| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
bojan
Pridružen/a: 04. 03. 2009. (13:55:51) Postovi: 191 Lokacija: Zagreb
|
Postano: pet stu 05, 2010 3:19 pm Naslov
: Slanje zapisnika |
|
|
Molim Vas savjet ili mišljenje, pošto nisam bio upoznat s ovim dosad, pa me interesira, a mislim da ce ib i rope, ako nitko drugi imati odgovor na ovo;
Naša ekipa redovito nakon odigranog meča, sat-dva kasnije objavi rezultat na stranici za svaku domaću utakmicu dosad (a i sve gostujuće), jer smo imali informaciju, da ukoliko radimo tako nije potrebno slati zapisnik Voditelju nakon svake tekme, već možemo zbirno na kraju prvenstva poslati.
Usprkos ažurnom objavljivanju rezultata, pri par dana, suigrač prima "uznemirujući" poziv od Voditelja da zašto mi toliko kasnimo sa zapisnicima? Nakon što mu kolega objasni da radimo kako je gore opisano, on odgovara da to što se stavi zapisnik na web ne vrijedi i da nije službeno, već je potrebno faxirati, ili štoviše, poslati njemu zapisnik nakon svake tekme, te završi razgovor s opaskom "da više ne kasnimo sa zapisnicima".
ispričavam se unaprijed kolegi i Voditelju ako je došlo do dezinformacije u gore navedenom objašnjenju u nekom dijelu (par pivica već u nama ), ali smatram da ste me shvatili što pitam, pa Vas molim za mišljenje i savjet.
Unaprijed zahvalan  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: pet stu 05, 2010 3:40 pm Naslov
: |
|
|
Citat odavdje, koji svake godine trubim na sva zvona, i molim i kumim i uvijek završi isto na kraju prvenstva <-- ja
| Citat: |
Q: Treba li slati zapisnike poštom ako ih upišem na stranici?
A: Naravno da treba!
Zapisnik u fizičkom obliku (na papiru) jedini je službeni dokaz za verifikaciju utakmice, i mora biti proslijeđen voditelju lige.
|
Zapisnik se mora slati poštom, a ako se dogovorite može faksom ili scan emailom.
Ako slučajno imaš tu sreću da sam ti voditelj ja ili još ponetko od mlađe garde, najviše što možeš dobit je da ti dopustim(o) da na kraju prvenstva pošalješ sve originale domaćih zapisnika, naravno uz uvjet da ih upisuješ na netu. To bi obje tvoje ekipe uvijek uredno i korektno odradile dok ste bili u trećoj ligi kod mene.
Međutim, to što je moje osobno uvjerenje da ću jednako provjeriti 6 zapisnika poslije prvenstva kao što bih tijekom, ne znači da je službeno, niti da ga dijele svi voditelji. Niti da se na to blagonaklono gleda.
Što da ti kažem, ne znam na osnovu čega si zaključio uzeti to zdravo za gotovo, ja ti sigurno nisam rekao da to općenito vrijedi.
Trebao si provjeriti na početku, mogu samo svima ponoviti da se takvi "off the record" aranžmani odnose samo na pojedinačne voditelje, i da kad mijenjaš ligu možeš samo pokušati pokrivenih ušiju kod novog voditelja iskamčiti isto, bez garancije da će ti biti dozvoljeno.. a vjerojatno neće, jer niti mora, niti bi možda trebalo.
Žao mi je šta sam te razmazio, al nitko te nije tjerao da ideš ligu gore
Ništa sad, meni ne preostaje nego još jednom iza sezone na sastanku slušat tiradu kako je taj Internet kriv za sve a tebi počet slat i zamolit da ne popušite novčanu kaznu. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bojan
Pridružen/a: 04. 03. 2009. (13:55:51) Postovi: 191 Lokacija: Zagreb
|
Postano: pet stu 05, 2010 4:03 pm Naslov
|
|
| ib (napisa): | Što da ti kažem, ne znam na osnovu čega si zaključio uzeti to zdravo za gotovo, ja ti sigurno nisam rekao da to općenito vrijedi.
Trebao si provjeriti na početku, mogu samo svima ponoviti da se takvi "off the record" aranžmani odnose samo na pojedinačne voditelje, i da kad mijenjaš ligu možeš samo pokušati pokrivenih ušiju kod novog voditelja iskamčiti isto, bez garancije da će ti biti dozvoljeno.. a vjerojatno neće, jer niti mora, niti bi možda trebalo.
Žao mi je šta sam te razmazio, al nitko te nije tjerao da ideš ligu gore
Ništa sad, meni ne preostaje nego još jednom iza sezone na sastanku slušat tiradu kako je taj Internet kriv za sve a tebi počet slat i zamolit da ne popušite novčanu kaznu. |
Dakle ib, hvala ti na objašnjenju!
U navedenom, nisam osobno ništa zaključivao niti sudjelovao u razgovoru sa Voditeljem, vec mi je isto prepričano od strane kolege, pa sam samo potegao pitanje, pošto se, kako sam naveo, nisam dosad susretao s tim.
Mislim da je kolega to vec sve poslao fax-om (tako da ne moraš brinut za drilanje ), ali reko da provjerim jos ovdje. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
pnyg
|
Postano: uto stu 16, 2010 12:46 pm Naslov
|
|
Mogu reći da naša ekipa ima dosta sreće po ovom pitanju. U 16-oj ligi većina ekipa upisuje svoje rezultate (uključujući i nas) no isto tako nije problem da se skenira zapisnik i pošalje voditelju.
Mislim da bi to trebalo postati i pravilo. Jer opet teško da će netko ići lažirati zapisnik sam iz čista mira. Jer ipak su tu dvije ekipe u pitanju i voditelj lige. Tako da postoji ipak višestruka kontrola.
A osim toga tko bi zdrave pameti išao na svoju ruku kontrolirati zapisnik, barem što se 16-e lige tiče?
Najviše je problem sa poštom, ona zna često pojesti neke zapisnike i nakon toga se možeš fućkati..
Ja podržavam metodu da se malo unaprijedi sustav slanja zapisnika voditeljima. Pa ipak smo u 21 stoljeću..
I za kraj da spomenem kako drugi voditelji nisu htjeli ni čuti o skeniranim zapisnicima (premda će isti takav dobiti u pošti kao original). Zašto je 'starija garda' nekih voditelja tomu sklona - stvarno ne znam. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
pnyg
|
Postano: pet stu 26, 2010 2:02 pm Naslov
|
|
| I, jel me ima netko za podržat oko priče sa zapisnicima? Ili nek ide dalje sve po starom. Iskreno se nadam da bi ova inicijativa mogla biti prihvaćena od nekoga iz vodstva SOKAZ-a.. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Pale
Pridružen/a: 15. 10. 2010. (13:28:23) Postovi: 2920 Lokacija: Tumarina jazbina "TOZ"
|
Postano: sub stu 27, 2010 9:04 am Naslov
|
|
Ja neznam u čemu je problem jednoj ekipi kupiti 6 koverti sa markicom i bacit zapisnik u pošt. sandučić
Ako se baš i izgubi u pošti pismo uvjek ima jedan primjerak gostujuća ekipa, i jedan ostaje u bloku.
Starijoj ekipi voditeljima se vjerovatno nakon inih godina rada na jedan način (vjerovatno se pokazal jako dobar) neda izmišljati (po njih) toplu vodu i zezati se sa internetskim ili faksom dobivenim zapisnicima.
Moje skromno mišljenje , sorry ako sam u krivu.
Pozz |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Apolon
|
Postano: sub stu 27, 2010 10:05 am Naslov
|
|
Meni je super sto je moj voditelj lige u kvartu pa mu ja samo ubacim zapisnik u sanducic  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: sub stu 27, 2010 12:42 pm Naslov
|
|
| pnyg (napisa): | ...cut..
I za kraj da spomenem kako drugi voditelji nisu htjeli ni čuti o skeniranim zapisnicima (premda će isti takav dobiti u pošti kao original). Zašto je 'starija garda' nekih voditelja tomu sklona - stvarno ne znam. |
skenirani zapisnik traži i printer. (osim interneta, e-mail adrese, kompijutora i znanja korištenja svega toga)
Meni je super što ti to sve imaš, a i skener k tome, ali možda voditelji i nemaju? Što je realna opcija - ako kupuješ rekete i gume - nemaš za kompijutor. E, nego.
p.s. ib, kčemu moram stavljat duple dvotočke za smajlije???
pa ne piše se : ) : za obični , zašto onda za moram stavit : s :??? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: sub stu 27, 2010 7:31 pm Naslov
|
|
Zato što sam, poučen forum.hr iskustvom, htio izbjeći sintaksne konflikte poput:
E danas smo razvalili one uberjake tipove! retan:
Pa sam pobacao i dvotočke iza slova. Što je sasvim oke, jer većina smajlića ima sinaksu s dvije dvotočke ( :emocija: ).
sad mi je žao i da mr. sramko (dvotočka o) nema zatvarajuću dvotočku, mogao bi to jednog dana popraviti. Da ne bude:
E danas igramo protiv HerpDerpova, trebali bi ih dobit al imaju onog lika s travom! prezan: |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: sub stu 27, 2010 9:33 pm Naslov
|
|
| aj dobro : sulks in the corner : |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iceman
|
Postano: ned stu 28, 2010 3:32 pm Naslov
|
|
al mene jos uvijek smeta sto mi stavi kursor ispred smajlija kad stavim smajli, pa ga moram (kursor) pomicat iza smajlija da nastavim recenicu... _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: ned stu 28, 2010 4:05 pm Naslov
|
|
Reko sam ti već da ne znam jer nisam ja to tipkao, a šta je najbolje, u Internet Exploreru radi oke.
A kad neki Javascript u jednom brauzeru radi, a u drugom ne radi, to za mene obično znači samo jedno:
Morat ćeš ih naučit sve napamet kolko si na forumu, čudim se da već nisi  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iceman
|
Postano: pon stu 29, 2010 12:51 pm Naslov
|
|
aaaaa
pa i ti koristis chrome, nemoj mi rec da ti radi kak spada  _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: pon stu 29, 2010 1:25 pm Naslov
|
|
Ne radi, ali ja ih sve znam napamet, vidi:  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: pon stu 29, 2010 6:14 pm Naslov
|
|
Iceman, evo mali hint: kad pređeš mišem preko smajlija, mozilla ti u donjem lijevom kutu ispiše kako se "piše" smajli koji misliš upotrjebit. Bar nešto, a i ne moraš ih učit na pamet  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iceman
|
Postano: uto stu 30, 2010 6:49 pm Naslov
|
|
hebote, sto se svi prave pametni  _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
pnyg
|
Postano: čet pro 02, 2010 1:46 pm Naslov
|
|
dobro onda, vidim da daljnja rasprava nema smisla :-)
Nije problem da se pošalje poštom zapisnik, već je sr*nje kada se isti zapisnik u pošti izgubi. Pa onda 2-3 tjedna natezanja hoće li doći ili ne.. ili da se ponovno pošalje. Mislim da fax ili skeniranje ipak ubrzava cijelu stvar. I gotovo, budemo vidjeli kak će biti slijedeće godine sa drugim voditeljem.
Samo znam da tu neki po forumu znaju isto zaj*bavati zašto ne unosite redovito rezultate na internetu... a 50% ekipa baš boli briga za internet i njihove rezultate, tak da je pitanje da li se znaju koristiti sa kompom.
O.K. to je to onda |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|