| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Pravo nastupa u SOKAZ-u trebali bi imati: |
| svi registrirani igrači |
|
21%
|
[ 10 ] |
| samo registrirani stariji od 40 godina |
|
6%
|
[ 3 ] |
| samo registrirani stariji od 40 i mlađi od 18 |
|
12%
|
[ 6 ] |
| samo neregistrirani igrači |
|
48%
|
[ 23 ] |
| nešto peto (opišite što!) |
|
10%
|
[ 5 ] |
|
| Ukupno glasova : 47 |
|
| Autor/ica |
Poruka |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: pon ožu 12, 2007 2:44 pm Naslov
: Registrirani igrači u SOKAZ-u |
|
|
Koji registrirani igrači i igračice bi trebali imati pravo nastupa u SOKAZ-u?
Pretpostavimo za sada da nema razlike prava nastupa između muškaraca i žena.
<-- emancipacija |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Slavonac
Pridružen/a: 04. 09. 2006. (14:47:32) Postovi: 159 Lokacija: Slavonski Brod
|
Postano: pon ožu 12, 2007 3:14 pm Naslov
: |
|
|
Pravo igranja bi trebali imati svi neregistrirani stariji od 18 i svi registrirani stariji od 35 godina.  _________________ Slavonac |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ni seta
|
Postano: pon ožu 12, 2007 3:33 pm Naslov
|
|
| slavonac (napisa): | | Pravo igranja bi trebali imati svi neregistrirani stariji od 18 |
Zašto?
Nemam ništa protiv mladih registriranih igrača u sokazu .
Mislim da je to prava liga za stjecanje iskustva , jer se ipak igra protiv svih hendikepiranih guma
A što se tiče općenito registriranih , što jača liga , to bolje  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Burke
|
Postano: pon ožu 12, 2007 11:50 pm Naslov
|
|
Pravo igranja ne bi trebali imati:
1.) registrirani igrači 1. lige (domaće i stranih)
2.) registrirani igrači 2. lige (domaće i stranih) koji su na rang listi među prvih 30
3.) neregistrirani igrači koji su u zadnje 2-3 godine bili u kategorijama nevedenih pod 1.) i 2.)
Sve bi ovo vrijedilo neovisno o godinama starosti.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bigdedi
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (23:04:55) Postovi: 678 Lokacija: Velika Gorica
|
Postano: uto ožu 13, 2007 12:38 am Naslov
|
|
neka svi igraju.... tak i tak pravi profesionalni igraci nece nikad igrati sokaz, nije im to izazov, ni kruh... a to sto je netko registriran, ne govori bas puno o tome kako on igra... a uostalom sto taj je bolji, to vise zelim igrati protiv njega, pa neka se fino primjerice roko tošić prijavi u 11. ligu (moju) ja cu vrlo rado odigrati protiv njega...
s druge strane.. premda je sokaz udruga stolnotenisaca rekreativaca.. razumijem ljude koji su za totalnu zabranu igranja sokaza registriranim igracima...
a imho svi ovi ostali nategnuti kompromisi samo vode daljnjem kaosu i anarhiji u kršenju tih istih pravila, i natezanju da bi ta ista bila zadovoljena....poput: igraci koji imaju 39 (ne 40) i registrirani su kod hsts-a.. igraci registrirani kod hsts-a ali nisu nikada nastupili za klub... kod "mladih" igraca u sokazu stvorili ekstreman problem "odlukom predsjedništva (bilten 122)"
| Citat: | | U želji da se nastavi suradnja sa stolnoteniskim klubovima a u cilju razvoja stolnog tenisa Predsjedništvo je odlučilo omogućiti registriranim mladim igračima igrati u momčadima SOKAZ-a, ali samo onima kojima će to pomoći u napretku njihove igre. U pojedinoj momčadi moći će igrati samo jedan igrač i to po prethodnom odobrenju Predsjedništva. Ovi igrači moraju biti objavljeni u Biltenu prije početka natjecanja i neće se moći naknadno prijavljivati. Ti igrači neće moći igrati na pojedinačnim natjecanjima SOKAZ-a. |
predsjedništvo je to odobrilo za 5 igraca.. a ima ih vjerojatno 50.... zasto predsjednistvo nije odobrilo ostalih 45... (ustvari nije se nikada ni raspravljalo o njima)... do koje godine igraci napreduju... mozda do 40-te pa onda ih odma zahvati ono drugo pravilo "za starije od 40"... ili se netko osjeca mlad sa 35 godina.... imho. to je potpuno nedoreceno pravilo koje je uzrokovalo trenutacni nered i reakciju istinski rekreativnih igraca....
treba se raspravljati o DOZVOLITI ili NE DOZVOLITI registriranim igracima nastup u sokazu.. ja bih im dozvolio... _________________ Juraj Huber, JT 1234 izgubljeni |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bigdedi
|
Postano: uto ožu 13, 2007 12:44 am Naslov
|
|
| burke (napisa): | | 3.) neregistrirani igrači koji su u zadnje 2-3 godine bili u kategorijama nevedenih pod 1.) i 2.) |
evo odmah da vam dam primjer nategnutog nedorecenog pravila nesprovedivog u djela _________________ Juraj Huber, JT 1234 izgubljeni |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: uto ožu 13, 2007 1:08 am Naslov
|
|
| bigdedi (napisa): | | neka svi igraju.... tak i tak pravi profesionalni igraci nece nikad igrati sokaz, nije im to izazov, ni kruh... |
Za dodatni novac se uopće ne bih kladio da neće, pogotovo ako treba odigrat dva kola i raz prvenstvo (vrh ili dno).
| bigdedi (napisa): | | a uostalom sto taj je bolji, to vise zelim igrati protiv njega, pa neka se fino primjerice roko tošić prijavi u 11. ligu (moju) ja cu vrlo rado odigrati protiv njega... |
Ja neću. Nazovi me nepopravljivim romantikom ali ja ću rolajznut i tugovat nad potraćenom sezonom kada netko dođe i izbije mi tako npr. treće mjesto. Uvijek će ostati gorak "nije fer " okus.
| bigdedi (napisa): | | s druge strane.. premda je sokaz udruga stolnotenisaca rekreativaca.. razumijem ljude koji su za totalnu zabranu igranja sokaza registriranim igracima... |
Taj sam!
| bigdedi (napisa): | | treba se raspravljati o DOZVOLITI ili NE DOZVOLITI registriranim igracima nastup u sokazu.. ja bih im dozvolio... |
Ja ne bih.
Glupo mi je ovo sad, kada ekipa ima prijavljene "par klinkica" koje će odigrati tri kola, i onda poslije više neće igrati jer su "sigurni".
Glupo mi je kada trener prijavi svoje pulene, pa onda kada treba igraju trener i pulen, a u 80% partija igraju treći i četvrti koji ili su slabiji ili uopće ne treniraju ili ništa.
Uglavnom, glupo je što sve više ekipa tako ima prvu i drugu postavu, čime se po meni potpuno gubi nekadašnji duh i ekipni element natjecanja. Mislim da još uvijek i zakon zabranjuje ispijanje piva iza nekih 22 navečer s maloljetnicama.
I što se do sada tako ponašala samo prva, a sada je debelo slijede i druga liga i neke ispod.
Naravno ne kažem da su jadni klinci svemu krivi, ima u SOKAZu i "staračkih" ekipa koje obitavaju na principu "prvih par kola plaćenici", onda poslije jer se opstalo. Ali bilo bi lijepo svesti to na minimum. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Viper
Pridružen/a: 20. 12. 2006. (23:11:15) Postovi: 57 Lokacija: Jablanovec
|
Postano: uto ožu 13, 2007 8:06 am Naslov
|
|
Tak mi je isto tko igra. Kak Bigdedi veli "čim je bolji igrač to bi radije igrao protiv njega". I ja se slažem s tim.
Zato mi se i sviđaju naši kup susreti - igraš protiv prvoligaša protiv kojeg se inače možeš sresti još jedino na SOKAZovim turnirima.
Doduše nije mi svejedno kad me netko razvali - ko staru kantu, al sve je to radi neke zabave i rekreacije.
Ali opet kao što su već neki naglasili kome je od "profića" uopće interes igrati SOKAZ, jedino onda kada dođu u ajdmo reć te neke godine kada se više ne mogu baviti profesionalnim pingačem.
Sve u svemu nebi volio u nekoj svojoj 14 ligi vidjeti nekog profića u biltenu jer znam kak će to završiti ali bi opet sa zadovoljstvom odigrao meč protiv njega.
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: uto ožu 13, 2007 8:25 am Naslov
|
|
Slažem se, sve mi je to OK dok takav igrač igra cijelo prvenstvo za tu ekipu, a ne samo 2-3 utakmice.
Nažalost, mislim da je klincima SOKAZ predzadnja rupa na svirali - prije škole valjda - i to je normalno, jer koji kadet bi se trebalo uživljavati na razvaljivanje starih prdonja?
A meni ipak nije. Dragi Lastane, jesam li ostario?  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Burke
|
Postano: uto ožu 13, 2007 9:01 am Naslov
|
|
| bigdedi (napisa): | | burke (napisa): | | 3.) neregistrirani igrači koji su u zadnje 2-3 godine bili u kategorijama nevedenih pod 1.) i 2.) |
evo odmah da vam dam primjer nategnutog nedorecenog pravila nesprovedivog u djela |
Baš mi je drago što sam potakao raspravu (hehe). No, bilo bi dobro kad bi ovo čitali oni koji su tema ove rasprave. Ponajviše oni koji igraju 2-3 meča po sezoni (za lovu) da neko ostane ili bude 1. (drugo je kad dođeš igrati s frendovima cijelu sezonu da ih malo pojačaš i usput ste dobra ekipa)
S druge strane ostajem kod svojih razmišljanja navedenih gore pod 1.), 2.) i 3.). Naravno, ono pod 2.) i 3.) napisao sam okvirno i to bi se trebalo prilagoditi tako da ne bude nedorečeno - tu se apsolutno slažem. Ja sam sigurno prvi koji ne podnosi nedorečena pravila i ono što se 100% ne može provesti!!
Zapravo sam htio reći da je glupo zabraniti igrati svim registriranim igračima (npr. onima koji su samo na papiru registrirani ili onima koji su "tek počeli igrati", a odmah ih klub registrira), a dozvoliti neregistriranim koji su prije par mjeseci bili registrirani i "rasturali" u 1. i 2. ligi! To su igrači koji treniraju svakodnevno po nekoliko sati, a osim toga vrlo često se nakon nekog vremena ponovo registriraju pa malo igraju SOKAZ, malo 2. hrv. ligu, malo 1. slovensku i sl.
Ipak bi čar trebala biti nešto drugo (naravno, želja za pobjedom uz , druženje, učenje i ), a navedenim "padobrancima" i onima koji igraju isključimo za lovu i to ponekad samo par mečeva u sezoni (tj. kad treba) mislim da nije ovdje mjesto!
I ja itekako volim odigrati protiv profića bez obzira na ishod (tu se najviše nauči i napreduje), ali ja igram iz drugih pobuda... .. i nisam za neke velike zabrane ako ima reda i poštenja! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Burke
|
Postano: uto ožu 13, 2007 9:42 am Naslov
|
|
| ib (napisa): | | Uglavnom, glupo je što sve više ekipa tako ima prvu i drugu postavu, čime se po meni potpuno gubi nekadašnji duh i ekipni element natjecanja. |
E, zbog ovoga bi ograničio broj prijavljenih igrača po ekipi (na 4) i ovo bi bilo vrlo jednostavno provesti!!!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
rope
Pridružen/a: 07. 03. 2006. (08:50:54) Postovi: 1562 Lokacija: Utrine
|
Postano: uto ožu 13, 2007 10:05 am Naslov
|
|
evo i par primjera iz stvarnost za raspravu:
Primjer 1.
sezona proljeće 2006, liga 19b
ekipa kreativan razvoj C
na početku sezone prijavljeni:
1. Časl Martin Tino
2. Rakovac Lea (registrirana mlađa kadetkinja)
3. Rakovac Robert
4. Šilović Željko
5. Radeka Boris
(izvadak iz biltena 121)
liga se sastoji od 9 ekipa
nakon 8 kola situacija na tablici je slijedeća:
1. podsusedsko dolje II 8 8 0 0 62:18 24 boda
2. oš kreativan razvoj C 8 7 1 0 67:13 22 boda
9 kolo je odlučujuća utakmica o prvaku lige OŠ Kreativan Razvoj C - Podsusedsko dolje II
- podsusedskom je potrebno nerješeno da bi bili prvaci
.... za oš krativan razvoj C zadnje kolo odigra Almasa Fazlić (registrirana kadetkinja).....
STK Jegerstar
R.br Ime Prezime Br. iskaznice Datum rođenja Kategorija Dvojna
1. Almasa Fazlić 2999 02.08.1992. K
Članak 42.
Igrač (do 40 godina), koji iz registriranog kluba prelazi u jednu od momčadi SOKAZ-a, kao i nekadašnji registrirani igrači, mogu to učiniti jedino na početku momčadskog jesenskog ili proljetnog prvenstva, te moraju biti objavljeni u biltenu SOKAZ-a.
konačni ishod oš krativni razvoj C - podsusedsko dolje II 8:2
====> 1 kreativni razvoj C sa 25 bodova, podusedsko sa 24 boda
- sticajem okolnosti obje momčadi su se spustile za dvije lige, a moglo je biti i drugačije....
primjer 2.
STK Rudeš
R.br Ime Prezime Br. iskaznice Datum rođenja Kategorija
1. Tino Sven Časl 5192 28.01.1989. J
2. Dario Ilijić 2476 11.09.1986. S
3. Sven Jarebica 3100 14.08.1991. J
4. Trpimir Matković 332 30.01.1976. S
5. Zlatko Pospiš 2630 20.06.1960. S
6. Miljenko Radočaj 415 03.12.1954. S
7. Tomislav Turibak 3111 11.07.1990. J
8. Hrvoje Žužul 724 19.06.1976. S
9. Josip Žužul 3834 26.09.1933. S
10. Marin Žužul 3835 27.05.1972. S
Neki registrirani igraju SOKAZ, a nisu igrali ligu, neki su igrali i ligu i igraju SOKAZ, neki su stariji od 40 godina, neki su juniori.... uglavnom ima svega
Mislim da ova rasprava nije na nama nego na vodstvu SOKAZA. Uglavnom, moje mišljenje je da zbog silnih zavrzlama i provjera papirologije je najjednostavnije DOZVOLITI NASTUP SVIMA, samo da su SVI REGISTRIRANI IGRAČI OBJAVLJENI U BILTENU, A NE DA SE ZA EKIPU PRIJAVE KASNIJE. (kao što to kaže članak 42 pravilnika o natjecanju). Mislim da ekipi podsusedskog dolje II iz primjera 1 nije bio ugodno iskustvo igrati zadnje odlučujuće kolo za prvaka.
JA SAM ZA VIŠE IGRAČA, VIŠE EKIPA, VIŠE LIGA, VIŠE TURNIRA, VIŠE DVORANA.... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
rope
Pridružen/a: 07. 03. 2006. (08:50:54) Postovi: 1562 Lokacija: Utrine
|
Postano: uto ožu 13, 2007 10:12 am Naslov
|
|
| A mogli bi i uvesti iskaznicu "Registrirani neregistrirani igrač" za svakog igrača SOKAZ-a koji ima pravo nastupa u tekućoj polusezoni.... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bigdedi
|
Postano: uto ožu 13, 2007 10:14 am Naslov
|
|
| burke (napisa): | | Zapravo sam htio reći da je glupo zabraniti igrati svim registriranim igračima (npr. onima koji su samo na papiru registrirani ili onima koji su "tek počeli igrati", a odmah ih klub registrira), a dozvoliti neregistriranim koji su prije par mjeseci bili registrirani i "rasturali" u 1. i 2. ligi! |
lijepo pricas.. ali tako nekakva pravila imamo sada, i ne rade.. i neznam kako bi se to efektivno formuliralo u nesto konkretnije... a takva pravila imamo iskljucivo zbog ljudi koji razmisljaju poput tebe: "tek poceli igrati a registrirani", "samo na papiru registrirani a ne igraju nigdje" (ideja ti je dobra, ali u nekim stvarima ne mozes uvijek napraviti da svi budu zadovoljni, jedni ce se uvijek osjecati osteceno) _________________ Juraj Huber, JT 1234 izgubljeni |
|
| [Vrh]
|
|
 |
beachba
|
Postano: uto ožu 13, 2007 12:57 pm Naslov
|
|
Bravo ib, konačno se u nečem slažemo Kakve su to fore, jadni ovi koji su "samo na papiru registrirani" ili su "tek počeli igrati", ko ih tjera da se registriraju? Iako teoretski ima smisla da klinci "stječu iskustvo" u sokazu, praksa pokazuje da češće "stječu neke druge stvari", ili da održavaju trenere (bake, djedove...) u nerealnim ligama što dovodi do smiješnih (kad ne bi bile tužne) situacija, da ne spominjem određene "nikad dokazane" *bull* radnje. Ionako oni koji stvarno žele stjecati iskustvo treniraju redovito sa sokazovcima i puno više nauče nego u tih par tekmi što odigraju.
Za registrirane postoje lige i turniri, ko je dovoljno dobar nek igra tamo, ko nije nek igra sokaz i gotovo
A ovakva situacija gdje "netko" po vlastitom nahođenju odlučuje koji igrač je mlad i perspektivan i kome će to "pomoći u napretku" je još gore nego prije. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iceman
|
Postano: uto ožu 13, 2007 1:15 pm Naslov
|
|
ovak...da se i ja prikljucim raspravi...
glaso sam za registrirane do 18 i starije od 40...zato jer nije bilo kategorije
ispod 16 ili cak 15 godina...
mislim da bi se mladim igracima i igracicama do 15, 16 godina trebalo
dopustit igrat sokaz meceve...najbolji primjer je od mog prijatelja Vekija
cure igraju sokaz, mislim 2gu i 3cu ligu...i siguran sam da im koristi jer su
cure pocele pametnije igrat...a ako postavimo dobnu granicu na 15 ili 16
godina, to nece biti igraci koji ce biti prejaki za ligu u koju se prijavljuju...
i svidjaju mi se neke stvari ovdje izrecene...
1.ogranicit broj igraca po ekipi na 4, max 5...
2.nema naknadnih prijava igraca u prvenstvu..ko nije u biltenu nemoze
igrat...mislim da bi to uvelo lijepog reda u ovu nasu lijepu ligu... _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zacko
|
Postano: uto ožu 13, 2007 2:00 pm Naslov
|
|
U principu se slažem sa Icemanom.
Stariji od 40 i klinci ispod 15 god. Tad još djeca mogu nešto naučit od Sokazovaca a poslije mislim da nema smisla.
Ak su pravi, juniori su već prejaki za SOKAZ, a i njima to nije nešto zanimljivo(osim zaradit koju pinku). Ak su preslabi za ozbiljan pingić onda nek se prijave za Sokaz (al samo to).
Mislim da plaćanje igraća najviše šteti Sokazu jer se gubi onaj prijateljski štih u ekipama. Tako da potpuno podržavam ekipe u kojima igraju prijatelji koji kasnije odu na piće i klopu. Za lovu nek igraju oni kaj su dovoljno dobri za prvu hrvatsku ligu. Sokaz je ipak (bar meni) neki vid zabave.
Kaj se tiče ekipa u kojima pola sezone igraju jedni igrači a pola sezone (kad im više ne treba) drugi također ne preferiram.
I nisu mi jasni ti voditelji ekipa koji imaju takve kombinacije. Cijela takva liga gubi onda na fairplayu.
Pozdrav! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bigdedi
|
Postano: uto ožu 13, 2007 3:47 pm Naslov
|
|
| iceman (napisa): | | 1.ogranicit broj igraca po ekipi na 4, max 5... |
iako bi djelomicno rjesavalo pitanje ekipa s placenicima... moglo bi stetiti ekipama koji pod normalno imaju veci broj igraca... nisam za takvo rjesenje...
alternativno tome... npr: bilo bi dobro da se donese zakon da u zadnja tri kola imaju pravo na nastup samo igraci u ekipi koji su vec tijekom prvenstva nastupili barem jednom (time bi se sprecavalo da netko jak osvane u momcadi u zavrsnim utakmicama koje odlucuju o prvaku/opstanku) ... sto bi rijeslio da fazlicka nemre igrat zadnje kolo za kreativan razvoj C
| iceman (napisa): | | 2.nema naknadnih prijava igraca u prvenstvu..ko nije u biltenu nemoze igrat...mislim da bi to uvelo lijepog reda u ovu nasu lijepu ligu... |
radikalno, ali efikasno... vjerujem da bi pomoglo...
| zacko (napisa): | | Mislim da plaćanje igraća najviše šteti Sokazu jer se gubi onaj prijateljski štih u ekipama. |
trenutacno su najveci problem registrirani klinci koji sigurno nisu nista placeni.. ustvari mozda jesu placeni sladoledom (1 pobjeda= snjeguljica, 2=macho, 3=king s duplom cokoladom)... nitko me ne moze uvjeriti da je to nekakva ekipa, pa da tako poslije meca mirna tomic ode s kavurom na litru i vodu... a mateja jeger i josipa zajec sa gladom i rakicem na tocenu karlovacku... tek tak da malo popricaju o zajednickim interesima i ostalim dodirnim tockama  _________________ Juraj Huber, JT 1234 izgubljeni |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: uto ožu 13, 2007 3:52 pm Naslov
|
|
odlićni prijedlozi ako se mene pita i smjeśne ipotecke scene  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Burke
|
Postano: sri ožu 14, 2007 12:53 am Naslov
|
|
| Iceman (napisa): | ovak...da se i ja prikljucim raspravi...
glaso sam za registrirane do 18 i starije od 40...zato jer nije bilo kategorije
ispod 16 ili cak 15 godina... |
Na kraju sam i ja došao do zaključka da je možda ipak bolje ovako nekako ograničiti: ja bi stavio od 16 do 45 godina!
| Iceman (napisa): |
1.ogranicit broj igraca po ekipi na 4, max 5...
2.nema naknadnih prijava igraca u prvenstvu..ko nije u biltenu nemoze
igrat...mislim da bi to uvelo lijepog reda u ovu nasu lijepu ligu... |
S ovim bi se apsolutno složio s tim da bi maximum bio 4 igrača po ekipi (3 igrača + 1 rezerva). Time bi se razne manipulacije svele na mimimum, a tko ima više igrača nek' prijavi 2 ekipe!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|