Koliko liga gore?

rasprave o natjecanjima i aktualnostima u SOKAZ-u

Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo

Odgovorite
Poruka
Autor/ica
Dren

#41 Post Postao/la Dren »

nuspojava, al jako dobro primjećeno. :s:
Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!!
wolf
Kontakt:

#42 Post Postao/la wolf »

:top: dobro zapažanje , to je i meni prošlo kroz glavu kao dodatni argument :s: :s: :s: :zubo:
trnac

#43 Post Postao/la trnac »

Ja bih rekao da će nestati ležernost koja je bila prisutna u zadnja dva kola :)
bduralija
Kontakt:

#44 Post Postao/la bduralija »

podržavam:

1. - 3. lige naprijed
2. - 2. lige ...
3. - 1. ligu ...
4. - 1. ligu...
5. u istoj
6. ...
7. ...
8. ...
9. - 1. ligu nazad
10. 1. ligu ...
11. 2. lige ...
12. 3. lige ...
:)

jedan od argumenata je da u zadnjim ligama napreduje i 6-7 ekipa, a recimo 7. se pomakne kao i 2. za jednu ligu iako su miljama po bodovima, igri i sl. daleko, pa opet igraju istu ligu slijedeće sezone...

P.S. prve četiri lige ne bi ništa mijenjao, a kod zadnje 4 bi još drastičnije ubrzao napredovanje i ispadanje... a ne da recimo Kamensko, Šibenčani, RIZ veterani i sl. se probijaju do sebi ravnih godinama
:top:
Guga
Kontakt:

#45 Post Postao/la Guga »

Ja se slažem s ovakvim napredovanjem, pogotovo kad malo razmislim i shvatim da bum najvjerojatnije moral krenuti iz zadnje lige jer nema trenutno drugih mogučnosti :lol: :lol: :lol:
nzoric
Kontakt:

#46 Post Postao/la nzoric »

Također podržavam ovu ideju:
bduralija je napisao/la:podržavam:

1. - 3. lige naprijed
2. - 2. lige ...
3. - 1. ligu ...
4. - 1. ligu...
5. u istoj
6. ...
7. ...
8. ...
9. - 1. ligu nazad
10. 1. ligu ...
11. 2. lige ...
12. 3. lige ...
Veća dinamika, brže napredovanje / nazadovanje, raznovrsnije ekipe / protivnici, potencijalno manje "dogovorenih" utakmica.. se mi se čini na mjestu!

Pozdrav!
Dren

#47 Post Postao/la Dren »

ne samo to. bit će i napeto cijelo vrijeme.
Što izjednačenija liga - više napetosti.
kad je razlika između 4.og i 9.og mjesta par bodova, a to je fakat često, napeto je do bola, a onda i puno zanimljivije i bolja je borba. Fakat, svaki bod će sad biti bitan, ma skoro i svaki set :D

problemi koje ja tu vidim je slijedeći:
Iako razlika između prvaka lošijih liga i ekipa koji ostaju u ligi za 3 jačoj (npr 18. -15.) ne postoji - čemu se i teži ovom izmjenom, razlika između 12te ekipe i onih koji ostaju u tri lige ispod (obrnuto npr. 15. - 18.) jest velika.

Ako bude primjenjen novi sustav, predumjevam da će velika večina ekipa koje budu ispadale za 3 lige, slijedeće sezone igrati bar ligu više. (odnosno biti 4ti)

i drugi problem: ekipe sa tri igrača a bez četvrtog koji može odigrat približno kao i treći bi mogle imati problema u slučaju izostanaka.
Što vodi situaciji da će neke "nepoštene" ekipe počet češće "gađat" termine koji ne pašu protivnicima :kava:
Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!!
55

#48 Post Postao/la 55 »

Heh... bilo to korektno ili ne imaju kao domaćini pravo na to :ne zna: , ponuditi dva termina i vrtiti palčevima, a ti se snalazi kako ćeš se skupiti za meč :nene: :nene: . Naši su suparnici, skoro svi do sada, bili totalne legende u vezi s terminom odigravanja meča! :s: :s: Oni dečki iz Cvjećarnice Nela su nam došli u goste, a bili su domaćini :top: ... jedino su Hrvatske vode bile nepokolebljive, kasnije sam shvatio i zašto... :cursing: :azdaja:... šifra je 361 :rofl: :rofl: :rofl:
wolf
Kontakt:

#49 Post Postao/la wolf »

Drene znam da po difoltu moraš ubacit par kritika :fucka: ali ...

dren je napisao/la:Ako bude primjenjen novi sustav, predumjevam da će velika večina ekipa koje budu ispadale za 3 lige, slijedeće sezone igrati bar ligu više. (odnosno biti 4ti)

neki će bit 4. a neki i prvi a poneki možda i ispast ponovo ali kako god bilo opet ne vidim problem :ne zna:
dren je napisao/la:ekipe sa tri igrača a bez četvrtog koji može odigrat približno kao i treći bi mogle imati problema u slučaju izostanaka.
:misli: kak je to povezano s predloženim sustavom :confused: za razliku od dosadašnjeg :rolleyes: i ako i je ...kaj je tu loše što ćemo se morat natjerat na veću ozbiljnost u pristupu
dren je napisao/la:Što vodi situaciji da će neke "nepoštene" ekipe počet češće "gađat" termine koji ne pašu protivnicima
kak moji protivnici mogu znat kaj nama ne paše :confused: pa ne zadržavamo se dosta dugo zajedno u lizi da bi se mogli tak dobro upoznat :D
Pale
Kontakt:

#50 Post Postao/la Pale »

Dren je mislio i mislio i napokon je smislio :rofl: :rofl:
Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!

Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
Dren

#51 Post Postao/la Dren »

Ma Wučino, nisam ja to ni iznio kao kontra argument, već kao nuspojave o kojima bi ekipe trebale voditi računa. Trebat će sad biti spreman na takve stvari i u slabijim ligama, a ne da nasjednieš kao Cvječarnica Nela Hrvatskim vodama. Jest to rijetko sad u slabijim ligama, al misli da novim sustavom će postat češće jer samo trećina lige ostaje...2/3 lige se bori za prolaz ili ispadanje.
wolf je napisao/la: neki će bit 4. a neki i prvi a poneki možda i ispast ponovo ali kako god bilo opet ne vidim problem :ne zna:
Problem je jer pogoduje se samo prvacima. Dok ispadanje za 3 lige uglavnom smanjuje mogućnosti ekipa koje su ostale (u lizi u koju dolazi ovaj što ispada za tri) da ostvare mjesto među prve četiri, jer će ispadač vrlo vjerojatno uzeti jedno od ta četiri mjesta, zbog razlike u kvaliteti. No usporedbom koliko se dobije novim sustavom i koliko se gubi, neupitno je da je prevaga na strani novog sustava.
wolf je napisao/la: :misli: kak je to povezano s predloženim sustavom :confused: za razliku od dosadašnjeg :rolleyes: i ako i je ...kaj je tu loše što ćemo se morat natjerat na veću ozbiljnost u pristupu
više ekipa ispada vučino. trećina lige točnije. Što znači da jedan kiks uslijed bolesti, bolesti djeteta, poslovnog puta, prekovremenih i sl. može značiti ispadanje ekipe iz lige. Da, postoji to i sad, al i sad postoji napredovanje po ligama, zašto se mijenja? jer se napreduje više i brže, naravno. (što je dobro) paralela: posljedice neimanja dobrog rezervnog igrača će biti veće i češće. (što je loše - ipak je ovo rekreacija)
S druge strane - rekreacija bi se i trebala shvatiti rekreativno pa liga gore dole ne bi trebala biti strašna stvar.
wolf je napisao/la: kak moji protivnici mogu znat kaj nama ne paše :confused: pa ne zadržavamo se dosta dugo zajedno u lizi da bi se mogli tak dobro upoznat :D
sve se može saznat. dovoljno je da znaju da radiš do 5 i da nudiš termine recimo ponedjeljkom i petkom za domaćinstva da ti ponude utorak u 5 (naravno na drugom kraju grada) i četvrtak u 7 što efektivno daje samo četvrtak. Ma može se mučit protivnike, ako imaš volje tako pobjeđivat...dovoljno je da se čovac mora napatit da na vrijeme dođe na tekmu da odigra lošije no što može.
Što je konkurentnost veća to ima više slučajeva takvih igrica. Vidiš i sam da se svašta dešava po najjačim ligama. Sad će konkurentnost biti pojačana i u slabijim ligama, pa će se "nesportsko" ponašanje sigurno umnožiti.

Naravno da to nije dovoljno (ni približno) dobar razlog da se ne uvede promjena.
Ali ove stvari hoće biti problemi. I bit će manji problem ukoliko ljudi osvjeste takve mogućnosti, pa se i pripreme na njih.

@Ikota: ti stvarno trebaš malo poraditi na svojoj socijalnoj inteligenciji :(
Iceman

#52 Post Postao/la Iceman »

dren, trebas trazit dobro u ljudima, a ne lose...

sensei majstor Iceman :cerek:
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
Dren

#53 Post Postao/la Dren »

:s: :s: :s:
Pale
Kontakt:

#54 Post Postao/la Pale »

Dren je napisao/la:@Ikota: ti stvarno trebaš malo poraditi na svojoj socijalnoj inteligenciji :(
Ma Dren sve 5 ne ljutim se ja... Samo daj :mljacko:

Evo već radim :top:

:moli: :predaja: :no:
Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!

Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
55

#55 Post Postao/la 55 »

Baš sam danas nešto gledao staaare biltene :geek: , iz 70-ih godina... tada se napredovalo na način da su samo prve dvije ekipe išle naprijed za po jednu ligu, bilo je tada 12 liga sveukupno. :o
U svakom slučaju siguran sam da bi bilo jako dobro probati s tim sistemom :komp: , sigurno će u početku biti pomalo čudno, ali vjerujem da će nam se dopasti, uvijek se možemo vratiti na staro ukoliko nam se ne dopadne novi sistem! :retaj: :tulum:
Stip

#56 Post Postao/la Stip »

E pa da, ja sam krenuo iz predzadnje (11.) lige, pa svake (polu)sezone samo po jednu ligu više. Ima i to sporo napredovanje svojih prednosti, tih godina sam imao manje-više isti skor bez obzira na napredovanje po ligama, valjda sam i ja u paraleli bio sve bolji.
Ali kad sam skočio iz šeste direktno u drugu, to nije valjalo, odmah debelo negativan skor. Pa onda opet natrag u šestu, po jednu ligu naprijed, i za par godina do prvog mjesta u drugoj.

Ma može bilo koji sistem, nekom će odgovarat, nekom neće, samo nemojte ono kako je bilo u drugoj polovini osamdesetih, dvokružno prvenstvo (trajalo je cijelu godinu). I sad se bunite na kuhinje u zadnjim kolima, možete misliti kako je onda cijelo proljeće izgledalo.
55

#57 Post Postao/la 55 »

Hvala na savjetu, herr Stipetić :top: , glas iskustva uvijek je dobro ćuti! :mudri: . Zato i mislim da je dobro da se negdje oko 10., 11. ili 12... zapravo mislim da je dobro da se do 10. lige može doći takvim tempom :woohoo: , a kasnije doista usporiti na dosadašnji sistem koji zaista nije loš :nono: , samo mislim da bi bilo sa svih mogućih aspekata bolje to što predlažemo :ne zna: ... živi bili pa vidjeli! :eek: :wow: :frajer:
trnac

#58 Post Postao/la trnac »

Ali zašto usporavati oko 10. lige?

Usporavanje je u prve tri lige koje su "opasne". Do tada, vozi miško :)
55

#59 Post Postao/la 55 »

Vjeruj mi da nije tako :nene: , hodam malo po tim turnirima, tu su već razlike primjetnije :eek: , osim toga već si na vratima jednoznamenkastih liga, mislim da je to super vrijeme za povuči ručnu kočnicu! :rofl:
Izra
Kontakt:

#60 Post Postao/la Izra »

pa u prve 3 lige vec postoji usporavanje: iz trece idu gore samo dva. :)

meni se svidja ta ideja, ubrzano napredovanje u dvoznamenkastim ligama, pa onda u jednoznamenkastim sadasnji sistem.
Odgovorite