NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Problemi i primjedbe - Vodovod ekipno itd.
Idite na 1, 2, 3, 4  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Turniri i događanja
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Norrin

PostPostano: sri ožu 27, 2013 7:56 am    Naslov : Problemi i primjedbe - Vodovod ekipno itd. Citirajte i odgovorite

Ima li ovo natjecanje ikakvog smisla?
Svake godine mi padne na pamet probati odigrati, ali jednostavno nema smisla.
S obzirom da se igra samo do trece pojedinacne pobjede, a uvijek se "korektno" sastave 2 dream team-a, ispada da ekipa plati 100 kn da bi svatko odigrao samo jednu partiju, i sve je gotovo za manje od pola sata.
Tako da se nijednoj cokljavoj ekipi ne dolazi, a kao, lijepa prilika za druzenje i igranje s ljudima s kojima nisi u ekipi.
Moze li se tu nesto poduzeti - bitno smanjiti prijavu ili malo uravnoteziti ekipe, mozda cak izvlacenjem iz sesira, spajanjem jacih i slabijih igraca u ekipu prema rang listi.

Zadnja promjena: Norrin; ned ožu 31, 2013 11:47 am; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Tomaca

PostPostano: ned ožu 31, 2013 10:53 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

kak ne razmes da bi onda za malo para bilo puno posla a ovak je za puno para malo posla Partijana
geek

PostPostano: ned ožu 31, 2013 11:17 am    Naslov : Vodovod Citirajte i odgovorite

Ja se samo nadam da će mi vratiti novac koji sam uplatio za monografiju 60. godina Sokaza. Ovo kašnjenje, veće od 3 godine, zaista više nema nikakvog smisla.
中國膠 (KINESKE GUME)
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Norrin

PostPostano: ned ožu 31, 2013 11:43 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

A Dom sportova Confused , pa to stvarno više nije normalno.
Dren me uvjerava da bi se moglo pokušati od grada dobiti prostor za SOKAZ dvoranu. Pojma nemam
Ima nas puno, možda ćemo jednog dana i predstavljati nešto. Rolling Eyes
Nažalost, komentar tomace nije samo duhovit, nego i tragično istinit.
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: ned ožu 31, 2013 12:21 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ja se već nekoliko godina zalažem da se ekipno ukine, i da se Vodovod zatvori samo za SOKAZ-ovce i traje jedan dan.

Ekipno na Vodovodu zahtijeva pola dana dvorane, i to kvalitetne dvorane gdje je bio pojedinačni turnir. Po meni, ako želimo još neko neformalno ekipno natjecanje, to treba ići negdje drugdje gdje smo fleksibilni s terminima (za razliku od Doma sportova), ali u osvježenom formatu jer ovo je, barem po mojem mišljenju, bezveze.

Za neke stvari i prijedloge mi ide malo bolje, za neke malo sporije. Smile

Toliko. Trk
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
geek

PostPostano: ned ožu 31, 2013 12:26 pm    Naslov : Dom Sportova Citirajte i odgovorite

Nisam siguran da bi, pri sadašnjoj raspodjeli moći, Sokaz u Domu Sportova imao smisla. Tko bi i kako raspodjeljivao termine i stolove ? Ili bi se, kao i do sada, pod parolom "javnog interesa", punili privatni džepovi ? A, ne da netko tko besplatno koristi "javni prostor", i zato bi trebao biti zahvalan, iz njega izbacuje "neistomišljenike". Normalno, za "prijatelje" je sve besplatno.

Imalo bi smisla samo ako bi se prethodno napravio projekt. Na primjer, škola stolnog tenisa za odrasle (djecu). Pri tome bi se, unaprijed, znali treneri, cijene, termini, plan rada, raspodjela sredstava, jednaka dostupnost svima ...
中國膠 (KINESKE GUME)
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: ned ožu 31, 2013 12:37 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Norrin (napisa):
Nažalost, komentar tomace nije samo duhovit, nego i tragično istinit.

Nekako više naginjem interpretaciji da se u SOKAZ-u ponekad teško odlučuje mijenjati neke tradicije, pogotovo nečeg 60-godišnjeg kao što je Vodovod.
Ali tko želi gledati isključivo zlonamjerno, slobodan je. Pojma nemam
[Vrh]
Norrin

PostPostano: ned ožu 31, 2013 1:02 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Nije zlonamjerno, sigurno i tomaca i ja želimo igrati i družiti se, a ne gnjaviti tebe ili bilo koga tko se osjetio prozvanim.
Uvijek se radi o dvije stvari.
Prvo, cijeni, koja je za turnire u Zagrebu previsoka, jer uglavnom ne uključuje jelo i piće.
Drugo, ispada da ako točno ne propišeš da na Vodovodu ne mogu u istoj ekipi igrati 3 najjača igrača u SOKAZ-u, onda će oni sigurno točno tako formirati ekipu, bilo zato jer im je gazda tako naredio ili su jednostavno toliko željni igranja u istoj ekipi.
I onda se dogodi da samo 2 ekipe budu prijavljene, jer nitko neće dati 100 kuna za ništa.
Ako to ne valja, a ne valja, onda to treba izmijeniti.
Evo, sad je turnir na Velesajmu, nije u Domu Sportova, je li onda jeftinije pa će možda napokon biti i utješna kategorija?
Parova i dalje nema?
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: ned ožu 31, 2013 1:15 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Aj super, za ekipno se slažemo mislim u potpunosti.
Za prvu ruku bi od njega trebalo odustati. Pokušat ću još jednom. Thumbs up

A poslije, za parove i utješno, treba možda razmisliti što od toga može ući u jednodnevni format da ne prelazimo na nedjelju. S tim da parovi pate od jednake boljke koju si naveo za ekipno, tako da sam ja prije za utješno natjecanje. Možda nekakva jedinstvena utješna kategorija ne bi bila loša. Cheer
[Vrh]
Norrin

PostPostano: ned ožu 31, 2013 1:20 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Pojedinačno
+Jedinstvena utješna
+Parovi
-------------------------------
=Puno zadovoljstva Very Happy
[Vrh]
mixer

PostPostano: ned ožu 31, 2013 2:06 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Opet se vracam na jednostavnu matematiku.ako ima 120 igraca a uvijek ima to je 6ili 7 tisuca kuna.mozda i vise .zasto sokaz kao udruga gradjana ne uplati ostatak i uzme dom sportova a ne uvijek neka izmotavanja nema se preskupo je itd itd.zanima me koliko su placeni voditelji turnira i suci jer ako smo uplatili clanarinu onda valjda mogu nesto i odvolontirati.s obzirom da su i turniri u preckom placeni voditeljima cisto sumnjam da nisu i za vodovod i dedu placeni.sve u svemu ponudite nesto klopu cugu a ne samo loptice..i jednom u zivotu neka neko u sokazu objasni zasto se nemoze u dom sp po komercijalnoj cijeni.ili se ipak treba i za raditi.a geek kad pises o nekom onda ga i imenuj pokazi jednom jaja bar na uskrs kad pises o nekom i necem
[Vrh]
vjekoslav

PostPostano: ned ožu 31, 2013 2:39 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

A sistem sličan zimski kup ekipno 22-18 naprimjer ?
[Vrh]
55

PostPostano: ned ožu 31, 2013 6:51 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Na zadnjem "Vodovodu" bilo je 44 igrača i to zbrojeno u svim kategorijama skupa! Eeeek!
To je jako malo, nešto bi zaista trebalo promijeniti. Vrag
Poznajem dosta čokljavaca, skoro svi su motivirani za doći ukoliko se može igrati i utješni dio turnira, jer za samo tri meča odigrati ovo je previše novaca... Tuzni Crying Uvrijeđen
[Vrh]
Tomaca

PostPostano: ned ožu 31, 2013 7:06 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

mislim da bi sa novcima od članarine (2x godišnje po 250 kn) pojedinačno prvenstvo sokaza i turniri po ligama(prečko) trebali iči iz te hrpice para a ne da ta hrpica ostane netaknuta te se još poveča od novih kotizacija

ps: znam skroz sam lud i neznam kaj pričam

zašto malo kad možeš puno Partijana

e i ako neko rastura matematiku neka izracuna koliko momčadi ima sokaz, to pomnožiti sa dvaput te na tu cifru dodati još malo od naknadnih prijava te možda malo i od dječijih doplataka, ipak je sokaz udruga.
Po mojoj računici jedva da ostane za neki ozbiljniji ručak, ipak sva lova ode na tiskanje biltena
Tomaca

PostPostano: ned ožu 31, 2013 7:19 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

na kraju ispada da neki radili 20 godina za 20 ručkova Partijana
ib
Site Admin

PostPostano: ned ožu 31, 2013 7:19 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Dugo smo pričali o Vodovodu.

Đenja Mah mah Trk
[Vrh]
Saša

PostPostano: ned ožu 31, 2013 8:13 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

tomaca (napisa):
ipak sva lova ode na tiskanje biltena

Bilten se može izdavati samo u elektronskom obliku.
Pale

PostPostano: ned ožu 31, 2013 9:06 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Vodovod košta , pa kaj onda. Kome je skupo nositi 501 traperice, jednostavno ih ne kupuje Zubo

Zašto netko drugi ne organizira turnire gdje je kotizacija 30 kn, plati dvoranu, 1 suca koji će to voditi ,pokrije se i ode na ručak.

Jedino još Ritmo organiziira neke turnire i Slovenci,.. nitko drugi Sad

Mixeru pa nitko tebi ne brani da organiziraš turnir i zaradiš si. Osobno me zabole ako si netko zaradi, svi danas zarađuju, od svečenika do "šibicara"

Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
[Vrh]
Norrin

PostPostano: ned ožu 31, 2013 10:17 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Citat:
Jedino još Ritmo organiziira neke turnire i Slovenci,.. nitko drugi Sad
Nije točno, ima dosta turnira na naslovnici.
U Dugoj Resi je bio divan turnir (a imaju dosta skromnije uvjete u odnosu na neke druge dvorane), u Ritmu je isto bilo super zadnji put, iako su samo 4 stola itd.

Citat:
Osobno me zabole ako si netko zaradi, svi danas zarađuju, od svečenika do "šibicara"

Ne radi se o tome, nego o tome da ekipno nije nikome zanimljivo, a da se zbog toga što nema utješnog dijela, većini ljudi koji inače dolaze na turnire, na Vodovod ne ide.
Turniri u Zagrebu su dosad uvijek bili najskuplji, baš zbog toga što nikad nema klope, ljude se osjećaju zakinuto, i svake godine se kuka i na Dedi i na Vodovodu.
Ljudi ipak dolaze, jer vole igrati, ali se osjećaju bedasto.
Jasno da ne mogu svi biti prvi, ali osnovna stvar koje se drže svi "manji" turniri je da se garantira 4 odigrana meča svakome, ne samo onome tko prođe grupu, dakle mora biti utješnog.
[Vrh]
55

PostPostano: ned ožu 31, 2013 10:43 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

To je to! Klanja se Klanja se Klanja se
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Turniri i događanja
Vremenska zona: GMT + 01:00.