|
SOKAZ forum
|
| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
LiChin
Pridružen/a: 24. 11. 2007. (20:49:51) Postovi: 143 Lokacija: North
|
Postano: pon pro 10, 2012 7:52 pm Naslov
: gume za lovca pocetnika |
|
|
hahahaha odma ce ljudi rec nije ovaj normalan, pa kako to lovca pocetnika
ugl, prijatelj vec dosta dugo igra s reketom koji je uzeo u hervisa, reket je otprilike od 20-30kn, gume nisu po ittf-u nego nego izlizano cudo koje se prakticki ponasa kao antispin...
e sad, covjek ima nevjerojatno mekanu ruku, i s tim cudom lovi. Ima cak neke skalpove u vidu npr "uzeo set nekim superligaskim igracima xD " i tako. ugl sta on izvodi s tim reketom je cudo, s obzirom da niti ima stolnotenisku skolu, poceo se baviti stolnim tenisom prije koju godinu itd itd.
ugl, covjek si zeli uzet neki normalan reket, ajmo rec za lov. i pokusao ja njemu objasnit da ako uzme neko def drvo zalipi backside na fh i travu na bh, to ce biti kudikamo drugacije od ovoga s cim je dosad igrao. al covjek zeli upravo to, malo gleda jubito josu itd i tako on hoce probat s tim.
ugl, ja tudum za opremu sto se tice materijala, debljine spuzvi itd pa pitam ovdje vas travarose.
da skratim, nabavio drvo, neko staro bty defence ugl dobro je drvo, na fh sam mu konto zalipit friendship higher transcend 1.5mm (debljina u redu, hm?), i sad je pitanje koju travu na bh zalijepit? i s kojim ljepilom vi to sad lijepite?
od onih koje su mu se pojavile kao opcija koja bi bila i financijski isplativa su prvenstveno:
Dawei 388 D-1
Donic Akkadi L-1
Globe 979.
Pa evo, da pitam iskusnije od mene, sto bi vam se od toga moglo uciniti kao otprilike najadekvatnije za nekoga tko prvi put igra s travom i lovi.
Takodjer, u konzultiranju s iskusnijima od sebe, dobio sam informaciju da bi mu debljina spuzve najvise trebala odgovarati 0.6mm pa me zanima kakva su vam iskustva i s tim.
Napomena, molim misljenja prvenstveno klasicnih lovaca, npr ib? ove 3 trave navedene gore su prvenstveno stavljene jer ih ljudi navodno hvale, na tabletennisdb imaju dobre recenzije, itd. Pa molim vasa misljenja, spin reversal itd, koja bi bila najbolja za lov. I ako imate jos koju povoljnu za preporucit, svakako samo naprijed.
Zahvaljujem unaprijed. _________________ Play whatever style you want. Don't let others dictate how you have to play, but listen to advices in order to improve. Your style could be an extension of your personality. The more styles the game has, the richer it is. Bring something to the game. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: pon pro 10, 2012 8:16 pm Naslov
: |
|
|
ja čuo da je Milky way 955 super u debljini 0.6 al isključivo za lov. Dakle nema ovih fora nešto ću napast s travom i to. Lov. košta oko 35kn na netu  _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: pon pro 10, 2012 9:33 pm Naslov
|
|
A jesi pravog našo za pitat
O travuljagama ne znam puno, igrao sam samo s Feint Long II (0,5 i 1,1 ili koliko već rade) i bila mi je dobra.
Sad igram sa TSP Curl P1-R (1,5) i isto mi je dobra Mislim da je za lov bolja malo deblja spužva, jer se lakše kontrolira snaga za dobacit nazad, al tu ti vrijedi ona - sto ljudi, sto ćudi.
Ipak, većina profesionalnih lovaca i lovica lovi s ≥ 1,0 spužvom na travi (Jožica s 1,5).
Šta se beksajda tiče, prvo i osnovno mi se čini procjena kakav tip lovca on je i misli bit? Oće li ikada napast? Naučit spin, uć prvi, razbijat ritam?
Ako je odgovor ne, onda moš razmišljat o defanzivnom drvu i tako tankim (1,5) gumama. Meni je to daleko presporo sad
Dobar dio života sam igrao s Tackines Driveom 1,7 (kratko i sa 1,5), to je odlična guma i skoro pa klasika, al sad mi je isto prespora.
Danas igram s Tenergyjem 64 (1,9) i dobar mi je Šta se ostalih profi lovaca tiče, mislim da su svi (bar ovi moderni, Jozo, Muramatsu, Chen Weixing, Kim Kyung Ah) na brzim gumama (štoviše, na Tenergyju, jedino za Chena nisam siguran), a Jožica ti je ja mislim na T64 2,1), čak navodno i Viktorija Pavlovič ima T05 na 1,7 (a ona je među defanzivnijima).
Šta se drva tiče, ja igram s Jožicom koji je negdje između DEF i ALL, i ne bih se micao od tih brzina ni u jednom smjeru.
Eto ga.
Znam da ti uopće nisam pomogao (valjda si očekivao Tackiness Chop stajla odgovore a nu ludonju prića o tenerđiju ), al tako ti je to umene, ali i u ovih najboljih na svijetu.
Ja i dalje mislim da sve ovisi o ruci, i spreman sam poduprijeti teoriju zavjere da je novo ljepilo usporilo u prosjeku sve bivše kombinacije tankog beksajda i defanzivnog stabla, i da je to čak i za staru školu presporo danas.
P. S. možda ipak bolje da pitaš Tonča.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: pon pro 10, 2012 10:25 pm Naslov
|
|
evo me
i ja bi rekao da se ne mora bojati trave s debljom spuzvom. ovi koji blokaju po stolu vole ox al za lovce s dobrom rukom mislim da je deblja spuzva bolja.
za pocetak nek stavi neki sriver na forhend (s novim ljepilom je odlican za klasicni lov) i doslovno bilo koju travu na bekend pa nek nakon tjedan dana igre vidi sto mu fali i sto bi htio dobiti.
nemoj slusati ib-a po pitanju tenergya, profici igraju s tim zato sto znaju igrati a ib zato sto loviti ionako moze s bilo cim a jako ga veseli kad mu protivnik ne vrati spin.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: uto pro 11, 2012 12:21 am Naslov
|
|
Yup, totalno se nisam sjetio starog dobrog Srajvera, a također imam osjećaj da bi s novim ljepilom Srajver danas (1,7 ili 1,9) mogao biti ono što je nekoć bio Tackiness Drive.
Još mala napomena, kod trave naravno gledaš kolonu "spin reversal", ili najbližu tome.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: uto pro 11, 2012 12:14 pm Naslov
|
|
| ib (napisa): |
O travuljagama ne znam puno, igrao sam samo s Feint Long II (0,5 i 1,1 ili koliko već rade) i bila mi je dobra.
Sad igram sa TSP Curl P1-R (1,5) i isto mi je dobra  |
moram napomenuti da je ib postao puno neugodniji otkad igra s p1-r. feint dvojka je fina hvatljiva trava ali daje prejednostavne lopte na cepu, nekako visok kut izbacaja i uvijek slicna brzina (umjesto da lopta nekad leti onako nisko i neugodno). imao sam ju dugo na jednom reketu za zafrkanciju i nedavno sam ju zamjenio geekovom xiying 979 (nije tretirana ). iako se jos nisam bas navikao na nju vidim da daje neugodnije lopte od feinta. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Lio
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
LiChin
|
Postano: uto pro 11, 2012 5:58 pm Naslov
|
|
jedan od osnovnih razloga je jer zeli malo mijenjati svoju igru, odnosno unaprijediti je u smjeru stila igre klasicnog lovca. On je oduvijek tezio nekoj takvoj igri, samo ocito pojma nije imao o prasumi ponude guma koje jesu za takav stil igre i koje se mogu nabavit u svijetu hahaha, dok nije upoznao mene
tako da je u biti cijelo vrijeme igrao s reketom koji prakticki ne odgovara u potpunosti njegovom stilu, samo sto on to nije znao.
naruceni higher 1.5mm i globe 979 1.0mm na bty defence drvu.
Hvala svima na odgovorima i savjetima.  _________________ Play whatever style you want. Don't let others dictate how you have to play, but listen to advices in order to improve. Your style could be an extension of your personality. The more styles the game has, the richer it is. Bring something to the game. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
LiChin
|
Postano: uto pro 11, 2012 6:05 pm Naslov
|
|
| Izra (napisa): | xiying 979 (nije tretirana ). |
u sumarku skrivenom... ne mislim na tebe izra naravno. al "naćuh" da prozvani tu i tamo navrati do foruma pa prosvrlja malo, ovo je prvenstveno za njega, ako ikad vidi --- znam tvoju malu tajnu  _________________ Play whatever style you want. Don't let others dictate how you have to play, but listen to advices in order to improve. Your style could be an extension of your personality. The more styles the game has, the richer it is. Bring something to the game. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: uto pro 11, 2012 9:07 pm Naslov
|
|
pretpostavljam da mislis na pojavu tzv. lokalitetne posebnosti gume, kad se trava istog proizvodjavaca i imena drukcije ponasa u st nego u zg.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
LiChin
|
Postano: ned pro 16, 2012 4:41 pm Naslov
|
|
upravo to.  _________________ Play whatever style you want. Don't let others dictate how you have to play, but listen to advices in order to improve. Your style could be an extension of your personality. The more styles the game has, the richer it is. Bring something to the game. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Tomaca
|
Postano: sub sij 19, 2013 4:17 pm Naslov
|
|
ima li neko ko može pobliže o ovoj xiying 979 sa spužvom i dablfiš 6515 ox _________________ was once Kemilov suigrač |
|
| [Vrh]
|
|
 |
geek
Pridružen/a: 16. 02. 2007. (14:45:02) Postovi: 694 Lokacija: Zagreb
|
Postano: sub sij 19, 2013 10:13 pm Naslov
: Gume |
|
|
Xiying 979 je medium pips, znači nije klasična guma za lov, već više za guranje - drajfanje, nešto kako igra Bartol na BH. Medium pips gume su standardno na spužvi 1.5 mm. Double Fish 1615 je klasična guma za lov od stola, pri čemu je napad više izuzetak. _________________ Butterfly Jonyer-H FL
FH: DHS Hurricane3 Neo H37 2.1
BH: DHS Hurricane3 Neo National 2.2
中國膠 (KINESKE GUME) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Tomaca
|
Postano: ned sij 20, 2013 8:34 am Naslov
|
|
kaj i u ox izvedbi je za od stola?1615, i jel ima potencijala trava na karbonu _________________ was once Kemilov suigrač |
|
| [Vrh]
|
|
 |
geek
|
Postano: ned sij 20, 2013 9:02 am Naslov
: OX trava |
|
|
Većina travaroša igra sa OX-om, a Double Fish 1615 ima i na 0.6 spužvi. "Zakon" za sve lovce je Nittaku Shake Defence (NSD), a to je karbonsko drvo. Također, puno se igra sa TSP Balsa 2.5, koje je kombinacija balse i glasfibera. Imamo i Gambler Kevlar Oversize (Gambler je komercijalno ime Friendship-a u USA). Prema tome, IDE. Sve ti je to probao "jatak" Abramović, pa možeš njega konzultirati. Šta si, kao Pongrac, odlučio igrati s travom na BH ? Pametno. _________________ Butterfly Jonyer-H FL
中國膠 (KINESKE GUME)
Zadnja promjena: geek; ned sij 20, 2013 10:31 am; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Tomaca
|
Postano: ned sij 20, 2013 10:23 am Naslov
|
|
Ide na fh stranu ipak mi je bh jaci, bojim se da bum zaglibio sa isprobavanjm zlenja ipak tu ima puno vise kombinacija
Na koje je trave najbezbolnije preci nakon beksajda za raznovrsnu igru malo lov malo blok _________________ was once Kemilov suigrač |
|
| [Vrh]
|
|
 |
geek
|
Postano: ned sij 20, 2013 10:38 am Naslov
: Lov |
|
|
Friško sam čitao blog kanadskog reprezentativca, travaroša, koji je došao u trening centar kineske reprezentacije. I, prvo što su mu učinili, skinuli su mu travu i stavili soft, konkretno Friendship 802. Sada igra sa TSP Spin-Pips Chop soft-om. Tko je volja, kao ja, sve to može čitati na :
http://ooakforum.com/viewtopic.php?f=58&t=18471
To se podudara sa prethodnim razgovorima sa starijim Sosom. Znači, prvo soft, pa medium pips, pa onda trava. A, može se ostati samo kod soft-a. I naš webmaster je imao neke takve eksperimente.
Vrijedi pravilo. Trava je "super" protiv neiskusnih i neutreniranih. U suprotnom je mana, jer daje samo presliku protivnikova udarca, tj. rotacije.
Zaboravio sam odgovoriti na tvoje 2. pitanje. Iz onog što sam čitao, izabrao bih Friendship 802. Mislim da s tim još uvijek lovi Malobabić-ka. A, i nije skupa guma. _________________ Butterfly Jonyer-H FL
中國膠 (KINESKE GUME) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: ned sij 20, 2013 12:39 pm Naslov
|
|
bacio sam pogled na taj blog, kaze da se nakon relativno kratkog roka promijenio trener i opet su mu vratili travu.
teorija je da na vrhunskom nivou trava sluzi tek toliko da te protivnik ne moze probiti dok ne stvoris priliku da ga sam napadnes forhendom. dok soft ima vise mogucnosti varijacije i kontranapada.
na ovom nasem sokaz nivou, ja bi ipak ljudima preporucao travu za obranu od stola, jer je igranje obrane sa softom uzasno tesko.
ovaj lik u kini dok je imao soft stalno su ga tjerali da trenira lov s njim, a kad se vratio na travu stalno ga tjeraju da trenira kretanje i forhend napad. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Tomaca
|
Postano: ned sij 20, 2013 12:56 pm Naslov
|
|
meni se isto čini da je sa travom lakše , vratimo se na preporuku trave _________________ was once Kemilov suigrač |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: ned sij 20, 2013 1:14 pm Naslov
|
|
| ja imam xiying 979 sa dosta debelom spuzvom na reketu ako hoces isprobati danas igramo zimski kup ali cu svratiti u jazbinu oko 6 prije nego odemo. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|
|
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.
|
|