| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Grei
|
Postano: pet pro 30, 2011 12:15 pm Naslov
: |
|
|
"u neodigranoj majstorici (Mladost veterani se nisu mogli okupiti) titulu jesenskog prvaka SOKAZ-a osvojila je ekipa Trans Agram"
Eh, šta bi bilo da se Trans Agram nije mogao okupiti? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: pet pro 30, 2011 1:11 pm Naslov
|
|
Isto šta i da se u finalu US Opena nisu pojavili ni Nadal ni Đoković.
Vjerojatno bi barem jedna strana došepesala po kantu  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Grei
|
Postano: pet pro 30, 2011 1:51 pm Naslov
|
|
Mislio sam da se Mladost okupila, a Agram ne.
Da li bi Mladost osvojila prvenstvo, i "neodigravanje" nadjačalo plasman nakon cijele odigrane sezone? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: pet pro 30, 2011 1:56 pm Naslov
|
|
Naravno, pa ne igra se majstorica da Trans Agram nekom formalnošću potvrdi naslov, nego da se vidi tko će u tom meču biti bolji i osvojiti prvenstvo. I svi sudionici startaju s jednakih početnih pozicija.
Ako se netko pojavi, a netko ne pojavi, valjda je očito tko je na tom zakazanom čvenku bio bolji.
Lijepo Pravilnik kaže:
U slučaju da na kraju prvenstva dvije ili više momčadi u prvoj muškoj ili ženskoj ligi imaju isti broj bodova, za stjecanje naslova prvaka SOKAZ-a igrat će se ponovni susret - "majstorica" - između momčadi s istim brojem bodova.
ili, da još više sažmemo:
za stjecanje naslova prvaka <...> igrat će se <...> "majstorica"
Jednostavno je - sudden death meč, pobjednik nosi sve. U tome i jest sažeta sva zanimljivost. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: pet pro 30, 2011 2:05 pm Naslov
|
|
Isto ko da pitaš dal bi Tsonga osvojio ATP Finalse ove godine da je dobio Federera u finalu, ili da se Federer nije pojavio na dan finala.
Jer kako sad to on može pobijedit na turniru, a Rođer ga već prije sašio u grupi, i ne može to tako, da sad finale to "nadjača", nije red.
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Grei
|
Postano: pet pro 30, 2011 2:09 pm Naslov
|
|
Sve jasno.
Da li se tebi čini pravedno da netko bude nakon cijele sezone (11 kola) bolji, a onda, zato što ne može skupiti ekipu u zadani termin izgbi naslov? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: pet pro 30, 2011 2:20 pm Naslov
|
|
Pa to je gotovo uvijek u sportu tako, da najveći uspjesi vise o dosta tankim nitima.
Da je Janica naletjela na krivi kamenčić, ne bi nikad bila olimpijska pobjednica u slalomu za onih mizernih sedam stotinki, kolko god da je žarila i palila pet ili kolko već godina u toj disciplini.
Ili Guillermo Coria. Mogao je doslovno klat par godina cijeli svijet na zemlji, i na samom turniru sve u svojoj polovici, i onda dođe finale, dođu grčevi, i nakon 2:0 protiv maltene anonimusa cijela ti se karijera raspadne.
Ja bi rekao da je ovo što se toga tiče skroz okej, ako se datum zna par mjeseci unaprijed, kao što se finale Lige prvaka zna godinu dana unaprijed da Messi upiše u Calendar u Outlooku kad ne smije bit bolestan ili pokvarit trbuh.
Osim toga, tvoj argument jednako postoji i da nema pravila majstorice. Da se Miki ili Žir (neko od njih) razbolio na tjedan igranja regularnog kola s Mladost veteranima, možda bi popušili od njih bez šanse za popravkom i isto ne bi bilo u redu jer "nisu mogli skupit ekipu u zadani termin". |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: pet pro 30, 2011 2:24 pm Naslov
|
|
| Grei (napisa): | | Da li se tebi čini pravedno da netko bude nakon cijele sezone (11 kola) bolji, a onda, zato što ne može skupiti ekipu u zadani termin izgbi naslov? |
Problem je u definiciji ovoga "bolji".
U SOKAZ-u, "bolji" se definira kao: "ima više bodova, a ako imaju isto bodova i nisu u prvoj ligi, onda uspješniji iz međusobnih mečeva. ako imaju isto bodova i jesu u prvoj ligi, bolji je onaj tko dobije majstoricu".
Ako nakon prvenstva trebamo dodatnu utakmicu za odluku o prvaku, to znači da nam do tada nitko nije bio "bolji" (pa sve i ako bi u drugim ligama jedan od njih to bio). |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Grei
|
Postano: pet pro 30, 2011 2:27 pm Naslov
|
|
Slažem se.
p.s.
jel ti čitaš mail:
webmaster@sokaz.hr
? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: pet pro 30, 2011 2:28 pm Naslov
|
|
Jesam, forwardam na đimejl. Sać ti odgovorit  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
pionirček
|
Postano: pet pro 30, 2011 8:46 pm Naslov
|
|
| obožavam ove mlade nade pogotovo kad su još i nadobudne .kakve veze imju grupe sa svj ili bilo kojeg prvenstva.ovo je liga i ako imaš pobjedu nad direktnim protivnikom prvak si.pa čak i kad izračunamo set i poen razliku opet si prvak i zato ne treba izmišljavati toplu vodu.zato ću ovaj komentar sa juga zanemariti i pripisati novogodišnjem raspoloženju. usput svima sve najbolje u NOVOJ |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: pet pro 30, 2011 10:13 pm Naslov
|
|
| pionirček (napisa): | | ovo je liga i ako imaš pobjedu nad direktnim protivnikom prvak si.pa čak i kad izračunamo set i poen razliku opet si prvak... |
cek da provjerim pravila...
iii ne, pise da nisi. bar ne u prvoj ligi.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Brod jr.
Pridružen/a: 16. 09. 2005. (15:04:30) Postovi: 994 Lokacija: Tumarina jazbina
|
Postano: sub pro 31, 2011 3:22 am Naslov
|
|
ma pusti pionirčeka.....on je još na.......crvenu kapicu nosiću ja i plavu kapicu tralalala!!!
čestitke prvacima i naravski,sve najbolše u novoj jari!!!  _________________ Rekete lomim,gume mi ćelave!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: sub pro 31, 2011 5:36 pm Naslov
|
|
| pionirček (napisa): | | kakve veze imju grupe sa svj ili bilo kojeg prvenstva.ovo je liga i ako imaš pobjedu nad direktnim protivnikom prvak si. |
I A-1 košarkaška liga je liga, pa postoji playoff koji je osvojio Zagreb i time cijelu ligu, iako je na kraju regularnog dijela bio "tek" treći.
Kolko se sjećam, i Medveščak je u hokeju dohvatio polufinale EBEL lige i svi su presretno i ushićeno jurili na utakmice kako im dobro ide, iako su dečki na kraju regularnog dijela bili osmi, odnosno tek kao zadnji dohvatili doigravanje.
Razumijem da nisi nepristran oko ove situacije i ovih ekipa ali dopustimo Sokazu (kao i bilo kojoj drugoj ligi) da igra po svojim pravilima, koja su eto takva kakva jesu već jako puno godina, pa dajmo onda barem malo kredita tradiciji.
| pionirček (napisa): | pa čak i kad izračunamo set i poen razliku opet si prvak
|
lolwut? Namjerno zaobišao mečeve?
1. Trans Agram 74:36
2. Mladost veterani 81:29
| pionirček (napisa): | | i zato ne treba izmišljavati toplu vodu.zato ću ovaj komentar sa juga zanemariti i pripisati novogodišnjem raspoloženju. |
I pusti mi Živca na miru!
| pionirček (napisa): | | usput svima sve najbolje u NOVOJ |
Fala! I tebi sine svako dobro!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Norrin
|
Postano: sub pro 31, 2011 7:42 pm Naslov
|
|
Mislim da će prva liga biti nezanimljiva dok god postoji utjecaj novca, da su ekipe izjednačene onda bi se više uživalo u svakom kolu, kao što je to slučaj u slabijim ligama SOKAZ-a, koje se vjerojatno i zbog toga bolje prate na forumu, unatoč kvaliteti igre.
A ne razumijem kako se od 6 igrača Mladosti ne mogu skupiti 3 da odigraju majstoricu, možda nemaju motiva  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
pionirček
|
Postano: ned sij 01, 2012 1:57 pm Naslov
|
|
| evo malo prije ručka da nacrtam neke stvari.set i poen razlika se odnosi na direktan sraz i mislim da je sve time rečeno.a kaj se tiče play offa to kod nas ne postoji pa je i o tome bezveze lamentirati.na stranu kaj sam ja član 2 ekipe kad se već na to aludira meni to jednostavno izmišljavanje razlike pravila smeta ali razumijem i ib jer mora braniti odluke koje su neobranjive jer sjedi u tom istom predsjedništvu pa je sad jednostavno tako.tradicije su da se ruše i to treba izmijeniti jer treba vrijediti za sve jednako ili su ostali manje važni u sokazu.završiću s ovom temom jer ljudi jednostavno ne razumiju ili se prave grbavi |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: ned sij 01, 2012 2:31 pm Naslov
|
|
Kao prvo, ja ne moram branit ništa za šta nisam sam glasao, a ovo je staro sto godina i vjerojatno je tada bilo izargumentirano i daleko od "neobranjivosti".
Ne moram ni tada, ali pravit ćemo se for the sake of argument
Kao drugo, moj osobni stav o majstorici nisam ni iznio, i vjeruj potpuno mi je svejedno ima li je i nema. Pogotovo u ovakvoj prvoj ligi, imam osjećaj da je svima više teret nego dobar sportski događaj.
Da sam stekao dojam da je većini ovdje glupo pravilo, povukao bih temu na idućem sastanku, a možda ću i ovako (premda ljudi u Predsjedništvu ovo čitaju, pa će možda i netko drugi).
Ne znam zašto gledaš set i poen razliku međusobnog meča ako je netko dobio 7:3. Taj argument mi malo djeluje kao šutanje mrtvog konja.
Ja sam spomenuo meč razliku, jer bi sve do prije par godina po tadašnjim pravilima Mladost veterani bili prvaci. Vjerujem da bi ti tada raširenih ruku prihvatio pravilo majstorice i slažem se s tobom, jer mi se čini pravednijim načinom od gledanja ukupne meč razlike. Zato je vjerojatno i uvedena, i jedino što sam ja ovdje branio je paušalnu ocjenu da je pravilo majstorice besmisleno, gore piše zašto mislim da nije.
Ostalo je pitanje je li trebala biti izbačena nakon što se ukupna meč razlika zamijenila međusobnim susretima u određivanju plasmana. I to je baš dobro pitanje. Ajmo na anketu!
I ja, ako već hoćeš, malko i naginjem tezi da je slobodno možemo ukinuti nakon gornje promjene. Daj pet!
I tradicije nisu tu "da se ruše", nego da se o njima normalno i parlamentarno raspravi, a ne s tri kilometra visine prema temi i ostalim sudionicima diskusije. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zacko
|
Postano: ned sij 01, 2012 3:29 pm Naslov
|
|
Najjače mi je ovo kad bi novopečeni Sokazovci s visoka rušili neka ne toliko nelogična pravila zato jer su "tradicije tu da se ruše".
A i uopće ih se ne dotikavlje.
Meni se ta majstorica sviđa jer mi se čini poštenije da netko pobijedi na majstorici nego da recimo bude prvak zbog međusobne poen razlike u međusobnom ogledu. Recimo može imat 1 poen više i sad ovi nikak to ne mogu promijenit. A to se može desit u prvom kolu recimo. Poslije ovi kiksaju u nekom meču i meni se čini da je tu majstorica sasvim na mjestu.
Znam da se to može desit i na majstorici al onda je to ipak meč u kojem se zna da je odlučujući pa će se ljudi borit za svaki poen za slučaj da završi 5:5.
Recimo ja sam igrao prije nekih 10 godina kvalifikacije za prvu ligu i desila se situacija da smo izbacili Industrogradnju prvi put u povijesti Sokaza iz prve lige. I to na način da se gledala set razlika. Imali smo jedan set više. Al su obje ekipe znale da bi moglo završit 5:5 i borile se za svaki set i poen. I pamtim taj meč kao jedan od zanimljivijih koje sam igrao u Sokazu. I definitivno sa najviše gledatelja (skoro toliko koliko je bilo i na meču Trans-Časl kad je igrao mali Šurba).
Da uopće dođe do majstorice momčad koja je pobijedila u međusobnom ogledu prve i druge ekipe lige mora kiksat protiv nekog. Znači da ipak nije toliko superiorna. Nema majstorice sa 33 boda!
Nije da bi sad baš dao ruku u vatru za to pravilo ali ne čini mi se totalno glupo. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
pionirček
|
Postano: ned sij 01, 2012 7:36 pm Naslov
|
|
| nema tu ništa novopečenih sokazovaca .to kaj netko nije igrao sokaz ili prije pridružen član bio ne znači da je u pingaću od jučer kad smo već kod toga unutra sam vjerovatno dosta duže nego kaj neki tu imaju godina ali nije to poanta.za mene je svaki ćlan isti i njegovo se mišljenje treba poštovati.tablica je zakon a to kaj netko nije mogao bio ili nije htio biti kompletan to je njegov problem.mislio sam da neću više odg ali jednostavno je to jače .i kaj tebe muči taj mali šurba a ne muči te razni atikovići kneževići arapovići koji su godinama dobivali lovu za igranje .kad se dirne u predsjedništvo odmah se osove na noge pa nismo u indiji da su sveta krava.kad bi se malo dublje zagreblo ispod površine mamić i kompanija su male bebe.ništa nije s visine zapisano alimimam pravo na svoje mišljenje i neću od njega odstupiti.kvazi moralisti me ne zanimaju pa se tako i odnosim prema njima S POŠTOVANJEM VAŠ PIONIRČEK |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: ned sij 01, 2012 7:42 pm Naslov
|
|
| pionirček (napisa): | | kad se dirne u predsjedništvo odmah se osove na noge pa nismo u indiji da su sveta krava.kad bi se malo dublje zagreblo ispod površine mamić i kompanija su male bebe. |
Iskreno, ti mi djeluješ najosjetljivije na spomen i pomisao Predsjedništva.
Ne znam šta su/smo ti u životu napravili, ali pamtim i onaj prošli pokušaj napada i jednako se čudom čudim kao i ovom ovdje.
Pa nije majstorica izmišljena ili isisana iz malog prsta jučer da se Trans Agramu nešto onemogući ili oteža.
Opusti se.
Nismo toliko loši, pogotovo ne za ovakve usporedbe iznad.
Ajbok.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|