| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
alvar_mayor
|
Postano: čet vel 22, 2007 8:38 am Naslov
: održavanje kineskih guma |
|
|
Jel igra netko sa kineskim ljepljivim gumama. Na zeropongu ne preporučuju čišćenje sredstvima na bazi alkohola, već samo vodom.
Ipak, čini mi se da nakon čišćenja vodom guma više nije tako ljepljiva, kao kad se očisti npr. butterfly cleaner-om. a i na gumi ostanu mrljice
od vode.... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bigdedi
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (23:04:55) Postovi: 678 Lokacija: Velika Gorica
|
Postano: čet vel 22, 2007 1:02 pm Naslov
: |
|
|
voda
alkohol
alkohol ima instant efekt da omeksa gumu.... ali nagriza gumu i nakon ucestalog primjenjivanja alkoholnih sredstava za ciscenje guma totalno promijeni karakteristike i mos je uredno bacit jer postanes ovisan o trackanju gume alkoholom da bi ona kako tako funkcionirala....
a voda mi predivno djeluje na friendshipe i tako imam jedan star godinu i po (3 sezone sokaza + 4 treninga tjedno) i jos uvijek dobro vuce.... alkoholnim sredstvom sam cistio bty tackfire koji je otiso za manje od dva mjeseca (ni pola sezozone)...
stvar kod ciscenja nije u sredstvu, nego u samoj rijeci "ciscenje"... ukoliko navlazis gumu i pustis da se osusi onda se i sva prljavstina na gumi, navlazila i osusila (a svejedno alkoholom iil vodom)... nego fino nekakvom krpicom (instant rjesenje: malo proberi krpice za sudje i/ili spuzvice za auto staklo u obliznjem ducanu, i naci ces nest zadovoljavajuce, a mos i uzet neki brand)... kod ciscenja navlazis gumu (bolje vise nego manje) i ravnim cvrstim potezima u istom smjeru OCISTIS gumu suhom spuzvicom tako sto uklanjas vodu i prljavstinu s gume...
cesto vidjam sokazovce da natrackaju gumu necim, taj vrag u krug razmazu spuzvicom i puste da se osusi... imo: to je brainless...
sve u svemu ukoliko si mozes priustiti da cesto mijenjas gumu, trackaj je alkoholom...
uf sto sam se raspisao ...ajd nadam se da ti je ovo pomoglo... netko ce se slozit samnom, netko nece... sportski pozdrav _________________ Juraj Huber, JT 1234 izgubljeni |
|
| [Vrh]
|
|
 |
alvar_mayor
|
Postano: čet vel 22, 2007 3:12 pm Naslov
|
|
hvala bigdedi
upravo sam se nadao takvom detaljnom odgovoru
čini se da sam čisito pogrešnom spužvom (običnom za suđe za 2 kn). Odmah ću testirati još neke.
češće mijenjanje frienshipovih guma (3-6 mjeseci) bi još i mogao priuštiti, ali otkako sam prešao na dhs h3 .....
a i ženi se već diže kosa od pošiljki (naručujem i za frendove).. odnosno ona naručuje jer nemam karticu, tako da sam sad na rubu  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: čet vel 22, 2007 6:58 pm Naslov
|
|
ja natopim pamuk pa njim očistim
pamuk --> <-- reket |
|
| [Vrh]
|
|
 |
masterinsider
Pridružen/a: 24. 09. 2006. (09:24:05) Postovi: 697 Lokacija: oroslavje
|
Postano: čet vel 22, 2007 8:40 pm Naslov
|
|
Ja obrišem u znojnu majcu, mogu reći da poslije toga još bolje lovi.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Free runner
|
Postano: pet vel 23, 2007 7:38 am Naslov
|
|
| mommo (napisa): | Ja obrišem u znojnu majcu, mogu reći da poslije toga još bolje lovi.  |
Da, pogotovo travurina  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
masterinsider
Pridružen/a: 24. 09. 2006. (09:24:05) Postovi: 697 Lokacija: oroslavje
|
Postano: pet vel 23, 2007 9:28 am Naslov
|