| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
a_marko
Pridružen/a: 12. 11. 2011. (19:28:55) Postovi: 393 Lokacija: Zagreb/Hrv. Kostajnica
|
Postano: sub pro 01, 2012 7:44 pm Naslov
: DHS PG7 |
|
|
Zna li netko nešto o ovom drvu iz prve ruke? Ima tko kakva iskustva?
Svašta se piše po internetu....
Kakvo bi to drvo bilo za nas čokljavce???  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
a_marko
Pridružen/a: 12. 11. 2011. (19:28:55) Postovi: 393 Lokacija: Zagreb/Hrv. Kostajnica
|
Postano: čet pro 13, 2012 9:48 pm Naslov
: |
|
|
Šta nitko ovo nije probao? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Obi-wan
|
Postano: čet lip 26, 2014 10:18 pm Naslov
|
|
Odigrao ja danas prvi put.
Skinuo svoje spore Friendship Super Fx gume sa all drveta i zaljepio ih na PG7. Rezultat je znatno brži, ali još uvijek reket pod kontrolom (spore gume čine svoje). Drška ravna nije baš najsretnija jer je jako kratka - premala čak i za mene koji imam relativno male šake. Drvo mi se čini off- , ali moguće da mi se toi čini zbog guma (kažu ljudi da je bliže off). Nije mi trebalo dugo da se priviknem. Osim poneke lopte koja ide preko stola, sve je odlično. Moguće je izvesti sve udarce uspješno.
Ono što mi se najviše sviđa je spin. Kažu da spin proizvode gume. No, ja sam promjenio samo drvo, gume su ostale iste, a spin reketa se drastično povećao. Bočni spin je puno jači nego kod all drveta, a izveo sam podosta sporih topspin loop udaraca u visokom luku - loptica je po prizemljenju naprosto podivljala. Odličan osjećaj. Moram naravno još testirati, ali za te novce već je sada jasno da ovo treba imati. Jedino ta drška je prekratka, ne znam da li su anatomska ili flared bolje... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
agent_zero
Pridružen/a: 28. 11. 2010. (13:06:04) Postovi: 236 Lokacija: Bliski sjever
|
Postano: pet lip 27, 2014 6:52 pm Naslov
|
|
ako je kratka drška onda je vrlo vjerojatno za penhold, a ne shakehand stil _________________ Kada umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško, teško je drugima. Isto je i kada si glup. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iceman
|
Postano: sub lip 28, 2014 10:23 am Naslov
|
|
@obiwan naravno da drvo itekako utjece na kolicinu spina...cudi me da to do sad nisi skuzio, uz tolka isprobavanja...
i njegova brzina, i dwell time, tvrdoca...sve to utice na kolicinu spina koju u kombinaciji s gumama reket postize...u pravilu to navode u iscrpnijim review-ovima kao visoki luk izbacaja, rijetko tko napise ovo drvo jako hvata rotaciju...
zato sam volio jako igrat sa hinoki drvima...oni imaju tu karakteristiku...
sad sam na btty power defence-u i prestrasno je kak cupa spin... _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Obi-wan
|
Postano: sub lip 28, 2014 4:07 pm Naslov
|
|
Iceman:
Ja sam skužio.
No, konstantno čitam po forumima da spin proizvode isključivo gume.
Ovo navodim upravo zato što ta konstatacija nije točna - malo da istaknem.
Agent Zero:
Nije penhold naravno, već kratka drška. Nije to drastično, ali opet par milimetara kraća od ionako kratkog standarda.
Ja sam inače navikao na flared drške - zadebljanje na kraju drške mi nekako ulijeva sigurnost da reket neće odletjeti. Ovdje uz kratkoću, još nema ni te sigurnosti jer je drška ravna. Vjerovatno se treba samo malo privikunuti, no opet ponavljam, ovo je daleko od meni idealne drške... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
doktor
|
Postano: pon lip 30, 2014 3:26 pm Naslov
|
|
PG7 od svih drva koja sam isprobao, ima najviši kut izbačaja i najbolji osjećaj za spin. Pogotovo za topspin s polu distance. Rekli bi neki da "balonira". Tko je navikao na direktniji izbačaj (niži kut izbačaja. kakav imaju tvrđa / carbonska drva) i želi odigravati čiste udarce, štopati sa stola, drvo mu možda i neće ležati. Ovo drvo ima mekani osjećaj (limba završni furnir) i izvrsnu mjeru vibracija za 7-slojno drvo., te dovoljno brzine. Neki bi rekli "kao petoslojno na steroidima" :-)
Što se tiče ručke i oblika, probao sam i imao i konkavnu FL PG7. Zanimljivo je da je PG7 s FL konkavnom ručkom totalno drugčijeg oblika glave od onog s ST ravnom ručkom. FL ima veću glavu i uži vrat. PG7 s ST ručkom je oblikom kopija Butterfly drva, jako slično TB ALC. Ručka također, kockasta, za nijasnu mesnatija od TB ALC ST ručke,mislim da je čak i jednake dužine.
Što se tiče FL konkavne ručke od DHS proizvođača (a probao sam PG7 i PG12), ona je duža od ST, ali je tanka (stvarno pretanka za moj ukus, a nemam neku veliku šaku). Većini naših igrača bi trebala dodatna grip traka za takvu ručku, osim djeci. Anatomska ručka na PG7 ne postoji.
Čak i osjećaj na FL PG7 je drugačiji, pošto je oblik glave drugačiji i glava veća, ima više vibracija (ali isto je OK). |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Obi-wan
|
Postano: ned srp 06, 2014 8:22 am Naslov
|
|
Počeo sam ovu sezonu sa sporim Donic Appelgren allplay drvetom i sporim Friendship Super FX gumama planski da bih dao bratu i ocu šansu. I upalilo je. Brat se ozbiljno primakao po igri. Svaki dan je bilo poprilično izjednačeno, dobrano sam se mučio.
I onda nisam mogao odoljeti, jer sam equipment junkie pa sam uzeo PG7. Stvari su se već na treću igru drastično promjenile. Kontrolu još uvijek imam, ali spin i brzina su se povećali tako da brat opet nema šanse. PG7 mi je sve više sviđa. Sa sporim gumama stvarno je užitak igrati. Što se kaže, može sve (ja igram sve udarce). Najbolje izgledaju topspin udarci sa visokim lukom. Užitak za udariti i vidjeli.
Sada me naravno kopka šta će biti kada na Applegren drvo zaljepim neke jako brze gume pa ću i to isprobati čim prije. Kombinacija brzog drveta i sporih guma je definitivno dobitna...
Bilo bi dobro ako netko može nešto reći na temu:
Kome treba skupi Spirit kada postoji PG7... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|