom - ljeto 2013

najave i komentari s turnira i drugih oblikâ druženja

Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo

Odgovorite
Poruka
Autor/ica
Tomaca
Kontakt:

#141 Post Postao/la Tomaca »

55 je napisao/la:
1. nije moguće utvrditi je li guma supertunirana ili nije

2. nedopuštene su i prepotrošene gume

3. nisu dozvoljene niti gume s oštećenjima po sebi
-mislim da si zaboravio najbitniju stvar a to je kategorizacija prekršaja di sve gore nabrojeno po mojem sudu je daleko manji prekršaj od igre s onim travama jer nije isto ubiti čovjeka i skoro ubiti čovjeka, mislim da je razlika u nekih 20g. robije
55 je napisao/la:
Svjesnost o parcijalnom provođenju pravila licemjerje je I. klase
- apsolutno se neslažem s ovim jer nije isto igrati s "onim" travama i s bilo čim od gore spomenutog jer stvarno sumnjam da ako netko ima gume manje za čak čitavi centimetar od drveta da je stvorio neku prednost u igri ili ako ima stare čelave gume(jer se stare čelave gume ponašaju manje više kao klasičan antispin koji je btw dopušten)
primjera radi, igranje rukom na centru i u kaznenom prostoru ne snosi iste posljedice
55 je napisao/la: a konstantne pritužbe na Ivana Vegera pokazuje kako ljudima smetaju samo uspješni igrači s gore navedenim gumama, ne svi, samo oni koji osvajaju turnire, prolaze kroz lige itd.
po meni je licemjerno braniti nekoga samo na prijateljskoj bazi, moj stav je takav kakav je nevezano tko je i s čim igra.

zaključak: meni osobno je igra sa zabranjenim gumama(travama) sa ITTF liste najveći prekršaj u sokazu ravno uz bok serviranju iz ruke i namjernom skrivanju serve pritom nemislim na dogovaranje utakmica i sl. e

i zanimljivo kako ste to tuniranje guma stavili u istu košaru sa ovim,inače neigram sa tuniranim gumama da nebi pomislili da da zbog toga branim tuniranje
Zadnja izmjena: Tomaca, dana/u uto ruj 24, 2013 1:14 pm, ukupno mijenjano 1 put.
was once Kemilov suigrač
Tomaca
Kontakt:

#142 Post Postao/la Tomaca »

Izra je napisao/la:poanta je da...
ib je napisao/la:Dozvoljene su.
Po osamstoti put, svako malo se provlači kroz bilten, koji može overrideati članke Pravilnika i biti jači od njih.
e tek je ovo sprdačina, uložite ponovno 30ak sekundi i prije izlaženja novog biltena napišite da nisu dozvoljene pa onda nebu dozvoljene :B: jer ste na isti jeftini način stavili da i jesu dozvoljene
was once Kemilov suigrač
Izra
Kontakt:

#143 Post Postao/la Izra »

macato je napisao/la: zaključak: meni osobno je igra sa zabranjenim gumama(travama) sa ITTF liste najveći prekršaj u sokazu ravno uz bok serviranju iz ruke i namjernom skrivanju serve pritom nemislim na dogovaranje utakmica i sl. e

i zanimljivo kako ste to tuniranje guma stavili u istu košaru sa ovim,inače neigram sa tuniranim gumama da nebi pomislili da da zbog toga branim tuniranje
osim sto je serviranje iz ruke i skrivanje serve zabranjeno i po pravilima sokaza, dok trave poput superblocka i tuning nisu. ;)
Tomaca
Kontakt:

#144 Post Postao/la Tomaca »

Izra je napisao/la:
macato je napisao/la: zaključak: meni osobno je igra sa zabranjenim gumama(travama) sa ITTF liste najveći prekršaj u sokazu ravno uz bok serviranju iz ruke i namjernom skrivanju serve pritom nemislim na dogovaranje utakmica i sl. e

osim sto je serviranje iz ruke i skrivanje serve zabranjeno i po pravilima sokaza, dok trave poput superblocka i tuning nisu. ;)
e sad smo se dotakli financija
was once Kemilov suigrač
trnac

#145 Post Postao/la trnac »

SOKAZ, tamo gdje je sve dozvoljeno.
Navodno se igra po ITTF pravilima, ali u svakom je biltenu neka iznimka da bi možda bilo bolje izostaviti tu rečenicu u Pravilniku :lol: :lol: :lol:

OK, i meni je dosta ovo rasprave. Za sada.
Treba je potegnuti s vremena na vrijeme jer definitivno materijala :zubo: za raspravu ima.
Zadnja izmjena: trnac, dana/u uto ruj 24, 2013 1:35 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Izra
Kontakt:

#146 Post Postao/la Izra »

realno, nitko nema pretjeranu financijsku korist od toga da se u sokazu smije igrati sa superblockom ili speed glueom. bar ne netko tko o tome odlucuje.
Pale
Kontakt:

#147 Post Postao/la Pale »

Je zabranjeno je do izlaska nekog novog biltena, gdje će osvanuti novo pravilo. Kolko ljudi je uopče odlučivalo o tome dali će se zaobići neka pravila ITTF i da se neće primjenjivati u SOKAZ-u.

Kome se pogodovalo???? od 1000 ljudi petorici??? Ili ????
Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!

Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
Pale
Kontakt:

#148 Post Postao/la Pale »

Izra je napisao/la:realno, nitko nema pretjeranu financijsku korist od toga da se u sokazu smije igrati sa superblockom ili speed glueom. bar ne netko tko o tome odlucuje.
Nego ostalo je guma u skladištu pa se nebi imalo kome prodat :rofl:

Ne kužim zašto se ide protiv pravilnika. Mora biti jaki razlog. :confused:
Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!

Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
Izra
Kontakt:

#149 Post Postao/la Izra »

jest, dr. neubauer osobno povuko veze i javio bauku i leskovcu "alo, maknuli me iz ittf-a, ako me sad i vi iskljucite bankrotirat cu nemojte bit ludi". :D
ib
Site Admin
Kontakt:

#150 Post Postao/la ib »

Ono što ja znam, jak razlog je bila činjenica da ITTF često osvježava popis dozvoljenih guma, svakih nekoliko mjeseci.
Procijenilo se da je 1) teško biti ukorak s tako čestim promjenama (pogotovo na samim mečevima), te 2) da bi puno SOKAZ-ovaca igralo na skliskom području, čime bi ih se svako malo financijski obavezivalo da kupuju novu gumu jer, eto, ova njihova svako malo skače iz legalne u ilegalnu kategoriju i obrnuto.
Ikota je napisao/la:Kome se pogodovalo???? od 1000 ljudi petorici??? Ili ????
Uz dovoljno upitnika možda fakat ispadne da smo izvukli neku materijalnu korist. :mig:
Pojedi Snickers. :top:
Dren

#151 Post Postao/la Dren »

ja sam mišljenja, dok je dozvoljeno u SOKAZu da je ovo samo jal igrača koji ne znaju gubit. A dozvoljeno jest.

S druge strane, ne slažem se sa situacijom da u SOKAZu vrijede drugačija pravila nego po ITTF-u.
Stoga bih osobno volio da se takve gume izbace.
No to je samo vrh sante leda, gdje ima hrpe drugih pravila koja su ovdje navedena a koja se ne mogu primjeniti.

Recimo, serviranje iz ruke. Pušić kaže nisam, Leo kaže jesi i onda umalo se pokefaju i jedna ekipa ode i izgubi 10:0
jer je pokušala provoditi pravila.i SOKAZ i ITTF.

Moš mislit šta bi se netko trsio da skine gumu na ITTF listi. Prvo što bi te pitao je gdje ti je ITTF lista? I kako ja znam da ti nisi nju mjenjao baš da bi maknuo moju gumu? Il ti jednostavno nebi htio pokazati svoj reket. Il bi te prozvao, pa kad ti moš sa izlizanom (što je isto zabranjeno) onda mogu i ja sa onom koja nije sa ITTF liste. Isto kao što je Leo servirao Vegeru iz ruke. (I jedini napravio prekršaj po SOKAZ pravilima)

Sve u svemu, zabrane bi samo donijele više nemira u naš mali kutak stolnoteniskog svemira. Ništa se ne bi dobilo [...]

[no dobro, ajmo ostat na raspravi i ne ic u offtopic i jos k tome osobno]
Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!!
Pale
Kontakt:

#152 Post Postao/la Pale »

ib je napisao/la: Pojedi Snickers. :top:
hoću hvala :top:

trnac

#153 Post Postao/la trnac »

[obrisan offtopic dio kao i dva posta iznad]

Moram još skrenuti pažnju da po meni postoji razlika između striktno baniranih guma od strane ITTF-a i guma koje nisu na listi dozvoljenih jer proizvođač više ne želi plaćati naknadu za objavu na listi.
Zadnja izmjena: trnac, dana/u uto ruj 24, 2013 1:45 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Tomaca
Kontakt:

#154 Post Postao/la Tomaca »

Dren je napisao/la:ja sam mišljenja, dok je dozvoljeno u SOKAZu da je ovo samo jal igrača koji ne znaju gubit.
da inače sam poznat da neznam gubit, ja sam mišljenja da je ovo branjenje igranja sa bljuvotinjama samo stav na prijateljskoj bazi :lux:
Zadnja izmjena: Tomaca, dana/u uto ruj 24, 2013 1:49 pm, ukupno mijenjano 1 put.
was once Kemilov suigrač
Guga
Kontakt:

#155 Post Postao/la Guga »

Mislim da svi propuštate naglasiti koja je najvažnija stvar u cijelom tom cirkusu (malo ju je dotaknuo Ikota).
Gledao sam Vegera kako igra na tom turniru i nema spora da zna igrati.
Izgubio sam od Dživića 1-3 kolo prije inače bi i ja osjetio na svojoj koži kako to izgleda za stolom.
Pod time mislim da zna igrati i s klasičnim gumama i da jako dobro spina, i čita igru, i jako se dobro kreće (morate znati da su mu oba koljena u :jadnana: pa je to veliki problem.Znam to, jer sam i ja prolazio kroz slične probleme s koljenima).
Aliiiiiiii, mene uopće ne tangira dali je i kada ta njegova famozna guma ''koja sama igra'' stavljena na listu zabranjenih, nego je glavni problem u tome što s takvom gumom igra samo on (možda još po neko, ali on što je najgore i zna igrati), a 99 % igrača Sokaza igra protiv protivnika s takvom gumom (koja je ipak, budimo realni - zabranjena) jednom godišnje ili i rijeđe.Znači na takvu igru se mogu priviknuti samo njegovi suigrači iz ekipe ili stalni sparing partneri, dok svi mi ostali igramo stalno protiv normalnih guma, ili dozvoljenih trava i softova ili čak i zabranjenih guma i feniranih trava, ali ih na reketu imaju igrači koji nisu u stanju (zbog poodmaklih godina ili nedovoljnog znanja) iskoristiti svu crnu magiju koju takve gume pružaju.Netko je napisao da nikome nije zabranjeno u Sokazu uzeti takvu gumu i igrati s njom.Meni se osobno jednostavno takva igra ne sviđa (da bi ju ja pokušao igrati) i to je izbor svakog pojedinca ponaosob.
I da zaključim, sve dok će u Sokazu postojati 1 (u ovom slučaju Veger, koji mi je inače simpatičan dečko), 2, 3 ili nekoliko igrača koji imaju takve (zabranjene) gume, znaju igrati i iskoristiti prednosti takvih guma, a mi ostali ćemo igrati protiv njih jednom godišnje (ja recimo nisam igrao nikada protiv Vegera, ali vidim kuda bi to otišlo) oni su u OGROMNOJ i NENADOKNADIVOJ prednosti (to naravno ne vrijedi recimo za igrače 1.lige i prave školovane igrače...ali kad malo razmislim kaj Nemec nije školovan igrač ?).3 seta do jedanaest prođu dok kažeš : superblock - i nakon toga možeš sjesti i razmišljati do idućeg susreta za 6-12 mjeseci jer nečeš moći sutra otići u dvoranu i sparirati protiv protivnika koji zna igrati, ima takav reket i voljan je u biti tebe istrenirati, da se naučiš i privikneš igrati protiv takvog reketa.
I to je poanta po meni...
Zadnja izmjena: Guga, dana/u uto ruj 24, 2013 1:54 pm, ukupno mijenjano 5 puta.
The Only Way Is Up...rutinski
wolf
Kontakt:

#156 Post Postao/la wolf »

Kod nas u rupi smo zabranili igrat s takvim travama :ne zna:.Tko god ipak odigra ... plaća pivu zbog potrošenih glasnica suparnika a ak još i zgubi s takvom travom ( jel Coha :mig: ) onda mora platit litru i vodu .
Od tog pravila odstupamo i dozvoljavamo igranje zabranjenim travama samo beznadnim slučajevima poput Mirkeca i Kare kako bi i oni mogli dobit koju partiju :cerek: :cerek: :cerek:
ib
Site Admin
Kontakt:

#157 Post Postao/la ib »

Gugson, pa to i mene živcira :five:

S tim da sam objasnio zašto ogromna većina ljudi ne želi stavit takvu gumu na reket. :kava:
ib
Site Admin
Kontakt:

#158 Post Postao/la ib »

Super smo zabranili mda :rofl:
Dren

#159 Post Postao/la Dren »

Guga je napisao/la: Gledao sam Vegera kako igra na tom turniru i nema spora da zna igrati.
da Guga. Ivan fakat jest talentiran. I da, za razliku od tebe, on zbilja voli takvu vrstu igre i taj stil :D
Stoga i igra s gumom koja mu daje najviše mogućnosti a da što manje troši koljena. Ne sumnjam da bi on i s regularnom travom bio jednako uspješan, samo ga se nebi ovuda povlačilo :D
Zašto ne imati takav stil u SOKAZu? Meni je to baš fora (Iako redovno gubim od njega eheh)

I da, vjerojatno bi SOKAZ uskoro bio uskračen za jednu tako orginalnu igru (bez obzira koliko je tko volio) jer bi zbog zdravstvenih problema morao odustati. I ovako cijelo ljeto nije trenirao (pa mu nije na žalost niš pomoglo :( )

@tomaca: mda čuo sam da gubiš na veliko :D :D :D
Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!!
Izra
Kontakt:

#160 Post Postao/la Izra »

evo i ja cu se ovaj put sloziti s gugom, to im je poprilicna (po meni i jedina) prednost. al pravila su takva kakva jesu, oni ih koriste tako da im idu na ruku kako bi postigli dobar rezultat i tko ih moze kriviti? i ja koristim acudu jer sam s njom puno bolji nego sa antispinom.
Odgovorite