SOKAZ forum
18. liga jesen 2012
Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo
Naravno. Međutim, ovdje ga nije bilo pa je pretpostavka da bi pomanjkanje bontona bilo i izraženije da je rezultat bio nepovoljniji.ib je napisao/la:Pa neki sportski bonton valjda vrijedi bez obzira na rezultat.dtrnski je napisao/la:Ako dobro vidim rezultat, oni su POBJEDILI 8:2 i još su bili tako nabrijani???
Što bi tek bilo da su gubili?
Hmm, što se tiće Veterana, mislim da tu vrijedi slijedeće:
Godinama su ti ljudi bili vrhunski igrači. Grizu na sve iz jednostavnog razloga jer nekom tamo priučenom igraču ne žele dati gušta da priča dobio sam jednog (stavi ime)...bez obzira koliko taj čovac imao godina.
I to poštujem i to je u redu.
Problem je ako se izbjegavanje poraza pretvori u šikaniranje boljeg protivnika čisto jer je bolji a ne jer te "na prevaru" želi pobjediti.
Problem je kad te u toj situaciji počne prat paranoja i svaku dvojbenu loptu ili odluku dočekaš na nož "jer si siguran da te hoće prevariti jer te drugačije ne mogu pobjediti".
U ovom konkretnom slučaju mislim da su se što iz neznanja što zbog neozbiljnosti Zagrebaši ponašali više nesportski od Veterana, al i s druge strane njihova reakcija nije bila primjerena igri protiv tinejđera.
Sve u svemu, obje momčadi su imale žutih minuta koje im nisu služile na čast.
Dobro je da je završilo bez ozbiljnijeg incidenta.
Godinama su ti ljudi bili vrhunski igrači. Grizu na sve iz jednostavnog razloga jer nekom tamo priučenom igraču ne žele dati gušta da priča dobio sam jednog (stavi ime)...bez obzira koliko taj čovac imao godina.
I to poštujem i to je u redu.
Problem je ako se izbjegavanje poraza pretvori u šikaniranje boljeg protivnika čisto jer je bolji a ne jer te "na prevaru" želi pobjediti.
Problem je kad te u toj situaciji počne prat paranoja i svaku dvojbenu loptu ili odluku dočekaš na nož "jer si siguran da te hoće prevariti jer te drugačije ne mogu pobjediti".
U ovom konkretnom slučaju mislim da su se što iz neznanja što zbog neozbiljnosti Zagrebaši ponašali više nesportski od Veterana, al i s druge strane njihova reakcija nije bila primjerena igri protiv tinejđera.
Sve u svemu, obje momčadi su imale žutih minuta koje im nisu služile na čast.
Dobro je da je završilo bez ozbiljnijeg incidenta.
Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!!
- marlonbrando
odite na bilo koji profesionalni turnir stolnoga tenisa...pa cak i precko turniri...igra se na vise od 5 stolova...ako nista smeta buka loptica sa drugih stolova i slavlje ili žalovanje drugih igraca tako da je meni osobno isto dali neko prica na 3 metra od mene ili se netko 10 metara od mog stola dere http://www.youtube.com/watch?v=QB1WYUppUoI
gume gume i samo nove gume
Borise nemoram biti profesor da bi znal čitat pravila. Pošto svaku tekmu moram uzet slobodan dan, jer radim po noći , lakše mí je zbog posla ako saznam termin do srede. Normalno da je to VAŠA dobra volja.
Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
- Private_Driver
Sad da se ja, najviše napadan, izjasnim o svemu.Kao prvo, oni kao tako "uvaženi", iskusni i dobri igrači ne bi trebali nasjedati na sitne provokacije "mulaca" poput nas. Kao drugo, ovo je prokleta 18.liga i idemo na meceve da bi se zabavili i upoznali nove ljude, garantiram da nitko u 18.ligi nije plaćen za igru. Kao treće, kad su već tako dobri i iskusni i nabrijani mogli su ostat negdje u 10. ligi a ne se tu "klošarit s nama". Nadalje, Karlo malo sere. Zna on to i sam. Nikakvog stava lijevi kroše nije bilo, niti je bilo pomisli na to, a radi Karla su prepucavanja i počela. Ja jesam i pre temperamentan i klinjo prema njima, ali mislim da nije poanta ove lige da na mecevima bude tiha misa ( ja i Ticic smo bili skroz na drugom kraju dvorane i došaptavali se) ali dobro očito nisu svi za pozitivu. To je jedna od stvari koje sam naučio.Što se tiče gospodina Paradžika molio bi neka me se ne sudi na temelju Karlove više zajebancije nego istine jer mu je to sve skupa smiješno( kao sad već i meni) jer ja iznimno poštujem starije i nisam čak ni povisio glas na njih više nego oni na mene a kamoli ne išta drugo( Raspravljao se jesam jer osim što su nam ukrali par presudnih poena prigovarali su baš za sve( Servise svima trojici da držimo lopticu ispod stola( A ONI SVI serviraju iz ruke) Za ulaske i izlaske ( Karlo je stalno ulazio i izlazio kao i gospodin Ivanković dakle jednaka mjera). Ovo za ručnik su prigovarali SAMO Karlu jer ja dapače ne uzimam pauze, vodu ni ručnike ni između setova a kamoli između poena, a i Tičić rijetko pa smo onda Tin i ja ( SVE u skladu s pravilima) stvarnosvakih 6 poena išli po ručnik . . . . . stvarno mi je već bilo dosta. . . .Tako mi SOKAZ nije gušt igrati. . . .isto kao i Breza prije par sezona. . .. jesmo klinci, možda smo malo i pretjerali sve 5, ali nitko se neće prema nama odnositi kao da smo zadnje smeće pa ni oni. . . Jer onda ova liga nema smisla. P.S. od sve trojice gospodin Ivanković je još bio najviše ok.
Make your move.
- marlonbrando
Frano bravo...objasnio si onak kak isam ja znao...i mislim da je tocno to poanta...sokaz tekma...druzenje zezancija pingac i poslje popit cugu il otic na pizzu ...znaci rekreacija.. mozemo mi dovest igraca iz prve lige placat ga 100 eura i bit najbolji i da budemo skroz za ozbiljno...kad se igra se igra ali zapravo igra je zajebancija....pa cak je timo boll prizno da se nakon svake pobjede voli pocastiti sa 2 do 3 piva
gume gume i samo nove gume
Ma sve 5 Frano. U svakoj ligi ima svakakvih ljudi.
Rizovci igraju stolni tenis godinama, premazani su svim mastima i zapravo, nisu oni nasjeli na vaše sitne provokacije, već ste vi nasjeli na njihove.
Kad naletiš na takvu ekipu i kad te već suligaške ekipe upozore na takvo ponašanje (a Ikota jest) onda kad igraš kod njih, igraš apsolutno po pravilima.
Da nemaju materijala za provokacije.
Ako počnu ipak nešto izvodit, onda ih lijepo i pristojno zamoliš da to ne rade.
Ako nastave, tek onda uzvratiš. Al onda ideš đonom.
Recimo: "Oprostite, al vi ste stolnoteniski sudac, molim vas nemojte servirati iz ruke, nekako je ispod časti da jedan sudac stolnog tenisa koji igra već 50 godina takve trikove koristi na mulcu koji je uzeo reket u ruke prije godinu dana i još ga nezna ni držat kako spada, zar ne?".
Ili na poen u parovima (vani ili nije) obratiš se profesionalnom sucu i pitaš ga pristojno "Evo vi ste stručnjak, što se radi kad se igrač otvoreno buni protiv odluke suca, vrijeđa ga i nesportski se ponaša?"
Dakle, udariš tamo gdje najviše boli - u njegovo znanje stolnog tenisa. Na pristojan i razuman način. I neće više provocirat. Dapače tek ćeš onda ti njega isprovocirat, baš s tim razumnim nastupom i razumnom "molbom".
No to već nisu sitne provokacije, to su krupne i teške provokacije.
ne preporučam da probate to kod kuće.
No, vi jeste mulci i takve stvari još niste naučili izvesti. Stoga jest tvoja krivica što si odgovorio kako si odgovorio kad ti je čovjek rekao da ne pričaš za vrijeme poena. Trebao si se ispričati i - zašutjeti. Ne dat mu prostora, i ne dat se isprovocirat.
Al ne, ti si samo čekao da se odbroji zbroj od 6 poena (a ne koncentrirao na igru) samo da bi se teatralno išao brisat ručnikom
Nemoj se uvrijediti ali - dječja posla
Sotga se slažem s ibom - obje su ekipe ovdje odigrale - krivo...kao što se često dešava u životu.
Rizovci igraju stolni tenis godinama, premazani su svim mastima i zapravo, nisu oni nasjeli na vaše sitne provokacije, već ste vi nasjeli na njihove.
Kad naletiš na takvu ekipu i kad te već suligaške ekipe upozore na takvo ponašanje (a Ikota jest) onda kad igraš kod njih, igraš apsolutno po pravilima.
Da nemaju materijala za provokacije.
Ako počnu ipak nešto izvodit, onda ih lijepo i pristojno zamoliš da to ne rade.
Ako nastave, tek onda uzvratiš. Al onda ideš đonom.
Recimo: "Oprostite, al vi ste stolnoteniski sudac, molim vas nemojte servirati iz ruke, nekako je ispod časti da jedan sudac stolnog tenisa koji igra već 50 godina takve trikove koristi na mulcu koji je uzeo reket u ruke prije godinu dana i još ga nezna ni držat kako spada, zar ne?".
Ili na poen u parovima (vani ili nije) obratiš se profesionalnom sucu i pitaš ga pristojno "Evo vi ste stručnjak, što se radi kad se igrač otvoreno buni protiv odluke suca, vrijeđa ga i nesportski se ponaša?"
Dakle, udariš tamo gdje najviše boli - u njegovo znanje stolnog tenisa. Na pristojan i razuman način. I neće više provocirat. Dapače tek ćeš onda ti njega isprovocirat, baš s tim razumnim nastupom i razumnom "molbom".
No to već nisu sitne provokacije, to su krupne i teške provokacije.
ne preporučam da probate to kod kuće.
No, vi jeste mulci i takve stvari još niste naučili izvesti. Stoga jest tvoja krivica što si odgovorio kako si odgovorio kad ti je čovjek rekao da ne pričaš za vrijeme poena. Trebao si se ispričati i - zašutjeti. Ne dat mu prostora, i ne dat se isprovocirat.
Al ne, ti si samo čekao da se odbroji zbroj od 6 poena (a ne koncentrirao na igru) samo da bi se teatralno išao brisat ručnikom
Nemoj se uvrijediti ali - dječja posla
Sotga se slažem s ibom - obje su ekipe ovdje odigrale - krivo...kao što se često dešava u životu.
Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!!
- Private_Driver
Dren ima potpuno pravo. Ispao sam djetinjast, čak to s ručnikom nije ni bila moja ideja( ja sam to radio samo u parovima za razliku od ostatka ekipe
) ali, u skladu s mojim godinama, to mi se može oprostiti.Mah, kao i oni , imamo i mi svojih problema te nije uvijek lako ostati pribran. . .Kao šta je Karlo već napisao prije ja sam došao na meč pod temperaturom i bilo mi je zlo 100 na sat ali sam došao radi ekipe nije mi bilo na kraj pameti da se s nekim svađam samo sam se htio šta prije vratiti doma. . . Ispada da je BK Element jedina ekipa prvaka do sad koja je skroz na skroz bila OK. . . .dečki svaka čast 
Make your move.
BK Element?
Pih
... čokljavci jedni
!
Frano, Frano, Frano...
... Da ti lagano odgovorim jedno po jedno: za vrijeme igranja poena se ne priča
, nije valjda da to nisi znao? I kada ti netko od suparnika skrene pažnju da mu to smeta ti se još drzneš onako mu odgovoriti?
E pa tu si zaista mogao poštovati ljudima godine
kada već nisi poštovao pravila
... Usporedba velikih turnira i jednog ligaškog susreta? Ajd dobro, onda ste u pravu.
Za sitnu pauzu svakih 6 poena? Kapetan Miki i ja nerijetko iskoristimo dok suparnik ide po lopticu i vlažimo tenisice na vlažnoj krpi i puno češće nego što je interval od 6 poena, ali pazimo da to radimo tako da nas suparnik ne mora čekati i upozorima ga prije meča da će toga biti jer smo debeli i teški i kliže nam se pod nogama!
A ono za psihijatriju? Pa nisam te niti vrijeđao niti omalovažavao
, Dren ti je zapravo odgovorio na to pitanje
, niste vi njima upućivali sitne provokacije nego ste se zahebavali na svoj način, nažalost je to protivno pravilima igre, ali oni su vas totalno ščokljali!
... Navukli vas na tanak led i uključili vam radijatore pod nogama!
Ionako su bolji od vas i pobijedili bi vas, niste se trebali dati navuči u te glupe i nepotrebne odnose, šćeta brate!
A što se tiče onih gadova iz Naklade Breza, mislim da smo ih već tada dovoljno ispljuvali po forumu, a da si samo vidio što im je Kapetan Miki rekao licem u lice pred naš meč...
, rekao je onom starom zločestom Ćorku da da su to napravili njegovoj djeci što su tada napravili Rožmanu, da bi ih sve zašamarao!
... Kako ih je samo Kapetan Miki pokakao i posramio
... tako da znaš da nisam ja ništa "protiv tebe ili vas" nego samo smatram da ste se glupavo, tj. predjetinjasto ponijeli u datoj situaciji!
Što se tiče lige koju dečki igraju? Pa tek su drugu sezonu skupa i dobro napreduju!
Frano, Frano, Frano...
Za sitnu pauzu svakih 6 poena? Kapetan Miki i ja nerijetko iskoristimo dok suparnik ide po lopticu i vlažimo tenisice na vlažnoj krpi i puno češće nego što je interval od 6 poena, ali pazimo da to radimo tako da nas suparnik ne mora čekati i upozorima ga prije meča da će toga biti jer smo debeli i teški i kliže nam se pod nogama!
A ono za psihijatriju? Pa nisam te niti vrijeđao niti omalovažavao
Ionako su bolji od vas i pobijedili bi vas, niste se trebali dati navuči u te glupe i nepotrebne odnose, šćeta brate!
A što se tiče onih gadova iz Naklade Breza, mislim da smo ih već tada dovoljno ispljuvali po forumu, a da si samo vidio što im je Kapetan Miki rekao licem u lice pred naš meč...
Što se tiče lige koju dečki igraju? Pa tek su drugu sezonu skupa i dobro napreduju!
- bduralija
- Kontakt:
OK, trebao si odmah napisati da se radi o poslu i slobodnom danu, jer to nisam znao... uvijek izlazimo u susret protivnicima tako i Vama, čujemo se večeras, a ako ti paše što se nas tiče možemo igrat i u nedjelju tak da ne uzimaš slobodan dan...Ikota je napisao/la:Borise nemoram biti profesor da bi znal čitat pravila. Pošto svaku tekmu moram uzet slobodan dan, jer radim po noći , lakše mí je zbog posla ako saznam termin do srede. Normalno da je to VAŠA dobra volja.
Al ima nešto u tome što je Frano napisao. Malo sam gledao...otkad smo svi krenuli (a svi smo krenuli u isto vrijeme ili približno isto)
22. liga: pobjednik Pohabane Gumice. Posve oke ekipa, nemam šta za reči. Prišlin malo problematičan, al više za svoju ekipu nego protivnike (nama recimo otišao u po meča jer mu nije išlo
) Dakle, iznimka.
21. liga: Breza
nabrijani do nesportskog ponašanja i skloni ekscesima
20. liga: BKE
neobrijani i skloni pivi
18. liga: Peti Element, oke momci, ali malo previše nabrijani i skloni ekscesima
18. liga opet: Plankeri: nabrijani do nesporskog ponašanja and beyond
fakat svi pobjednici liga u kojima smo igrali (uz poneki izuzetak) tjekom meča (a neki i poslije meča) nabrijani na pobjede do te mjere da to graniči ili prelazi uvriježenu granicu između sportskog i nesportskog ponašanja.
Nisam baš obračao pažnju na to do sad...ali zbilja kad se osvrnem, uglavnom mi je bio komentar na pobjednika lige: "mda, jebi ga, bili su najbolji. Ali moram reč da mi je drago da neće igrat s nama dogodine jer kakva je bila atmosfera na tom meču, bolje da su išli za dvi lige. što dalje to bolje."
Osim naravno kad smo igrali 20.tu ligu. Tad je bilo: "e kako smo mi odjednom prvi, apsolutno mi nije jasno"
Naime, tad smo od 11 tekmi, dvije nerješili i 5 odigrali 6:4 (uglavnom parovima) dok su izravni konkurenti te ekipe lomili sa tipa 8:2 il 9:1.
a protiv njih, više sreće nego pameti (npr. lošiji omjer poeana al set više
)
22. liga: pobjednik Pohabane Gumice. Posve oke ekipa, nemam šta za reči. Prišlin malo problematičan, al više za svoju ekipu nego protivnike (nama recimo otišao u po meča jer mu nije išlo
21. liga: Breza
20. liga: BKE
18. liga: Peti Element, oke momci, ali malo previše nabrijani i skloni ekscesima
18. liga opet: Plankeri: nabrijani do nesporskog ponašanja and beyond
Nisam baš obračao pažnju na to do sad...ali zbilja kad se osvrnem, uglavnom mi je bio komentar na pobjednika lige: "mda, jebi ga, bili su najbolji. Ali moram reč da mi je drago da neće igrat s nama dogodine jer kakva je bila atmosfera na tom meču, bolje da su išli za dvi lige. što dalje to bolje."
Osim naravno kad smo igrali 20.tu ligu. Tad je bilo: "e kako smo mi odjednom prvi, apsolutno mi nije jasno"
Naime, tad smo od 11 tekmi, dvije nerješili i 5 odigrali 6:4 (uglavnom parovima) dok su izravni konkurenti te ekipe lomili sa tipa 8:2 il 9:1.
- Private_Driver
Zaboravih Gumice isto ok ekipa. . . .ni decki iz Petog elementa nisu bili loši ali nama je klavir svirao u toj prostoriji dok smo igrali tu tekmu hehe i bilo nam je hladno za popizdit
Dren ni netreba nam popust protiv vas kako se čini za sada
U prvom planu sam mislio na Brezu, Feniks i Rizovce. Očito ispada da svaka ekipa (bar dosada) koja je jako bolja od ostatka ili je iskompleksirana sto nemogu biti prvaci prve lige ili imaju neki drugi problem malo veci od svađe samnom. . . . .Priznajem, koliko su me Rizovci isprovocirali još sam im pristojno i odgovorio, makar sam morao biti iznad sitnih provokacija i ne nasjedati na svaku. . . .tako da je sve na kraju dobro ispalo. Da se razumjemo prica za vrijeme poena je počela tek na rezultatu 6:0 a onda stvarno više nema tko šta reći. . . . .i to na skroz drugoj strani dvorane. Samo mi koji smo tamo bili znamo kako je to zapravo izgledalo. . . .Makar ja se držim one : Tko prema meni dobar, ja prema njemu 10 puta bolji. . . .tko nije, nema mi pravo ništa ni zamjeriti.
Nisam ni mislio da me itko vrijeđao, dapače volim dobronamjernu kritiku 
Make your move.
Frano znam ja jaaako dobro o ćemu pričaš... Dotični me kod mog vodstva od 2:0 u setovima uspio nadmudrid i okrenuti na 3:2 u njegovu korist. na kraju sam si mislil ko zna dali bi uopče stari preživil poraz. Pod nadmudrit mislim kak sam nasjel na provokacije umjesto da sam i treći set odradil kak treba neobazirajuči se na provokacije, ja sam nasjel i ostal bez koncentracije.
Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
A vidi Đidića legende
, kako je Sorryju hladno sprašio tricu!!!
I to nije napravio tricu, nego ako se dobro sjećam još je sve
s 3:0! E od Bertola sam tricu očekivao, ali od Alena stvarno nisam
, starino kapa ti dole do poda za ovo!
To ti je pravi timski igrač, najslabije mu možda ide ove sezone, ali zato kada dvojici jačih zapne
on preuzme odgovornost i sve riješi
kako je najbolje za ekipu, majstore čestitam! 
I to nije napravio tricu, nego ako se dobro sjećam još je sve