| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Izra
|
Postano: sub ožu 12, 2011 6:42 pm Naslov
: |
|
|
e jbg, ja igram trecu pa pola vremena nisam siguran kakva mi rotacija dolazi. mozda nesto krivo radim.
malo vise zgloba, malo manje zgloba, kontakt na gumi blize drski ili blize vrhu reketa, razno razni detalji koji zivot znace u procjeni kolicine rotacije.
npr. kad igram protiv srkija i njegovih carobnih spinova koji svi idu iz istog pokreta a pola ih uopce nema rotaciju dok je povremeno ima i previse, dogodi mi se da mi loptica skace preko reketa a igranje rubom je normalna stvar. mislim da nisam jedini kad pogledam koliko ljudi grijesi protiv njegovih "pahuljica".
al malo sam pobjegao u off topic, ib je dao (jedinu opce priznatu) tocnu definiciju lova.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: sub ožu 12, 2011 8:16 pm Naslov
|
|
evo mene opet. malo sam se vratio i pazljivo procitao cijelu temu.
drene razumijem ja sto ti zelis reci... ali postoje dvije definicije lovca: prva je tvoja koja apsolutno ima smisla i nista joj ne fali, ako se uzme u obzir da si ju ti izmislio i da ju samo i iskljucivo ti koristis. a druga je ona koju svi ostali koriste i koja postoji nekoliko desetaka godina.
po tvojoj definiciji i srki je lovac. dok po onoj opce prihvacenoj nije. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
vjekoslav
|
Postano: sub ožu 12, 2011 8:28 pm Naslov
|
|
e kolega moj Dren, neznam od kuda odjednom prešli na pahuljice od srkija, on doslovno vrti neke kao jako mekane rotacije i stavlja ih na stol ako nečeš to da pometeš sa stola šanse su ti nikakve, ali daj ajmo mi natrag na temu lovac  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: sub ožu 12, 2011 9:36 pm Naslov
|
|
| Izra (napisa): | e jbg, ja igram trecu pa pola vremena nisam siguran kakva mi rotacija dolazi. mozda nesto krivo radim.
malo vise zgloba, malo manje zgloba, kontakt na gumi blize drski ili blize vrhu reketa, razno razni detalji koji zivot znace u procjeni kolicine rotacije.
|
bilo bi ironično da ti znaš dok ja nemam pojma šta sam ti poslao  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
vjekoslav
|
Postano: sub ožu 12, 2011 9:51 pm Naslov
|
|
| Igore bila bi fora kada nitko nebi znao kaj kome šalje zgodan pingać jako |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: sub ožu 12, 2011 11:37 pm Naslov
|
|
| Izra (napisa): | evo mene opet. malo sam se vratio i pazljivo procitao cijelu temu.
drene razumijem ja sto ti zelis reci... ali postoje dvije definicije lovca: prva je tvoja koja apsolutno ima smisla i nista joj ne fali, ako se uzme u obzir da si ju ti izmislio i da ju samo i iskljucivo ti koristis. a druga je ona koju svi ostali koriste i koja postoji nekoliko desetaka godina.
po tvojoj definiciji i srki je lovac. dok po onoj opce prihvacenoj nije. |
Lol malo smo se dosađivali? Inače, neznam koji drugi povod čitanju ovog mog baljezganja
Neznam kako srki igra...nisam ga nikad gledao. Al ako je strpljiv DEFANZIVAC koji provocira greške protivnika izmjenom ritma, dubine lopti i rotacija, a prelazi iz defanzive u ofanzivu na greške na brz i efikasan način s killer udarcem koji se ne vrača, jebat ga ja ga moram zvat lovcem.
Uobičajeno je da takav igrač "lovi" na način koji je Igor definirao kao lov, ali svoj stil primjenjuje na sve svoje udarce a i protiv drugih igrača a ne samo agresivnih spinera koji im nabacuju lopte koje s lakoćom "lovi".
Stoga "lov" nije nužan element njegove igre.
Naglasak je na iznenađenju. Ne samo da čovjek ne zna šta je dobio nazad...već samo da se zamisli oko toga dovoljno je da ga zajebeš da ne odigra svoj najjači udarac i da ga zbog tog kazniš.
U nekim slučajevima dovoljno je da pokažeš travu na jednoj strani reketa da čovjek koji igra protiv tebe odigra 30% lošije nego da nisi.
"Imam načina da ti prodam loptu" zna nekad bit dovoljan da čovjek zbilja pomisli da si mu je prodao.
Stoga, čovjek koji samo zna zacjepat loptu je meni defanzivac s jakim rezom a igoru je automatski lovac. I zato i jesam rekao da je po njemu Kern lovac. Jer Kern ima jak rez i sa stola i kad ga otjeraš od njega. To što je nekad taj rez u stvari pimpl, pa ni igor ne udara sve lopte tim famoznim "lovom" zar ne? Zalomi se malo pimplanja tu i tamo jel da?  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: sub ožu 12, 2011 11:59 pm Naslov
|
|
| Dren (napisa): | | ...na brz i efikasan način s killer udarcem koji se ne vrača... |
ocito ne pricamo vise o srkiju.
a sto se ostatka posta tice... mislim da previse energije ulazes u objasnjavanje sto tebi znaci pojam lovac. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
zacko
|
Postano: ned ožu 13, 2011 10:24 am Naslov
|
|
Evo ja ću se ohrabrit i reć: Dren, nemaš pojma!
Srki bi te razbio i ti bi rekao ovaj je pravi napadač, a prema tvojoj definiciji je zapravo lovac!
A popimlao bi ti tri lopte po setu. Sve ostalo pahuljice spinčići na koje neznaš kaj bi. Lov rotacijama!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: ned ožu 13, 2011 10:29 am Naslov
|
|
pa branim svoje mišljenje, zar ne?
I ne smatram Sokaz baš mjerodavnim u određivanju pravila i definicija u stolnom tenisu jer Sokaz ima svoj život (što i jest jedna od njegovih draži)
Ali serviranje iz ruke, serviranje sa stola, to da 95% sokaza ne zna da je svaki udarac loptice rukom do zgloba pravilan udarac još tamo negdje od 70tih ili 80tih (ako nije dupli udarac) mi ne ostavlja dojam stolnoteniskog autoriteta Zato što je sokaz skup većine amatera zagreba i okolice i kao takav teško da može imati jedinstvena pravila. Ja sam iz svoje garaže donio pojam lovca, neko drugi iz svoje servu sa stola i eto ti.
Zato Sokaz ima neka svoja pravila i svoje definicije koje nisu nužno točne (ali nisu ni nužno krive, naravno) a ja nisam odrastao u Sokazu i mene su naučili drugačije. No ne zovem servu iz ruke nit sa stola i kad me lupi loptica u ruku kažem dupla. Jer igram u Sokazu sad
Tako će biti i s lovom. Odnosno lovcima. Pogotovo zato što kad sjednemo bućo i ja jedan kraj drugog i pogledamo neki meč kojeg igra lovac, oba ćemo u 99% slučajeva reć da je to lovac
Oko onih 1% ćemo se krvit, rasprave radi, zato što smo si dobri a vjerojatno ponajviše zbog trolovske krvi
@wolf: e tako je i meni je dosta. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: ned ožu 13, 2011 1:51 pm Naslov
|