| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
zmilko
|
Postano: čet pro 04, 2014 9:23 am Naslov
: zimski kup |
|
|
da li će zimski kup promijeniti način ždrijebanja ?
mišljenja sam da sve ekipe trebaju igrati od prvog kola.
dakle nema nositelj svi u kutiju i kako ždrijeb odredi.
dakle ako se u prvom kolu sastanu ritmo sport i trans tumi pa neka. to je ždrijeb odlučio. _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
https://www.youtube.com/watch?v=WfgVpt01aVI |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: čet pro 04, 2014 10:32 am Naslov
: |
|
|
Ako će se mijenjati ždrijeb, onda je najbolje da se primjeni sustav sličan kako se rade turniri u Prečkom.
Ekipe od npr. 20. do 17. lige i jedan ždrijeb
16-12 drugi
11-7
ili kako se već odredi.
Nikome nije zanimljivo ako se sretnu ekipe iz različitih galaksija. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Brod
Pridružen/a: 13. 05. 2005. (07:14:13) Postovi: 2880 Lokacija: Tumarina Jazbina
|
Postano: čet pro 04, 2014 10:53 am Naslov
|
|
Čekaj,vas dvojica to ozbiljno!
Pa dajte mi molim vas 1 primjer natjecanja bez nositelja,u bilo kojem sportu!
Meni je nekako logično da najjači igraju završnicu,ako je već Zimski Kup cijelog SOKAZ-a,a je,a oni kaj bi igrali finale isključivo na račun sreće izvlačenja iz šešira,nek kupe bingo listić!  _________________ Ako ti je slaba pamet,moraš imat jaku kičmu! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: čet pro 04, 2014 11:09 am Naslov
|
|
Napisao sam da bude slično kao Prečko turniri. Koliko znam, tamo se grupe formiraju s nositeljima.
Ja sam za svako poboljšanje koje će povećati zanimljivost kupa.
Prošle godine smo nakon prvog kola i ekipe iz 16. lige dobili ekipu iz 2. lige. Istina da su dečki bili super i dali su nam da igramo, ali zanimljivost je bila nikakva. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: čet pro 04, 2014 12:35 pm Naslov
|
|
| dok sam jos bio voditelj lige na sastanku se pricalo nesto na tu temu, ako se dobro sjecam zmilkov prijedlog je odmah otpisan a ovo sto dtrnski kaze se razmatralo kao potencijalno dobra ideja. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iceman
|
Postano: čet pro 04, 2014 12:48 pm Naslov
|
|
| dtrnski (napisa): | Napisao sam da bude slično kao Prečko turniri. Koliko znam, tamo se grupe formiraju s nositeljima.
Ja sam za svako poboljšanje koje će povećati zanimljivost kupa.
Prošle godine smo nakon prvog kola i ekipe iz 16. lige dobili ekipu iz 2. lige. Istina da su dečki bili super i dali su nam da igramo, ali zanimljivost je bila nikakva. |
poanta i draz Zimskog kupa i je to igranje momcadi razlicitih liga...
svake godine se desi par takvih "iznenadjenja" di neka uvjetno slabija ekipa dobi neku iz jace lige, mislim da nema veceg gusta...ja se sjecam kad sam jos bio zelen u sokazu, neznam koja liga smo bili, da smo dobili Kibauchovu ekipu koja je tada igrala prvu ligu...nema veceg gusta...
najjace ekipe zato i upadaju pred kraj, da decki iz zadnje lige ne bi morali bas igrat sa ovima iz prve...
sadasnji format se mozda moze poboljsat, ali IMO ni jedan od ova dva ponudjena prijedloga nije poboljsanje... _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: čet pro 04, 2014 1:17 pm Naslov
|
|
Slažem se da je to glavna fora, ali moje mišljenje je da bi bilo zanimljivo da prva dva kruga budu "dirigirana" odnosno da ždrijebanje bude iz različitih "šešira".
Primjer:
4 ekipe iz slabijeg šešira i 4 ekipe iz jačeg šešira.
Prva dva kruga su relativno ravnopravna i nakon toga hrkljuš.
Ne znam jel' takvo što uopće izvedivo?  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: čet pro 04, 2014 2:57 pm Naslov
|
|
Puno toga ovisi o prijavljenim ekipama.
Bilo kakva kombinatorika dovodi do izvlačenja svako malo, preslagivanja i komplikacija koje nisu prative tjekom cijelog kupa.
Mislim da je praktično neizvedivo jer će bit kuršlus.
Npr. podjela na 4 lige po grani ždrijeba (20-17, 16-13, 12-9, 8-5)
po grani 56 potencijalnih ekipa. Ždrijeb 64-tina x 4 = 256 mečeva
u ostale 4 lige ostaje potencijalinih 56 ekipa sudionika.
Prvi dio bi se trebao svesti na 64 ekipe.
Dakle prvo kolo ostaje 32 ekipe x 4
drugo kolo ostaje 16 ekipa x 4
treće kolo se uključuju ekipe iz prve 4 lige
četvrto kolo opet igra 128 ekipa
peto 64
šesto 32
sedmo 16
osmo 8
deveto 4
deseto finale. Dakle 10 tjedana, odnosno 2 i pol mjeseca. Nije nam baš pauza zimska dovoljno duga za to. I da je sve idealno.
Problematika nastaje sa odustancima. Neke grupe možda budu imale manje od 33 ekipe pa se počinje sa skraćenim ždrijebom.
od ove 4 najjače lige možda se uključi samo 32 ekipe pa i tu imamo skraćeno.
A možda i ne.
Puno praznog hoda.
A u objedinjenom ždrijebu gdje prva dva kruga budu delegirana, ovisno o podjeli opet imamo ekipe koje bi s pravom mogle biti nezadovoljne jer ih se trpa u ždrijeb sa puno jačim ekipama a mogla im je dopasti neka slabija i da odu dalje.
Meni je to komplicirano.
Ne vidim načina da se zimski kup učini interesantnijim, na žalost _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: čet pro 04, 2014 3:17 pm Naslov
|
|
| Citat: |
A u objedinjenom ždrijebu gdje prva dva kruga budu delegirana, ovisno o podjeli opet imamo ekipe koje bi s pravom mogle biti nezadovoljne jer ih se trpa u ždrijeb sa puno jačim ekipama a mogla im je dopasti neka slabija i da odu dalje.
|
ako sam dobro shvatio pojam ždrijeb je isto kao i pojam klađenje,loto,sreća ili nesreća.
dakle ždrijeb je spojio dva protivnika i to je to.
zašto nebi ekipa iz 5-te lige imala sreću da do finala prođe kao od šale.
sreća, da -a zašto ne! _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: čet pro 04, 2014 4:19 pm Naslov
|
|
osim toga pitanje je zašto delegirati,određivat ko će s kim igrati.
po toj logici prvi i drugi mogu odmah odigrati finale zimskog kupa, a mi ostali idemo igrat zimski kup prema ždrijebu sve ekipe iz iste hrpe pa kako bude. _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iceman
|
Postano: pet pro 05, 2014 2:44 pm Naslov
|
|
joj zvonko, ponekad stvarno neznam dal trolas il si ozbiljan
ajmo da iduci grand slam bude na srecu, bez nosioca, sigurno zelim da se nadal i djokovic nadju odma u prvom krugu, a da 167i 222gi igraju finale...super zanimljivo  _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Spin
Pridružen/a: 02. 10. 2009. (14:56:03) Postovi: 572 Lokacija: Novi Zagreb
|
Postano: pet pro 05, 2014 4:30 pm Naslov
|
|
Zimski kup bi se mogao podijeliti na dva dijela.
1.-10. i 11.-20. liga.
Pa onda finalisti dijelova igraju završnicu.
Za dvije najspremnije ekipe iz 11+ lige bi ti susreti još i imali smisla i nekog poticaja ..
Naravno da takav sistem ne bi bio full pravedan da se sve ekipe poredaju po snazi, ali bi bio show.
Više ljudi bi u njemu uživalo.
Btw. mi ćemo ovaj ZK propustiti, .., osobno mi nije prenapeto skupljati loptice za nekim  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: pet pro 05, 2014 5:09 pm Naslov
|
|
Naravno da trolam.a kaj bum drugo kad je sve isto svake godine.ali ovo je istina.
stvarno steta da se djokovic i nadal ili neko iz top ten nadju u prvom kolu.jer tko bi poslije toga placao skupe ulaznice.
a jasno nema smisla ni u sokaz-u to napravit jer isto tako ostat ce neprodane ulaznice.
bas me zanima broj gledatelja utakmica zimskog kupa. sigurno negdje postoji takav podatak ? _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iceman
|
Postano: sub pro 06, 2014 1:16 am Naslov
|
|
sigurno da ima...mislim da ti je najbolje da upregnes malo tog vremena kojeg ocito imas na pretek, da to malo istrazis
 _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: sub pro 06, 2014 8:36 am Naslov
|
|
Hvala na prijedlogu,savjetu ili kako god.
Počinjem istraživat u nadi da ću dugo poživjet od ovog zimskog kupa.
Po mom planu promatranje će trajati 11 godina.S nekoliko volontera pokušat ću pokrit što više utakmica.
Obrada podataka mogla bi potrajati par minuta te će isti ažurno biti objavljeni.
Sa štovanjem ZM. _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
|
| [Vrh]
|
|
 |
sux
Pridružen/a: 09. 10. 2009. (13:53:39) Postovi: 174 Lokacija: Zagreb
|
Postano: sub pro 06, 2014 8:39 am Naslov
|
|
Mislim da zmilko želi reć da nije u redu da recimo ja u 3.ligi odigram 4 kola ziskog kupa i skupim nesto bodova,dok on kao prvoligaš može naletit na dobru ekipu i odmah ispast!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: sub pro 06, 2014 10:17 am Naslov
|
|
Izmedu ostalog je i to razlog. U ovom nasem pravednom drustvu to je prava nepravda. _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iceman
|
Postano: sub pro 06, 2014 9:07 pm Naslov
|
|
di nam je popcorn smajlic? _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
|
| [Vrh]
|
|
 |