SOKAZ forum
Broj ekipa u ligama..
Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo
Slažem se da su ove nove dvorane jedan veliki pomak u amaterskom pingaću sokaza te podržavam daljnji rad i bilo kakvu pomoć opstanku istih. Ako bi na bilo koji naćin 14 ekipa po razredu pomoglo opstanku i to podržavam. U stvari bilo bi puno da se smanji ta rupa između proljetnog i jesenskog djela
U zimskom periodu brzo dolaze zimski kup i vikend turniri , pa se to nekako čini puno bližim nego ljeti.
U zimskom periodu brzo dolaze zimski kup i vikend turniri , pa se to nekako čini puno bližim nego ljeti.
Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
e jbga to je bez veze.
4 Seta po partiji su ok. sjeti se mečeva gdje nemožeš pročitat protivnikovu servu.
na 4 seta ipak imaš šansu uključit se u meč a ne samo blejat.
pa ne igraju se turniri bez beze na 4 dobivena seta, i ne samo turniri nego i lige.
i uostalom dopusti da se nešto isproba pa ako nije ok onda se ukine.
a sokazovci nisu tak bez konde da nebi mogli odigrat meč na 4 dobivena.
potcjenjuješ večinu.
4 Seta po partiji su ok. sjeti se mečeva gdje nemožeš pročitat protivnikovu servu.
pa ne igraju se turniri bez beze na 4 dobivena seta, i ne samo turniri nego i lige.
potcjenjuješ večinu.
mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
https://www.youtube.com/watch?v=WfgVpt01aVI
Nisu 4 seta po partiji nego mogućih 7. ...meč mogućih 70 setovazmilko je napisao/la:e jbga to je bez veze.
potcjenjuješ večinu.
istina...ja nekima nikako ne mogu pročitat servu pa predlažem da igramo na 6 dobivenih setova. valjda ću u partiji od 11 setova prokužit o čemu se radi. I to treba probat a ako ne probamo nećemo znati jel valja. Trajanje mečeva nije problem. što je nama odigrat utakmicu sa 110 setova na jednom stolu. Predlažem da na posao idemo direktno sa utakmice...
Koka ima pravo, nije problem u 4 dobivena seta i kondiciji.
Ograničavajući faktor je vrijeme i uvjeti igranja.
Mi nismo profesionalci koji se bave samo pingičem i žive od toga.
Ovako često treba odvojiti 5 sati za tekmu (put tamo i natrag, tekma, i to bez cuge poslije), a ima nas dosta kojima to i nije baš lako objasniti doma.
Srećom, i moja žena se bavi sportom i ona igra ligu (tenis), ali mnogi nisu u takvoj situaciji, to provjereno znam.
Za uvjete igranja (grijanje i svjetlo) u mnogim "dvoranama" smo već puno pisali, pa nema smisla da se ponavljam.
Ograničavajući faktor je vrijeme i uvjeti igranja.
Mi nismo profesionalci koji se bave samo pingičem i žive od toga.
Ovako često treba odvojiti 5 sati za tekmu (put tamo i natrag, tekma, i to bez cuge poslije), a ima nas dosta kojima to i nije baš lako objasniti doma.
Srećom, i moja žena se bavi sportom i ona igra ligu (tenis), ali mnogi nisu u takvoj situaciji, to provjereno znam.
Za uvjete igranja (grijanje i svjetlo) u mnogim "dvoranama" smo već puno pisali, pa nema smisla da se ponavljam.
The Only Way Is Up...rutinski
pa izvrsno, ajmo igrat na jedan dobiveni set.to traje 5-6 minuta.
pa cijeli meč je gotov za nepuni sat. i eto uštede na vremenu.
možda da igramo do 7 dobivenih poena. tako bi završili za najviše 45 minuta cijeli meč. možda netko razvije aplikaciju za igranje lige putem smart mobitela.ma nemoraš se ni maknut iz kuće a igraš tekmu.
ma bit je više,brže ,jače dodao bih i češće biti fizički aktivan.
i još jedna za kraj: u zdravom tijelu zdrav duh.
pa cijeli meč je gotov za nepuni sat. i eto uštede na vremenu.
možda da igramo do 7 dobivenih poena. tako bi završili za najviše 45 minuta cijeli meč. možda netko razvije aplikaciju za igranje lige putem smart mobitela.ma nemoraš se ni maknut iz kuće a igraš tekmu.
ma bit je više,brže ,jače dodao bih i češće biti fizički aktivan.
i još jedna za kraj: u zdravom tijelu zdrav duh.
-
STK Zagreb
..
HAhahahaha ja ne vjerujem kaj tu čitam pa Europska liga prvaka u kojoj se moze odigrati min 3 meča u susretu a max 5 se igra na 3 dobivena seta, sve ekipno je na 3 a Koki majstor bi sokaz na 4
- bduralija
- Kontakt:
dobro sam se nasmijao... ne bi vjerovali ovi mlađi, ali se nekad u SOKAZu set igrao na 21 poen... to mi nekak u magli kao klincu ostalo, a pričali mi ovi stariji, recimo u našoj dvorani penzići još uvijek igraju setove do 21. poena i serviraju 5 servi za redom s iste strane...
vjerujem da je liga 14 dobar potez, jer smo jednu sezonu igrali s 14 ekipa i sve je bilo OK, odigrali 13. partija, a ne da od 12 ekipa jedna odustane, pa se jednoj ne igra i ne odigraš niti 10... 3 seta po partiji neka ostanu, mogu i 4 seta, ako se smanji broj poena recimo na 8 ili 9...

vjerujem da je liga 14 dobar potez, jer smo jednu sezonu igrali s 14 ekipa i sve je bilo OK, odigrali 13. partija, a ne da od 12 ekipa jedna odustane, pa se jednoj ne igra i ne odigraš niti 10... 3 seta po partiji neka ostanu, mogu i 4 seta, ako se smanji broj poena recimo na 8 ili 9...
Re: ..
Neće to Koki nego zmilko...kud gledaš ti šefeTvrc1997 je napisao/la:HAhahahaha ja ne vjerujem kaj tu čitam pa Europska liga prvaka u kojoj se moze odigrati min 3 meča u susretu a max 5 se igra na 3 dobivena seta, sve ekipno je na 3 a Koki majstor bi sokaz na 4
Nisi dobro shvatio.Tvrc1997 je napisao/la:HAhahahaha ja ne vjerujem kaj tu čitam pa Europska liga prvaka u kojoj se moze odigrati min 3 meča u susretu a max 5 se igra na 3 dobivena seta, sve ekipno je na 3 a Koki majstor bi sokaz na 4
Koki je prvi koji nebi tako dugačke mečeve.
A ja sam drugi.
(prvi set se još ni ne zagrijem, drugi odigram dobro i treći više nemam sape)
rezultat površnog čitanja postova..ozvacic je napisao/la:Neće to Koki nego zmilko...kud gledaš ti šefeTvrc1997 je napisao/la:HAhahahaha ja ne vjerujem kaj tu čitam pa Europska liga prvaka u kojoj se moze odigrati min 3 meča u susretu a max 5 se igra na 3 dobivena seta, sve ekipno je na 3 a Koki majstor bi sokaz na 4
Nova varijanta:
igra se na tri dobivena kao i do sada a ako je peti set on se igra( peti set pri rezultatu 2:2 u setovima) do 7 dobivenih poena.
igra se na tri dobivena kao i do sada a ako je peti set on se igra( peti set pri rezultatu 2:2 u setovima) do 7 dobivenih poena.
Naravno pa to pase svakom ko nema snage da odigra eventualno pet setova.
Smanjimo trosenje snage koliko se moze.
inace kinezi tako igraju momcadske susrete kina lige, ali ti to sigurno znas.
Smanjimo trosenje snage koliko se moze.
inace kinezi tako igraju momcadske susrete kina lige, ali ti to sigurno znas.
Ova tema polako prerasta u lakrdiju.
Ako netko ne želi shvatiti nakon svih iznešenih argumenata, da je u lošijim ligama totalno nepotrebno (da ne kažem težu riječ) igrati na 4 seta, onda više stvarno nemam ništa za reći.
A 14 ekipa u svakoj ligi ima smisla, i za to sam - za.
Ako netko ne želi shvatiti nakon svih iznešenih argumenata, da je u lošijim ligama totalno nepotrebno (da ne kažem težu riječ) igrati na 4 seta, onda više stvarno nemam ništa za reći.
A 14 ekipa u svakoj ligi ima smisla, i za to sam - za.
The Only Way Is Up...rutinski
Realno, svaka tekma Sokaz-a, bez obzira na ligu, treba završit kroz 3 sata. Jer Sokaz je amatersko natjecanje i sve vise od 3 sata (+put ) je previse i iako svi mi volimo pingač, imamo i druge obaveze u zivotu.
Ovo sa 14 ekipa je razuman prijedlog, koji bi praktički svima donio neki napredak/poboljšanje tako da se nadam da ce se usvojit
Ovo sa 14 ekipa je razuman prijedlog, koji bi praktički svima donio neki napredak/poboljšanje tako da se nadam da ce se usvojit