| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Norrin
|
Postano: sri ožu 27, 2013 7:56 am Naslov
: Problemi i primjedbe - Vodovod ekipno itd. |
|
|
Ima li ovo natjecanje ikakvog smisla?
Svake godine mi padne na pamet probati odigrati, ali jednostavno nema smisla.
S obzirom da se igra samo do trece pojedinacne pobjede, a uvijek se "korektno" sastave 2 dream team-a, ispada da ekipa plati 100 kn da bi svatko odigrao samo jednu partiju, i sve je gotovo za manje od pola sata.
Tako da se nijednoj cokljavoj ekipi ne dolazi, a kao, lijepa prilika za druzenje i igranje s ljudima s kojima nisi u ekipi.
Moze li se tu nesto poduzeti - bitno smanjiti prijavu ili malo uravnoteziti ekipe, mozda cak izvlacenjem iz sesira, spajanjem jacih i slabijih igraca u ekipu prema rang listi.
Zadnja promjena: Norrin; ned ožu 31, 2013 11:47 am; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Tomaca
|
Postano: ned ožu 31, 2013 10:53 am Naslov
: |
|
|
kak ne razmes da bi onda za malo para bilo puno posla a ovak je za puno para malo posla  _________________ was once Kemilov suigrač |
|
| [Vrh]
|
|
 |
geek
Pridružen/a: 16. 02. 2007. (14:45:02) Postovi: 694 Lokacija: Zagreb
|
Postano: ned ožu 31, 2013 11:17 am Naslov
: Vodovod |
|
|
Ja se samo nadam da će mi vratiti novac koji sam uplatio za monografiju 60. godina Sokaza. Ovo kašnjenje, veće od 3 godine, zaista više nema nikakvog smisla. _________________ Butterfly Jonyer-H FL
FH: DHS Hurricane3 Neo H37 2.1
BH: DHS Hurricane3 Neo National 2.2
中國膠 (KINESKE GUME) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Norrin
|
Postano: ned ožu 31, 2013 11:43 am Naslov
|
|
A Dom sportova , pa to stvarno više nije normalno.
Dren me uvjerava da bi se moglo pokušati od grada dobiti prostor za SOKAZ dvoranu.
Ima nas puno, možda ćemo jednog dana i predstavljati nešto.
Nažalost, komentar tomace nije samo duhovit, nego i tragično istinit. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: ned ožu 31, 2013 12:21 pm Naslov
|
|
Ja se već nekoliko godina zalažem da se ekipno ukine, i da se Vodovod zatvori samo za SOKAZ-ovce i traje jedan dan.
Ekipno na Vodovodu zahtijeva pola dana dvorane, i to kvalitetne dvorane gdje je bio pojedinačni turnir. Po meni, ako želimo još neko neformalno ekipno natjecanje, to treba ići negdje drugdje gdje smo fleksibilni s terminima (za razliku od Doma sportova), ali u osvježenom formatu jer ovo je, barem po mojem mišljenju, bezveze.
Za neke stvari i prijedloge mi ide malo bolje, za neke malo sporije.
Toliko.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
geek
Pridružen/a: 16. 02. 2007. (14:45:02) Postovi: 694 Lokacija: Zagreb
|
Postano: ned ožu 31, 2013 12:26 pm Naslov
: Dom Sportova |
|
|
Nisam siguran da bi, pri sadašnjoj raspodjeli moći, Sokaz u Domu Sportova imao smisla. Tko bi i kako raspodjeljivao termine i stolove ? Ili bi se, kao i do sada, pod parolom "javnog interesa", punili privatni džepovi ? A, ne da netko tko besplatno koristi "javni prostor", i zato bi trebao biti zahvalan, iz njega izbacuje "neistomišljenike". Normalno, za "prijatelje" je sve besplatno.
Imalo bi smisla samo ako bi se prethodno napravio projekt. Na primjer, škola stolnog tenisa za odrasle (djecu). Pri tome bi se, unaprijed, znali treneri, cijene, termini, plan rada, raspodjela sredstava, jednaka dostupnost svima ... _________________ Butterfly Jonyer-H FL
FH: DHS Hurricane3 Neo H37 2.1
BH: DHS Hurricane3 Neo National 2.2
中國膠 (KINESKE GUME) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: ned ožu 31, 2013 12:37 pm Naslov
|
|
| Norrin (napisa): | | Nažalost, komentar tomace nije samo duhovit, nego i tragično istinit. |
Nekako više naginjem interpretaciji da se u SOKAZ-u ponekad teško odlučuje mijenjati neke tradicije, pogotovo nečeg 60-godišnjeg kao što je Vodovod.
Ali tko želi gledati isključivo zlonamjerno, slobodan je.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Norrin
|
Postano: ned ožu 31, 2013 1:02 pm Naslov
|
|
Nije zlonamjerno, sigurno i tomaca i ja želimo igrati i družiti se, a ne gnjaviti tebe ili bilo koga tko se osjetio prozvanim.
Uvijek se radi o dvije stvari.
Prvo, cijeni, koja je za turnire u Zagrebu previsoka, jer uglavnom ne uključuje jelo i piće.
Drugo, ispada da ako točno ne propišeš da na Vodovodu ne mogu u istoj ekipi igrati 3 najjača igrača u SOKAZ-u, onda će oni sigurno točno tako formirati ekipu, bilo zato jer im je gazda tako naredio ili su jednostavno toliko željni igranja u istoj ekipi.
I onda se dogodi da samo 2 ekipe budu prijavljene, jer nitko neće dati 100 kuna za ništa.
Ako to ne valja, a ne valja, onda to treba izmijeniti.
Evo, sad je turnir na Velesajmu, nije u Domu Sportova, je li onda jeftinije pa će možda napokon biti i utješna kategorija?
Parova i dalje nema? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: ned ožu 31, 2013 1:15 pm Naslov
|
|
Aj super, za ekipno se slažemo mislim u potpunosti.
Za prvu ruku bi od njega trebalo odustati. Pokušat ću još jednom.
A poslije, za parove i utješno, treba možda razmisliti što od toga može ući u jednodnevni format da ne prelazimo na nedjelju. S tim da parovi pate od jednake boljke koju si naveo za ekipno, tako da sam ja prije za utješno natjecanje. Možda nekakva jedinstvena utješna kategorija ne bi bila loša.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Norrin
|
Postano: ned ožu 31, 2013 1:20 pm Naslov
|
|
Pojedinačno
+Jedinstvena utješna
+Parovi
-------------------------------
=Puno zadovoljstva  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
mixer
|
Postano: ned ožu 31, 2013 2:06 pm Naslov
|
|
| Opet se vracam na jednostavnu matematiku.ako ima 120 igraca a uvijek ima to je 6ili 7 tisuca kuna.mozda i vise .zasto sokaz kao udruga gradjana ne uplati ostatak i uzme dom sportova a ne uvijek neka izmotavanja nema se preskupo je itd itd.zanima me koliko su placeni voditelji turnira i suci jer ako smo uplatili clanarinu onda valjda mogu nesto i odvolontirati.s obzirom da su i turniri u preckom placeni voditeljima cisto sumnjam da nisu i za vodovod i dedu placeni.sve u svemu ponudite nesto klopu cugu a ne samo loptice..i jednom u zivotu neka neko u sokazu objasni zasto se nemoze u dom sp po komercijalnoj cijeni.ili se ipak treba i za raditi.a geek kad pises o nekom onda ga i imenuj pokazi jednom jaja bar na uskrs kad pises o nekom i necem |
|
| [Vrh]
|
|
 |
vjekoslav
|
Postano: ned ožu 31, 2013 2:39 pm Naslov
|
|
| A sistem sličan zimski kup ekipno 22-18 naprimjer ? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: ned ožu 31, 2013 6:51 pm Naslov
|
|
Na zadnjem "Vodovodu" bilo je 44 igrača i to zbrojeno u svim kategorijama skupa!
To je jako malo, nešto bi zaista trebalo promijeniti.
Poznajem dosta čokljavaca, skoro svi su motivirani za doći ukoliko se može igrati i utješni dio turnira, jer za samo tri meča odigrati ovo je previše novaca...  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Tomaca
|
Postano: ned ožu 31, 2013 7:06 pm Naslov
|
|
mislim da bi sa novcima od članarine (2x godišnje po 250 kn) pojedinačno prvenstvo sokaza i turniri po ligama(prečko) trebali iči iz te hrpice para a ne da ta hrpica ostane netaknuta te se još poveča od novih kotizacija
ps: znam skroz sam lud i neznam kaj pričam
zašto malo kad možeš puno
e i ako neko rastura matematiku neka izracuna koliko momčadi ima sokaz, to pomnožiti sa dvaput te na tu cifru dodati još malo od naknadnih prijava te možda malo i od dječijih doplataka, ipak je sokaz udruga.
Po mojoj računici jedva da ostane za neki ozbiljniji ručak, ipak sva lova ode na tiskanje biltena _________________ was once Kemilov suigrač |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Tomaca
|
Postano: ned ožu 31, 2013 7:19 pm Naslov
|
|
na kraju ispada da neki radili 20 godina za 20 ručkova  _________________ was once Kemilov suigrač |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: ned ožu 31, 2013 7:19 pm Naslov
|
|
Dugo smo pričali o Vodovodu.
Đenja  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Saša
Pridružen/a: 12. 11. 2011. (14:24:19) Postovi: 1556 Lokacija: Dubrava
|
Postano: ned ožu 31, 2013 8:13 pm Naslov
|
|
| tomaca (napisa): | | ipak sva lova ode na tiskanje biltena |
Bilten se može izdavati samo u elektronskom obliku. _________________ Let the force be with you |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Pale
Pridružen/a: 15. 10. 2010. (13:28:23) Postovi: 2920 Lokacija: Tumarina jazbina "TOZ"
|
Postano: ned ožu 31, 2013 9:06 pm Naslov
|
|
Vodovod košta , pa kaj onda. Kome je skupo nositi 501 traperice, jednostavno ih ne kupuje
Zašto netko drugi ne organizira turnire gdje je kotizacija 30 kn, plati dvoranu, 1 suca koji će to voditi ,pokrije se i ode na ručak.
Jedino još Ritmo organiziira neke turnire i Slovenci,.. nitko drugi
Mixeru pa nitko tebi ne brani da organiziraš turnir i zaradiš si. Osobno me zabole ako si netko zaradi, svi danas zarađuju, od svečenika do "šibicara" _________________ Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Norrin
|
Postano: ned ožu 31, 2013 10:17 pm Naslov
|
|
| Citat: | Jedino još Ritmo organiziira neke turnire i Slovenci,.. nitko drugi | Nije točno, ima dosta turnira na naslovnici.
U Dugoj Resi je bio divan turnir (a imaju dosta skromnije uvjete u odnosu na neke druge dvorane), u Ritmu je isto bilo super zadnji put, iako su samo 4 stola itd.
| Citat: | | Osobno me zabole ako si netko zaradi, svi danas zarađuju, od svečenika do "šibicara" |
Ne radi se o tome, nego o tome da ekipno nije nikome zanimljivo, a da se zbog toga što nema utješnog dijela, većini ljudi koji inače dolaze na turnire, na Vodovod ne ide.
Turniri u Zagrebu su dosad uvijek bili najskuplji, baš zbog toga što nikad nema klope, ljude se osjećaju zakinuto, i svake godine se kuka i na Dedi i na Vodovodu.
Ljudi ipak dolaze, jer vole igrati, ali se osjećaju bedasto.
Jasno da ne mogu svi biti prvi, ali osnovna stvar koje se drže svi "manji" turniri je da se garantira 4 odigrana meča svakome, ne samo onome tko prođe grupu, dakle mora biti utješnog. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: ned ožu 31, 2013 10:43 pm Naslov
|
|
To je to!  |