Registrirani igraci u Sokazu / Zene u Sokazu

rasprave o natjecanjima i aktualnostima u SOKAZ-u

Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo

Odgovorite
Poruka
Autor/ica
bojan

#221 Post Postao/la bojan »

ib je napisao/la:Ostaje za vidjeti.
Primjeni to načelo na tekuću sezonu, pa imaš odgovor :top:
ib
Site Admin
Kontakt:

#222 Post Postao/la ib »

:misli:
Mogu i na prethodnih pet godina, u kojima ovo izglasano nije vrijedilo :confused:

Svejedno, dajmo ovome jedno 5 sezona pa ćemo onda vidjeti jel se šta promijenilo.
bojan

#223 Post Postao/la bojan »

Slažem se :top:

P. S. I ako se registrirani igrači maknu iz SOKAZ-a, i dalje ne shvaćam pravilo za žene u muškom dijelu.
ib
Site Admin
Kontakt:

#224 Post Postao/la ib »

Pokušaj očuvanja ženske lige, odnosno strah od njenog osipanja i ukidanja u slučaju da neke igračice prijeđu u mušku konkurenciju.

Nije moj stav, ali not much I could do. :ne zna: :tuzni:
zacko

#225 Post Postao/la zacko »

Kao što sam rekao ovime će se samo minimizirat plaćanja. Al mene i to veseli.
Od ovih 15 većina će i dalje igrat Sokaz a ne HL.
Zato jer su Sokazovci.
Budući da ih skoro sve znam osobno mislim da nitko neće propast bez tih škuda (da ne velim Judinih).
Ako gledamo tekuću sezonu kod dr. Časla ne bi mogao nitko igrati jer su svi registrirani. Prvak bi po svemu sudeći bio Trans Agram kao plaćenička momčad i dalje. Smatram da bi vlasniku Trans Agrama brzo pala volja za masno plaćanje igrača za Sokaz osim ako je čudan.
Tak da bi se s tim moglo postić da recimo prave Sokaz momčadi opet dobe na konkurentnosti u prvoj ligi (recimo Marco Polo, Joola, Mladost veterani) odnosno ljudi koji igraju rekreativno a ne za novac.
Nema tu nikakve taštine (bar kod mene) jer meni u mojoj 4. ligi svejedno al mislim da nije fer prema ljudima tipa Pongrac, Tomašić, Rakić itd... koji zapravo ne mogu biti kompetitivni samo radi plaćenika a realno da njih nema njihove momčadi bi mogle biti pri vrhu jer su zapravo u vrhu rekreativnog pingaća u Zg-u
.
ib
Site Admin
Kontakt:

#226 Post Postao/la ib »

Jes ti to stavio točku u novi red na kraju? :zmurko: :s: :s: :s:
bojan

#227 Post Postao/la bojan »

zacko je napisao/la:Kao što sam rekao ovime će se samo minimizirat plaćanja. Al mene i to veseli.
Od ovih 15 većina će i dalje igrat Sokaz a ne HL.
Zato jer su Sokazovci.
Budući da ih skoro sve znam osobno mislim da nitko neće propast bez tih škuda (da ne velim Judinih).
Ako gledamo tekuću sezonu kod dr. Časla ne bi mogao nitko igrati jer su svi registrirani. Prvak bi po svemu sudeći bio Trans Agram kao plaćenička momčad i dalje. Smatram da bi vlasniku Trans Agrama brzo pala volja za masno plaćanje igrača za Sokaz osim ako je čudan.
Tak da bi se s tim moglo postić da recimo prave Sokaz momčadi opet dobe na konkurentnosti u prvoj ligi (recimo Marco Polo, Joola, Mladost veterani) odnosno ljudi koji igraju rekreativno a ne za novac.
Nema tu nikakve taštine (bar kod mene) jer meni u mojoj 4. ligi svejedno al mislim da nije fer prema ljudima tipa Pongrac, Tomašić, Rakić itd... koji zapravo ne mogu biti kompetitivni samo radi plaćenika a realno da njih nema njihove momčadi bi mogle biti pri vrhu jer su zapravo u vrhu rekreativnog pingaća u Zg-u
.
Zacko, slazem se s tobom sto se tice konkurentnosti, i nećemo da osnova mog posta bude novac, vec odluka koju nam je IB iznio, a to je da kada ukines profesionalce iz SOKAZa, i dalje nisi omogucio tim rekreativnim ekipama konkurentnost, jer ti ljudi koji su sad (a u idućoj neće više biti) profesionalci, će samo iduće godine igrat samo SOKAZ, te i dalje nisi omogucio Marku Polu, Juznoj Tresnjevci, itd..... da bolje prodju.

To je poanta na koju sam ciljao (nadam se da ste me razumjeli :))
ib
Site Admin
Kontakt:

#228 Post Postao/la ib »

Ako npr. Dragan Knežević (odličan igrač koji je single-handedly odlučivao prvaka SOKAZ-a zadnjih par godina) postane pravi SOKAZ-ovac i bude igrao sve utakmice, super!

Ako bude igrao samo par derbija u SOKAZ-u, a ostatak godine vrtio palčeve kod kuće u Osijeku, barem će razmisliti dvaput što time dobiva, a što gubi.

Ako ipak ne bude igrao SOKAZ nego nastavi vući svoje domaće dečke u 2. HL, mi ćemo imati zanimljivije prvenstvo i borbu za prvaka od ovih unazad par godina.

It's a win-win-win! :top:
bojan

#229 Post Postao/la bojan »

Jel to znači da ako zabranimo Draganu Kneževiću da igra SOKAZ, da smo riješili problem prvenstva?

Iskreno, ako maknes profesionalce iz SOKAZa, i dalje nemaš riješen problem prvaka SOKAZa i konkurentnosti.
ib
Site Admin
Kontakt:

#230 Post Postao/la ib »

Ne znam kako si zaboravio (imaš i na stranicama rezultate otprije 6-7 godina - majstorice za prvaka i to :tuzni:) korelaciju između konkurentnosti i plaćeništva.

Konkurentnost je nestala onog trena kad su se novci počeli slijevati. :cry:
bojan

#231 Post Postao/la bojan »

ib je napisao/la: Konkurentnost je nestala onog trena kad su se novci počeli slijevati. :cry:
Da li si spriječio novac u SOKAZ-u, ako si zabranio profesionalcima igrati?

Mislim da ne :misli:
zacko

#232 Post Postao/la zacko »

Poanta je ovo što je zadnje ib napisao .
Zato jer se već sad može predvidjet tko neće igrat Sokaz nego će igrat HL.
Recimo Knežević, Atiković, Taboršak, možda Arapović.
A oni u velikoj mjeri odlučuju prvaka zadnjih godina.
Recimo nitko se ne buni na Mikija. Čovjek uredno Sokazovac i sve 5.
To kaj on dobije pare nemremo nikak spriječit. Al nema baš puno takvih koji će igrat Sokaz za pare i odlučivat prvaka.
Kao što rekoh minimiziramo štetu.
Jer kak je krenulo s Atikovićem za koju godinu bi i Zoki mogao igrat za neku plaćeničku ekipu. Da se nađe za kavicu i kikiriki!
PS.
Ja bi dopustio i neregistriranim curama da igraju.
bojan

#233 Post Postao/la bojan »

OK, vidjet cemo sto iduca sezona nosi i nadamo se najboljem;
Da nema plačeničkih ekipa, i da je veća konkurentnost!

LP svima :top:
zacko

#234 Post Postao/la zacko »

Ne vjerujem da će se učinci te odluke vidjet već iduće godine.
Al kroz dvije godine ćemo vidjet dal odluka ima smisla.
U svakom slučaju teško može bit gore nego sad što se tiče konkurentnosti rekreativnih ekipa
Dren

#235 Post Postao/la Dren »

Bojan je napisao/la: Zacko, slazem se s tobom sto se tice konkurentnosti, i nećemo da osnova mog posta bude novac, vec odluka koju nam je IB iznio, a to je da kada ukines profesionalce iz SOKAZa, i dalje nisi omogucio tim rekreativnim ekipama konkurentnost, jer ti ljudi koji su sad (a u idućoj neće više biti) profesionalci, će samo iduće godine igrat samo SOKAZ, te i dalje nisi omogucio Marku Polu, Juznoj Tresnjevci, itd..... da bolje prodju.

To je poanta na koju sam ciljao (nadam se da ste me razumjeli :))
Posve te razumijem. Ima tu i ona dilema: je li ti "jako dobri a i registrirani" igrači igraju teže tekme i da ih je više bi igrali većinu a propuštaju lakše tekme jer izlaze u susret svojim suigračima željnim igre, ili je to samo nabrijavanje nečijeg ega pri pogledu na vitrinu punu pehara (bez obzira na cijenu)
Tako da zbilja jest teško odlučiti što je tu dobro a što nije i tko je duhom sokazovac a tko ne. Kako pravila ne smiju imati iznimke, ova izmjena će oštetiti neke prave sokazovce jer ne može se izdvajati pojedince, no u globalu trebala bi dati više koristi nego štete zbog razloga koje sam ranije naveo.
Sad, treba vidjeti kako će funkcionirati sokaz uz novo pravilo par sezona. Ja vjerujem da će sad biti bolje.

Problem sa ženama je već druge prirode. Dal zbog dobre namjere koja nije dala prave rezultate ili nečijeg povrijeđenog ega, prije par godina je izdvojena ženska populacija iz sokaza. Do tad nije bilo dijeljenja na muške i ženske. Sad kad to imamo, bojim se da je to nepovratna promjena.
No činjenica ostaje da u ženskoj ligi imamo 55 igračica (naspram 1200ak muških članova sokaza, dakle niti 5% ukupnih igrača stolnog tenisa su žene!), da je niz boljih odustao od natjecanja jer je predosadno i da iz istog razloga nije lako privuči nove članice.
Stoga, uvođenje žena u sada muški dio natjecanja bi najvjerojatnije doveo do toga da bi ženske lige još više izgubile na atraktivnosti i eventualno se ugasile.
Alternativa tome bi bila pripajanje ženskih liga muškom dijelu (svjesno ukidanje ženskih liga proširenjem na 24 lige mješovito) pa bi se kroz par sezona iskristalizirala situacija jer bi kvalitetne ženske ekipe došle do kompetetivnih pozicija. što opet stvara problem ženskih ekipa koje se realno mogu natjecati u 10.om razredu (da ne spominjem i više!) koje bi trebale 3 godine biti prve da bi došle do svoje kvalitativne razine! Moguće i nezanimljivija opcija od sadašnje i to je problem te opcije. Kojeg ja ne znam rješiti :(
Tako da, ponovit ću, situacija je nepovratna. Eventualno rješenje bi bilo da se nekako pokuša privući više igračica u sokaz i time doda na zanimljivosti i užitku natjecanja u ženskom dijelu sokaza. Ni to ne znam kako bi izveo :(
ib
Site Admin
Kontakt:

#236 Post Postao/la ib »

zacko je napisao/la:jer meni u mojoj 4. ligi
buahahahha kakav licimur :vidiga:

ne laje pas radi sela :E: rekli bi ti sad zlobnici :rofl: :B:
zacko

#237 Post Postao/la zacko »

Ib, sad mogu odmah u pregovore da odigram neku treću ploču u prvoj ligi pa da ta momčad pokuša osvojiti prvenstvo iduće sezone!!!
Naravno uz malu novčanu naknadu! :B:
Jebiga, fiškal!
:lux:
ib
Site Admin
Kontakt:

#238 Post Postao/la ib »

Ma mislio sam na činjenicu da kako igrate (vi --> :tuctuc: :znoj: <-- mi) neće proći dugo dok ne osvanete nazad u prvoj! :top:

Osim ako vas Curi ne ostavi, jel :zubo: ne zato jer je profesionalac, nego jer se ponaša kao jedan :hihihi:
Norrin

#239 Post Postao/la Norrin »

Je li se provela anketa u ženskim ligama da li žele igrati u mješovitoj konkurenciji?
ib
Site Admin
Kontakt:

#240 Post Postao/la ib »

Zašto? 90% vjerojatno ne želi (moja procjena na temelju dobi, igračke kvalitete i ambicija).
No većina onih koje bi mogle i željele ionako ni ne igra žensku ligu, u tome je problem. :(
Odgovorite