SOKAZ forum
Redovna skupština - upiti
Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo
Definitivno još jedan glas za vraćanje sistema liga sa 12 momčadi.
U biti nekoliko glasova, suigrača iz ekipe i dvorane.
Početkom jesenske sezone počinje ubitačni ritam redovnih kola lige, raznih vikend turnira,
zimskog kupa, i proljetne sezone tako da ispada da nema prekida idućih cca 8 mjeseci.
Ako ste "sretnik" da u zimskom kupu preživite dovoljno dugo, a mi prošle zime jesmo,
doslovno ispada da nema prekida i odmora.
Nije da živimo od pingića, ipak je ovo amaterska organizacija i to je zanimacija/ljubav u obliku hobija.
Činjenica je da se sve malo "razvodni". Voditelji dvorana neka organiziraju vlastite turnire i ljetne lige
kako bi popunile termine i budžet. Ne mora nužno sve biti u domeni SOKAZ-a i bodova za rang listu.
U biti nekoliko glasova, suigrača iz ekipe i dvorane.
Početkom jesenske sezone počinje ubitačni ritam redovnih kola lige, raznih vikend turnira,
zimskog kupa, i proljetne sezone tako da ispada da nema prekida idućih cca 8 mjeseci.
Ako ste "sretnik" da u zimskom kupu preživite dovoljno dugo, a mi prošle zime jesmo,
doslovno ispada da nema prekida i odmora.
Nije da živimo od pingića, ipak je ovo amaterska organizacija i to je zanimacija/ljubav u obliku hobija.
Činjenica je da se sve malo "razvodni". Voditelji dvorana neka organiziraju vlastite turnire i ljetne lige
kako bi popunile termine i budžet. Ne mora nužno sve biti u domeni SOKAZ-a i bodova za rang listu.
- agent_zero
Sve takve i jesu strpali na jedno mjesto i nazvali ga SOKAZ. A ako ti ne paše, znaš da uvijek možeš igrat HSTS lige i turnire. Ni prvi ni zadnji koji bi se odlučio na takvo neštoLio je napisao/la:1. Naravno da ne paše liga za prvaka i liga za ispadanje jer je ovak bolje..može se muljat kak kome paše
2. Ako se sokaz ne drži ittf ovih pravila onda zašto nebi set trajao do 15
3.Strpat sve vas sa materijalima u jednu ligu..i varajte se koliko hočete..
Kada umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško, teško je drugima. Isto je i kada si glup.
Skupština
Ovaj SOKAZ iz godine u godinu postaje sve smješnija udruga koja potpuno nezakonito funkcionira, što je i više nego očito iz svakog izvješća koje se uredno dijeli svim članovima Skupštine na godišnjoj osnovi, a javno je obznanjeno svim skupštinarima na jesenskoj Skupštini 2014. godine. Umjesto da SOKAZ počne zakonito poslovati, izradi plan razvoja i digne iz europskih fondova nepovratne poticaje namijenjene razvoju udruga, vodstvo SOKAZA se radije opredjeljuje za metode i načine vođenja koje su zastarjele i koje su korištene u nekim bivšim neodrživim sustavima upravljanja.
Osim toga, kao član Skupštine smatram da su me dužni pravovremeno obavijestiti kad se navedena održava, a ne da poziv za Skupštinu dobijem 19.9., a ista se održava 18.9. Molim da se izjasne odgovorni za ovakve propuste. Pročitao sam pravilnike i nigdje ne vidim da sam kao član Skupštine dužan svakodnevno pratiti ovaj forum i na Skupštinu biti pozvan putem istog. Nažalost, zbog obaveza i posla kojim se bavim nemam ga vremena pratiti u željenoj mjeri.
S obzirom da sam ovu Skupštinu propustio iz gore navedenih razloga i obzirom da su pojedinci iz vodstva SOKAZ-a znali ponešto o prijedlozima o izmjenama/dopunama postojećih pravilnika koje namjeravam iznijeti, postoji sumnja u selektivni odabir podobnih skupštinara, stoga ću planirana pitanja/prijedloge postaviti ovdje.
Prijedlog o načinu izbora predsjednika udruge
Smatram da prilikom izbora predsjednika udruge mora biti predloženo najmanje dvoje kandidata koji moraju prije izbora članove udruge obavijestiti o svojem planu rada i razvoja udruge, poželjno je priložiti i životopis.
Nemam apsolutno ništa protiv trenutnog predsjednika SOKAZ-a, ali možda je zgodno javno spomenuti način na koji je isti izabran. Naime, predložen je od strane bivšeg predsjednika, uz pitanje upućeno skupštinarima tko je "ZA", a zatim i tko je "PROTIV". Bez konkurencije, bez programa, bez ičega, osobno, nemam pojma čime se bavi, kakve reference ima za tu poziciju i što je napravio u dosadašnjem mandatu, te što planira napraviti. To su ujedno bila i neka od pitanja koja sam namjeravao postaviti.
Zamolio bih nekog od skupštinara da mi mailom pošalje skenirana ovogodišnja izvješća, ukoliko uopće sva navedena postoje u pisanom obliku, radi se o izvješćima pod sljedećim točkama dnevnog reda: 2. "Izvješće verifikacione komisije", 3. Izvješće o radu za 2014. godinu, 4. Izvješće o financijskom poslovanju za 2014. godinu, 5. Izvješće Nadzornog odbora.
Osim toga, zanima me i 1. točka dnevnog reda, posebno "izbor verifikacione komisije", je li taj izbor održan u Beogradu?
Nakon dobivenih izvješća, a iskreno se nadam da ću ih dobiti, podosta sam siguran da ću imati dodatnih komentara/pitanja vezanih uz ista.
Nažalost, putem foruma ne mogu predložiti Skupštini glasanje o svrgavanju pojedinih ljudi iz vodstva SOKAZ-a, obrazložiti razloge i potkrijepiti ih dokazima, ali oni će na tim funkcijama biti i na sljedećoj Skupštini, a postoji velika vjerojatnost da ću se i ja pojaviti, osim ako me nisu izbacili na onoj jučer održanoj.
Osim toga, kao član Skupštine smatram da su me dužni pravovremeno obavijestiti kad se navedena održava, a ne da poziv za Skupštinu dobijem 19.9., a ista se održava 18.9. Molim da se izjasne odgovorni za ovakve propuste. Pročitao sam pravilnike i nigdje ne vidim da sam kao član Skupštine dužan svakodnevno pratiti ovaj forum i na Skupštinu biti pozvan putem istog. Nažalost, zbog obaveza i posla kojim se bavim nemam ga vremena pratiti u željenoj mjeri.
S obzirom da sam ovu Skupštinu propustio iz gore navedenih razloga i obzirom da su pojedinci iz vodstva SOKAZ-a znali ponešto o prijedlozima o izmjenama/dopunama postojećih pravilnika koje namjeravam iznijeti, postoji sumnja u selektivni odabir podobnih skupštinara, stoga ću planirana pitanja/prijedloge postaviti ovdje.
Prijedlog o načinu izbora predsjednika udruge
Smatram da prilikom izbora predsjednika udruge mora biti predloženo najmanje dvoje kandidata koji moraju prije izbora članove udruge obavijestiti o svojem planu rada i razvoja udruge, poželjno je priložiti i životopis.
Nemam apsolutno ništa protiv trenutnog predsjednika SOKAZ-a, ali možda je zgodno javno spomenuti način na koji je isti izabran. Naime, predložen je od strane bivšeg predsjednika, uz pitanje upućeno skupštinarima tko je "ZA", a zatim i tko je "PROTIV". Bez konkurencije, bez programa, bez ičega, osobno, nemam pojma čime se bavi, kakve reference ima za tu poziciju i što je napravio u dosadašnjem mandatu, te što planira napraviti. To su ujedno bila i neka od pitanja koja sam namjeravao postaviti.
Zamolio bih nekog od skupštinara da mi mailom pošalje skenirana ovogodišnja izvješća, ukoliko uopće sva navedena postoje u pisanom obliku, radi se o izvješćima pod sljedećim točkama dnevnog reda: 2. "Izvješće verifikacione komisije", 3. Izvješće o radu za 2014. godinu, 4. Izvješće o financijskom poslovanju za 2014. godinu, 5. Izvješće Nadzornog odbora.
Osim toga, zanima me i 1. točka dnevnog reda, posebno "izbor verifikacione komisije", je li taj izbor održan u Beogradu?
Nakon dobivenih izvješća, a iskreno se nadam da ću ih dobiti, podosta sam siguran da ću imati dodatnih komentara/pitanja vezanih uz ista.
Nažalost, putem foruma ne mogu predložiti Skupštini glasanje o svrgavanju pojedinih ljudi iz vodstva SOKAZ-a, obrazložiti razloge i potkrijepiti ih dokazima, ali oni će na tim funkcijama biti i na sljedećoj Skupštini, a postoji velika vjerojatnost da ću se i ja pojaviti, osim ako me nisu izbacili na onoj jučer održanoj.
Lio ima problema sa sobom, pogotovo kada gubi, ipak je samo priuceni stolno tenisac, grupa cokljavaci.agent_zero je napisao/la:Sve takve i jesu strpali na jedno mjesto i nazvali ga SOKAZ. A ako ti ne paše, znaš da uvijek možeš igrat HSTS lige i turnire. Ni prvi ni zadnji koji bi se odlučio na takvo neštoLio je napisao/la:1. Naravno da ne paše liga za prvaka i liga za ispadanje jer je ovak bolje..može se muljat kak kome paše
2. Ako se sokaz ne drži ittf ovih pravila onda zašto nebi set trajao do 15
3.Strpat sve vas sa materijalima u jednu ligu..i varajte se koliko hočete..
Zero ti si ok, al ekipa ti ne prilici godinama niti tvojima ambicijama.
Edzig, neke ideje su ok i treba ih razmotriti, najbolje da se sam raspitas i das ideju kako doci do EU fondova
Sokaz je amaterska udruga rekretivnih igraca !
Edi,pa postoji zapisnik sa skupštine,na koji kao član imaš pravo uvida,a većinu pitanja koja postavljaš se odnosi na prošlogodišnju izbornu skupštinu na kojoj si i sam koliko se sjećam bio.
A da su te na ovu malo prekasno pozvali,s tim se apsolutno slažem!
A da su te na ovu malo prekasno pozvali,s tim se apsolutno slažem!
Ako ti je slaba pamet,moraš imat jaku kičmu!
- agent_zero
Ekipa mi je i više nego u skladu s ambicijama, barem zasad. A što se godina tiče, ne vidim zašto bi to u sokazu bio problem, kad su njihove godine ionako prosjek. I mislim da je "ne priliči" jako grub izraz za tu situaciju. No ovo nije tema za takve stvari, siguran sam da ih po forumu ima dostaDonic je napisao/la:Zero ti si ok, al ekipa ti ne prilici godinama niti tvojima ambicijama
Kada umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško, teško je drugima. Isto je i kada si glup.
Re: Skupština
Eduard je mlad ali je postavio dobra pitanja na koja najvjerojatnije neće dobiti odgovor ili u najmanju ruku dobar odgovor. Mi stariji smo i prestali pitati jer ti se ponekad čini da se obraćaš nekom politbirou za kojeg si nedostojan postaviti pitanje pa se vremenom umoriš a pitanja potisneš. U SOKAZ se godišnje slije prilično novaca. Pitanja "gdje su pare?" je već bilo više puta kroz povijest ali na njega nije nikada bilo jasnog i transparentnog odgovora. Dok je god tako ne treba se čuditi percepciji članstva da je uprava SOKAZ-a još jedno mjesto za uhljebljivanje podobnih...
G. Plavec nije mlad a nije ni zelen.
A da ga je nešto ubolo vidi se iz posta.
A da ga je nešto ubolo vidi se iz posta.
mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
https://www.youtube.com/watch?v=WfgVpt01aVI
ne smanjujte ligu iz vise razloga :
privatni interesi ,kao posao su stvar pojedinaca a ne većine.
npr. ako pongrac mora radit od 5 mj u italiji to je njegov problem a ne razlog da se smanjuje liga.
drugo ako smanjujete ligu 1. ligu sprečavate mlade, dobre igrače da se takmiče sa jačim igračima i napreduju.
treće pravite elitni klub . onda odite u englesku.liga gentleman. fuck you
https://www.youtube.com/watch?v=gGkbWN8_GCc
npr. ako pongrac mora radit od 5 mj u italiji to je njegov problem a ne razlog da se smanjuje liga.
drugo ako smanjujete ligu 1. ligu sprečavate mlade, dobre igrače da se takmiče sa jačim igračima i napreduju.
mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
mixer je napisao/la:Blablablablablablabla labla la lablabla la la lablablaalblaniikatagva blablablablablablabla lablablablablablablablabla la do iduce skupstine kad god bila i gdje su PARE? E jel neko vidio Tolu
Plavec
Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
Iskustvo mi govori da se svaka (pa i najradikalnija) promjena čini zbog privatnih interesa. zadnje je proširenje liga, a prije toga profići u SOKAZ-u, dobna granica, žene u muškim ligama...itd...itd...zmilko je napisao/la:ne smanjujte ligu iz vise razloga :
Što se prve lige tiče ne vidim razloga za smanjenje. Naravno prve sezone (prvo proširenje) malo se razvodnilo no novi mladi igrači dolaze i vrlo brzo će se liga izjednačiti. pa jebiga momci...nemrete samo međusobno igrat. Predlažem osnivanje NBA lige iz koje nitko ne ispada pa stalno međusobno u krug...
Budući da sam član Predsjedništva Sokaza od prošle godine dozvolit ću si da odgovorim edizg.
Mislim da si malo pretjerao u opisu Sokaza kao smiješne organizacije koja nezakonito funkcionira.
Sokaz funkcionira zakonito i to su potvrdili i Nadzorni odbor i skupštinari.
Slažem se s tobom da se ne smije desiti da itko ne dobije poziv na Skupštinu na vrijeme. Koliko ja znam pozivi su bili poslani pravovremeno jer sam ja dobio poziv u utorak 15.09. kada smo imali i Predsedništvo a tajnik je rekao da je poslao sve pozive. Tako da mi se čini da je ovo nedobivanje poziva na vrijeme u domeni pošte.
Također mi je čudno da si ga primio 19.09. u subotu jer kolko ja znam pošta ne raznosi obične pošiljke subotom.
Što se tiče prijedloga o načinu izbora Predsjednika ja sam uvijek za što jasniji i transparentniji način i ideja o predstavljanju Programa pri sljedećim izborima mi se čini ok. I do sada smo mogli imati i više kandidata ako ga predlože Skupštinari. Uostalom tako sam i ja upao u Predsjedništvo.
Što se tiče izvješća mislim da je ove godine na Skupštini (na kojoj nažalost nisi bio) sve jasno i transparentno rečeno. Također je rečeno da Sokaz plaća sve svoje obveze prema državi te je jasno rečeno tko prima naknadu od Sokaza i u kojem iznosu na što se uredno plaća porez.
Što se tiče EU fondova mislim da je to malo bajkovita ideja ali ako imaš saznanja kako doći do sredstava bili bi zahvalni da nam pomogneš u tome jer nitko od nas nije stručnjak za ta pitanja.
Eto tolko od mene.
Mislim da si malo pretjerao u opisu Sokaza kao smiješne organizacije koja nezakonito funkcionira.
Sokaz funkcionira zakonito i to su potvrdili i Nadzorni odbor i skupštinari.
Slažem se s tobom da se ne smije desiti da itko ne dobije poziv na Skupštinu na vrijeme. Koliko ja znam pozivi su bili poslani pravovremeno jer sam ja dobio poziv u utorak 15.09. kada smo imali i Predsedništvo a tajnik je rekao da je poslao sve pozive. Tako da mi se čini da je ovo nedobivanje poziva na vrijeme u domeni pošte.
Također mi je čudno da si ga primio 19.09. u subotu jer kolko ja znam pošta ne raznosi obične pošiljke subotom.
Što se tiče prijedloga o načinu izbora Predsjednika ja sam uvijek za što jasniji i transparentniji način i ideja o predstavljanju Programa pri sljedećim izborima mi se čini ok. I do sada smo mogli imati i više kandidata ako ga predlože Skupštinari. Uostalom tako sam i ja upao u Predsjedništvo.
Što se tiče izvješća mislim da je ove godine na Skupštini (na kojoj nažalost nisi bio) sve jasno i transparentno rečeno. Također je rečeno da Sokaz plaća sve svoje obveze prema državi te je jasno rečeno tko prima naknadu od Sokaza i u kojem iznosu na što se uredno plaća porez.
Što se tiče EU fondova mislim da je to malo bajkovita ideja ali ako imaš saznanja kako doći do sredstava bili bi zahvalni da nam pomogneš u tome jer nitko od nas nije stručnjak za ta pitanja.
Eto tolko od mene.
Ja mislim da je krajnje vrijeme da moderatori postrože pravila.
Pa jbte koja god se tema otvori uvijek jedni te isti trolovi seruckaju
Halo I.B i ostali!!!!!!!!!!!!
Pa jbte koja god se tema otvori uvijek jedni te isti trolovi seruckaju
Halo I.B i ostali!!!!!!!!!!!!
Spin...spin...i samo...spiiiin....
http://www.youtube.com/user/CRO0707
https://tabletennisblades.com/
Povratak prirodi...
http://www.udruga-flyer.hr/
http://www.youtube.com/user/CRO0707
https://tabletennisblades.com/
Povratak prirodi...