|
SOKAZ forum
|
| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Iceman
|
Postano: sri pro 08, 2010 7:08 pm Naslov
: Registrirani igraci u Sokazu / Zene u Sokazu |
|
|
evo, otvorio sam ovdje temu da nastavimo pricat i dogovarat se za inicijativu da se zene vrate u muski dio Sokaza i da se registriranim aktivnim igracima, bez obzira na godine, zabrani igranje u Sokazu...
mislim da su obje promjene nuzne i ostvarive, ako zelimo da nam Sokaz (p)ostane natjecateljski zanimljiva amaterska liga...
P.S. Molim i.b.-a da prebaci sve postove iz rezultata 1.lige, koji su vezani uz ovu temu, ovdje _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iceman
|
Postano: sri pro 08, 2010 8:05 pm Naslov
: |
|
|
| Norrin (napisa): | E jesmo uzurpirali temu na forumu, trebali smo to negdje drugdje otvoriti.
| Iceman (napisa): | | da bi bilo dobro da slozimo neko pismo sa potpisima od svake ekipe, po ligama, da pokazemo da je vecina za to... |
Je li pismo već u pripremi?
I pod profićem mislim na igrača koji je prošao primjerice 10 godina treninga u klubu itd., mislim da svatko od nas zna kad igra protiv takvog.
A one fore tipa bio je registriran prošle godine, ove nije, pa može pokupiti sve pokale, pa će iduće godine opet biti registriran, su mi bez veze (da ne kažem gori izraz).
Iako je pitanje da li zabraniti igranje SOKAZ-a i nekome tko je bio ili jest registriran, a realno je na SOKAZ nivou 3. ili 5. razreda, nije nedodirljiv amaterima. |
mislim da nije potrebno, a ni pozeljno, zabranjivat igru u Sokazu bivsim registriranim igracima, jer gdje ce igrat ako nece u Sokazu...to sto ce neki od njih biti prejaki za nas, a jebiga, ak im se igra, nek igraju...sumnjam da ce se Zoki ili neko njegovog ranga prijavljivat u Sokazu
poanta je, imho, ne dopustiti trenutno registriranim igracima igranje Sokaza...
a ako zeli radje igrat Sokaz, nego Hrvatsku/Njemacku/Austrijsku/etc ligu, tu mislim da se ne moze nista napraviti... _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: sri pro 08, 2010 8:18 pm Naslov
|
|
evo ja prvi (ah kao da moje mišljenje puno znači)
dakle,
1. žene - obavezno ujediniti lige. jednostavno nema ih dovoljno da bi im tamo bilo zabavno. No ipak mislim da bi bilo jako dobro čuti ženski glas što se toga tiće. stoga, forumašice - komentare na vidjelo.
2. registrirani igrači. nipošto. igrači koji su bili profesionalci a više nisu registrirani - definitivno.
Jer, koliko god nekim ljudima prestavljao problem to što te netko tko je trenirao profesionalno godinama sad odere k'o zeca, tako i iskustvo igranja protiv takvog igrača znači jako puno. Nije mi u interesu ( a nadam se i nikom drugom) da sokaz postane amatersko natjecanje gdje igraju ljudi koji nikad prije nisu držali reket. koliko god sokaz jest amaterski, svi mi želimo igrati stolni tenis i želimo ga igrati dobro. Kud bolje nego to učiti od "umirovljenih" profića?
Postavljat dobnu granicu za tako nešto mi je nezahvalno, jer postoje mnogi razlozi za prestanak profesionalnog igranja. No definitivno bi trebalo dogovoriti nešto što bi obeshrabrilo ekipe da uzimaju profesionalne igrače koji će "tu sezonu pomoći da nešto osvoje". |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iceman
|
Postano: sri pro 08, 2010 8:46 pm Naslov
|
|
| Dren (napisa): | | 1. žene - obavezno ujediniti lige. jednostavno nema ih dovoljno da bi im tamo bilo zabavno. No ipak mislim da bi bilo jako dobro čuti ženski glas što se toga tiće. stoga, forumašice - komentare na vidjelo. |
mislim da nije u redu predlagat ukidanje/ujedinjenje zenske sa muskom ligom. Treba im (zenama) samo otvorit vrata i muskog djela Sokaza...pa ko voli nek izvoli...ako se pokaze da bi sve zene radje igrale s muskima i u zenskoj ligi ih ne ostane dovoljno za takmicenje, onda ce sve biti jasno...
| Dren (napisa): | 2. registrirani igrači. nipošto. igrači koji su bili profesionalci a više nisu registrirani - definitivno.
Jer, koliko god nekim ljudima prestavljao problem to što te netko tko je trenirao profesionalno godinama sad odere k'o zeca, tako i iskustvo igranja protiv takvog igrača znači jako puno. Nije mi u interesu ( a nadam se i nikom drugom) da sokaz postane amatersko natjecanje gdje igraju ljudi koji nikad prije nisu držali reket. koliko god sokaz jest amaterski, svi mi želimo igrati stolni tenis i želimo ga igrati dobro. Kud bolje nego to učiti od "umirovljenih" profića?
Postavljat dobnu granicu za tako nešto mi je nezahvalno, jer postoje mnogi razlozi za prestanak profesionalnog igranja. No definitivno bi trebalo dogovoriti nešto što bi obeshrabrilo ekipe da uzimaju profesionalne igrače koji će "tu sezonu pomoći da nešto osvoje". |
slazem se sa svime u potpunosti...a vezano za zadnji dio, mozda stavit neku klauzulu da bivsi registrirani igrac mora bit neaktivan/neregistriran barem zadnju godinu ili dvije...time bi se izbjegli napreskokce prebjezi iz registriranih u neregistrirane i slicno... _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Norrin
|
Postano: sri pro 08, 2010 10:29 pm Naslov
|
|
| Iceman (napisa): |
mislim da nije potrebno, a ni pozeljno, zabranjivat igru u Sokazu bivsim registriranim igracima, jer gdje ce igrat ako nece u Sokazu...to sto ce neki od njih biti prejaki za nas, a jebiga, ak im se igra, nek igraju...sumnjam da ce se Zoki ili neko njegovog ranga prijavljivat u Sokazu
poanta je, imho, ne dopustiti trenutno registriranim igracima igranje Sokaza...
a ako zeli radje igrat Sokaz, nego Hrvatsku/Njemacku/Austrijsku/etc ligu, tu mislim da se ne moze nista napraviti... |
Mislim da je potrebno, a gdje će oni igrati, nije me briga, nek igraju 1., 2., 3., 4. ili 5. hrvatsku ligu (ako to postoji), sa igračima koji su njihove jačine.
Svaki put kad se prijavim za turnir SOKAZ-a koji osvoji jedan od tih bivših registriranih, odnosno klupski istesanih igrača, osjećam se glupo.
Nemam ništa protiv da me upravo vi (Iceman), Thamm ili bilo koji drugi amater (a pretpostavljam da ste vi amateri) pobijedi na takvom turniru.
Mislim da nije pošteno da ako ste vi osobno ili netko drugi došao iz zadnje u prvu ligu SOKAZ-a (za što vam svatko mora skinuti kapu) ne može nikad osvojiti prvu ligu ili turnir SOKAZ-a jer mora osim amatera (od kojih su neki jako dobri) pobijediti i nekoga tko je dugo godina trenirao.
Nije u redu, ko da netko sa završenim fakultetom ide opet u osnovnu školu, i sad mu se kikići dive.
| Iceman (napisa): | | Jer, koliko god nekim ljudima prestavljao problem to što te netko tko je trenirao profesionalno godinama sad odere k'o zeca, tako i iskustvo igranja protiv takvog igrača znači jako puno. Nije mi u interesu ( a nadam se i nikom drugom) da sokaz postane amatersko natjecanje gdje igraju ljudi koji nikad prije nisu držali reket. koliko god sokaz jest amaterski, svi mi želimo igrati stolni tenis i želimo ga igrati dobro. Kud bolje nego to učiti od "umirovljenih" profića? |
Iskustvo mogu steći i tako da ih zamolim da odigraju meč na treningu sa mnom, ako su korektni, odigrati će i nešto me naučiti, kao što ću i ja odigrati sa slabijim igračem.
A da to znači da im moram uz stisak ruke dati i pehar namijenjen pobjedniku amaterske stolnoteniske lige, ne moram.
Nek ide pehar svaki puta amateru, pa ću ja biti sretan, kako god se taj amater zvao, neće ga sigurno osvojiti čovjek koji ne zna reket držati, nemojmo sami sebe popljuvavati.
Ako mogu biti najbolji amater u amaterskoj ligi, potruditi ću se da to i budem, kao i svatko od nas.
Godine treninga nitko od nas ne može nadoknaditi, i svi skupa ispadamo budale kupujući pehare nekome tko među nas ne spada.
Zato imamo podjelu po razredima, pa kad napreduješ, ideš prema nižoj ligi, nitko ne bi volio stalno gubiti od iste ekipe u istoj ligi, ako se vidi da je ta ekipa prejaka za tu ligu.
A ne bi me nimalo čudilo da Primorac zaigra uskoro, nemojte samo puno coprati, bumo vidli nakon ovog ključnog meča u prvoj ligi, kojeg ja sigurno neću gledati, jer me ne zanimaju.
Što se žena tiče, slažem se da trebaju same odlučiti (za pravo glasa su se valjda napokon izborile kroz povijest).
I svaka čast svim ženama koje se i danas nadmeću sa puno mlađim igračicama. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: sri pro 08, 2010 10:50 pm Naslov
|
|
dakle po tebi ja sam prejak za sokaz i ne bi mi trebalo biti dopusteno igranje u njemu.
a nisam strica mi, eno pogledaj mi skor.

Zadnja promjena: Izra; sri pro 08, 2010 10:55 pm; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: sri pro 08, 2010 10:55 pm Naslov
|
|
Meni je okrutno nekome tko je do kraja juniorskog staža (17-18 godina) bio u klupskom/reprezentativnom pogonu zabraniti do kraja života da igra u SOKAZ-u.
Šta će taj jadnik raditi sa 45 godina? I sa 70 godina?
Mislim da je dobar dio SOKAZ-ovaca trenirao u nekom periodu života, najčešće u osnovnoj, možda dijelom i u srednjoj školi. To što smo bili nesposobni za ući u kadetsku i juniorsku reprezentaciju ne znači da se na ovaj način trebamo iživljavati na najboljima među nama koji su uspjeli.
OTOH, sviđa mi se ovo Icemanovo o prolasku godine ili dvije od registracije u nekom savezu do nastupa u SOKAZ-u, barem za igrače 1. i 2. HL
U vezi registriranih igrača, moje je mišljenje da je 40 godina debelo preniska granica, te da je treba podići barem na 50 godina, ili je se riješiti.
Ženama bi dao da biraju gdje hoće, al uz ovo dva paragrafa gore, jadna Laura bi opet morala čekat godinama
P.S. neću ništa selit nigdje jer em ste pisali miješano o 1. ligi i ovome, em ovdje di jesam ne mogu to napraviti jer su mi blokirani portovi na bazu  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zalive
|
Postano: sri pro 08, 2010 11:43 pm Naslov
|
|
meni se isto čini nemoguće povuči crtu i slažem se (napokon ) sa svime što ajbi kaže . puno igrača sokaza primio je u periodu svog života školovanje u klubu, neki više, neki manje. dakako da je takav u određenoj prednosti pred samoukim igračem neškolskog udarca ili serve, ali nema smisla da je samoukost kriterij igranja u sokazu. uostalom danas neki igrači sami angažiraju učitelje da im pomognu oko udaraca, jer su shvatili da je tako lakše
mislim da poanta sokaza nije samo dizanje pehara. većina igrača sokaza ionako nikad neće doći za života uopće u priliku da dignu individualni pehar. zar bi zbog toga trebali prestati igrati?
ili je poanta amaterskog sporta ipak uživanje u igri i rekreaciji, i sportskom nadmetanju da se pokuša pobijediti protivnika, uz neubijanje samog sebe ako nisi pobijedio?
gledam sebe i svoju ekipu. sad smo deseta liga. dogodine možda budemo deveta. možda opet deseta. ako budemo deveta liga, na kraju svakog treninga ili tekme ćemo sjesti, popit pokoju pivu (kavu, sok) i dobro se zabaviti. ako budemo deseta liga, na kraju svakog treninga ili tekme ćemo sjesti, popit pokoju pivu (kavu, sok) i dobro se zabaviti
da li je jasna poanta? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zalive
|
Postano: sri pro 08, 2010 11:46 pm Naslov
|
|
i nemam dakako niš protiv žena amaterki, segregacija liga ih osuđuje na hermetičnu dosadu jer ih je malo. pa si mislim kaj smo to u srednjem vijeku? pa i nije me puno briga ako će pokoji muški ego bit povrijeđen što je izgubio od žene. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Apolon
|
Postano: čet pro 09, 2010 1:02 am Naslov
|
|
Po meni se nebi smjelo zabraniti u potpunosti nastupanje registriranih igraca u sokazu!Ali bi trebalo podici dobnu granicu na 50 godina!
Te sam u potpunosi za to da se dopusti curama nastupanje u muskoj ligi.
hahaha a jel tko za to da mi decki dobijemo pravo nastupanja u zenskoj ligi?  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: čet pro 09, 2010 6:54 am Naslov
|
|
| LAURU U SOKAZ .DA ODMAH OD SLIJEDEĆE SEZONE. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Loptica Pong
|
Postano: čet pro 09, 2010 7:03 am Naslov
|
|
Glede žena u muškim ligama.
Zašto bi u ekipi smjela igrati samo jedna žena (tako je bilo prije). Pa neka se prijave kako im paše. Neka se dozvoli da cijela ekipa bude ženska u muškim ligama - ukoliko to žele.
Kaj bi onda bile prejake ili koji je razlog? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Norrin
|
Postano: čet pro 09, 2010 8:07 am Naslov
|
|
| Izra (napisa): | dakle po tebi ja sam prejak za sokaz i ne bi mi trebalo biti dopusteno igranje u njemu.
 |
Pa o tome baš i pričam, ti, Matej Jozić (oko kojeg se diglo puno prašine prošle sezone) i ostali niste problem, jer ste na SOKAZ nivou (to sam već napisao u jednom od prošlih postova), dakle morali bi jako puno trenirati da budete pozitivni u prvoj ligi.
Znamo svi o kojim se igračima radi, ali se pravimo bedasti. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Brod
Pridružen/a: 13. 05. 2005. (07:14:13) Postovi: 2880 Lokacija: Tumarina Jazbina
|
Postano: čet pro 09, 2010 8:08 am Naslov
|
|
Pa mislim da je Geek prije cirka 2-3 godine postavio direktno pitanje na skupštini SOKAZ-a - zašto je ženama zabranjeno igrati muške lige?
Rečeno je da će dobiti pismeni odgovor na to(očito je g. Bauka pitanje malo zateklo nespremnog za neki konkretan odgovor),ali mislim da još do dana današnjeg odgovora nema.
Ako griješim neka me Geek ispravi!
Mi smo, konkretno, u trenutku odluke imali 4 rekreativke u Jazbini koje su igrale SOKAZ u muškim ligama.Dvije od tri momčadi su se zbog toga raspale i odustale od daljnjeg natjecanja.
Žalosno!  _________________ Ako ti je slaba pamet,moraš imat jaku kičmu! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: čet pro 09, 2010 8:10 am Naslov
|
|
Ček malo, Srki i dalje igra, Operator i dalje igra (ne u Jazbini doduše), Croatia osiguranje i dalje igra (ne u Jazbini doduše), i tko je četvrti?  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Brod
Pridružen/a: 13. 05. 2005. (07:14:13) Postovi: 2880 Lokacija: Tumarina Jazbina
|
Postano: čet pro 09, 2010 8:23 am Naslov
|
|
Zakaj Srkija brojiš pod žene?
Da,neigraju više u jazbini!
Operator(mislim da se cura zvala Jasna),se kasnije prijavio ponovno,al mislim da su sezonu preskočili il bili ostali samo dvojica,C.Osiguranje - došao mali Plečko spasiti momčad al on je ovak i onak prejak za te lige koje igra sad.
Rekoh dvije od tri momčadi,pa neznam koji četvrti te muči...  _________________ Ako ti je slaba pamet,moraš imat jaku kičmu! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
rope
Pridružen/a: 07. 03. 2006. (08:50:54) Postovi: 1562 Lokacija: Utrine
|
Postano: čet pro 09, 2010 9:59 am Naslov
|
|
što se tiče žena mislim da je tema dozrela i da bi se mogla pokrenuti inicijativa vraćanja žena u muške sokaz lige jer prvotna ideja o jačanju ženskih liga nije donijela rezultate
do ovoga predviđam još sezonu - dve
igranje registriranih igrača u SOKAZ-u.... ne kužim ćemu toliko rasprave o tome.. pa na većini turnira su kategorije <40 i veterani (stariji, veterani, još stariji veterani itd.) uglavnom pojam veteran je >40 godina
na kraju krajeva to je i dobna granica koja vas (nas) dijeli od nastupa na svjetskim (europskim i inim) veteranskim prvenstvima (sjetite se Poreča)
pa nek igraju ljudi kaj vas briga oko toga (ak mu paše igrat 15 ili 16 ligu) kaj sad nek igra....
ak ima bivših registriranih igrača koji igraju 1.ligu sokaza, a nemaju 40 ne vidim razlog da mu se to zabrani pa i ak će slijedeće godine igrat 1. njemačku ligu - kakve to veze ima... čovjek je cijeli život trenirao pingić i igrao, ak može od toga živjet na amaterskoj bazi (SOKAZ) nek živi, ak oće za nekog igrat iz gušta ili prijateljstva zašto bi mu se zabranilo
uglavnom ne kužim, zar treba napravit listu igrača koji nisu za SOKAZ ??
a u konačnici evo organiziran je i amaterski turnir sa novčanim nagradama. Jel osvajanjem ovog turnira sam i dalje amater??? Ako nisam nikad bio registriran, a imam osobnog trenera jel sam onda amater?
pa cijela poanta SOKAZ-a je masovnost !!!! Što bi Zoka rek'o ALLLLOOOO prek 800 ljudi svaki tjedan odigra utakmicu "SOKAZ-a"
toliko od mene |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zacko
|
Postano: čet pro 09, 2010 10:00 am Naslov
|
|
| Norrin (napisa): | | Izra (napisa): | dakle po tebi ja sam prejak za sokaz i ne bi mi trebalo biti dopusteno igranje u njemu.
 |
Pa o tome baš i pričam, ti, Matej Jozić (oko kojeg se diglo puno prašine prošle sezone) i ostali niste problem, jer ste na SOKAZ nivou (to sam već napisao u jednom od prošlih postova), dakle morali bi jako puno trenirati da budete pozitivni u prvoj ligi.
Meni baš i nije jasno o kojim igračima se radi!?
Puno nas je treniralo pingić kad smo bili mlađi. Neki duže, neki manje. U prvoj ligi recimo mislim da je velika manjina onih koji nisu trenirali ko klinci. Čak je i naš veleštovani ib trenirao u Večernjem (sjećam se!) pa mislim da bi mu se trebalo dopustit da igra sokaz. Ili možda ne!?
Također tko bi određivao tko je na sokaz nivou? Arbitrarno. Čini mi se da bi tek tad nastao kaos.
Ako govorimo o igračima trebali bi svi bit malo jasniji. Meni recimo ne smeta Arapović, Belaj, Miki, Klarić itd... ako nisu nigdje drugdje registrirani. Oni su još uvijek svi na razini sokaza i može ih se pobijedit. Doduše teško al tko nam kriv.
E sad, meni se sviđa ova ideja o razdoblju neregistriranosti (1 god) jer bi to pokazalo da se neki profesionalac stvarno amaterizirao i ne bi bilo ad hoc pojačanja. Pa ak netko voli igrat sokaz meni bi bilo drago (uključujući i spomenutog Primorca nakon pro karijere).
Meni recimo nije jasna ova granica 40 il 50 godina. Čemu to služi? Il si profesionalac il si amater neovisno o godinama. Jer Waldner il Primorac mogu još uvijek bit sa 51 godinom prvi igrači naše prve hrvatske lige (lakoćom) i prve lige sokaza. To im naprimjer ne bi dopustio. Treba se odlučit Sokaz il pro liga neovisno o godinama.
Što se žena tiče mislim da ne treba komplicirat situaciju i trebaju vrijedit ista pravila ko i za muške. A onda one biraju kaj će igrat. Mušku il žensku ligu. Jer ako za njih imamo druga pravila dešavat će se opet da u prvoj ligi igra Šikoronja, Boroš za koju godinu il slično. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Čupa
|
Postano: čet pro 09, 2010 10:06 am Naslov
|
|
| Norrin (napisa): |
Ti bi znači zabranio igranje npr. Mikulcu ili Matkoviću. To je diskriminiranje, ne možeš ljudima zabranjivati natjecanje u amaterskoj ligi samo zato što su dobri igrači. Ali Joziću nećemo jer nije tako dobar; teško bi bilo to provesti, odrediti limite treniranje, kontrolirati...
Mislim, ja bih zabranio treniranje amaterima više od dva puta tjedno, ono, dođem nekome na stol tko igra pet dana u tjednu a ja mogu jednom tjedno, i sad da mi igramo.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
dajdosta
|
Postano: čet pro 09, 2010 10:27 am Naslov
|
|
| Brod (napisa): | Pa mislim da je Geek prije cirka 2-3 godine postavio direktno pitanje na skupštini SOKAZ-a - zašto je ženama zabranjeno igrati muške lige?
Rečeno je da će dobiti pismeni odgovor na to(očito je g. Bauka pitanje malo zateklo nespremnog za neki konkretan odgovor),ali mislim da još do dana današnjeg odgovora nema.
Ako griješim neka me Geek ispravi!
Mi smo, konkretno, u trenutku odluke imali 4 rekreativke u Jazbini koje su igrale SOKAZ u muškim ligama.Dvije od tri momčadi su se zbog toga raspale i odustale od daljnjeg natjecanja.
Žalosno!  |
Ljudi, SOKAZ, to smo mi!
Ak hoćemo žene (sudeć po forumu svi hoće) i ak žene hoće nas (tko zna ženu sokazovku nek urgira da se izjasni ovdje da čujemo i njih), onda ne vidim zašto ne bi potpisali neku peticiju i s parolama na ulice.
Pa moraju nam udovoljit ak velika većina želi isto.
Što se tiče registriranih/neregistriranih ista stvar.
Ipak nas 1000 igra međusobno zbog nas samih a ne zbog nekakvih apstraktnih zakona koji nikom ne pašu.
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|
|
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.
|
|