Registrirani igraci u Sokazu / Zene u Sokazu

rasprave o natjecanjima i aktualnostima u SOKAZ-u

Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo

Odgovorite
Poruka
Autor/ica
geek
Kontakt:

re:

#61 Post Postao/la geek »

Ikota, ti si definitivno ostao u prošlom stoljeću ... Što je bilo sa Olimpijskim igrama i razlikovanjem amaterskog i profesionalnog sporta ?

Mislim da znam kamo ide Sokaz i registrirani igrači. Institucionalo (državno, budžetsko) financiranje sporta je na umoru, država je u banani. Postoje još neki klubovi koji od toga žive, ali sve tanje i manje.

No, javljaju se privatnici, koji financiraju svoje ekipe u Sokaz-u i HSTS-u. Za novcem idu i igrači i igrati će tamo, gdje im to interes "kaže". I biti će sve više bivših REGISTRIRANIH IGRAČA u Sokaz-u. Prema tome, sve te zabrane nemaju smisla, jer se proces ne može zaustaviti. Ono što se može je uvesti pravila. Na primjer, da ne bi bilo namiještanja, može se uvesti pravilo da registrirani igrač (kadet, junior) mora odigrati najmanje 6 kola, u protivnom mu se rezultati brišu. Također, da ne mogu nastupati seniorski igrači 1. Lige HSTS-a, 2. Liga je na nivou 1. Lige Sokaz-a.
Butterfly Jonyer-H FL
FH: DHS Hurricane3 Neo H37 2.1
BH: DHS Hurricane3 Neo National 2.2
中國膠 (KINESKE GUME)
wolf
Kontakt:

Re: re:

#62 Post Postao/la wolf »

geek je napisao/la:Ikota, ti si definitivno ostao u prošlom stoljeću ... Što je bilo sa Olimpijskim igrama i razlikovanjem amaterskog i profesionalnog sporta ?
Da .. Olimpijada i Sokaz :klap: krasna usporedba ... na olimpijadi igraju Boll i Ma lin a u sokazu geek i wolf ... vrlo slično :cestitamo: :zubo:
Norrin

#63 Post Postao/la Norrin »

Iceman je napisao/la:Norrin, nista protiv tebe,
Ništa protiv vas, ni bilo kog drugog, također, lijepi pozdrav. :)

U svakom slučaju, žene će biti lijepo prihvaćene u muškim ekipama, nadam se da će to pismo dati rezultata. :lux: :lux: :lux:
Pale
Kontakt:

#64 Post Postao/la Pale »

Geek u pravu si ako sve shvačaš doslovno :)
Moj ostanak u prošlom stoljeću ;) sretan sam zbog toga :B:
Tvaja sadašnjost; Imam recimo para ko kenje ali neznam "držat reket"
Uzmem tebe iz 3 i još jednog igrača iz 2. Hrvatske lige. Plačam ih da igraju za moju "Firmu" tj. sorry dajem im đeparac, I uredno igram u 1. lizi SOKAZA. To se zove danas biti amater :rofl:

Sokaz je nastal nekad davno iz potrebe da ljudi AMATERI igraju nekakvu ligu i da se druže. Recimo "ELEKTRODA" i "Gradsak plinara"
Da kasnije je to prešlo u takav oblik natjecanja da se možda, kažem možda makar sam 100% siguran, Više isplati dobivati "Đeparac" u SOKAZ-u nego recimo u 2. ili 3. Hrvatskoj ligi.

Zato ne vidim uopče kakve ima veze jer netko registriran ili nije, ako je sportaš i voli pingač neka igra.
Što se tiče žena u muškoj lizi, neznam. Puno dvorana bi trebalo osigurat i žensku svlačionicu ;)
Zvuči glupo, ali osobno sam se presvlačio pokraj stola (nema svlačionice)u 90% gostujučih utakmica. Što se samog pingača tiče Da :top:

Ako sam u krivu , u što iskreno sumnjam, ISPRIČAVAM SE svima koje sam možda ovim postom povrijedio :s:
zalive

#65 Post Postao/la zalive »

Ikota je napisao/la:Da onda se isto ne radi o amaterima ;)
da se razumijemo, moramo malo pojasniti usputno tko je profesionalac, a tko amater

profesionalac je onaj koji živi od tog sporta jer je to jedini posao kojim se bavi, ili mu je to glavni posao-profesija/izvor prihoda. amater je onaj koji se uzdržava na drugačiji način, nevezano od toga da li što prihoduje od sporta. primljeni novac ne čini nekoga profesionalcem

i u šahu se neka lova zaradi na turnirima, no malo je onih u hrvatskoj koji mogu živjeti od toga. šahisti imaju svoje poslove, a tu i tamo im kapne koja sitnija lovica od šaha, bilo od turnira, bilo od kluba, i od toga ne mogu živjeti. oni su amateri, makar su registrirani

tko živi od sokaza? ja ne bih znao kakve su relacije, da li uopće postoji netko tko živi od sokaza. meni se čini da je ovo čisti amaterski sport, nevezano uz to da li netko dobije neku pinku za nastupanje
zalive

#66 Post Postao/la zalive »

Ikota je napisao/la:Da onda se isto ne radi o amaterima ;)

Možda bi još pod "amaterstvom" prošlo da mu netko kupuje opremu i daje za putne troškove, ali neke dogovorene cifre tipa; dobival buš mjesečno x novaca ak buš igral i donosil pobjedu mojoj ekipi to je več profesionalizam.

Jel je il nije?????
da dobi 800-1000 ojra mjesečno, bio bi profesionalizam, jer bi onda mogao čovjek živjet samo od sokaza. profesija znači zanimanje, od toga dolazi riječ profesionalizam
Dren

#67 Post Postao/la Dren »

Nisam dugo u sokazu, al sam čuo za "plaćenike".
Isto tako sam čuo da su "plaćeni" novim reketima, gumama, nekom drugom st opremom, besplatnim treniranjem, članarinom u Sokazu i slično :D

Isto ne smatram da su takvi igrači profesionalci.
Ali, mislim da u biti ovdje nije ni govor o takvim ljudima. Ovdje se raspravlja o ljudima koji žive od stolnog tenisa (dakle profi igrači). pa makar oni besplatno igrali u sokazu, zbog ekipe, druženja i rekreacije, ako profesionalno igraju stolni uz sokaz ne bi threbali imati pravo nastupati u sokazu. Bar ja tako mislim.
zalive

#68 Post Postao/la zalive »

da, ovdje je riječ o registriranim, aktivnim igračima koji igraju za hrvatske stolnoteniske lige ili vani. da li netko dobiva pare za nastup u sokazu ili ne, to je potpuno nebitno za našu raspravu. firmica iz 22. lige može davati pinku ili opremu svojim igračima ako može i želi. to je sponzorstvo
Pale
Kontakt:

#69 Post Postao/la Pale »

Normalno da nemre igrati za dva različita kluba, pa makar bio to klub u Sokazu ;)
Neznam dali može biti registriran u nekoj od Hrvatskih liga i biti bez kluba?
To fakat neznam.
Ako može biti igrač bez kluba, a recimo da je reg. u 2. hrv. lizi neka igra sokaz, dok ne nađe neki drugi klub ili...???

Dren ja sam čuo da neki dobivaju dovoljno za život i da im je pingač jedini izvor prihoda, ;)
Al nema veze nek igra jer pingač je samo igra :cheer:

Sponzorstvo je OK! I ja bi volio imati sponzora, pa makar me prozvali sponzorušom ;)
Dren

#70 Post Postao/la Dren »

Kad bi firme dobijale odbitak od poreza ako sponzoriraju rekreativni sport, (do neke razumne cifre, recimo 500kn mjesečno po zaposleniku koji prakticira sport rekreativno) onda bi vjerojatno sve momčadi imale nekakvog sponzora. Ovako, samo dobrom voljom firmi neki dobijaju novce. Šteta, mislim da bi takvim zakonom svi bili na dobitku. besplatna dvorana, dvaput godišnje novi reket i gume, oprema, dobre patike etc. Manje ozljeda, više kvalitetnog stolnog :D
Pale
Kontakt:

#71 Post Postao/la Pale »

Dren je napisao/la:Kad bi firme dobijale odbitak od poreza ako sponzoriraju rekreativni sport, (do neke razumne cifre, recimo 500kn mjesečno po zaposleniku koji prakticira sport rekreativno) onda bi vjerojatno sve momčadi imale nekakvog sponzora. Ovako, samo dobrom voljom firmi neki dobijaju novce. Šteta, mislim da bi takvim zakonom svi bili na dobitku. besplatna dvorana, dvaput godišnje novi reket i gume, oprema, dobre patike etc. Manje ozljeda, više kvalitetnog stolnog :D
Slažem se sa tobom :top:
Jopi

#72 Post Postao/la Jopi »

A koliko poreza plate igrači koji zarađuju lovu u sokazu?

Nije ni toliko stvar u onima koji su voljni platiti, u odnosu na one koji su voljni igrati. Uvijek će biti onih koji su voljni platiti, ima takvih managera i u slabijim ligama.

S druge strane, igranje tih igrača jest bogatstvo sokaza, ali amateri (oni dobri) bi hjeli biti prvaci prve lige :)
zmilko

#73 Post Postao/la zmilko »

žene i djevojke u sokaz.obavezno.
u nadi ...
Izra
Kontakt:

#74 Post Postao/la Izra »

Ikota je napisao/la: Da "đeparac" :rofl: To je u nas Hrvata jako lijepa riječ, i Salamander bu rekel da je primal "Đeparac" :bljak:
poanta je bila u maloj svoti... jedan prosjecni sokazovac koji igra lagane lige i dobija za njih neku simbolicnu svotu tek toliko da ima od toga neke koristi po meni nikako nije profesionalac.
zmilko

#75 Post Postao/la zmilko »

da li sam profesionalac ako plaćam da igram?
Pale
Kontakt:

#76 Post Postao/la Pale »

Izra je napisao/la:
Ikota je napisao/la: Da "đeparac" :rofl: To je u nas Hrvata jako lijepa riječ, i Salamander bu rekel da je primal "Đeparac" :bljak:
poanta je bila u maloj svoti... jedan prosjecni sokazovac koji igra lagane lige i dobija za njih neku simbolicnu svotu tek toliko da ima od toga neke koristi po meni nikako nije profesionalac.
Kako nije????? Čim spominješ neku korist tu nema više amaterizma,.
Recimo ti dobivaš soma kuna u nekom timu da igraš, i ja ti ponudim 2 da pređeš kod mene. Da li je to Amaterizam ili profesionalizam????
Ili očeš reć da ti frend daje simboličnu svotu da igraš za svoj kvart ili birc.
Drugi ti daje isto tako simboličnu svotu da odeš s njim na pivu. Jer o tome pričaš ili ...???
Apolon

#77 Post Postao/la Apolon »

Profesionalni igrace je onaj igrac koji moze zivjeti od toga sto igra naprimjer stolni tenis!i tocka ;)
Izra
Kontakt:

#78 Post Postao/la Izra »

slazem se s apolonom. i drenom u postu od prije.

znam za slucajeve gdje su u dvoznamenkastim ligama igraci dobivali 50ak kn po mecu, u nekim drugim slucajevima je dogovor da se jednom tjedno plati rucak "placeniku" koji mozda igra 20. ligu a realno je na nivou 14-te.

ne bih to nikako nazvao profesionalizmom.
bojan

#79 Post Postao/la bojan »

Ljudi, po meni, uopće nije važno kog se plaća i koliko. Teška su vremena, i zašto bismo mi bili ti koji će nekom igraču uskratiti neku lovu koju može zaraditi u SOKAZ-u. Da se razumijemo, nisam jedan od njih, ali imam razumijevanja za takvima i kad me iznabijaju, bilo u ligi ili turniru. Takvi igrači su uglavnom u 1. ligi SOKAZ-a, i to je OK.
Po meni, problem je veći u namještanju utakmica gdje ljudi koji ne mogu ići u korak s ligom u kojoj jesu, namještaju 4,5 ili 6 kola da bi ostali, pa se slijedeće sezone opet čupali (opet 1. liga).

Ako neki Časl ili Trans hoće platit, neka, ja sam za to; dečki nek zarade a mi ćemo pogledat jednu ili dvije dobre utakmice.

Samo da dam prijedlog na temu;
smiju igrati i registrirani i neregistrirani, djevojčice i dječaci, djevojke dapače, ali registrirani ispod 45 ne, jer to ipak ulazi u višu kategoriju.

LP ;)
Pale
Kontakt:

#80 Post Postao/la Pale »

Apolon je napisao/la:Profesionalni igrace je onaj igrac koji moze zivjeti od toga sto igra naprimjer stolni tenis!i tocka ;)
Nije istina, Neki danas preživljavaju sa jako malo para, dok neki dobivaju velike đeparce.
Da se razmemo to me ne mući i baš me briga, ali samo Vam želim reć da tu više nema amaterizma ma kolko mi to željeli. Ako meni netko palča večeru da bi igral za njega ... kaj to znači ne kužim.
Gdje popstoji bilo kakav interes prestaje amaterizam i točka.

Makar napominjem nije me briga i normalno da mi je drago da se u pingaču može malo popraviti "đeparac" ili napuniti jedanput tjedno želudac. Naravno da je to daleko od profesionalizma kakav bi mi željeli ali jebiga ovak je kak je. Bavio sam se amaterski sportom i znam kaj je amaterizam. Počinjem se opet po lako baviti sportom, ali izgleda da su se neki kriteriji promjenili.
Pozzz
Da, ne vidim razlog zašto nebi igrali registrirani igrači sokaz ligu. Možda zato što bi nekima spustili cijenu đeparca ili ... :confused:
Odgovorite