Registrirani igraci u Sokazu / Zene u Sokazu

rasprave o natjecanjima i aktualnostima u SOKAZ-u

Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo

Odgovorite
Poruka
Autor/ica
Apolon

#81 Post Postao/la Apolon »

pa po meni da bi donekle platio osnovne zivotne potrebe,znaci rezije,hrana,osnova higijene i odjece,ako si to mozes priustiti,to po meni znaci da se moze od toga zivjeti.
zalive

#82 Post Postao/la zalive »

Ikota je napisao/la:Gdje popstoji bilo kakav interes prestaje amaterizam i točka.
onda izmisli neku treću riječ, jer to nije niti profesionalizam. vjerojatno si zapravo htio reći da tu prestaje rekreativnost, čim se počne vrtit lova. ali ak smo na tom terenu, po meni rekreativnost prestaje već kad netko počne trenirat svaki (ili skoro svaki) dan, i grize i živi za stolni tenis ko da mu je to jedino što postoji u životu. ne treba ti ni lova

jedan mi je čovjek jednom rekao da je prva liga sokaza polu-profi. to je onako, bio čak i fer opis. nije baš profi, al nije baš ni amaterska
Dren

#83 Post Postao/la Dren »

ok. ako je prva liga polu-profi, onda je već odavna izgubila rekreativno - neprofesionalni dio. Iako nisam za registrirane igrače u sokazu, ukoliko takva praksa ustalila u 1. ili prve 3 lige, mislim da nema velikog smisla to mjenjati. Uostalom, ako se to ne proširi na recimo prvih 10 liga, manje više me ni ne zanima. (A nebi trebalo ni 90% sokazovaca jer ne igraju te lige)
A između ostaloga, ja kao rekreativac koji igra jednom tjedno (ako i to) nikad neću dostići takve razine da se trebam brinuti o tome, ne?

S druge strane, ukoliko za uspješno igranje u x<10 razredu trebaš 2-3 ili čak više kvalitetnih treninga tjedno i ti ih i odradiš, što te toliko razlikuje od nekog registriranog igrača koji isto tako odradi 2-3 ili više treninga tjedno?

Jedino talent. Jer ostale stvari koje možete nabrojati su stvar "kvalitetnog treninga."
Ako si jalan na tuđi talent...pa, to je već tvoj problem.
Ako vidiš (ili misliš) da si talentiraniji od drugog igrača (o desilo mi se masu puta) to samo znači da se on trudi više i da mu je više stalo, odnosno da ti treniraš premalo za željenu razinu.

Eto sad sam razvukao.
no poanta je: koliko treniraš toliko dobro igraš. Ništa ne sprječava rekreativca da trenira cijeli dan svaki dan i bude bolji od registriranih igrača. Osim ako registrirani nije talentiraniji. A na to ne možeš utjecati.

I tu dolazimo do stvarnog problema. Rekreativca nešto zbilja spriječava da trenira cijeli dan svaki dan. POSAO.
Ako registrirani igrač živi od stolnog tenisa, dakle sve što treba da bi normalno živio je trenirati stolni tenis, onda jednostavno nije moralno s njegove strane i strane njegove ekipe da se NATJEČE s ljudima koji treniraju onako kako SOKAZ i jest zamišljen - rekreativno.

Pazite, NATJEČE. Ništa ga ne sprječava da odigra tisuće partija sa svim tim "protivnicima" van SOKAZova natjecanja.
Ako ga njegov osjećaj za moral ne sprječava, onda takvim igračima treba onemogućiti natjecanje u SOKAZu ali i promovirati rekreativno (nenacjetateljski) igranje s istima jer se tako promovira kvalitetan stolni tenis.

Ali takvi igrači se natječu u SOKAZu i pobjeđuju. Ako se pitamo zašto postoji potražnja za takvim igračima i zašto se natječu, postoji niz odgovora (ili kombinacija istih)
1. Promocija firme kao uspješne (kroz sport)
2. Promocija firme koja prodaje stolnotenisku opremu ili usluge (recimo trenerska škola, svi proizvođači i shopovi tipa Joola, Butterfly etc.)
3. Promocija stolnog tenisa (zbog osobne koristi ili entuzijazma)
4. Bolesna želja da kratkoću spolnog organa kompenziraš uspjesima u kojima najčešće nisi uopće sudjelovao ili si kao 4. ili 5. igrač gledao i bodrio igrače koje si kupio, jer si nedovoljno sposoban ili se ne želiš trudit da to sam postigneš. Tzv. kičenje tuđim perjem.

Nadam se da u SOKAZu nema ljudi pod broj 4. Ova prva tri su normalna pojava u kapitalističkom konzumerističkom društvu (kakvo se mi u Hrvatskoj trudimo postati)
broj 3. je dapače i poželjan. Jer tu uglavnom spadaju treneri stolnog tenisa koji promoviraju sebe kao trenera te ljudi koji toliko vole stolni da žele da što više ljudi igraju. takvi će ti uvijek pomoći da postaneš bolji igrač.

Ako ima ljudi koji se prepoznaju pod brojem 4. i ako sam ih uvrijedio ovim postom, nadam se da su svjesni:
1. da mi JE BILA namjera ih uvrijediti.
2. da trebaju profesionalnu pomoć.

over&out,
D.
Apolon

#84 Post Postao/la Apolon »

A mislim da mozda postoji i jos jedna skupina koju si izostavio,recimo tko nebi htio imati u ekipi nekog jaceg igraca s kojim ce moc trenirati i koji ce ih vuci svaku tekmu?Znaci ubrzati njihov napredak.Uvijek je zapravo najlosija pozicija biti najaci igrac u ekipi posto tako teze mozes napredovati.
Pacer/pacemaker

#85 Post Postao/la Pacer/pacemaker »

:top: heeh lud si ko šiba,al da si si dal truda jesi :hero:
rope

#86 Post Postao/la rope »

ja samo molim da se obrati pažnja na činjenicu da je SOKAZ više od igre i rekreacije.... sutav natjecanja, napredovanja, bodovanja, pojedinačni turniri, zimski kup i sada ljetne i zimske lige su vrhunski posložene i mislim da bi se većina profesionalaca (sportaša i sportskih djelatnika u ostalim sportovima) mogla sakriti i posramiti pored ovog (ovakvog) sustava natjecanja

a da ne govorim o milionima različitih materijala, tipova igrača i stilova igre.... a u konačnici je pojedinačni sport gdje rezultat ostvaruje "ekipa"

ako netko ne može ovo shvatiti uredu.... ali ako ne može naći zadovoljstvo tj. ako mu sve ovo prouzročuje nezadovoljstvo mislim da se prvo treba posavjetovati sam sa sobom
Apolon

#87 Post Postao/la Apolon »

rope definitivno bih se sa ovim slozio :D u 17. ligi stvarno ekipa grize da pobijedi i vidi se da svima to puno vise znaci od samo jednog oblika rekreacije,a kamoli kako je tek u nizim ligama :)
Dren

#88 Post Postao/la Dren »

Apolon je napisao/la:A mislim da mozda postoji i jos jedna skupina koju si izostavio,recimo tko nebi htio imati u ekipi nekog jaceg igraca s kojim ce moc trenirati i koji ce ih vuci svaku tekmu?Znaci ubrzati njihov napredak.Uvijek je zapravo najlosija pozicija biti najaci igrac u ekipi posto tako teze mozes napredovati.
Ne, ne postoji. Ti možeš trenirati i s Primorcem ili trenirati s profesionalnim trenerom da napreduješ. To ne znači da on mora igrati SOKAZ da bi ti napredovao.
Sve ove ostale stvari koje si nabrojao su više manje loša opravdanja za želju za uspjehom i osvajanjem...bilo čega.

Što samo po sebi nije loše, nemoj me krivo shvatit! Svi mi i igramo SOKAZ jer se VOLIMO natjecati! Inače bi trenirali s frendovima iz kvarta do u besvjest.
No velika je razlika između natjecatelja kojem nije bitno da sam napreduje već da osvoji nešto i onoga kojem je bitno da napreduje bez obzira bio prvi drugi ili zadnji.

@rope:
činjenica je da je sokaz poprilično razrađen sustav koji jako dobro funkcionira. I to je pohvalno. I da, problem je što rekreativna udruga funkcionira bolje od "profesionalnih" klubova i liga. Ali razumljivo, jer se u rekreativnoj udruzi ne vrti tolika lova da bi se sjatili lešinari. I bilo bi dobro da tako ostane.

Što se ostalog dijela komentara tiće (ne smatram da se odnosi na moj post već općenito) slažem se sa svim. zato i volimo SOKAZ, ne :D
"ekipa" ostvaruje konačni rezultat. No treba povući granicu negdje. Hoćeš li se prodat, samo da "ekipa" (a i ti s njima makar u mizernoj ulozi) osvoji nešto, ili ćeš igrat i malo gubit malo dobijat al konstantno napredovat i najvažnije uživati u igri i natjecanju a ne samo u pobjedama?
zacko

#89 Post Postao/la zacko »

Čini mi se da je Sokaz dosta slojevito rekreacijsko natjecanje.
Mislim da je dosta teško skužit o čemu recimo priča Iceman il Burke nekome ko nije prošao kroz Sokaz uzduž i poprijeko i igra samo zadnje lige. Recimo oni su prošli od zadnje do prve lige pa imaju bolji uvid u probleme i dobre stvari. Zato recimo o problemu prve lige dolazi do ovakvih zaključaka - to je poluprofi liga u kojoj je u redu da igraju plaćenici. Meni se ta konstatacija uopće ne sviđa jer tamo još uvijek igra velika većina potpunih amatera i zaljubljenika u ping pong koji samo malo bolje igraju od ljudi u nižim ligama. I oni se žele natjecati i uživati u tome. I to im se ne bi smjelo oduzet raznoraznim načinima.
Zato sam ja za kratki Burke-ov prijedlog i supotpisat ću ga ako bi ib želio to predložit na Predsjedništvu. Ib isto ima dosta iskustva kroz cijelu Sokaz ligu pa i on može nešto predložit ako se da eventualno popravit Burke-ov prijedlog.
Izra
Kontakt:

#90 Post Postao/la Izra »

dren mogu potpisati cijeli tvoj post osim ovog dijela s kojim se ne bih slozio:
Dren je napisao/la: S druge strane, ukoliko za uspješno igranje u x<10 razredu trebaš 2-3 ili čak više kvalitetnih treninga tjedno i ti ih i odradiš, što te toliko razlikuje od nekog registriranog igrača koji isto tako odradi 2-3 ili više treninga tjedno?

Jedino talent. Jer ostale stvari koje možete nabrojati su stvar "kvalitetnog treninga."
Ako si jalan na tuđi talent...pa, to je već tvoj problem.
Ako vidiš (ili misliš) da si talentiraniji od drugog igrača (o desilo mi se masu puta) to samo znači da se on trudi više i da mu je više stalo, odnosno da ti treniraš premalo za željenu razinu.

Eto sad sam razvukao.
no poanta je: koliko treniraš toliko dobro igraš. Ništa ne sprječava rekreativca da trenira cijeli dan svaki dan i bude bolji od registriranih igrača. Osim ako registrirani nije talentiraniji. A na to ne možeš utjecati.
neki igraci su daleko od razine profesionalaca npr. 2. hrvatske lige ali su jos uvijek dovoljno dobri da bez ijednog treninga (samo tekme) rasturaju po nekim jednoznamenkastim ligama samo na temelju dugogodisnjeg iskustva.

dok drugi treniraju i vise od 2-3 puta tjedno ali se ne radi o ozbiljnim treninzima vec pojavi za koju je dobar primjer nasa jazbina: okupljanje, igranje nekoliko partija medjusobno, zafrkancija, pivica... da to radis i 7 puta tjedno daleko si od profesionalca. :)

a i daleko od toga da samo talent i trening utjecu na neciji nivo... puno utjece baza koja se u pocetku nauci a kasnije redovni kvalitetni rad. tko jednom nauci losu tehniku tesko ce ju ispraviti, a tko od malih nogu usvoji kretanje i dobre pokrete lakse i brze ce napredovati.

sto se kvalitete treninga tice, puno ce sporije napredovati netko tko igra samo partije od nekog tko radi sa strucnom osobom koja ce mu izbacati kutiju loptica. na ovaj drugi nacin rijetko tko u sokazu redovno radi.

i za kraj, nisu te jednoznamenkaste lige toliko svemirske. za prvu se ajde moze reci da je polu-profi, ogromna je razlika u nivou izmedju prve i druge... isto kao sto je ogromna razlika izmedju druge i trece. nakon toga se razlike smanjuju.

-edit- zackov post potpisujem cijeli. :)
Apolon

#91 Post Postao/la Apolon »

Dren je napisao/la:
Apolon je napisao/la:A mislim da mozda postoji i jos jedna skupina koju si izostavio,recimo tko nebi htio imati u ekipi nekog jaceg igraca s kojim ce moc trenirati i koji ce ih vuci svaku tekmu?Znaci ubrzati njihov napredak.Uvijek je zapravo najlosija pozicija biti najaci igrac u ekipi posto tako teze mozes napredovati.
Ne, ne postoji. Ti možeš trenirati i s Primorcem ili trenirati s profesionalnim trenerom da napreduješ. To ne znači da on mora igrati SOKAZ da bi ti napredovao.
Sve ove ostale stvari koje si nabrojao su više manje loša opravdanja za želju za uspjehom i osvajanjem...bilo čega.

Što samo po sebi nije loše, nemoj me krivo shvatit! Svi mi i igramo SOKAZ jer se VOLIMO natjecati! Inače bi trenirali s frendovima iz kvarta do u besvjest.
No velika je razlika između natjecatelja kojem nije bitno da sam napreduje već da osvoji nešto i onoga kojem je bitno da napreduje bez obzira bio prvi drugi ili zadnji.
Da,al ko ce financirati trenere?mislim ja osobno nemam novaca za to,jedva sto pokrpam troskove za dvoranu,i kako onda nebih htio imati u ekipi nekog jaceg igraca od sebe s kojim bi mogao trenirati i napedovati?a sto se tice same ekipe sam se se mozda krivo izrazio,meni ne treba igrac koji ce me vuci gore,znaci da ja sad igram neku ligu gdje mogu dobiti maximalno jednu od tri,al da on radi trice pa se provlacimo gore,nego eto ovu sezonu sam bio u ekipi gdje je sve ovisilo o meni,i cim ja nebih napravio tricu znao sam da su nam sanse i za remi nikakve a kamoli za pobjedu i to jednostavno nije dobro.Jednu sezonu ok,al za stalno nije.
Zadnja izmjena: Apolon, dana/u uto pro 14, 2010 2:30 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Dren

#92 Post Postao/la Dren »

e jebi ga, sad se osjećam kao da sam svakom loncu poklopac :zubo:
No volim raspravljat i imam vremena :D
stoga se unaprijed ispričavam svima kojima sam dosadio.

@ zacko:
upravo to i jest srž mojih unosa.
Mene ne dira to što profi igrači igraju u prve 3 lige. Al smatram da ima ljudi koje to dira. Koji su došli do lige u kojoj jesu osobnim trudom i zalaganjem u skladu sa famoznim duhom SOKAz-a. I zbog toga jesam protiv profesionalaca u SOKAZu.

iako u nižim ligama, evo baš apolon je dobar primjer toga.
Prije 6 mjeseci sam igrao protiv njega. Dobijao sam ga bez ozbiljnih problema.
Ali prije mjesec-dva sam odigrao opet i čovjek me razbio. Ono ni seta nisam osvojio u niz partija. Al ne zbog toga jer on igra 17. ligu sad a ne 21. kao i ja nego zato što si je čovjek dao truda i trenirao cijelo ljeto.
I to cijenim i to jest pravi način.

@ apolon:
onako kako napreduješ i sad: igraš protiv igrača koji ne igraju s tobom u ekipi već s kojima dogovriš trening a ne utakmicu. Kod njih ili kod tebe kako ti financije i vrijeme dozvoljavaju.
btw. ja sam sad u ZG pa ako si za kakav trening samo javi.
Apolon

#93 Post Postao/la Apolon »

ma po meni nek igra tko hoce i ak si netko moze nesto zaraditi zasto ne :D a sto vise bude super igraca to ce nivo igre u ligi biti bolji,i to ce nas sve tjerati da vise treniramo :zubo:
ib
Site Admin
Kontakt:

#94 Post Postao/la ib »

Potpuno se slažem sa žackom, vas dvojica ste sebični i kontradiktorni. :zubeki:
Pale
Kontakt:

#95 Post Postao/la Pale »

Po ovim vašim ( osim drena) postovima mogu zaključiti da su u stvari registrirani igrači dobro došli, Čemu im onda braniti igru u sokazu, ako od njih možemo samo naučiti i iči napred- Jel tako apolon. Da je tebi u ekipi bio jedan profi-registriran igrač sad bi bio 15 liga, anebi se borio za opstanak u 17. :D

Žene... Pa i od njih bi mogli svašta naučit (bar večina nas), kolko znam dosta njih i uči baš kod ženskog trenera :cerek: I ja ubrzo počinjem :B:
Inače baš me briga za reg, igrače , dozvolite ženama da igraju sa nama, več mi je dosta "pederbala" poslje tekmi :cheer:
Zadnja izmjena: Pale, dana/u uto pro 14, 2010 2:50 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Apolon

#96 Post Postao/la Apolon »

A sto je sa curama odnosno zenama u sokaz?hoce bit kaj od toga?posto vidio sam ima vec nekih starih tema u vezi iste teme,a koji su na kraju zamrli.Nadam se da nece tako biti i ovaj put :o
Dren

#97 Post Postao/la Dren »

Izra je napisao/la:sve šta čovjek reče
Da, znam. I potpuno si u pravu. Iskusio sam na svojoj koži :(
Zapravo, bio sam pisao o tome u ovom postu al sam izbacio jer je post bio predugačak. Pa sam malo generalizirao da skratim.
a i ovako je megalomanski :(
Apolon

#98 Post Postao/la Apolon »

Ikota je napisao/la:Po ovim vašim ( osim drena) postovima mogu zaključiti da su u stvari registrirani igrači dobro došli, Čemu im onda braniti igru u sokazu, ako od njih možemo samo naučiti i iči napred- Jel tako apolon. Da je tebi u ekipi bio jedan profi-registriran igrač sad bi bio 15 liga, anebi se borio za opstanak u 17. :D

Žene... Pa i od njih bi mogli svašta naučit (bar večina nas), kolko znam dosta njih i uči baš kod ženskog trenera :cerek:
Inače baš me briga za reg, igrače , dozvolite ženama da igraju sa nama, več mi je dosta "pederbala" poslje tekmi :cheer:

taman si me preduhtrio sa curama :D Mah da mi se prvi igrac u ekipi nije razbolio mozda bi se vec i tak mogli boriti za 15. ligu.Nisu potrebni registrirani igraci za 17. ligu :D
zalive

#99 Post Postao/la zalive »

ja ne vidim kojim se to regulama može spriječiti da lova kola sokazom. meni je ok da ti netko sponzorira sportsku opremu, ali istina je da sastavljanje ekipa plaćanjem malo pogodi duh ovog sporta. ali najbolja pravila na ovom svijetu neće to spriječiti, ne mogu, i tu se ne može učiniti ništa. spriječiti registrirane aktivne igrače da igraju sokaz, to se može, i tu je crta koliko se može učiniti

što se tiče nekakvog momčadskog duha, tu bi se dali romani ispričati. počne od onoga kad škvadra prijatelja zaigra pingač, a nakon toga netko shvati da je prejak za ekipu, da bi realno mogao igrati puno jače lige nego one koje će igrati sa škvadrom. pa ode u jaču momčad. ili pak netko shvati da im je treći igrač rupa, i da bi pun bolje mogli da nabave jačeg igrača. pa nabave nekog, i rupa polako otpadne iz ekipe i igre. pa ili statira i popunjava, ili pak ode iz ekipe u neki slabiji rang. a onda što reći na ekipe čiji kapetani stalno gledaju da pojačaju ekipu nekim jačim igračem. pa imaju svoje ekipe u kojima su upravo oni najslabije karike

ovako kako gledam, sokaz je prepun individualizma, a ja ga doživljavam kao kolektivni, ekipni sport. gdje bitnost ima ekipa ispred pojedinca. no u sokazu mi se čini da nekako više vlada duh da je ekipni format čista forma koja omogućuje pojedincu da ostvaruje vlastitu ambiciju. pri čemu uopće više jedva da je bitno s kime igraš i u kakvim ste si odnosima, dokle god je prisutan neki minimum korektnosti

za mene je ekipa škvadra, a ne skupina individualaca koji svaki gledaju vlastitu guzicu
Zadnja izmjena: zalive, dana/u uto pro 14, 2010 3:09 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Pale
Kontakt:

#100 Post Postao/la Pale »

zalive je napisao/la:
ovako kako gledam, sokaz je prepun individualizma, a ja ga doživljavam kao kolektivni, ekipni sport. gdje bitnost ima ekipa ispred pojedinca. no u sokazu mi se čini da nekako više vlada duh da je ekipni formati čista forma koja omogućuje pojedincu da ostvaruje vlastitu ambiciju. pri čemu uopće više jedva da je bitno s kime igraš i u kakvim ste si odnosima, dokle god je prisutan neki minimum korektnosti

za mene je ekipa škvadra, a ne skupina individualaca koji svaki gledaju vlastitu guzicu
Potpisujem :top: :top:
Odgovorite