SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Hurricane 3
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
dada

PostPostano: ned tra 22, 2012 11:02 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Znam dobro da su kemikalije skupe, ali nekako mi mrsko dati za 100-200 mL tuninga 300, 400 kn. Hah. I sto ce mi toliko, jel tko prodaje po 50 mL hehe
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Norrin

PostPostano: pon tra 23, 2012 8:41 am    Naslov : Re: Tuning guma Citirajte i odgovorite

geek (napisa):
Ali, ako si 2. ili 3. igrač u svojoj momčadi i ako ti je svaki meč "napet", tada to može biti presudno, ne samo za tebe, već za cijelu momčad.

Ako čovjek ne zna povući spin, puno mu znači što će mu guma dati još više spina, ako ga ikada uspije povući.
A prodavači (neovisno o kome se radi) će uvijek pokušati prodati istu opremu profiću i amateru i uvijek će naći svoju računicu, to nije insinuacija nego čista logika.
[Vrh]
geek

PostPostano: pon tra 23, 2012 8:55 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Po toj "ČISTOJ LOGICI" su svi unaprijed pokvareni, bez potrebe da im se dokaže krivica. Sa svojim hobby-jem sam počeo upravo zato da ne budem takav.
中國膠 (KINESKE GUME)
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Zole000

PostPostano: pon tra 23, 2012 9:11 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

geek (napisa):
Sa svojim hobby-jem sam počeo upravo zato da ne budem takav.
Thumbs up Thumbs up
[Vrh]
Norrin

PostPostano: pon tra 23, 2012 10:08 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Što se tiče zaljubljenosti u stolni tenis, svaka vam čast. Klanja se

Nisam spominjao pokvarenost, a trgovci su trgovci, nema tog artikla u ponudi koji nije sjajan i nužno potreban svakom amateru.

Meni osobno je najduhovitiji dio ove rasprave bio onih 17 slojeva vodenog ljepila, kak se ne zabuni pa ne stavi 16 ili 18 Confused ROFL
[Vrh]
geek

PostPostano: pon tra 23, 2012 10:23 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Vrag mi ne da mira, pa i do mene došla jedna raubovana DHS H3 Neo National guma (normalno crna), odrezana na standardnu veličinu 157 x 150. I stavim je na vagu, vidim 55 g, mislim nema šanse da ja sa time igram, trpim do 45 g, inače mi se naruši cijeli grip. I skinem ljepilo, a kada tamo na gumi bilo 10 g ljepila, što odgovara broju od 17 slojeva (Haifu je tankoslojno ljepilo, ali vrlo brzo, na bazi latex-a, zato i toliko smrdi). Sada ću na gumu staviti 2 sloja Dianchi-ja, 2 sloja DHS-a, i eto me kao "pravog" Kineza. Te gume nisu brze, ali rotacija ... Vidjeti ću kako će Knežević-ka to štopati.
中國膠 (KINESKE GUME)
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
wolf

PostPostano: pon tra 23, 2012 10:36 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

geek (napisa):
... Vidjeti ću kako će Knežević-ka to štopati.

Bez problema ROFL Hihihi Zubo
dada

PostPostano: pon tra 23, 2012 11:22 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Citat:
Bez problema

Very Happy Headbang

Citat:
(normalno crna

To je isto zanimljivo. Osobno nisam uspoređivao dvije iste gume, različite boje. No, čuo sam od prijatelja da im je crna guma puno bolja, da je hvatljivija,da daje više rotacije, a crvena da je brža. Sad, je li zbog toga što se crvena guma boja... ne znam. Isto tako znam da globe979 crna je puno nezgodnija od crvene. Što bih sad trebao, imati dvije crne Rolling Eyes

Što čovjek više razmišlja o tome, postaje sve gore... zato ja ne razmišljam više Rolling Eyes

PS. Prodaje li tko crvenu Hurricane 3 Neo, provincinal, 38 ili 39, blue sponge, 2.1mm ili 2.1 mm
[Vrh]
geek

PostPostano: pon tra 23, 2012 11:38 am    Naslov : H3 Citirajte i odgovorite

Crne su, u pravilu, hvatljivije, jer se u njih dodaje više ugljika. Zato Kinezi, u pravilu, igraju FH sa crnom gumom.
中國膠 (KINESKE GUME)
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: pon tra 23, 2012 11:41 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Jas isto tako pročito da ekipa voli na crvenoj imat materijal, jer je kao crvena mekša pa se čepići dulje drže. Pojma nemam

Uvik kontra! Osama
[Vrh]
Izra

PostPostano: pon tra 23, 2012 12:08 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

ja cuo da je guma prirodno crna a da se u crvenu dodaje boja, pa je crna hvatljivija a crvena brza. i ko je sad tu lud. Pojma nemam
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: pon tra 23, 2012 12:11 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ti. Hihihi
[Vrh]
dada

PostPostano: pon tra 23, 2012 12:12 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Heheheh. Inače, ovo mi je najbolji (sokazovski) izraz : čokljavac, čokljaj
[Vrh]
dada

PostPostano: pon tra 23, 2012 2:38 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

http://ttnpp.com/shop/neo-dhs-hurricane-3-iii-provincial-6-edges-p-339.html

Je li netko naruivao sa ove stranice....
Imaju crnu 38, sad ne znam je li blue sponge ?

Cijena nationala je 55 $ ! Smile
[Vrh]
Pale

PostPostano: pon tra 23, 2012 3:24 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Izra (napisa):
ja cuo da je guma prirodno crna a da se u crvenu dodaje boja, pa je crna hvatljivija a crvena brza. i ko je sad tu lud. Pojma nemam

Guma se dobiva od kaučuka, koji se dobiva iz drveta kaučukovca , od BIJELE mliječne mase koja curi iz drveta zarezivanjem istog Wink

Wikipedija je zakon Klanja se

Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
[Vrh]
Izra

PostPostano: pon tra 23, 2012 5:30 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

da, ali navodno u proizvodnji i obradi kakvu rade za ove nase gume one pocrne. mozda za crvene treba vise boje ili nesto, nemam pojma.
[Vrh]
dada

PostPostano: uto svi 01, 2012 11:38 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Mogu reći za H3Neo Provincinal da je izvrsna guma, ja sam prezadovoljan... Jednostavno, kako odigram, tako mi je. Fenomenalna kontrola kod forhend spina. Nije mi ekstra brza guma, čini mi se da je tenergy brži... još moram blok doraditi. I volio bih vidjeti kinesku tehniku kod forhend spina...
Obični H3 se ne da usporediti sa ovim. Ovdje čuvam ljepljivi sloj. Sklon sam mijenjaju guma, ali ovaj put, imam sve što mi treba (kontrolu i brzinu, dosta rotacije). A stvarno sam previše guma promijenio. Još nešto, da nisam probao crveni globe979, ne bih vjerovao da može biti tolika razlika između crvene i crne trave... Zahvaljujem se svima na savjetima. Vidim da je tema uspjela Smile
[Vrh]
Dren

PostPostano: sri svi 02, 2012 8:33 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

e dada, a koja je onda bolja? crvena trava ili crna? (kad već postoji razlika)
dada

PostPostano: sri svi 02, 2012 9:19 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Meni je bolja crvena. Brža je, lakše napadnem s travom, lijep osjećaj u obrani tj. bolja mi je kontrola te lakše, sigurnije i niže pimplam s crvenom travom. Crna globe je bila dosta sporija, i kad otpimplam na rez, dođe dosta flaha, a s crvenom, puno brže vratim lopticu, i protivnik se ne stigne namjestiti, što je dosta bitno. Ne znam ima li to veze što sam lijepio sa Haifu ljepilom... To su samo moji dojmovi.
[Vrh]
Dren

PostPostano: sri svi 02, 2012 10:22 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

ah.
interesantno.
Doduše, vezano je očito uz tvoj stil igre...naime opće je prihvaćena teza da je sporije = bolja kontrola. Dakle ako je crna sporija trebala bi imati i bolju kontrolu.
No s druge strane, po informacijama koje sam ja dobio o razlikama crnih i crvenih guma je da je crna guma mekša nešto od crvene verzije. (o razlozima nebi. uvriježeno je mišljenje jer se u crvenu dodaje znatno više kemikalija i boje i da je to razlog, al to mi nekako smrdi Zubo )
Za trave bi ta mekoća zapravo odgovarala mekše = sporije (pogotovo za oxerice), loptica ulazi dublje u pipke i bočno trenje pipaka umrtvljuje spin - odnosno dobijaš situaciju gdje sam (recimo na flah) crnom travom možeš generirati više spina, ali spin reversal je manji a i crna trava je automatski osjetljivija na protivnički spin (dakle više reagira na njega pa će ti protivnički sajd ići više u stranu, na flah i spin putanja će biti viša, na rez niža ali je i znatno lakše postići wobble efekt Mig )
Ovo zadnje - na rez baca u mrežicu ti možda reagiraš ipak nešto drugačijim kutem reketa i brzinom udarca s crnom u odnosu na crvenu (da bi kompenzirao ono "ubijanje rez spina koje vidiš - dakle od reza flahasto nazad umjesto topspin)
Rezultat je i dalje više flaha nego crvena i viša lopta ukoliko udaraš da izbaciš protivnika iz ritma brzinom i dubinom.
Za igrače koji igraju flah igru travom (kratko i sporo uz mrežicu) na pimpl i aktivno "čopaju" na spin, zapravo crna guma bi mogla biti i bolja. Naime, sporija je pa je u kratkoj igri lakše dati sporu i jako kratku loptu a u lovu je moguće dodati ekstra spina ako ti je pokret čop a ne blok.

Šta misliš, jel ovo moje teorijsko blebetanje drži vodu? Very Happy
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće
Stranica 4 / 6.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.