| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
rope
Pridružen/a: 07. 03. 2006. (08:50:54) Postovi: 1562 Lokacija: Utrine
|
Postano: čet stu 04, 2010 9:12 am Naslov
: Statistika |
|
|
s obzirom da su u bodovanje za ranglistu uključena ljetna i zimska pojedinačna natjecanja (vikend turniri) mislim da bi u statistici rubrike trebalo proširiti i sa njima  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: čet stu 04, 2010 12:40 pm Naslov
: |
|
|
radin na tome perice!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
rope
|
Postano: čet stu 04, 2010 1:30 pm Naslov
|
|
| ib (napisa): | radin na tome perice!  |
to te ja pitam  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zalive
|
Postano: čet stu 04, 2010 1:39 pm Naslov
|
|
ej ajbi, da li baza dozvoljava da se napravi statistika sa poviješću ekipe?
dakle, kad klikneš na ekipu, da imaš gumb za prikaz povijesti; kad klikneš na povijest ekipe onda ti se prikaže po sezonama kako se zvala ekipa unutar polusezone i u kojoj je ligi igrala (poželjno i u kojem sastavu)
?
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
zalive
|
Postano: pet stu 05, 2010 9:05 am Naslov
|
|
pa možeš ako imaš sve bitne informacije u bazi. bitno je da u bazi imaš poveznicu da znaš koja je ekipa jedna te ista iz sezone u sezonu (prema sukcesiji iz lige u ligu), onda možeš izvući kako se zvala koje sezone i koji je bio prijavljeni sastav za tu sezonu
ubrzalo bi analizu protivnika, klikneš na njih pa vidiš kak su odigrali sezone, u kojim su ligama igrali prijašnjih sezona, ali i sa kojim sastavom. super za pripremu tekme, a i zanimljivo za vidit  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
|
Postano: pet stu 05, 2010 1:08 pm Naslov
|
|
Tak isto možeš kliknut na ekipu , pa browsaš svakog pojedinačno , kakve veze ima u kojoj je sad ekipi i kak je ekipa prolazila kroz lige ili možda ima? Jedino kao trivia... _________________ https://www.facebook.com/silbaotium/ |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zalive
|
Postano: pet stu 05, 2010 1:17 pm Naslov
|
|
pa sad je malo nespretno jer za to browsanje ti treba puno više vremena
imaš trenutnu ligu i sastav ekipa. da bi sad skužio iz kojeg su uopće razreda došle ekipe iz tvoje lige koje nisu igrale isti rang kao i tvoji prošle sezone, moraš klikati ligu po ligu prošlu sezonu, dvije iznad i dvije ispod. ak su slučajno promijenili naziv onda se tražiš da vidiš koji su uopće ti. onda su se možda pojačali igračem, pa gledaš ondašnji sastav i sadašnji, jer te zanima koliko su sada jaki u odnosu na onda. npr. ispali su dvije lige, računaš da su slabi, kad ono pojačali se ili im se vratio igrač, i to je opet jaka ekipa
sve se može saznati i sada ali ima više posla, ovak bi se sve saznalo iz par klikova i puno brže |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: pet stu 05, 2010 2:00 pm Naslov
|
|
Ma dobra je ideja i doće na red, al ne znam kad i ništa ne mogu obećat
U bazi je naravno sve povezano i može se trejsat ekipe kroz sezone, osim jednog manjeg problema:
FUZIJE
Problem je što sam dvije ekipe mijenjao samo onom boljeplasiranom, tako da se tu gubi kontinuitet recimo Kalafata ono kad su skočili na mjesto Duge Rese ili koga već.
Za to riješit, trebao bih proć kroz biltene i napravit evidenciju svih fuzija, a to kad ulovim vremena.
Premda, to je toliko malo slučajeva da bi statistika skroz dobro funkcionirala i s malom nesavršenošću, pa možda i krenem nešto prčkat..
Ukratko, čujemo se, i hvala na dobrom prijedlogu!
Volin vas kaste proaktivni tako  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
zalive
|
Postano: pet stu 05, 2010 2:15 pm Naslov
|
|
svaka čast izvještaj igračke povijesti koji si napravio ti je savršen, a s ovim polako, kad nađeš cajta  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
rope
|
Postano: pet stu 05, 2010 2:29 pm Naslov
|
|
| ib (napisa): |
FUZIJE
Problem je što sam dvije ekipe mijenjao samo onom boljeplasiranom, tako da se tu gubi kontinuitet recimo Kalafata ono kad su skočili na mjesto Duge Rese ili koga već. |
znao sam da ćemo mi opet na tapetu... al imaš situacija kad ekipa odustane pa na njeno dođe druga... nakon nekog vremena još jedna ekipa odustane pa na njihovo mjesto dođe opet ova .....
a ima i situacija kad se ekipe zamjene za lige ... uglavnom ima svega
zato zalive lijepo bilten u ruke i putem neta prati sve ekipe oko svoje lige i otvorit će ti se mnogo zanimljivih priča o ljudima, događajima i sudbinama |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: pet stu 05, 2010 2:39 pm Naslov
|
|
Sve je "legalno" i jasno osim fuzija. Ni ne pokušavaj se izmotat jer si sve zakomplicirao!
Kad npr. dvije ekipe zamijene mjesto, zna se šta se dogodilo - svaka je promijenila ime i dobila igrače od ove druge. Tako da, de Jure, su svi ti igrači promijenili ekipu. Ali to je definirano pravilnikom šta se smije i šta se ne smije, i tu nemam izbora ni umijetnićke slobode kako tretirati koju situaciju.
Problem s fuzijom je vođenje evidencije koje dvije ekipe su prešle u jednu. E pa meni fali podatak da je lošija ista ova nakon fuzije
Al nije nepremostivo, kažem, malo kroz biltene i valjda će tamo pisat.
Mislim da se ja sjećam jako malo fuzija, ispod deset rekao bih.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zalive
|
Postano: pet stu 05, 2010 2:49 pm Naslov
|
|
da, to s fuzijama je prava...kon-fuzija  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iceman
|
Postano: pet stu 05, 2010 3:14 pm Naslov
|
|
| zalive (napisa): | da, to s fuzijama je prava...kon-fuzija  |
bilo bi stvarno super da mogu stisnut na ekipu i vidjet po polusezonama na kojm mjestima smo zavrsavali sezone... _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
rogi
|
Postano: sub stu 06, 2010 8:09 pm Naslov
|
|
Ako su njih petorica jedini problem oko te statistike, onda ih nazovite i riješite to s njima!!
http://www.sokaz.hr/bazaig_form.php?tip=ekipa&ek=360 _________________ "Don't wish it was easier, wish you were better" - Jim Rohn |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|