Nova Tumarina Jazbina - Termini

igrači traže ekipu, ekipe traže igrače, treninzi i prijateljske utakmice

Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo

Odgovorite
Poruka
Autor/ica
Pale
Kontakt:

#1581 Post Postao/la Pale »

Mixeru frende opet isti termin igramo.

Samo mi ne diraj trojku :moli: na njoj smo :pobjeda: :tenk: :rlaunch: nepobjedivi :lol:
Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!

Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
mixer

#1582 Post Postao/la mixer »

Jebiga zbilja nemremo drukcije ponudili smo uto i srijedu a brada slobidan u srijedu a beluzic bio dobar pa uzeo srijedu .
Pale
Kontakt:

#1583 Post Postao/la Pale »

Ma sve 5 :top:

Dali bu netko u dvorani oko pola 18 raspoložen za pingač?
Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!

Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
Brod

#1584 Post Postao/la Brod »

Gospodo Jazbinaši!
Članarina za 4. mjesec ubire se 09.04.(četvrtak) od 17-21 h,molit ću lijepo da se ubilježite sa štovanjem!
Ako ti je slaba pamet,moraš imat jaku kičmu!
Kemil
Kontakt:

Rasprava o terminima

#1585 Post Postao/la Kemil »

Rasprava o terminima.

Malo je utihnula diskusija na tu temu, a mislim da je to samo "guranje problema pod tepih".

Pred nama je 7. kolo koje osim što ima 10 domaćina ima i Uskrsni ponedjeljak i dobar je primjer za diskusiju.

Ako ćemo prema pravilima, koja su i dalje samo usmena i puna raznih nedefiniranih situacija, ekipe JT sve za sport (1. liga) i JT Luftbrenzeri (5. liga) u tom kolu bi trebale "isprobati" 3. stol, a možda im se pridruži i JT II (2. liga).

Naime sve tri ekipe su zakasnile na pravilo "petak 22h".

Po nekom nepisanom džentlmenskom dogovoru ekipe jačih liga su trebale prije slabijih ekipa ili barem do četvrtka oko podne upisati svoje najave/rezervacije kako bi slabije ekipe mogle uzeti "ono što je ostalo".

Međutim kao što možemo vidjeti taj dogovor ili se ne poštuje ili iz opravdanih razloga neke ekipe ne mogu najaviti termine na vrijeme, u svakom slučaju loša situacija, naravno za slabije lige.

Osvrnuo bih se i na "problematični nedefinirani" termin u 17h.
Taj termin, vezano za prošle situacije, praktično ne postoji jer ako protivniku ponudite termin u 17h, oni po Pravilniku sokaza imaju pravo zakasniti 20 minuta bez posljedica (jedino gube pravo na zagrijavanje).
Kako ta tekma može završiti do 19h kada bi trebala biti tekma u kasnijem terminu??

Dakle meč koji se igra u 17h bi se trebao nastaviti na "drugom ili drugačijem" stolu, možemo još malo zakomplicirati pa reći da niti taj stol nije slobodan i još dodatno začiniti i sa pravilima prednosti jačih liga, pa dodatno sa pravilom petak 22h ...

Ne može se igrati na kartu igranja na dva stola jer je to nedefinirana situacija kada vam protivnik to može legalno odbiti, osim toga i neki domaćini ne žele igrati tekmu za tekmom na dva stola.

Što se Šlankera tiče nama bi svima odgovaralo da igramo u terminu od 17h, ali obzirom na nedavne događaje i nova saznanja taj termin je praktično "ukinut", žalimo za time. :(
To praktično znači da ako gledamo samo 1. i 2. stol, više nemamo 20 termina tjedno (pet dana x 2 stola x 2 termina) nego samo 10 termina (pet dana x 2 stola x 1 termin).

Molim određene osobe da ne bacaju provokacije o izvanrednom 3. stolu koji zadovoljava uvjete 1. lige.

Radeći web aplikaciju za termine morao sam u algoritmima predvidjeti sve moguće situacije koje se mogu pojaviti sa trenutnim pravilima.
Možda se ne čini tako, ali vjerujte ima ih dosta i obzirom da neke "boli glava" od mojih postova neću ih sada sve nabrajati.

U svakom slučaju morao sam odustati od implementacije istih jer za izradu programa pravila nisu dovoljno jasno postavljena, tj. ima praviše nedefiniranih iznimaka, pa je aplikacija sada takva kakva je.

Ima tu još dosta za diskusiju i o terminima treninga kada se u dvorani skupi više ljudi najednom, ali tu temu ćemo drugi puta.

Stav Uprave kluba da postoje "jasna usmena pravila" je priča za "malu djecu".

Zaključci:
1. Pisani Pravilnik o terminima nam je prijeko potreban.
Treba ga napraviti na način da se prvo na papir stave postojeća usmena pravila, nakon toga će se jasnije vidjeti koje su njegove mane i može se mijenjati u javnoj raspravi do konačne verzije.

2. Treba ponovo "vratiti" termin u 17h, sa novim pravilima koja će biti jasno definirana bez potrebe za igranja na kartu "ljudskog faktora" ili "zamoljavanja" protivnika na ustupke i sl.

3. Moje mišljenje je da najveću pomutnju u svemu radi pravilo "jače lige", zbog njega se rade kalkulacije, odgađaju najave termina, nastaju utrpavanja itd.
Predlažem vrlo jednostavno i prirodno pravilo "pravilo prvog upisa".
Dakle nema "jače lige", "petak 22h" i sl., jedino mjerilo je tko je prvi upisao termin.
Ovim pravilom nitko neće biti uskraćen, a mnogi će dobiti ravnopravnost.
Tada ako netko nije u mogućnosti upisati termin na vrijeme može "zeznuti" samo sebe.

Kemil
wolf
Kontakt:

#1586 Post Postao/la wolf »

Ako ćemo prema pravilima, koja su i dalje samo usmena i puna raznih nedefiniranih situacija, ekipe JT sve za sport (1. liga) i JT Luftbrenzeri (5. liga) u tom kolu bi trebale "isprobati" 3. stol, a možda im se pridruži i JT II (2. liga).
Neznam o čem laprdaš ali ja sam ponudio termin u petak navečer a Cvijo još i prije :ne zna:

JT2 još uvijek nije ponudio termin pa si tu u pravu . :rolleyes:
wolf
Kontakt:

#1587 Post Postao/la wolf »

E da i btw u četvrtak su samo dvije tekme pa ne vidim kako bi netko trebao igrati za 3. stolom :confused:

P.S.
"jasna usmena pravila" je priča za "malu djecu".

A tvoji postovi bi trebali biti " zabranjeni za mlađe od 18 " jer sigurno loše utječu na dječju psihu :cekicem:
Brod

#1588 Post Postao/la Brod »

Dren je napisao/la:Daklem.

Princip "Uradi drugom što bi želio da naprave tebi" sumira sve što nam treba. Ali za to zbilja trebamo neke stvari razjasniti i neke informacije podijeliti na jednostavniji i dostupniji način.

Pravila - Termini (tri stola - 30 termina tjedno na raspolaganju):

1. Termini se rezerviraju online.
2. Raniji od 17:00 do 19:30 i kasniji od 19:30 do 22:00.
3. Prednost odabira stola u slučaju istovremenih tekmi ima bolje rangirana ekipa koja je na vrijeme rezervirala termin (do 22:00 petak tjedan prije)
4. bez obzira na rank ekipe, ako je prekasno rezervirala termin, zadnja i bira. Bez pogovora i pregovora. Bez ljutnje i sličnog. Sjebali ste - zadnji ste.

Ne može jednostavnije. Meni i mojima su ta pravila fantastična. A najlošije smo rankirana ekipa. :cerek: Ravnopravnost je super, treba je cijelo vrijeme imati na umu, ali bome i mala prednost onima bolje rangiranima je motivacija slabijima - igraj bolje pa i ti budi prvi razred! Možemo to smatrati nagradom za uspješnost.

Naravno, sva pravila imaju tu neku sivu zonu i nju bi trebalo rješavati dogovorno. Trpanje svega i svačeg u pravila dovodi do problema druge vrste: nije u pravilima pa neću v.s. piše ti fino pa mrš. Nije zdravo jebemu.
Stoga bih dodao dio "Kodeks rezerviranja termina". Nije obavezno, al je vrlo poželjno.

- Probajte rezervirati termin što ranije (za jače ekipe)
- Kod rezervacije provjerite koliko ima domaćinstava i što je sve već rezervirano a što nije i nudite termin u skladu s time, koliko je moguće
- Izbjegavajte utrpavanje (za jače ekipe)
- Počekajte do četvrtka ako fakat želite izbjeći treći stol ili gađajte manje atraktivne dane, ponedjeljak i petak (za slabije ekipe)
- Dogovarajte se na licu mjesta, bez obzira na ligu, neke su tekme bitnije, pa vodite računa o tom i izađite u susret. Nazovi, ne budi lijen.
-Idealno bi bilo da se koriste samo stolovi 1. i 2. jer ipak imaju nešto bolje uvjete. Gađajte da su što više popunjeni.

Da bi nam ovo sve bilo lakše i jednostavnije, nužno nam je imati informacije. To sve možemo jednostavno imati na webu. Ako se baš i ne koristite webom, pa ima nas brdo koji jesmo - pitaj, svatko će ti odgovorit!

Informacije na webu:
- Najava termina i rezervacija : implementirano
- Popis domaćina i njihovi kontakti po tjednima na stranici s terminima: implementirano
- Statut i ostala pravila : u izradi

I ovo je dovoljno ako se sve ekipe bar djelomično (i po mogućnostima) drže Kodeksa rezerviranja termina i ukoliko Uprava u slučaju nepridržavanja popriča s ekipama koje "izbjegavaju" te zamole na više pažnje.

Daljnje pojednostavljenje bi bilo kad bi ekipe rekle za koje dane pretpostavljaju da im najviše odgovaraju za tekmu pa da i to objavimo. Ne moraju bit baš točno dva dana. Može bit nijedan, jedan ili više.
Kad znaš da ti ljudi mogu uklizat bilo kad jer im se tako posložilo, pobogu i to je dobra informacija. Kad znaš da neka ekipa načelno može nudit cijeli tjedan i to je dobra informacija.
Sve te informacije na jednom mjestu i to tamo gdje rezerviraš termine (jer moraš) i mislim da će se stvari znatno bolje uskladiti.

Ponavljam,u ovom postu je Dren odlično sažeo pravila o rezervaciji termina,i sve je pametnom kristalno jasno!
Kemo ,molim te nemoj me piliti po forumu,ako imaš što pametno za reći, reci mi u Klubu ili me nazovi! :amen:
Brod

#1589 Post Postao/la Brod »

I Cvijo i Bolfan su na vrijeme ponudili termine,ne znam zašto ih prozivaš.
Termin utorak u 19.30 imao je 5 prednajava,svaki normalan zaključit će da će biti popunjena sva tri stola!
Ako šlankeri hoće odigrati na stolu 1. ili 2.,prebacite u dogovoru sa protivnicima tekmu na ponedjeljak ili što je najbolje na petak(ni jedne tekme za sada)!
Ili igrajte kad ste i dogovorili na 3. stolu,i tu je sve jasno!
Brod

#1590 Post Postao/la Brod »

Diskusija nije utihnula nego je nema,svim ostalim ekipama je sve savršeno jasno,jedini koji je u "problemima" je Kemil(ne znam jel isti muče i ostale Šlankere).

Dati ću si truda da preko vikenda stavim na papir sva pravila oko termina, pa će od idućeg tjedna i to biti napismeno,da završimo priču! :nene:
mixer

#1591 Post Postao/la mixer »

Jel opet sve po starom zbilja ne kuzim ove rasprave vec je sve po stoti put napisano zakasnis sprijavom 3 stol odgodjena tekma 3 stol ak su ovi popunjeni i to je to jednostavno ne kuzim .kak uspujete stalno kenjati na istu temu.
Kemil
Kontakt:

#1592 Post Postao/la Kemil »

wolf je napisao/la:
Neznam o čem laprdaš ali ja sam ponudio termin u petak navečer a Cvijo još i prije :ne zna:

JT2 još uvijek nije ponudio termin pa si tu u pravu . :rolleyes:
Prvo, upristoji se malo.

Drugo, vrijeme koje se gleda je vrijeme rezervacije termina, a ne vrijeme najave/ponude termina.

Najava je nešto što se može i povući, ne prihvatiti itd., nešto što netko može promjeniti i sl. nedefinirane situacije.

Valjda je sada svima jasno koliko su vam ta "usmena pravila" nedefinirana kada svako malo netko misli drugačije.

Uostalom Brod se poziva na Drenovo objašnjenje koje kaže:
"Ekipa koja je na vrijeme rezervirala termin", REZERVIRALA, a ne najavila.
Kemil
Kontakt:

#1593 Post Postao/la Kemil »

wolf je napisao/la:E da i btw u četvrtak su samo dvije tekme pa ne vidim kako bi netko trebao igrati za 3. stolom :confused:

P.S. "jasna usmena pravila" je priča za "malu djecu".

Da, pod uvjetom da tekmi u 17h protivnici iz Sesveta dođu na vrijeme, da možda igraju dvojica, da možda igraju na dva stola ... (ako igraju na dva stola trebali su rezervirati dva stola radi drugih ljudi koji planiraju doći na trening itd.)
A tvoji postovi bi trebali biti " zabranjeni za mlađe od 18 " jer sigurno loše utječu na dječju psihu :cekicem:
Ne želim se spuštati na ovaj nivo razgovora.
Kemil
Kontakt:

#1594 Post Postao/la Kemil »

Brod je napisao/la:I Cvijo i Bolfan su na vrijeme ponudili termine,ne znam zašto ih prozivaš.
Termin utorak u 19.30 imao je 5 prednajava,svaki normalan zaključit će da će biti popunjena sva tri stola!
Ako šlankeri hoće odigrati na stolu 1. ili 2.,prebacite u dogovoru sa protivnicima tekmu na ponedjeljak ili što je najbolje na petak(ni jedne tekme za sada)!
Ili igrajte kad ste i dogovorili na 3. stolu,i tu je sve jasno!
Prozivam ih jer su meni pravila objašnjenja na sasvim drugačiji način, a osim toga i ti si se pozvao na Drenovu definiciju u kojoj stoji:
"Ekipa koja je na vrijeme rezervirala termin", rezervirala, a ne najavila.

Što se mene osobno tiče i utorka u 7. kolu, ni luk mirisao ni luk jeo.
Još sam u prošli utorak (kada još nije bilo rezervacija) dogovorio sa Zoranom da ne igram do daljnjega, a on je termine dogovarao sa ostalima.
Kemil
Kontakt:

#1595 Post Postao/la Kemil »

Brod je napisao/la:Diskusija nije utihnula nego je nema,svim ostalim ekipama je sve savršeno jasno,jedini koji je u "problemima" je Kemil(ne znam jel isti muče i ostale Šlankere).

Dati ću si truda da preko vikenda stavim na papir sva pravila oko termina, pa će od idućeg tjedna i to biti napismeno,da završimo priču!
Da je stvarno svima savršeno jasno ne bi se događale situacije koje se događaju i ne bi vodili ovu diskusiju.
Nadalje, možeš "pljuckati" po meni jer smo u dijalogu, ipak je ovo forum, ali neznam zašto prozivaš i one koji uopće ne sudjeluju u ovoj diskusiji.

Pa bilo je i vrijeme da shvatiš da "narod" ne želi usmena pravila koja se kuhaju po potrebi u društvenoj prostoriji nego jasna, nedvosmislena, pisana pravila koja su svima dostupna u svako vrijeme.

Možda je i previše očekivati da budu još i ravnopravna za sve ekipe.
Kemil
Kontakt:

#1596 Post Postao/la Kemil »

Brod je napisao/la:Kemo ,molim te nemoj me piliti po forumu,ako imaš što pametno za reći, reci mi u Klubu ili me nazovi!
Neznam u čemu je problem, pa forum se zove "Nova Tumarina Jazbina - Termini" i mislim da je to pravo mjesto za konstruktivnu raspravu o ovoj temi.

U mojim postovima nema nikakvih zabranjenih ili tajnih podataka, nadalje želim da bude uključeno što više ljudi.

Već sam ti rekao, meni je stalo do kluba JT, klub je svih članova i svi imaju pravo sudjelovati u njegovu kreiranju.

Dakle, pozivam se na slobodu mišljenja i govora, pa makar me oni kojima se moj govor ne dopada izbacili iz dvorane.
Kemil
Kontakt:

#1597 Post Postao/la Kemil »

Po tumačenju onih koji smatraju da je relevantno vrijeme najave, a ne rezervacije, to bi značilo da ekipa može najaviti dva termina u petak u 21.59h, a rezervirati ga mogu do nedjelje u 21.59h., i dalje su regularni.

Najava služi samo "čuvanju" mjesta u određenim danima, ona nije službena rezervacija. Netko bi mogao napraviti najave puno ranije i onda ih samo produživati dok ne dođe vrijeme za pravu rezervaciju.

I na kraju, kada je relevantna rezervacija to će konačno natjerati jače lige da na vrijeme, a ne u petak, naprave najave kako bi na vrijeme mogli rezervirati termin.
mixer

#1598 Post Postao/la mixer »

Ajde Kemo da se i ja slozim s tobom rezervacija je jaci termin od najave i zato ovi najavljivaci bez potvrde i predomisljaci nek od.... Ak nisi potvrdio termin ko da nisi ni dogovorio tekmu. A i ovi kak igraju iz Juzne 6 njima ni ne treba bolji stol od 3 :lol: :lol:
Pale
Kontakt:

#1599 Post Postao/la Pale »

Kad cete skuzit da je trojka najbolja :confused:

Brod

#1600 Post Postao/la Brod »

Prednajava termina je okvirna,može se mjenjati i ne garantira nikome ništa!

Najava/ponuda termina je NAJBITNIJA,imaš pravo na dvije,uvažava se do petka u 22 h, i garantira ti datum i vrijeme odigravanja.
Može se mjenjati,i tako treba biti,ali ko bude mjenjao iza petka u 22 gubi prava prvenstva biranja stola koja je imao(čista i zdrava logika svakog ko je ima)!

Rezervacija je završen proces kad ti je termin već potvrđen od protivnika,i ne može biti taj koji će se gledati do petka u 22,jer ne ovisi isključivo o domaćinu nego i o protivniku!Također se može mijenjati jer spletom okolnosti može doći do potrebe za tim ali ako se mijenja nakon petka u 22 h gube se prava kao i sa najavom/ponudom.
Tu bi se referirao na čl.8. Pravila o natjecanjima SOKAZ-a,prouči, pročitaj, razmisli malo ako ide,pa ti možda sine da nemožeš pisati pravila preko već postojećih pogotovo ako se kose sa njima.(a možda ti i ne sine)

Bilo bi mi bolje za zdravlje(čitaj živce) da ignoriram tvoje postove,ali kao što kažeš forum je javan,pa onda kad javno aludiraš predpostavljam na Predsjedništvo koje "kuha u društvenoj prostoriji",ja ti javno kažem da je to uvreda koju ću tražiti da se sankcionira.

Inače,Klubu još nisi ni pristupio(nisi ispunio pristupnicu),pa ako je ispuniš a Upravni odbor je prihvati,bit ćeš kažnjen zbog javne uvrede i rušenja ugleda Kluba(u više navrata).Drugim riječima još nisi ni pristupio a već te čekaju "penali"!(sad ću da te malo "pljuckam")
Ja ne vidim "narod"(jedna osoba odnosno ti, to ne možeš biti)!
Narodu je sve jasno,ako što nije, pitaju me pa ja razjasnim.

I za kraj niko ne diskutira osim tebe,i mene, koji sam prisiljen odgovarati jer me stalno prozivaš javno,pa se bojim da bi netko treći mogao steći dojam da si u pravu,kad ti ne bi pokušao objasniti da nisi(iako je to poprilično bezuspješno).Mixerove "duhovite dosjetke" ne shvaća ozbiljno ni on sam.
Odgovorite