| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
munja
|
Postano: sri srp 24, 2013 11:39 am Naslov
: remont reketa |
|
|
Trenutno koristim 5 godina stari Joola Winner premade reket.
postoji li nacin da obnovim gume nekakvim sredstvom?
ili samo odlijepiti stare gume i zalijepiti nove, ako je moguce.
Ne znam kakvo ljepilo koriste proizvodjaci kod premade reketa i kako ga skinuti. mislim da je isto kao i ostala ljepila i da bi islo nekakvim otapalom tipa aceton ili nesto tako, ali nisan siguran.
također bih volio čuti i prijedloge za nove gume. Volio bih da budu trajne i jeftine (do 200kn) jer tek pocinjem cesce igrati. Igram desetak godina (od srednje skole) ali rjeđe od jednom mjesecno. Sad sam se zesce uhvatio i osjecam da bi mogao bolje sa novijim gumama. Od jeseni planiram zaigrati u sokaz-u.
Nemam razvijen neki stil igre ali tezim napadanju. Reket bi mi trebao omoguciti da naucim ispravno izvoditi sve udarce, a ne da se prilagodjavam reketu. kasnije cu lako kupiti reket koji ce pratiti napredak u igri. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
grm
|
Postano: sri srp 24, 2013 12:08 pm Naslov
: reket |
|
|
U smislu posta koji si poslao, mislim da je bolje da odmah pređeš i na novo drvo. Ovi gotovi reketići nisu ozbiljna stvar.
Trenutno imam u ponudi Drvo koje sam oglasio i gume koje ti još mogu poslužiti.
...dakle drvo je Xiom allround st, gume Andro Hexer 1,7mm crna i Tibhar Sinus Sound 2,O mm. Cijela kombinacija bi išla za 300 kn.
Pogledaj recenzije ponuđenog materijala pa se javi ako ti paše. Sve možeš i isprobati na betonskim stolovima prema dogovoru.
Kontakt 091/92 82 532 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Obi-wan
|
Postano: čet srp 25, 2013 4:27 pm Naslov
: |
|
|
Gume ne možeš obnoviti.
Imaš 2 mogućnosti:
1. Otkineš gume sa drveta, a spužvu ostružeš nekom špahtlom jer je zacementirana i na kraju malo ošmirglaš.
Onda kupiš neke polovne gume za 100 kn., zaljepiš ili daš nekom drugom da ti zaljepi i to je to.
2. Kupiš novo (ozbiljnije) drvo i na njega zaljepiš nove ili polovne gume.
Za prelazak sa premade na custom reket predlažem neko all+ drvo (npr. Yasaka extra) i neke pitome svestrane gume (npr. Friendship Cream Transcend). |
|
| [Vrh]
|
|
 |
munja
|
Postano: pet srp 26, 2013 12:16 pm Naslov
|
|
hvala na odgovorima, usmjerili ste mi potragu na all/all+ drva pa sam na ebayu naletio na galaxy n10. privukla me cijena ali nisan nasao dovoljno review-ova pa me zanimaju iskustva ljudi sa foruma.
obi-wan vidio sam na njuskalu da imas to drvo, jesi igrao s njim?
koju debljinu gume bi mi preporucili? google kaze 1.7-1.9
za gume bih isto volio da mi predlozite neke all-round/neutral |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Obi-wan
|
Postano: pet srp 26, 2013 2:11 pm Naslov
|
|
Isprobao sam N-10 na kratko. Drvo je all+ Sasvim je solidno po svim kriterijima, ništa posebno loše niti išta posebno extra u vezi njega. Vrijedi svoje cijene.
Imam novo zapakirano za 100 kn. + poštarina ako misliš da ti je to bolje od ebaya...
Što se tiče guma, predlažem ti Friendship Cream Transcend 2.0 na obje strane ili 2.0 forhend i 1.8 bekhend. Guma je jeftina, pouzdana, trajna i sve radi kako treba. Solidna brzina, spin i kontrola.
Konfiguracija od N-10 i Cream guma bi bilo nešto all+ što znači da nije za teške hitere već za igrača koji želi svestranu igru i korištenje svih mogućih napadačkih i obrambenih udaraca. Nivo igrača za ovaj reket bi bio osrednji rekreativac. Konkretno, napredan rekreativac ili takmičar niže lige vjerovatno bi trebao uložiti u malo skuplju opremu. Pa se vodi prema tome jer nemam pojma koliko si dobar. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wd40
|
Postano: pet srp 26, 2013 3:52 pm Naslov
|
|
| Imam doma kombinaciju n9 i frendship fokus III snipe gume. Meni odlična kombinacija a sve skup me koštalo cca 200 Kn na ebay-ju. Imam i N11 sa Milky Way Mercury II i malo mi je preljepljiva guma za moju kvalitetu igre, oću reći da me mući odgovor na protivnikov servis. Taj me koštal cca 220Kn. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
geek
Pridružen/a: 16. 02. 2007. (14:45:02) Postovi: 694 Lokacija: Zagreb
|
Postano: pon srp 29, 2013 7:16 am Naslov
: Drva i gume |
|
|
Ponešto znam o kineskim kombinacijama drva i guma.
Sam sam, oko godinu dana, igrao sa drvom Galaxy (Milky Way, Yinhe) MC-2. Izvrsno drvo, meko i osjećajno, brzina OFF-. Slično vrijedi i za Galaxy W-6 (Loop King), igrači kojima sam ga prodao bili su vrlo zadovoljni. O Galaxy N seriji drva nemam dobro mišljenje. Kroz ruke su mi prošla N-6, N-9, N-10.
Sa gumama je još složenije. Većina ih je tvrda (H39 ili H40), srednje do jako hvatljiva i u max debljini, što je potpuno neprimjereno početnicima. Za igru sa takvim gumama treba imati vrlo brze noge, prijenos težine i izvrsnu tehniku. To je posebno izraženo kod FH guma. Za nas su pogodnije njihove BH gume.
Moram ići, nastaviti ću poslije .... _________________ Butterfly Jonyer-H FL
FH: DHS Hurricane3 Neo H37 2.1
BH: DHS Hurricane3 Neo National 2.2
中國膠 (KINESKE GUME) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iceman
|
Postano: pon srp 29, 2013 2:05 pm Naslov
|
|
ne sumnjamo _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
geek
Pridružen/a: 16. 02. 2007. (14:45:02) Postovi: 694 Lokacija: Zagreb
|
Postano: uto srp 30, 2013 6:05 am Naslov
: Kineske gume |
|
|
Evo nastavka o kineskim gumama. Imam slobodnih pola sata, pa se spremam na pokazni trening koji Karković (trener STK Zagreb) drži u Sv. Lovreču.
Općenito, od uvođenja vodenog lijepljenja, došlo je do velikih promjena. Pokušati ću objasniti …
Svaka stolnoteniska guma, koja se sastoji od topsheet-a i spužve sadržava odgovarajuću količinu potencijalne energije koju može prenijeti na lopticu. Energija ima dva vida : brzinu i rotaciju (spin). U pravilu, što neka guma ima veću brzinu, ima manju rotaciju i obrnuto. Pri tome, modeli guma se bitno razlikuju u količini i vrsti energije, zatim ona ovisi o istrošenosti gume, pri čemu, što je guma starija ima više brzine, a manje rotacije, jer gubi hvatljivost.
U eri brzog lijepljenja (Speed Glue) sustav stolnoteniske gume je funkcionirao na slijedeći način. Brzo ljepilo se sastoji od dva sastojka. Ljepila, u pravilu na bazi gumenog cementa, koje omogućava da se guma, bez tragova nalijepi i skine sa drva i otapala. Za otapalo su se koristile razne mješavine N-Heptana, trikloretilena, benzina … Otapalo se koristi da ravnomjerno rasporedi gumeni cement po spužvi i da ubrza gumu. Otapalo koje isparava, pretvara se u plin, prolazi kroz poroznu spužvu i dolazi do neporoznog topsheet-a, te se tamo zadržava. Kada loptica udara u gumu, sabija plin, koji zatim ekspandira i izbacuje lopticu. Cijeli sustav funkcionira kao plinski pištolj. Efekt „brzog lijepljenja“ traje 3 – 4 sata, nakon kojeg treba ponoviti postupak.
Nastavak sutra … _________________ Butterfly Jonyer-H FL
FH: DHS Hurricane3 Neo H37 2.1
BH: DHS Hurricane3 Neo National 2.2
中國膠 (KINESKE GUME) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Footloose
Pridružen/a: 13. 05. 2005. (15:47:17) Postovi: 219 Lokacija: Gajnice
|
Postano: uto kol 06, 2013 10:18 pm Naslov
|
|
Geek, daj razmisli , po tebi ispada da antispin (kao spora guma) ima više rotacije od bilo koje backside gume... nemoj zbunjivat dečka jer bu bilo  _________________ sex & drugs & rock'n'roll ! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iceman
|
Postano: sri kol 07, 2013 9:20 pm Naslov
|
|
oho  _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Footloose
Pridružen/a: 13. 05. 2005. (15:47:17) Postovi: 219 Lokacija: Gajnice
|
Postano: sri kol 07, 2013 11:00 pm Naslov
|
|