Gugin mač - Excalibur...by Ross Leidy

karakteristike i recenzije opreme, razgovor o tehnici i taktici

Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo

Odgovorite
Poruka
Autor/ica
Guga
Kontakt:

#281 Post Postao/la Guga »

Koka zbori:
Mekše gume imaju bolju kontrolu jer se loptica duže zadržava na reketu. Čim je guma tvrđa i žilavija ima više brzine i mogućnosti ali i manje kontrole...obrnuto proporcionalno...

Ma znam, samo raspravljamo dali je za Trnskog bolja guma s mekšom ili tvrđom spužvom.

Za Excalibura sam definitivno zaključio da nisu dobre mekane gume s mekom spužvom zato jer je i Excalibur relativno mekano drvo, bez karbona.
Pošto su mi jako tvrde gume prebrze zbog brzog vraćanja tih loptica s protivničke strane i u tom slučaju vrlo kratkog vremena kojeg imam za reakciju (a bome me ''ima'' i treba pokrenuti tu masu), preostaje mi jedino da se zadržim na srednje tvrdim gumama.

Ovo kaj je Koka rekel za mekane gume i dwell time, ne znam, nije mi to baš 100%, ili barem ne vrijedi za sve mekane gume.
U svakom slučaju, nisam za ''mlohave ćune'' :rofl:
The Only Way Is Up...rutinski
trnac

#282 Post Postao/la trnac »

Meni je kombinacija OK. Tvrdo drvo i mekane gume. Brzina nije moja furka :zubo:
Tvrde gume ostavljam špilerima :s koji znaju igrati.

Idući eksperiment s gumama je na rasporedu 2025. godine.
Guga
Kontakt:

#283 Post Postao/la Guga »

Nisam niti rekao da bi ti trebao tvrde gume, nego malo tvrđe od ovih koje imaš sada jer
sada imaš jako, jaaaaako mekane.

Znači, srednje tvrde gume i ne kužim zašto si zapeo za 1,8 debljinu.
Kako tvoja igra (ipak :rofl: ) mic po mic ide prema naprijed, tako bi i ti trebao stavljati
na svoj reket sve tvrđe i deblje - zahtjevnije gume koje zauzvrat mogu napraviti puno više
štete tvom protivniku za razliku od "mlohave ćune" koju imaš sada :lol:
trnac

#284 Post Postao/la trnac »

Kod mekanih spužvi je jako veika razlika između 1.8 i 2.0 debljine.

Prošlu sezonu sam eksperimentirao i kupio sam obje nove Rakze Soft 2.0.

KATASTROFA!
(katastrofa se odnosi na moje očekivanje "ne'š ti razlike u 0.2 mililmetra spužve :facepalm: ")

Loptica nije štela na stol za živu glavu. Kako je tada stara crvena bila skroz loša - a sezona samo što nije počela, ipak sam stavio novu rakzu 2.0 na bekendu, a na FH je ostala 1.8.
Na moru sam promjenio crnu Rakzu za Xiom, a neki dan sam promjenio i crvenu Rakzu 2.0 za Xiom 1.8.

Milina! :lux: :lux: :lux:

Razlika između 1.8 i 2.0 kod mekanih guma je takva da tko ne proba ne vjeruje.
Koki
Kontakt:

#285 Post Postao/la Koki »

Guga je napisao/la:Koka zbori:
Mekše gume imaju bolju kontrolu jer se loptica duže zadržava na reketu. Čim je guma tvrđa i žilavija ima više brzine i mogućnosti ali i manje kontrole...obrnuto proporcionalno...

Ma znam, samo raspravljamo dali je za Trnskog bolja guma s mekšom ili tvrđom spužvom.

Za Excalibura sam definitivno zaključio da nisu dobre mekane gume s mekom spužvom zato jer je i Excalibur relativno mekano drvo, bez karbona.
Pošto su mi jako tvrde gume prebrze zbog brzog vraćanja tih loptica s protivničke strane i u tom slučaju vrlo kratkog vremena kojeg imam za reakciju (a bome me ''ima'' i treba pokrenuti tu masu), preostaje mi jedino da se zadržim na srednje tvrdim gumama.

Ovo kaj je Koka rekel za mekane gume i dwell time, ne znam, nije mi to baš 100%, ili barem ne vrijedi za sve mekane gume.
U svakom slučaju, nisam za ''mlohave ćune'' :rofl:
Ovaj moj tekst koji si poplavio je naravno generaliziranje. Kada u priču uključimo kombinacije drva i guma mogli bi napisati "Rat i Mir". Naravno da i drvo ima veliki utjecaj na osjet gume no to je toliko opširno da je na forumu teško raspraviti.

Opet generaliziranje...
Niti su sve mekane gume savršene kontrole niti su sve tvrde bez kontrole. Kada bi profići igrali s mekanim gumama praktički nebi radili neprisiljene pogreške no što im to znači kada im u tom slučaju lopta ima brzinu kod koje protivnik stigne mahnut publici i zabit.
Kod profića napadača nema alternative. Lopta mora imat brzinu inače pakiraj kofere i u penziju. U ostalom i to malo lovaca na forhandu ima Tenergy gume...

Što se nas čokljavaca tiče odabereš ono što ti paše. Ako gume i drvo omogučavaju da napadneš, blokiraš, obraniš se, zapimplaš i vratiš mirno frkanu servu to je vjerojatno to...

p.s.
U SOKAZU se živi od sigurnosti a ne brzine. Iznimke su nekoliko najboljih igrača u najjačim ligama...
Zadnja izmjena: Koki, dana/u pon ruj 05, 2016 9:47 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Saša

#286 Post Postao/la Saša »

Mudro zboriš, svaka čast.
btw te kante što imaš na avataru su odlične.
Let the force be with you
Guga
Kontakt:

#287 Post Postao/la Guga »

Koka onaj tvoj tekst sam zaplavio samo zato jer je krenula nova stranica,
a ja sam pisao odgovor baš na tvoj post, pa da se ljudi ne zbune i da ne moraju stalo
ići stranicu naprijed-natrag.

Baš zbog toga što si naveo, vezano za razlike između profića i amatera,
mislim da mi nismo "samo dno" znanja stolnog tenisa pa da moramo igrati samo i
isključivo s najmekšim gumama kaj postoje.
Naravno, svaki igrač ima u Sokazu neki svoj stil i viziju kak bi to trebalo igrati,
a kaj se Trnskog tiče uopće nisam gajio nadu da bu prihvatil neku sugestiju jer
sam ga već dobro upoznao :D
Koki
Kontakt:

#288 Post Postao/la Koki »

Saša je napisao/la:Mudro zboriš, svaka čast.
btw te kante što imaš na avataru su odlične.
Drago mi je da si uočio...

Moja tvrtka je zastupnik za Acoustic Energy zvučnike za područje Hrvatske i Slovenije. Ako te zanima dobar zvuk link...

http://www.zvucne-novosti.hr/

valjda se nebu nitko ljutil zbog male reklame... :moli:
Saša

#289 Post Postao/la Saša »

kupio kante prije 10 godina od nekog australca koji jw imao firmu za te stvari i jako sam zadovoljan. Kante su best bay.
Let the force be with you
Guga
Kontakt:

#290 Post Postao/la Guga »

slika
Zadnja izmjena: Guga, dana/u pon ruj 10, 2018 11:03 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Guga
Kontakt:

#291 Post Postao/la Guga »

Jučer je odigran odličan turnir na Merixu (19:00-21:30)
na kojem se okupilo čak 26 vrlo dobrih igrača.

polufinale :
Lukić Dean - Guga 3-2
Đivić Damir - Špoljarić Zdenko 3-2

finale :
Lukić Dean - Đivić Damir 3-0

za 3. mjesto :
Špoljarić Zdenko - Guga 3-2

Nekak mi taj turnir srijedom baš odgovara, kaj se tiče termina, i atmosfere, i igrača koji dolaze na njega.
Mog ''krvnika'' :rofl: s dva posljednja turnira - Vrzić Dejana je u četvrtfinalu zaustavio
Špoljarić Zdenko s 3-1

Vidi se da su se ljudi zaželjeli pingića i da broje dane do početka ljige,
a bome ovu nedjelju kreću i turniri u Prečkom pa možda navratim pogledati promjene u dvorani i dali se pojavio neki novi, ozbiljni igrač koji će strelovito krenuti prema naprijed.

Da se vratimo turniru,
Luxon mi se u polufinalu ''provukao kroz ušicu igle'' nakon što sam ničim izazvan prokockao 3. set
(kod 1-1 u setovima) nakon vodstva 8-4
Promašio sam 2 serve, a Luxon imao 2 odvratno-sretna poena i......
:facepalm: :w: 3. set.U 5. setu lutrija i klasičnih 11-9 za Luxona :top:

Đivić je u krasnom meču dobio 3-2 Špolju, ali se izgleda previše potrošio
pa je skoro bez otpora ''lego u finalu'' 0-3 :confused:
Špoljo i ja smo onda odigrali revijalno za 3. mjesto jer normalno da više nismo bili nabrijani nakon poraza 2-3 u polufinalima.
On je bio za nijansu smireniji i s više sreće (fakat ne znam do kada će to trajati da me prate ovakvi mečevi) i dobio je klasično 3-2 :top:

Ko je planirao jučer doći, a ipak nije došao - može mu biti krivo :D
Ovo se odnosi i na mog klupskog kolegu Cipranina koji je najavio dolazak, ali nije uspio pronaći reket pošto ga je negdje ''vješto odložio'' prije 3,5 mjeseca kada je završila sezona...
Zadnja izmjena: Guga, dana/u čet ruj 08, 2016 8:53 am, ukupno mijenjano 6 puta.
Zdenko

#292 Post Postao/la Zdenko »

Samo to? Ja sam ipak očekival neki osvrt na moje prasice. Još jednom se ispričavam radi duševnih boli :brukica:
Guga
Kontakt:

#293 Post Postao/la Guga »

Eto, hoću biti fin, ali mi ZZ (Zli-Zdenko) neda :lol:

Sve što ću reći je to da je rutinirani Zdenko u 5. setu od zadnjih 6 poena imao ''samo'' 5 (pet) prasica, pa neka kaže dali lažem :D

Već sam se na takve stvari naviknuo od njega jer sam prošle sezone protiv njega u ljigi vodio 6-1 u 5. setu i - ostao na 6 jer je završilo 6-11 uz moje kretensko raspucavanje i nekoliko njegovih
touch by the god
poena po vrhu mrežice i rubu stola :rofl:

Ali kažem, nisam se jučer baš puno uzrujavao jer nije to bilo finale, nego samo meč za 3. mjesto :B:

Zaboravio sam napisati da sam izgleda 100% pogodio s izborom guma za ovu sezonu i čini me se da bolje kontroliram lopticu s tanjim gumama, znači 2.0 umjesto max
Xiom Omega V Europe & Xiom Omega V Pro daju nadu da bu se dobro pingalo ove sezone,
iako se to nebi moglo zaključiti nakon ova dva klasična-prasična poraza 2-3 :lol:
Zadnja izmjena: Guga, dana/u čet ruj 08, 2016 9:47 am, ukupno mijenjano 1 put.
trnac

#294 Post Postao/la trnac »

Tanke gume?! :kava:
Guga
Kontakt:

#295 Post Postao/la Guga »

Sve ispod max debljine je tanko :rofl:
trnac

#296 Post Postao/la trnac »

Max debljina je za lijene vucibatine koji žele da guma radi umjesto njih :top:

Prekjučer sam bio u Jazbini i moram reći da mi se BH preporodio od kako sam se vratio na 1.8.

Kada vidim kakve rezultate imaš na merix turnirima imam sve manje volje stati ti s druge strane stola. Malo si me uplašio :strah:
Guga
Kontakt:

#297 Post Postao/la Guga »

Ma nisam ja uopće strašan :E:

Ono što nosi malo bolje rezultate je :
malo bolji FH kao rezultat uloženog truda u treniranje tog nesretnog FH-da
(daleko je to još od kvalitete FH koja je potrebna za stvarno jake rezultate)

+
dosta poboljšana kvaliteta vlastitog servisa
(također trening servisa)
+
malo poboljšano vraćanje protivničkih servisa
(interesantno je da je do toga došlo spontano, ne znam kako :ne zna:
valjda zbog treninga vlastitog servisa i shvaćanjem rotacija koje određeni servisi ''proizvode'' :confused:)

Ta tri elementa donose u dosta mečeva baš ona 2-3 poena razlike kao što već više od godinu dana :tulum: trubim tu na forumu.

Servis & vraćanje tuđih servisa :top:
Baš malo ''gledam'' sam sebe dok igram svoje mečeve protiv nekih igrača iz ljiga recimo
od 12. ljige pa prema slabijim ljigama...
Ima tu stvarno solidnih, pa i vrlo dobrih igrača, ali...ako su se do sada kretali samo u tim uvjetno rečeno ''slabijim'' ljigama jednostavno se nisu sretali s nekim vrstama serviranja i dešava se da gube mečeve samo zbog ta dva elementa - serviranje & vraćanje tuđih servisa.
Iako su u svim ostalim elementima otvorene igre potpuno ravnopravni (čisti udarci, kontre...), ili čak i bolji (FH spin, kretanje...) ništa im to ne vrijedi jer ja već unaprijed mogu procijeniti kada je trenutak za neke 2-3 ''podmukle'' serve koje donesu ili direktan, besplatni poen ili zicer visok pola metra.
Osim toga, nemogućnost kontrole protivničke serve, odnosno loše vraćanje automatski unosi nesigurnost u njihovu igru, pa promašuju i one udarce koje inače nebi promašili jer pritisak da se nešto ''mora pogoditi'' je :mad: gadna stvar pošto im se već u glavi vrti nervozna misao :
jebemti, kaj sad, kak da vraćam te serve ?
I ja sam se točno tako osjećao protiv dosta igrača s dobrim servama u zadnje tri sezone dok smo se kao ekipa probijali prema jačim ljigama.
Sada sam konačno uspio otići stepenicu naprijed u tom segmentu i u dosta mečeva se sada ja nalazim na toj "drugoj strani" odnosno na mjestu tog igrača koji ima još jedan adut u rukavu koji može koristiti kada je potrebno.
I nije da ja sada serviram kao s druge planete, ali sigurno sam puno opasniji pa mogu računati u svakom setu na recimo 2 ili čak 3 besplatna poena.

Ohrabrujuća mi je činjenica da su i vrlo dobri igrači :
Đivić, Vrzić, Lukić, Špoljarić imali gadnih problema s vraćanjem tih servisa,
pa je to potvrda da tu nema nikakve slučajnosti...

Samo treba minimalizirati broj promašenih vlastitih servi, u čemu sam se dosta popravio,
a do promašaja servi dolazi kada se poveća umor, recimo na turnirskom načinu igranja kod četvrte ili pete partije u nizu, jer se treba za svaku ovakvu servu koje sada prakticiram dosta čučnuti (shodno tome i podignuti nakon toga :rofl: ), a to je već problem nakon nekoliko mečeva.
Srećom, u tekmama se igraju samo 3 singla :B:

A kaj se tebe tiče, ne bojim se ja uopće...pošto sada imaš puno jakih igrača u Jazbini za trening mečeve, jako brzo buš ti krenul prema naprijed :top:
a bome niti sada nisi za podcjenjivanje ili olako shvaćanje (to je Mixer već isprobal)

Excalibur ide prema naprijed

slika

slika
Zadnja izmjena: Guga, dana/u pon ruj 10, 2018 11:04 pm, ukupno mijenjano 2 puta.
Zdenko

#298 Post Postao/la Zdenko »

Reklo bi se da uvijek nađeš način da se malo pohvališ :) . Sjećam se da si napisao kako treniraš s robotom i povlačiš FH i BH spinove ko od šale ali se to jučer nije vidjelo.
Znači, trebao bi se malo prebacit na otvorenu igru jer će ti se dešavati da pobjeđuješ isključivo ljude koji imaju problema s vraćanjem servi a to ti sigurno nije cilj jer nijedna serva nije neuhvatljiva i samo je pitanje koliko često igraš s nekim. Inače, servisi su ti stvarno odlični i nakon toga uglavnog dobivaš loptice za napad ali to očito nije dovoljno jer onda ne bi izgubio ni jedan meč. Ali... isto tako si i ti imao velikih problema sa vraćanjem mojih servisa.
Guga
Kontakt:

#299 Post Postao/la Guga »

Gle Zdena, normalno da sam ja sam sebi najbolji kaj ne :D

A kaj se tiče tvoje igre i tvojih servisa, pa nisi ti bilo koji igrač,
ti si Zdenko koji je igrao i 1. ljigu i bio 69. igrač na rang listi Sokaza :eek: :s:
I kaj je onda čudno ak imam problema s tobom u igri ?

Kaj se FH i BH spinova tiče, jedna je stvar udarati ih u podrumu protiv robota, a sasvim nešto drugo je kada se igra knap meč i tada se igrač vraća onom načinu igra gdje se osječa sigurnije.
To je lijepo Koka objasnio u jednom od kritički usmjerenih postova prema mojoj malenkosti.
Svjestan sam ja svojih nedostataka, ali dali ću imati volje, vremena, želje, financijskih sredstava......
da ih što više smanjim ili popravim, veliko je pitanje :confused:
jer na kraju balade (dana), ja sam samo rekreativac koji ima debelo preko 40 godina, nikada nije prošao kompletnu stolno-tenisku školu (godinu i pol dana treniranja u pionirskim danima zaista nije dovoljno za tako nešto) i puno je dana kada dođem doma s posla navečer kad mi se više neda niti
"poigrati se sa svojim kožnim prijateljem u kupaonici"
a kamoli ići trenirati ili igrati stolni tenis.

Osim toga fino si to primjetio :
JA sam napisao da treniram s robotom tu i tamo i tako dalje, ali nisam primjetio da je još netko napisao išta o svojim treninzima (osim naravno Stane :top:), a moš si misliti kak drugi ne treniraju.
Da, svi su drugi talenti s druge planete i uopće ne treniraju.
Tak da je najlakše onda napadati ove koji tu pišu takve stvari i ''hvale se''
(Stane, ja i trećeg se nemrem sjetiti...)
Cijeli dan buljim u komp, pa eto pišem, a ako prestanem, nadam se da će me netko zamjeniti u toj ulozi pa bumo svi zajedno malo njega napadali...

Ovo kaj se ja malo zabavljam tu na forumu, nečeš mi valjda uzeti za zlo ???
I na kraju krajeva, pogledaj nekoliko postova iznad, bio sam potpuno smiren, ali si me ti malo podpiknul i povukel za jezik :top: :B:

Evo jedna poklon majca za tebe da se ne ljutiš na mene :

slika

a ovu bum drugi put kad bumo igrali obukel ja...

slika
Zadnja izmjena: Guga, dana/u pon ruj 10, 2018 11:04 pm, ukupno mijenjano 6 puta.
Zdenko

#300 Post Postao/la Zdenko »

Krivo si me shvatio... Uopće se ne ljutim - samo sam rekao da bi trebao malo više igrati čistu igru. Ja ni svojima na Bukovcu više nemrem prodat ni jednu servu :(.
Ovo drugo je čista zajebancija :)
Ovu prvu majicu bum oblekel samo ak imaš u broju ove druge :lol:
Odgovorite