| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
bduralija
Pridružen/a: 03. 03. 2009. (09:18:13) Postovi: 827 Lokacija: Uz travu na rubu parka Maksimir
|
Postano: uto svi 06, 2014 3:12 pm Naslov
: Prijedlog za razmišljanje/doradu – LJETNI KUP 2015. |
|
|
Od sezone jesen 2014. SOKAZ se igra u ligama s 14 ekipa u svakoj. Po sadašnjem stanju broja ekipa, trebalo bi biti 20. liga. (cca 280 ekipa)
Prijedlog: organizirati LJETNI KUP od 2015. godine
Novine u organizaciji:
1. formirati 10 divizija od kojih će svaku sačinjavati momčadi od po dvije lige (u idealnim uvjetima 14+14=28), npr. I divizija od 1. i 2. lige, a s B ekipama do max. 32 po diviziji
2. u svakoj diviziji organizirati u jednom tjednu 8 utakmica (prvi tjedan najbolje od ponedjeljka do četvrtka) na kojoj bi sudjelovale (do) 4 ekipe ovisno o ždrijebu, igrala bi se 4 meča do dvije pobjede i to prvo postavljeni protiv četvrtog i 2. protiv 3., a zatim razigravanje pobjednici za prvo i gubitnici za 3. mjesto (poredak 1., 2., 3. i 4. u 8 utakmica divizije)
3. sistem igre je da se igraju 2 pojedinačna meča i ako je neriješeno odlučuje se pobjednik nakon igre parova (u svakoj utakmici bilo bi max. 12 mečeva, samo ako bi sve partije završile 2:1)
4. igranje po KUP sistemu napredovanja, ostajanja i ispadanja po divizijama po sistemu od drugog tjedna (drugi i četvrti tjedan ljetnog kupa od utorka do petka u tjednu)
X. divizija 1. u VIII, 2. u IX., 3. u X. i 4. u X. (po 8 ekipa na svakom mjestu)
IX. divizija 1. u VII, 2. u VIII., 3. u IX. i 4. u X.
VIII. divizija 1. u VI, 2. u VII., 3. u IX. i 4. u X.
VIII. divizija 1. u V, 2. u VI., 3. u VIII. i 4. u IX.
…
II. divizija 1. u I, 2. u II., 3. u III. i 4. u IV.
I. divizija 1. u I, 2. u I., 3. u II. i 4. u III.
Prednosti:
- sve se može odigrati u 4 tjedna, i to 2 nakon završene proljetne sezone i 2 prije početka nove sezone jesen 2015.
- puno više odigranih mečeva u KUP-u
- upoznavanje većeg broja ekipa iz drugih liga
- šansa ekipama koje nemaju pouzdanog trećeg igrača da ravnopravno sudjeluju u KUP-u
- šansa ekipama s 4 ili više solidnih igrača u ekipi da i oni odigraju koji/više meč/eva jer plaćaju članarinu (o.a. omogućiti prijavu B ekipe)
- ekipama koje tek počinju igrati pokazati gdje su realno po snazi i što je to duh SOKAZ-a
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: uto svi 06, 2014 3:40 pm Naslov
: |
|
|
| Preko ljeta teško da može proći čvrsta struktura natjecanja. Po meni veći bi uspjeh imalo neformalno prijateljsko pinganje 2-3 igrača uz traženje ekipa preko Srcolovke. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: uto svi 06, 2014 8:24 pm Naslov
|
|
slažem se sa bduralijom. uvijek će biti momčadi koje žele igrati.bez obzira što je ljeto ili zima. _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
https://www.youtube.com/watch?v=WfgVpt01aVI |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bduralija
Pridružen/a: 03. 03. 2009. (09:18:13) Postovi: 827 Lokacija: Uz travu na rubu parka Maksimir
|
Postano: uto svi 06, 2014 11:01 pm Naslov
|
|
@dtrnski samo je ime LJETNO a radi se o 2. i 3. tjednu lipnja - kakendarski proljeće i (3.) 4. ili 5. tjedan rujna a to je jesen... imao bi 3. mjeseca "odmora" od pinganja...
@zmilko fala na razumijevanju, kad se još netko udubi u napisan prijedlog priča će se zavrtit... kome se ne igra mogao bi to javit., a recimo i za B ekipe do nekog raazumnog roka poslat prijavu da se formiraju divizije...
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Slick
Pridružen/a: 13. 05. 2005. (22:31:42) Postovi: 177 Lokacija: ZagreB
|
Postano: sri svi 07, 2014 12:10 pm Naslov
|
|
Nemoj se ljutiti, ali daj dosta više s tim... dobili ste mjesec dana dulju sezonu.
Nitko me nije pitao da li sam za to ili ne, jednostavno to nam je nametnuto.
Imam dojam da se i mi moramo izboriti za jedan član jedan glas sistem.
Gotovo da nemamo zimsku pauzu (govorim o ekipama koje prođu par kola zimskog kupa),
a sad bi nam još uzeo i ljetnu.
Neki od argumenata "za" su tako prozirni i jeftini - duh sokaza, upoznavanje novih ekipa,
pokazatelji gdje je kome mjesto, veći broj odigranih mečeva.
Organiziraj turnir dvorane, pozovi frendove i uživajte, samo mi nemoj to nametati pod obavezno.
Možda zvuči grubo, ali u zadnje vrijeme sam alergičan na takve postupke i stavove.
Stavi na papir koliko je to više vremena i troškova za pojedinca.
Rentanje dvorane,telefonski pozivi, prijevoz, struja i deterdžent za pranje rublja i za osobnu higijenu,
trošenje gumana reketu/ kraći vijek trajanja, loptice, a da ne govorim kako objasniti
boljoj polovici tolike silne izlaske za svoj gušt.
Budi realan i shvati da ne živimo od pingića i da imamo i druge obaveze u životu.
Da, to je rekreacija i molim da na tome i ostane jer sada se rekreiramo preko
9 mjeseci u komadu u godini. Hoću uhvatiti malo sunca i odmoriti od pingića,
uživati u nekim drugim stvarima i ne razmišljati o celuloidnoj/plastičnoj loptici.
Bicikl, badminton, tenis, nogomet, košarka, joging...
probaj nešto od toga da prebrodiš ljetnu pauzu/krizu.
Uostalom, uvijek ćeš imati neki turnir u ZG i okoloici na koji se isplati otići.
Razumijem da želiš podići svoj nivo igre kroz konstantnu igru,
ali nekima je lagano već dosta i jedva čekaju zasluženi ljetni odmor.
Na kraju jedna isprika...
Ponizno se ispričavam jer za razliku od nekih nisam rabio razne smajliće kako bi slikovito
opisao svoje stavove i razmišljanja. Ovako to izgleda samo kao crno slovo na ekranu u boji. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bduralija
|
Postano: sri svi 07, 2014 1:00 pm Naslov
|
|
@Slick slažem se sa svime od tebe napisanim u prethodnom postu... ali zmilko ti je lijepo napisao, ovo ne bi bilo obvezujuće, ako ne želiš igrati lijepo to javiš i ne igraš LJETNI...
jedan član jedan glas... da li bi Slick glasovao za ukidanje zimskog kupa!? teško, pogotovo ako bi to bilo javno na Skupštini... mislim da je većina ljudi konformistički orijentirana, ne talasaj, ovako nam je najbolje...
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: sri svi 07, 2014 2:45 pm Naslov
|
|
slick, pa nije ni zimski kup obavezan.
osobno, nema teoretske sanse da bih igrao nekakav ljetni kup, ali ako netko zeli a meni ni iz dzepa ni u dzep, nemam nista protiv.
sistem jedan clan jedan glas ima donekle smisla ako je broj clanova do 10, sve iznad toga postaje glomazno i nepratkicno. bar ako govorimo o tome da se taj sistem doslijedno provede za apsolutno svaku odluku.
trenutno imamo manje demokratski sistem, ali mislim da ova tema dobro pokazuje koliko je odluka za koju te nitko nije pitao, u skladu sa zeljama clanova.
ako pogledamo u ne tako davnu proslost, vidjet cemo odluku da se vrate zene u muske lige i odluku da se ubrza napredovanje u slabijim ligama. jednu i drugu odluku je predsjednistvo donijelo nakon sto su sami clanovi to trazili.
evo prikljucio sam se i ja pisanju bez smajlica, to valjda garantira da sam ozbiljan. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Slick
Pridružen/a: 13. 05. 2005. (22:31:42) Postovi: 177 Lokacija: ZagreB
|
Postano: sri svi 07, 2014 3:21 pm Naslov
|
|
Ako je navedena poveznica garancija da je uvažena želja većine Sokazovaca, varaš se.
Vidljivo je samo da se većina aktivnih forumaša odlučila izjasniti za jednu od ponuđenih opcija u anketi. No, ako poistovjetiš anketu na uzorku od 45 članova u odnosu na (cca 24x12x3) prijavljena igrača u aktualnoj sezoni Sokaza, onda je to zanemarivo. Iz razgovora sa igračima po dvoranama u prijateljskom okruženju dotaknemo se i te teme i vjeruj mi postotak nije ni približan anketiranom. Prijedlog je sasvim ok, to što se ja ne slažem s njim je samo moje mišljenje i za to imam svoje razloge.
No, kad smo već nedavno "izglasali" produljenje sezone kako bi pomogli opstanku stolnoteniskih dvorana, evo idealne prilike da pojedina dvorana organizira slično natjecanje u ljetnoj pauzi. Čak nije nužno da su igrači prijavljeni za istu ekipu u Sokazu, neka organiziraju zasebno
natjecanje tog principa uz simbolične upisnine i nagrade pobjednicima.
Vjesnik (Zovko) je organizirao zanimljiv pojedinačni sistem natjecanja uoči ove sezone. To je trajalo ukupno 4 ili 5 tjedana, a u svakom terminu, jednom tjedno, odigrao si 3-4 meča. Umjesto singl turnira, prijavite momčadi sa po 2 igrača uz davis cup sistem natjecanja.
To mi se čini kao win-win-win situacija. Ti igraš, ja ne moram, dvorane pune.
Ukoliko uhvatim vremena i volje možda se i ja odazovem, a onda se pazi  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: sri svi 07, 2014 3:27 pm Naslov
|
|
u sokazu ništa nije obavezno.
nemoraš igrati sve utakmice svoje ekipe ako ne želiš.
nemoraš igrati zimski kup.
nemoraš ići na turnire.
nemoraš kupovati nove gume.
nemoraš ih fenirati ili drkčije tretirat i trošit na lak ili škarice kojima rezuckaš čepiće na gumi.
nemoraš imati pa gotovo ništa osim volje za igru.
pa u čemu je problem ? _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: sri svi 07, 2014 3:27 pm Naslov
|
|
| Slick (napisa): | | Vidljivo je samo da se većina aktivnih forumaša odlučila izjasniti za jednu od ponuđenih opcija u anketi. No, ako poistovjetiš anketu na uzorku od 45 članova u odnosu na (cca 24x12x3) prijavljena igrača u aktualnoj sezoni Sokaza, onda je to zanemarivo. |
nije neki dokaz kako clanstvo razmislja, ali mislim da odnos 4:41 ipak bar na nesto upucuje.
| Citat: | Ukoliko uhvatim vremena i volje možda se i ja odazovem, a onda se pazi  |
nakon zadnjeg susreta, uvijek.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: sri svi 07, 2014 3:32 pm Naslov
|
|
u sokazu ništa nije obavezno.
nemoraš igrati sve utakmice svoje ekipe ako ne želiš.
nemoraš igrati zimski kup.
nemoraš ići na turnire.
nemoraš kupovati nove gume.
nemoraš ih fenirati ili drkčije tretirat i trošit na lak ili škarice kojima rezuckaš čepiće na gumi.
nemoraš imati pa gotovo ništa osim volje za igru.
pa u čemu je problem ?
pa prijedlog ide za tim da se vlasnici dvorana i zainteresirani nađu na istoj valnoj dužini [/quote] _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: sri svi 07, 2014 5:31 pm Naslov
|
|
| Slick (napisa): | Ako je navedena poveznica garancija da je uvažena želja većine Sokazovaca, varaš se.
Vidljivo je samo da se većina aktivnih forumaša odlučila izjasniti za jednu od ponuđenih opcija u anketi. No, ako poistovjetiš anketu na uzorku od 45 članova u odnosu na (cca 24x12x3) prijavljena igrača u aktualnoj sezoni Sokaza, onda je to zanemarivo. |
Zapravo, matematika se ne bi s tobom složila.
Sjeti se kako rade ankete pred izbore, i kako na "zanemarivom" broju pogađaju rezultate do u par postotaka.
Pretpostavimo za tisuću igrača koji su nastupili u proljetnom prvenstvu da je omjer onih koji žele i onih koji ne žele točno pola-pola (gledamo najpovoljniji slučaj po tvoju stranu).
Ako tada iz tog skupa od tisuću izvučeš slučajan uzorak od 45 ljudi, vjerojatnost da će ih 39 ili više biti "za" je 0.00002%
Za 40 i 41 (rezultata "za" u anketi) je u sljedećem manjem redu veličine koji ni ne stane u prikaz (vidi link dolje).
Dakle, vrlo je vjerojatno da nije 500 "za" i 500 "protiv", već prilično više od pola onih "za".
Link za dokaz.
Zanima te hipergeometrijska distribucija uz N=1000, G=500, n=45 i X>=40 npr.
- - -
Gore je, naravno, ključan termin "slučajan uzorak", za koji sam i ja već nekoć prije objasnio zašto ga ne smatram takvim (jer na forumu vise najnabrijaniji na pingač).
Ali morao sam odreagirati na "zanemariv".
(pun post smajlića jer uz matematiku ne moram ispast ozbiljan da bi mi argumentacija dobila na značaju ) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: sri svi 07, 2014 8:10 pm Naslov
|
|
I ti meni onda kažeš da preozbiljno odgovaram... (itd) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iceman
|
Postano: sri svi 07, 2014 8:42 pm Naslov
|
|
evo par smajlica da umanjim ozbiljnost teme
 _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: čet svi 08, 2014 7:15 am Naslov
|
|
tema igrat ljeti ja zabavna.
matematika je dosadna.
iceman smajlići mi nisu popravili dojam . ice moraš se više potrudit. _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iceman
|
Postano: čet svi 08, 2014 12:46 pm Naslov
|
|
haha, a ne kuzim kaj se ljudi tak pjene...
covjek predlozi neku ideju...koja imho opce nije losa...i nigdje ne napise da je obavezna...i sad to nekom smeta...kaj te boli k ak te se ne dotikavlje?
evo, bez smajlica... _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: čet svi 08, 2014 12:54 pm Naslov
|
|
Iskreno, po meni je to zadaća dvorana, nek se trude i nek se bore za sebe.
Ne znam zašto iz dvorana već nisu osmislili i sami nam uletjeli s pamfletima i animiranim gifovima tipa "LJETNI DAVIS CUP NA VELESAJMU / VJESNIKU / PREČKOM / kod mene doma" ili nešto
U krajnjoj liniji, ako se ne žele boriti međusobno, nek se dogovore o organizaciji nečeg masovnijeg, i nekakvoj raspodjeli domaćinstava ako treba.
I tkogod da što smisli, neka javi i SOKAZ će rado objaviti što se i gdje igra preko ljeta.
Po meni je jedino nepotrebno da SOKAZ bude organizator, jer onda to povlači pitanja "obaveznosti" i dal se koga dotikavlje ili ne.
Moje osobno viđenje je da nam nešto obavezno i službeno preko ljeta ne treba, jer dobar dio ljudi sigurno cijeni pauzu i odbija ulaziti u dvoranu na 25+ stupnjeva u hladu.
No ako dvorane potegnu, i nešto takvo zaživi i pokaže se uspješnim, onda se može razmisliti o sljedećem nivou. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
Pale
Pridružen/a: 15. 10. 2010. (13:28:23) Postovi: 2920 Lokacija: Tumarina jazbina "TOZ"
|
Postano: čet svi 08, 2014 1:21 pm Naslov
|
|
I ja se slažem
Neka se dvorane same potrude. Eto neka u dogovoru organiziraju turnire subotom . Svake subote u drgoj dvorani različite jakosne skupine. npr . 6.6. 14. Vjesnik 1~6 razred , Merix 7~13 i Ritmo14 ~23. I tako u krug 3 tjedna. Ak se dobro pokaže ponove to od 15, 8 do ljetnih turnira. Ak je odaziv manji spoje lige ili jednostavno odustanu. Ovakse čovjek pita da im je vjerovatno i ovak dobro pa netrebaju događanja. _________________ Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: čet svi 08, 2014 1:39 pm Naslov
|
|
ib potpuno sesla¾emo oko odgovornosti organizacije u nekim drugim terminima.
i ne zagovaram neku paralelnu ( opet metematika) organizaciju ali nekakva pomoæ bi dobro dosla. _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|