|
SOKAZ forum
|
| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
mistreaver
|
Postano: sub tra 20, 2013 6:57 pm Naslov
: "Cho" u sokazu ? |
|
|
Pozdrav svima,
evo pošto sam novi u sokazu zanima me kakva je praksa s vikanjem i bodrenjem samoga sebe za vrijeme meča.
Ostalo mi je to još iz juniorskih dana i smatram da je to dobar način za dizanje samoga sebe tokom meča, ali sam primijetio da u sokazu ljudi to baš ne rade, imao sam i neki osjećaj da mene čudno gledaju u stilu, "šta si tak nabrijan, ne igraš svjetsko prvenstvo".
Pa evo, zanima me kakvo je vaše mišljenje s tim u vezi. Da se razumijemo, radi se o normalnom Cho, ili To, nakon poena, malo glasnijem ako je poen bio duži ili kvalitetniji, ali ni u kojem slučaju deranje iz petnih žila u ovom stilu :
http://www.youtube.com/watch?v=6m_g8_fmDu4 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: sub tra 20, 2013 7:22 pm Naslov
: |
|
|
samo nemoj ovako http://www.youtube.com/watch?v=zf4kIdxXKOY
da, u sokazu nije praksa, pogotovo ne u slabijim ligama. mozes slobodno nastaviti, ali racunaj da ce ljudi i dalje misliti "vidi ovog sto je nabrijan".
"cho"-anje istovremeno mentalno dize tebe i spusta protivnika, to je ona zadnja kapljica koja se koristi da se ostvari prednost nad protivnikom, u principu ljudi to rade ili na stvarno bitnim poenima ili kad si toliko izjednacen s protivnikom da ti ta mala mentalna prednost zivot znaci.
koliko sam shvatio puno si jaci od prosjeka lige koju igras, pa se ljudi vjerojatno pitaju "jel mu potrebno jos i da se nabrijava i istovremeno mene spusta kad i ovako nema teoretske sanse da mu uzmem set".
osobno mi ne smeta kad igram protiv nekog tko je tako nabrijan, ali u sokazu se to bas i ne vidja cesto pa nisu ljudi navikli.
doduse zna mi zasmetati kad netko slavi moj promaseni zicer, ali ima pravo na to i nikad ne prigovorim - moja stvar sta mi smeta. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: sub tra 20, 2013 9:24 pm Naslov
|
|
zbog takvih ja uvijek nosim rezervni reket.
za slučaj ako su bosanci
naravno da se šalim.
izra je to savršeno sročio i baš u potpunosti djelim i mišljenje i reakcije  _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
mistreaver
|
Postano: sub tra 20, 2013 9:53 pm Naslov
|
|
Izra, lijepo si to napisao, i shvaćam tvoje stajalište, iako ja zbilja ne koristim taj cho kao psiohološko oružje protiv protivnika nego kao sredstvo da si podignem sigurnost i samopouzdanje.
Ja to češće radim na početku seta, naravno da se na 10:4 ne derem iz petnih žila, jer shvaćam da je to nepoštivanje protivnika.
Al isto tako smatram da je nepoštivanje protivnika ako ne igraš 100%, odnosno 120% u svakom meču, a u krajnjoj liniji i tebi kao igraču će više koristiti ako ideš maksimalno u svaki poen i pokušaš odigrati dobar udarac, nego da prebacuješ lopticu i čekaš grešku protivnika. A uz takav pristup meni nekako automatski dolazi "Cho".
Jel rade to uopće ljudi u višim ligama, na turnirima ili slično.
I nema ničeg slađeg nego viknuti to kad protivnik fula zicer, pogotovo ako si mu još prije toga vratio 2-3 teška komada na stol  _________________ If you want to suceed, you must brave the risk of a failure. - Garry Kasparov
My greatest talent is hard work. - Garry Kasparov |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: sub tra 20, 2013 10:31 pm Naslov
|
|
| mistreaver (napisa): | | Jel rade to uopće ljudi u višim ligama, na turnirima ili slično. |
bas i ne. rijetki imaju naviku raditi to uvijek od pocetka meca (ne mogu se sad sjetiti ni jednog takvog igraca u sokazu), obicno to rade ili kad je posebno bitan poen, ili kad igraju protiv opasnog protivnika i po svaku cijenu zele odmah uci nabrijano u mec, ili kad zele isprovocirati protivnika.
gentlemenski caman je pak kategorija za sebe.
lako je reci da ne koristis to kao psiholosko oruzje, ali hoces neces to mentalno spusta protivnika. to znaju svi, pa i oni oko tebe racunaju da znas i ti i svejedno svjesno to radis.
da se razumijemo, nemam nista protiv psiholoskog oruzja i malo mentalnog ratovanja, sve je to dio igre. al nazovimo stvari pravim imenom. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Tomaca
|
Postano: ned tra 21, 2013 7:05 am Naslov
|
|
skoro sam puko ko kokica gledajući odnosno slušajući ovo  _________________ was once Kemilov suigrač |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Norrin
|
Postano: sri tra 24, 2013 5:02 pm Naslov
|
|
Iz tvojeg objašnjenja se čini da cho-aš samo kad si jako dobro odigrao ili vratio par teških loptica, što je po meni apsolutno u redu, ako baš protivniku ne popucaju bubnjići.
Inače, moje mišljenje je da će mečevi brže završavati što će igrač više vikati (ne odnosi se nužno na tebe), na 3 moguća načina:
1. dobiti će puno poena protiv slabijeg protivnika (pa će automatski više vikati ), a dobiti će i par poena na vikanje - ljudi se prepadnu
2. zbog tih par poena na vikanje, možda će mu pojedinci predavati mečeve, ili će nastati trajni prekid igre
3. iziritirati će igrača koji je jači od njega, pa će brže izgubiti.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|
|
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.
|
|