SOKAZ forum
Nova Tumarina Jazbina - Termini
Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo
Nelogičnosti u tjednom pregledu termina 5. kola
1. Nelogičnost
Na dnu kalendara piše Domaćini tekućeg kola (10), a može se pobrojati samo 9 domaćih utakmica.
Objašnjenje
Zaista ima 10 domaćina u ovom kolu, problem je u tome što W.D. tekstilci imaju upisane dvije najave koje nisu obrisane, ali ih program više ne respektira (prikazuje) u kalendaru jer im je istekao rok od dva dana, a još uvijek nije upisana ili nova najava ili rezervacija.
2. Nelogičnost
Na dnu kalendara piše Gosti tekućeg kola (6), a u popisu su 3 ekipe i jedna upisana u kalendar, dakle ukupno 4
Objašnjenje
Ostale dvije ekipe igraju u gostima "kod kuće", pa ih nitko nije upisivao u desni dio kalendara (Aktivnosti) jer su navedene u lijevom dijelu kao gosti.
3. Nelogičnost
Prva dva
su logična za utorak i četvrtak, treći za petak je valjda zalutao za prvom dvojicom.
Objašnjenje
Jedino logično bi bilo da je neka greška u aplikaciji, ali kako nije od životne važnosti rješavat ću to sljedeći tjedan.
Kemil
1. Nelogičnost
Na dnu kalendara piše Domaćini tekućeg kola (10), a može se pobrojati samo 9 domaćih utakmica.
Objašnjenje
Zaista ima 10 domaćina u ovom kolu, problem je u tome što W.D. tekstilci imaju upisane dvije najave koje nisu obrisane, ali ih program više ne respektira (prikazuje) u kalendaru jer im je istekao rok od dva dana, a još uvijek nije upisana ili nova najava ili rezervacija.
2. Nelogičnost
Na dnu kalendara piše Gosti tekućeg kola (6), a u popisu su 3 ekipe i jedna upisana u kalendar, dakle ukupno 4
Objašnjenje
Ostale dvije ekipe igraju u gostima "kod kuće", pa ih nitko nije upisivao u desni dio kalendara (Aktivnosti) jer su navedene u lijevom dijelu kao gosti.
3. Nelogičnost
Prva dva
Objašnjenje
Jedino logično bi bilo da je neka greška u aplikaciji, ali kako nije od životne važnosti rješavat ću to sljedeći tjedan.
Kemil
1. Nelogičnost
Napravljeno da program respektira istekle najave (korisnici ih više ne vide, ali one postoje), tako da je sada WD tekstil ponovo u popisu domaćina koji nisu upisali najavu/rezervaciju
3. Nelogičnost
Nije greška u programa nego Jure.
Jura je upisivajući rezervaciju
- odabrao svoju ekipu iz šifrarnika
- program je upisao naziv njegove ekipe
- zatim je odabrao kao protivnika JT I (zabunom)
- program je lijevo upisao naziv ekipe Južna trešnjevka I (dario, mixer ...)
- zatim je Jura to skužio i naziv JT I promjenio u Vrkić doo
ALI ostavio je šifru gosta 9 tj. JT I i tako spremio rezervaciju.
Kada program u tjednom pregledu termina ispisuje parove (domaćine i goste) on ispisuje nazive ekipa domaćina i gosta (JT sve za sport - Vrkić doo), međutim kada kontrolira da li je to možda derbi tada provjerava da li je u šifrarniku upisana šifra domaćina I gosta jer je to znak da su obje ekipe iz dvorane, a u ovom slučaju je to bilo tako JT sve za sport protiv JT I.
Kada bi netko umjesto izbora ekipe iz šifrarnika ekipa dvorane samo upisao npr.
JT Butterfly i JT sve za sport program ne bi mogao znati da su obje ekipe iz dvorane jer se to ne kontrolira prema nazivu nego prema šifri.
Ukratko,
je bio ispravno postavljen, a krivi je bio upis rezervacije
Ispravljeno u evidenciji rezervacija termina.
Kemil
Napravljeno da program respektira istekle najave (korisnici ih više ne vide, ali one postoje), tako da je sada WD tekstil ponovo u popisu domaćina koji nisu upisali najavu/rezervaciju
3. Nelogičnost
Nije greška u programa nego Jure.
Jura je upisivajući rezervaciju
- odabrao svoju ekipu iz šifrarnika
- program je upisao naziv njegove ekipe
- zatim je odabrao kao protivnika JT I (zabunom)
- program je lijevo upisao naziv ekipe Južna trešnjevka I (dario, mixer ...)
- zatim je Jura to skužio i naziv JT I promjenio u Vrkić doo
ALI ostavio je šifru gosta 9 tj. JT I i tako spremio rezervaciju.
Kada program u tjednom pregledu termina ispisuje parove (domaćine i goste) on ispisuje nazive ekipa domaćina i gosta (JT sve za sport - Vrkić doo), međutim kada kontrolira da li je to možda derbi tada provjerava da li je u šifrarniku upisana šifra domaćina I gosta jer je to znak da su obje ekipe iz dvorane, a u ovom slučaju je to bilo tako JT sve za sport protiv JT I.
Kada bi netko umjesto izbora ekipe iz šifrarnika ekipa dvorane samo upisao npr.
JT Butterfly i JT sve za sport program ne bi mogao znati da su obje ekipe iz dvorane jer se to ne kontrolira prema nazivu nego prema šifri.
Ukratko,
Ispravljeno u evidenciji rezervacija termina.
Kemil
Jebo te zito vise zbilja neznam kaj bi rekao. Vi ste experti za poglupljivanje ljudi. Imali smo savrsen recept za organiziranje tekmi al uspijete zasrat. Kuzim da je sve plod dobrih namjera ali i put u pakao je poplocan dobrim namjerama.kaj se mene osibno tice nema najava dojava prijava odjava upisujem samo termin kad mi druga ekipa potvrdi ,ako me zapadne treci stol prezivit cu sve ovo ostalo je jebanje u mozak. Nemam ni zelju ni volju pol dana provodit da bi upisivao raznorazne najave,
Jednostavno kad ponudim suparnicima 2 termina oni mi odg onda upisujem sve ostalo mi je kretenizam. Cijenim Kemo tvoj veliki trud i volju al mislim da je smisap promasen .
Umijesto da je pojednostavljeno svako tvoje obrazlozenje prelazi u esej i poduku o informatici. Sve u svemu puno prometa mala zarada recimo kao Brodov forhend
za sve ostalo tu je Drda
Jednostavno kad ponudim suparnicima 2 termina oni mi odg onda upisujem sve ostalo mi je kretenizam. Cijenim Kemo tvoj veliki trud i volju al mislim da je smisap promasen .
Umijesto da je pojednostavljeno svako tvoje obrazlozenje prelazi u esej i poduku o informatici. Sve u svemu puno prometa mala zarada recimo kao Brodov forhend
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
Cvijo nadam se da je ovo šala, a ako nije ne vidim što je to Jura tako strašno napravio što se nije dalo ispraviti, a nije niti neku drugu ekipu zakinuo.Ništa, predat ćemo Vrkiću tekmu jer je Jura zeznuo upis
Reda mora bit.
Bitno je da je rezervacija uspjela, a ovo ostalo su samo manje bitne tehnikalije.
Kemil
Može se dogoditi da kada ti protivnik potvrdi termin da ga više nećeš imati gdje upisati jer je u međuvremenu možda netko drugi zauzeo te termine. Zato bi bilo dobro da prvo upišeš dvije najave (ponude) termina i da ih tek onda ponudiš protivniku.mixer je napisao/la:kaj se mene osibno tice nema najava dojava prijava odjava upisujem samo termin kad mi druga ekipa potvrdi
Ova zadnja obrazloženja su za one koji "žele znati" i "misle da mogu razumjeti" svi ostali ne moraju čitati jer ti postovi nisu bitni za razumijevanje osnovnih radnji kod upisa termina.
Slažem se, moji tekstovi jesu poduži, ali sve u želji da se stvari što bolje objasne, možda da za svaki post uz “normalnu” napravim i dodatni post sa “skraćenom verzijom”
Dino, razumijem tvoje frustracije kada se suočavaš sa nečime što možda ne razumiješ ili možda nisi bio dovoljno uporan u pokušajima, ali tako je sa mnogim stvarima na početku, sve to poslije sjedne na svoje mjesto.
Vjerujem da kada bi postavio konkretno pitanje da bi ti dosta ljudi i htjelo i moglo dati odgovor.
Koliko ti vremena treba za upis.
Za prednajavu 10 sekundi i to možeš ostaviti do kraja sezone isto ako želiš.
Za najavu, 30 sekundi, to vrijeme trošiš jednom u dva tjedna.
Za rezervaciju, 5 sekundi jer samo pretvoriš najavu u rezervaciju, to vrijeme trošiš jednom u dva tjedna.
Sveukupno 45 sekundi svaka dva tjedna, a nikako pola dana.
Tvoje mišljenje cijenim kao i svako drugo iako nije temeljeno na argumentiranim činjenicama nego si samo prenio svoj “doživljaj” na svoj osebujan način zbog kojeg se ne ljutim.
Jasno je da “Jazbinaši” nisu grupica informatičkih “gurua”, ali nitko niti ne očekuje da to budu. Radi se o osnovnom radu sa nekim web programom, materija kojom se program bavi (termini i ostalo u vezi dvorane) je isto svima poznata.
Većina je koliko vidim relativno brzo pohvatala osnovne radnje, a ovima ostalima ćemo rado pomoći da i oni što prije shvate što treba i da imaju koristi od toga.
Moje osobno mišljenje što se tiče kritika o kompliciranosti cijelog projekta i općenito same aplikacije mogu slikovito izreći činjenicom da neki ljudi koji sa informatikom i računalima nisu baš na “na ti” su to relativno brzo i jednostavno savladali.
Dino, navijam za tebe
Kemil
A vrkić se već ponadao:-)
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
Kakve frustracije.To mi se desava samo kad mi Brod ili Dario uzmu set
.uopce nije neki problem upisivat ali kakve prednajave.eventualno dvije najave ali s obzirom da upisujem puno prije moze se desiti popunjenost ali vrlo tesko i inzistiram da informacija dodje vrlo brzo po mogucniosti isti dan kad ponudim,za ostalo cu se snalazit na svoj rizik.Evo recimo sutra mi hrga mora na stol dva jer gubi koncetraciju u akvarju i losije vidi a kako se tekma dogovara sa kapetanom lovricem covjek shvaca da se borimo za 1 mj i prepustice nam stol