|
SOKAZ forum
|
| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: sri lis 12, 2011 12:18 pm Naslov
: |
|
|
Kemo hvala tebi na ideji, volji i angažmanu!
A sada znači čekamo...  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
antispin
Pridružen/a: 07. 01. 2007. (18:49:33) Postovi: 326 Lokacija: Zagreb
|
Postano: sri lis 12, 2011 1:13 pm Naslov
|
|
| Kemo, svaka čast na tvojem velikom trudu,ali objektivno mislim da je ideja o igranju Sokaza na velesajmu nemoguča misija. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Kemil
Pridružen/a: 13. 05. 2005. (21:30:33) Postovi: 482 Lokacija: Vrbani III
|
Postano: sri lis 12, 2011 1:59 pm Naslov
|
|
| antispin (napisa): | | Kemo, svaka čast na tvojem velikom trudu,ali objektivno mislim da je ideja o igranju Sokaza na velesajmu nemoguča misija. |
Da ti ja, i svi ovdje, ne moramo vjerovati samo na riječ, potkrijepi malo činjenicama to svoje objektivno mišljenje, a mi ćemo biti objektivni i priznati da si u pravu ako to objektivno budemo mislili.
Šalim se, izrazio si svoje mišljenje, ali bi to bilo konstruktivnije za raspravu kada bi detaljnije naveo razloge za takav stav. Možda promjeniš mišljenje.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Pale
Pridružen/a: 15. 10. 2010. (13:28:23) Postovi: 2920 Lokacija: Tumarina jazbina "TOZ"
|
Postano: sri lis 12, 2011 3:32 pm Naslov
|
|
Podržavam Kemila, i mislim da je dosta toga iz njegove ideje moguće
Svak čast na trudu,  _________________ Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
antispin
Pridružen/a: 07. 01. 2007. (18:49:33) Postovi: 326 Lokacija: Zagreb
|
Postano: sri lis 12, 2011 8:07 pm Naslov
|
|
| Kemo,nemoj me krivo shvatiti.Ja sam uz tebe,želim ti da uspiješ u toj namjeri jer bi to bilo za dobrobit stolnog tenisa i Sokaza.Razlog zbog kojeg sumnjam u uspješnost je općenito loša financijska situacija i nezaineresiranost ljudi koji bi možda mogli pomoći, a jednostavno se ne žele s tim zamarati. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Kemil
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: pon lis 17, 2011 1:28 pm Naslov
|
|
pozz Kemo, ovaj link ti ne radi (al radi onaj na prošloj stranici)
p.s. naravski, sve pohvale na inicijativi! _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: pon lis 17, 2011 1:56 pm Naslov
|
|
i neke sitnice:
pretpostavimo:
- da će sokazovci igrati od 17:00 do 23:00 radnim danom (vikendi su rezervirani za turnire);
- na mjesečnoj bazi u prosjeku imamo 22 radna dana;
- termin je 3 sata (da pokrije cijelu utakmicu)
u tom slučaju imamo 48 termina dnevno, odnosno 1056 termina mjesečno. Svaka ekipa treba dva termina tjedno odnosno u prosjeku 8 mjesečno pa slijedi da možemo ugostiti 1056/8 = 132 ekipe mjesečno.
Procjena aktivnosti:
- termin od 17:00 do 20:00 će vjerojatno biti manje popunjen.
- u sokazu trenutno igra 288 ekipa i 132 ekipe je skoro 50% sokazovaca. realno je pretpostaviti da neće odmah 132 ekipe prijeći u sokazov prostor.
Iz svega toga (132ekipe x 500kn - za 24sata prostora mjesečno!!!! cca 21kn sat - dakle povoljno) = 66000kn. u početku znatno manje. računam oko 50ak ekipa, dakle 25000kn.
Ostatak bi se trebao dati iznamljivati pojedinačnim strankama (ako žele recimo dodatne termine) s terminima od 1h. za sokazovce 25kn za ostale 30kn.
i komentar na inicijalne troškove:
- mrežice uglavnom dolaze uz stolove dakle uključene su u cijenu.
- stolice za igrače (suigrače i/ili suca) bi trebalo dodati _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Kemil
|
Postano: pon lis 17, 2011 3:43 pm Naslov
|
|
Što se tiče linka, popravljeno, problem je bila točka na kraju linka.
Nekad su i glave padale zbog zareza pa su "nekog pogubili, ne pomilovali".
Prihod od iznajmljivanja termina sokaz ekipama je izračunat (kao što piše) sa činjenicom da svakoj sokaz ekipi trebaju dva termina tjedno. Ako imaš 24 stola, a na svakom možeš u danu imati 2 termina za utakmicu pa to pomnožiš sa 5 dana u tjednu = 24 stola x 2 termina x 5 dana = 240 termina mjesečno tj. sa time možeš teoretski pokriti 120 ekipa. Nebitno koliko dana ima koji mjesec cijena se formira mjesečno pa je u nekom mjesecu cijena sata veća, a u nekom manja.
Mrežice u redu, no kako je cijena stolova ionako pretpostavljena jer se konkretna cijena može znati samo uz službeno ponudu, a to opet zavisi od dobavljača, količine, popusta itd. stavio sam mrežicu posebno za svaku sigurnost.
Stolice za suca i igrače. To si dobro primjetio i to ću odmah dodati, recimo konferencijske stolce koji se mogu dobiti po 250,00 kn.
Za gledatelje je predviđena improvizirana tribina, nema smisla da se (kao na Dedi i u Prečkom) gleda preko glava ljudi pa tko je u drugom redu baš i ne vidi puno.
Ažuriran je ponovo dokument na webu.
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Kemil
|
Postano: uto lis 18, 2011 3:42 pm Naslov
|
|
Pozdrav loptoljupci.
U projektu Sokaz dvorane je potrebno napraviti procjenu izvora financiranja od sponzoriranja putem reklama.
Naime treba naći novac za inicijalno opremanje dvorane, po nekim mojim grubim procjenama cifra za inicijalno opremanje (pod, stolovi, arene, rasvjeta ....) se kreće oko 450.000,00 kn, od toga 150.000,00 kn otpada na montažnu tribinu (ista kao u dvorani dr. Časl gdje je 90 sjedalica, a ova za 150.000 kn ima 200 sjedalica).
Detalje pogledajte na novoažuriranom dokumentu http://www.ipos.hr/Download/ProjektSokazDvorana.pdf
Sljedeći korak u projektu je popis firmi i pojedinaca koji se žele reklamirati u dvorani Sokaza te na taj način sponzorirati inicijalno opremanje dvorane. Bitno je naglasiti da se ovdje ne radi o donacijama nego o reklamiranju koje se plaća kupnjom opreme na koju se postavlja reklama.
Ideja je da se za svaki predmet koji je potreban za opremanje dvorane nađe sponzor čija će reklama biti na njemu, sve reklame trebaju biti jednobojne i neupadljive:
- oslikane reklame na podu
- reklame na zaštitnoj maski ispod stola ili eventualno na bočnim rubovima stolova
- reklame na stolovima za suce
- reklame na brojačima
- reklame na pregradnim arenama
- oslikane reklame na mrežicama
- rasvjeta bi se financirala reklamama na zidovima
U ovoj fazi niti jedan sponzor ne mora specificirati iznos sa kojim će sudjelovati u reklami, bitno je da se vidi o kojem se broju potencijalnih sponzora radi, da li će pojedini sponzor sudjelovati samo u kupnji par arena ili mrežica i sl. ili npr. čitavog stola vidjet će se kasnije.
Na samom početku imamo prva dva sponzora, očekujemo prijavu ostalih ...
Molim sve loptoljupce da ovdje na forumu prijave sponzorstvo bilo da je ekipa vlasništvo firme, ili netko iz ekipe radi u firmi koja želi imati reklamu u dvorani Sokaza. Kod prijave molim navesti naziv firme i kontakt osobu.
Ne čekajte da netko drugi riješi problem Sokazovaca, dakle primite se posla, traženje ovakvih informacija iziskuje samo malo veza i poznanstava i što se više ljudi uključi u to veća je vjerojatnost da će se skupiti dovoljan broj firmi koje će se reklamirati u Sokaz dvorani.
Broj ljudi na ovom forumu nije dovoljan, zato molim kontaktirajte druge igrače i upoznajte ih sa ovom akcijom.
Predsjednik HSTS-a, g. Pospiš Zlatko, je i službeno potvrdio da Sokazovci ostaju bez dvorane III Doma sportova, pitanje je samo vremena. Istodobno HSTS je angažiran na pronalaženju rješenja za novu dvoranu i u razgovorima je sa čelnim ljudima Zagrebačkog Holdinga, podružnica Zagrebački velesajam.
Slobodni paviljoni kao što znamo postoje, potreba i želja za dvoranom postoji, ali nedostaje novaca.
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Kemil
|
Postano: sri lis 19, 2011 11:19 am Naslov
|
|
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Kemil
|
Postano: čet lis 20, 2011 11:31 am Naslov
|
|
Dakle razočarali ste me k'o čoveka
Da od ovih 500-tinjak forumaša baš nitko da se uključi i pomogne
Ponovit ću još jednom, traže se zainteresirane firme koje bi htjele imati reklamu u budućoj Sokaz dvorani. Cijena reklame jednaka komadu opreme koji se reklamira, dakle mrežica, brojač, pregradna arena, stol i sl. Ovo se radi u dogovoru sa ljudima iz HSTS-a koji su upoznati sa ovom akcijom, a sponzori im itekako trebaju.
Među ekipama Sokaza ima njih barem stotinjak koje svojim nazivom reklamiraju određene firme, kafiće, javne ustanove, picerije, restorane, tiskare itd.
Za neku firmu to može biti jako jeftina reklama, npr. kupiti par pregradnih arena, na njih staviti svoj logo npr. www . firma . hr i reklamira se dok god se arene ne potrgaju, i to za nekih 200,00 kn po areni, a istodobno daju potporu za Sokaz dvoranu.
Niže dolje sam izvukao nekih 100-tinjak takvih ekipa, možda sam negdje i pogriješio u procjeni ne zamjerite.
Molim zainteresirane Sokazovce da pomognu u informiranju-kontaktiranju takvih ekipa, ponudite im mogućnost reklamiranja, a istodobno za dobrobit Sokaza. Zainteresirane možete objaviti ovdje ili na mail kemil@ipos.hr.
Ako ću ja sam morati zvati sve ekipe po biltenu nećemo daleko stići jer je to pretežak posao za jednog čovjeka
Popis potencijalnih sponzora:
BUTTERFLY - sponzor
IPOS - sponzor
TIBHAR
ŠKOFINA
TELEGRA
INDUSTROGRADNJA
TRANSAGRAM
VRKIĆ DOO
TIS
OPERA
DUGO SELO-AUTOŠKOLA JERKO
ATELJE KRISTAL TOMIĆ
DENTAL-STUDIO VUKIĆ
ZAGREBACKE CESTE
RIZ ODAŠILJAČI
WWW NABAVA.NET
COCA-COLA
PRVOMAJSKA-STENJEVEC
CAFFE BAR „ANTE“ I.-VIVA’S DUGO SELO
CESTODOM
GABREK 1929
ZET I.
PRIOR
ROTO PROMET
AUTOSERVIS DENIS
STUDIO A
VODOVOD-ELEKTRA
KHVDR TŽV GREDELJ
HINA
INKER I. ZAPREŠIĆ
ELKA Dr. ANTE STARCEVIĆ
ZABA SPORT
HRVATSKI TELEKOM
BILIĆ VISION-JUNIORI
HZZO-JUKIĆEVA
HŽ INFRASTRUKTURA
VRUTAK
CAFFE BAR „ENIGMA“
HRVATSKE CESTE
DUBRAVA-RUBELJ GRILL
GRADSKA PLINARA ZAGREB
PLIVA I.
TEHNORING
PODSUSEDSKO DOLJE-PIZZERIJA PETAR RAUCH
ITD
HEP
PODOMONT SAMOBOR
ELEKTRO-KONTAKT
ELEKTRA
PLIVA&JAMNICA PING
CB PRINT- TISKARA
KAMENSKO
HRT
PUMAL
EL-TO
ČISTOĆA
CROATIA OSIGURANJE
VITA STAN
ZAGREBPARKING
CVJEĆARNICA NELA
ELEKTRONIKA SD
IGEPA PLANA PAPIRI
GAVELLA
STROJOPROMET
VODOOPSKRBA I ODVODNJA
MIBEX
MATIĆ VODA - JESENOVEC
W.D. TEXTIL
MEDVEDGRAD
INTERTRADE ITS
F-SECURE
AUDIO SUSTAVI BEKEND
FINA I.
TRA-MONT
RIZ ODAŠILJAČI ARS ART
KUPIME.HR
RUBIN PROMET d.o.o.
AUTO PRAONA RITMO
NAKLADA BREZA
DRŽAVNI ZAVOD ZA STATISTIKU
VJESNIK III.
AMACIZ III.
JO-JO OPTIKA
INTERCAPITAL
STK PEMIT
VELUX ARHITEKTI
KONEKTIRA
PBZ
ERICSSON NIKOLA TESLA IV.
ODAŠILJAČI I VEZE „OIV“
MERIX MEDICINA
AQUASHOP.HR
RIZ-VETERANI
AUDIO SUSTAVI
HZZO
STUDENTSKI CENTAR
HZMO
ERGONET |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: čet lis 20, 2011 11:34 am Naslov
|
|
Ček u kojoj je ovoj fazi, šta nisi reko pričekat i vidjet šta će HSTS ispregovarat (ako išta), a gledam ovdje opet uprego ko sivonja  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Kemil
|
Postano: čet lis 20, 2011 11:48 am Naslov
|
|
| ib (napisa): | Ček u kojoj je ovoj fazi, šta nisi reko pričekat i vidjet šta će HSTS ispregovarat (ako išta), a gledam ovdje opet zapeo ko sivonja  |
Nakon što sam HSTS upoznao sa cijelom pričom dogovoreno je da oni preuzmu pregovore sa ZV, a ja se povlačim da ne smetam. Sastanak sa ljudima iz ZV sam ionako bio dogovorio samo da bih došao do što prezicnijih podataka o cijeni zakupa, za bilo što više od toga ionako nisam imao legitimitet.
Dokument Sokaz dvorana je poslan na uvid HSTS-u i oni se slažu da im te informacije i istraživanja ne mogu škoditi, istodobno priznaju da im je najveći problem financiranje i pozdravljaju traženje firmi koje bi se reklamirale u dvorani.
Osim toga kao prvi sponzor je navedena firma presjednika HSTS-a.
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: čet lis 20, 2011 11:53 am Naslov
|
|
Ovaj drugi dio me zanimao, znači koordinirani ste
Ajmo sponzori!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: čet lis 20, 2011 12:04 pm Naslov
|
|
heh, stvari baš i ne idu tako lako...ja još nisam stigao ni razgovarati sa šefom o mogućem sponzorstvu. (a kamo li on sa svojim )
s druge strane, mislim da stvari mogu funkcionirati i putem donacija u opremi a ne samo sponzorstva, al za sve te stvari treba malo vremena.
Takve stvari se ne rješavaju preko telefona (nit je korektno nit profesionalno) pa treba ugovoriti sastanak, raspravit, ponudit zašto se to njima isplati, pa oni trebaju razmislit o tome, pa ti se javit... kako to već ide
Ova ideja o sponzorima je tu na forumu od prekjučer...to baš i nije puno vremena. Pa, daj malo vremena ljudima...neki se ni ne spajaju na forum svaka dva dana! _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: čet lis 20, 2011 1:06 pm Naslov
|
|
Ne vidim zašto neki letak ne bi išao na adrese svih ekipa ako se priča zahukta, ili u sljedeći bilten. Pa ako bude interesa se ide dalje dopisom i eventualnim susretima..
Kemo sigurno nećeš uzet ti telefon i zvat po redu jer ću te ja osobno natuć ko vola u kupusu ako čujem od nekoga da to radiš  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: čet lis 20, 2011 2:36 pm Naslov
|
|
Bilten se čini dobra ideja.
I trebalo bi odrediti nekoga (ili bar adresu, nešto kao help desk e-mail ) gdje bi ljudi mogli slati upite za cijene i ostale stvari koje ih interesiraju u vezi sponzorstva, donacija i sličnog (naravski da bi se takve stvari prije toga trebale definirati).
Nekako u ovoj gospodarskoj situaciji ne vidim ovakav scenarij:
- šefe, znate ja igram u SOKAZu stolni tenis i kako nemamo dvoranu odlučili smo sredit svoju. Fali nam sponzora koji bi se reklamirali u dvorani za sitnu lovu pa ako ste zainteresirani za dobru a jeftinu reklamu...?
- može care, evo ti des't 'iljada pa naljepi koju našu na loptice! Al nemoj da su crvene!
Dakle, (sad ozbiljno) ako se ovo zbilja zahuktava, prva stvar koju treba napravit je detaljno osmislit projekt.
Kemo je na dobrom tragu i svaka mu čast na tome
Sad, jasno je da će biti jako teško prikupiti sve novce. Stoga bi trebalo malo stat na balun i definirati nužne stvari.
Recimo:
- kakav je trenutno pod u tom prostoru? ako je drvo ili ravan beton, teraflex nam nije nužan za početak (a velika je stavka)
- tribina je super stvar, al je jako skupa. I bez nje bi mogli za početak.
- itd.
na kraju, ono što nam je zbilja bitno bi bili:
- stolovi (ovdje treba tražiti sponzore. tibhar, butterfy, donic, stiga, hervis kao prodajni lanac, turbo limač sport, koja već druga trgovina sportskom opremom koja prodaje stolove) naime, ne moraju nam svi stolovi biti ni od istog proizvođača a bome ni iste kvalitete. Polovni stolovi od stolnoteniskog saveza, stolovi koji su sad u dvorani Doma sportova koja će se zatvoriti...itd.
Naprimjer neke ekipe koje imaju stol a nemaju adekvatan prostor bi mogle "posuditi" stol SOKAZu u zamjenu za 2 termina tjedno besplatno. Oni bi bili na dobitku jer bi imali adekvatan (i besplatan!) prostor, SOKAZ bi bio na dobitku jer ostalih 8 termina tjedno može taj stol iznamljivati drugim ekipama.
- stolovi i stolice (ili klupe) za suce i suigrače oko stolova te za prostor koji bi glumio svlačionicu. eventualno i neko improvizirano gledalište (par klupa ili stolica).
- adekvatna rasvjeta i grijanje/hlađenje
bez svega ostalog se za početak može. No naravno, ne treba zanemariti.
Ako ovo osnovno uspijemo osigurati, uz relativno jeftin najam, može se početi. a ostale stvari odraditi s vremenom.
I to vjerojatno puno uspješnije - jer kad ljudi primjete da su se stvari zarolale (odnosno da se misli ozbiljno) onda će biti i spremniji uložiti neke novce jer su sigurniji da to nije mrtvo slovo na papiru već realan i živ projekt. _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: čet lis 20, 2011 2:52 pm Naslov
|
|
I da, skoro zaboravih, još neke jako moguće zainteresirane stranke: fakulteti i visoke škole koje nemaju adekvatan prostor za tjelesni svojim studentima.
Kupe stol, dva, stave ih u naš prostor, imaju slobodne termine (koji su tjekom dana pa SOKAZ može te stolove koristiti u svrhe SOKAZ natjecanja od 17:00 do 23:00 -svi na dobitku)
Dodatno, netko od entuzijastičnih sokazovaca koji imaju iskustva u treningu stolnog tenisa (igrači koji više ne treniraju ili veterani) bi mogli voditi takve treninge. Ako se ne varam, Tonči ovdje već ima ekipu s kojom tako iznamljuje stol u Areni Prečko za Pravni fakultet. Zašto ne u SOKAZ dvorani? Zašto ne i za druge fakultete? Imamo dosta studenata sokazovaca koji bi takvu inicijativu mogli pokrenuti na svojim fakultetima.
Plus, takvi ljudi bi mogli i zaraditi nešto novaca, pa da pokriju tu novčanu komponentu kroz rad sa studentima a ne kroz situaciju koju raspravljamo na temi do ove o registriranim igračima. _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: pet lis 21, 2011 12:16 am Naslov
|
|
| Dren (napisa): | | Ako se ne varam, Tonči ovdje već ima ekipu s kojom tako iznamljuje stol u Areni Prečko za Pravni fakultet. |
ove godine u domu sportova. i situacija je takva da si jos uvijek sami placamo te termine, a tek iduci tjedan dolazimo na red za moljakanje faksa da nam plate tih 2 sata tjedno. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|
|
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.
|
|