NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Joola gume, drvo...

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Guga

PostPostano: sub kol 08, 2015 8:33 pm    Naslov : Joola gume, drvo... Citirajte i odgovorite

Ležim na terasi i gledam u more, a usput svako malo pogledam dali se netko odvažio napisati koju riječ...bilo koju riječ...o bilo čemu...

Ali šipak Mad
Veselije je, i ima više zbivanja i rasprava na obližnjem, lokalnom groblju nego
tu na forumu.Kao da svi nešto čekaju, samo ne znam šta, možda bilten Confused
Uglavnom, daleko su i turniri u Prečkom, i bilten, i sezona Crying
Da postavim ja par pitanja, možda se netko udostoji utipkati koju riječ jer danas
svi imate pametne mobitele (i ja sada na njemu tipkam), pa vam ne trebaju kompjuteri da bi ušli u raspravu.
Dakle, Joola oprema...drvo, gume.
Kakva su vaša mišljenja o kvaliteti opreme ?
Zatim mišljenja o točno navedenim modelima ?
To su njihovi najjači modeli guma, a i drvo je u gornjem dijelu.
Cijene su stvarno prihvatljive i kada ih usporedim sa cijenama vani, vidim da su i cijene Joola proizvoda u istom rangu kao i kod drugih proizvođača.
Naravno, govorimo o istim kategorijama, znači najbolje i najskuplje gume koje radi Joola u usporedbi s Tibharom, Xiomom, Butterflyem i drugima.
Vani podjednako košta Joola Maxxx 500, Tibhar Evolution,
Xiom Sigma, Butterfly Tenergy...kažem podjednako,
da me ne lovite baš za svako slovo.
Kod nas su cijene svakog proizvođača više ili manje ipak prilagođene za naše tržište, odnosno za našu, jadnu kupovnu (ne)moć.
Nikada nisam do sada igrao s proizvodima navedenog proizvođača, ali planiram
čim se za desetak dana vratim u Zagreb uzeti :

drvo - Joola Flame Fast
http://www.tabletennisdb.com/blade/joola-flame-fast.html
+
gumu - Joola Maxxx 500, max debljinu, crnu
http://www.tabletennisdb.com/rubber/joola-maxxx-500.html
+
gumu - Joola Rhyzm, max debljinu, crvenu
http://www.tabletennisdb.com/rubber/joola-rhyzm.html

Šta mislite i dali imate kakva iskustva o ovom drvu ili ovim gumama?
Ima tu i još jedna stvar, a to je popularnost i potražnja za proizvodima određenog proizvođača u svjetskim razmjerima.
Sigurno da je Tenergy najpopularnija i najbolja guma u svjetskim razmjerima, ali je i opće poznato da postoji jako puno kopija pa sad ti vidi...
Dali smo svi baš stručnjaci da sa sigurnošću možemo tvrditi šta je original, a šta je kopija??? Osim toga, iz prve ruke sam čuo priče jednog igrača iz jake lige Sokaza koji tvrdi da gume koje su nam dostupne za kupovinu na ovim prostorima i iste takve kupljene u dučanu u Njemačkoj imaju sličnosti kao Stanio i Olio Very Happy
iliti kao Vrapčić i.....Kondor Laughing
Kada je probao igrati protiv jednog solidnog rekreativca vani (inozemstvu),
nakon 15-tak minuta se osječao kao kvalitetni, par godina odležani kolut "Švajcarskog sira s rupicama" Beljenje
Tako ga je izbušio Skace i takve su rotacije dolazile s protivničke strane.
Kada ga je zamolio da pogleda taj "vanzemaljski reket" naš siroti kolega Sokazovac je vidio da su to potpuno iste gume kakve je i on sam ponosno kupio prije mjesec dana u Lijepoj našoj i naljepio na svoje drvo, čak su imale i isti natpis haha, ali rotacije koje je on mogao s njima prozvesti u odnosu na ove, čudotvorne, kupljene u običnoj trgovini u Koningštrase ulici su bile kao da usporedite brzinu vrtnje vrtuljka u lunaparku i recimo štapnog mixera...
Naravno da mu je, jadnom, trebalo par dana da shvati novonastalu situaciju i rotacije, ali ipak se, navodno, priviknuo Zubo
Kolega Sokazovac će se sam prepoznati Thumbs up
Dakle šta hoču reći ? Čekajte malo da se sjetim, zaboravio sam Laughing Laughing Laughing
E da, hoču reći da mi, pošto spadamo u elitne dijelove Europe vjerojatno
(kao i 99% preostalih proizvoda svih ostalih vrsta, ne samo stolnoteniskih)
dobijamo samo provjerene proizvode, prve kvalitativne kategorije Thumbs up
Nekak si mislim da recimo Joola nije baš tak interesantna za izradu puno kopija
i da nemaju prozvode za Gigant i Banana kupce, iako je to možda opet samo moja
lagana zabluda.
Ipak ću vjerojatno probati navedene proizvode, pa "će da vidimo" Cheer
Pošto nisam na takvom visokom stupnju igračkog znanja valja neću morati
posegnuti za onom našom, starom, narodnom da :
"ćora... ku... i dlaka smeta" Very Happy
Neka, fino se vi meni kupajte, i dajte napišite nešto da imam šta pročitati.
Ne da mi se stalno čitati samo o Dinamu i Maminju (kaj se sporta tiče) jer nakon one utakmice prije par dana i onih 3-3 imam čudna mišljenja o nogometu...
trnac

PostPostano: ned kol 09, 2015 12:28 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Joola "maneken" Thumbs up
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Guga

PostPostano: ned kol 09, 2015 2:48 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Nevjerojatno, netko je odgovorio, pa makar i jednu riječ Eeeek!
Ovako se sigurno osječao i Robinson Crusoe kada je konačno ugledao brod
(i ja sam na otoku, doduše kraj Vodica, a ne u sjevernom Pacifiku),
ili bi bilo točnije da sam ja Petko Laughing (kada sam već Petreković) Thumbs up
Još uvijek nisam dobio niti jedno konkretno mišljenje o Joola opremi i točno ovim gumama i drvu.
Zar je moguče da baš nitko ne igra s Joolom ?

Zadnja promjena: Guga; ned kol 09, 2015 5:42 pm; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
trnac

PostPostano: ned kol 09, 2015 3:19 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Pusti Joolu, vidiš da je nitko ne šljivi 2% Zubo

Jesi li na otok došao Tijatom ili Larom?
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Pale

PostPostano: ned kol 09, 2015 3:25 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Moje mišljenje je da igraš s onim kaj ti odgovara za igru.
Pusti priče o kopijama i originalima. Ak se nađeš u Joolinim proizvodima (drvo i gume) igraj sa njima. Kad probaš dotičnu kombinaciju bil buš puuuuno pametniji. A ak ti slučajno nebu pasale bar nisi puno para pljunul u bunar Thumbs up

Inače fakat neznam puno ljudi kaj igra s joolom u stvari ti buš mi prvi ROFL

A kaj je sa USA om. (ono kaj si pričal), još čekaš il si odustal???

Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Izra

PostPostano: ned kol 09, 2015 5:20 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

jel kolega sokazovac siguran da je povecanje rotacije dolazilo od guma a ne od ruke? jel siguran da protivnik nije gume tunirao?

joola koliko znam ne ulaze puno u razvoj drva pa im vrijede samo neki klasici, a gume su starije ili novije serije iz ESN-a, samo treba izguglati za svaku posebno i vidjeti kojoj je gumi od ostalih proizvodjaca (xiom, tibhar, donic, andro...) slicna. cijene ne bi trebale puno odstupati.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Guga

PostPostano: ned kol 09, 2015 7:10 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

dtrnski (napisa):
Pusti Joolu, vidiš da je nitko ne šljivi 2% Zubo
Jesi li na otok došao Tijatom ili Larom?

S Tijatom naravno, Lara je prenestabilna za moju kilažu Zubo
a_marko

PostPostano: ned kol 09, 2015 7:36 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ma bas pratim nesto ovaj forum stalno, a ni glasa od Vjeverka! Šta se događa s tim čovjekom? Nije se valjda bacio u trening da u 4. ligi zgrabi prvo mjesto.... Eeeek!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Guga

PostPostano: ned kol 09, 2015 7:41 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Izra (napisa):
jel kolega sokazovac siguran da je povecanje rotacije dolazilo od guma a ne od ruke?
Gume su starije ili novije serije iz ESN-a, samo treba izguglati za svaku posebno i vidjeti kojoj je gumi od ostalih proizvodjaca (xiom, tibhar, donic, andro...) slicna

Tvrdi da gume nisu tunirane, ali tko će ga znati...
Ovo je već nešto konkretnije, hvala Zl-Izra Evil
Vidim da ne izdaju puno modela drva, ali kaj se tiče ove 2 serije (Flame i Wing)
ne znam dali si upoznat s tim, ali te dvije serije osim naravno različitih sastava
razno-raznih egzotičnih vrsta drva (hinoki, kiri, koto, ayous i tako dalje, kao i kod svih ostalih proizvođača) imaju taj jedan interesantan dodatak - krila (wing).
Ak si skužil ova 2 mala eliptična dijela na slici, odmah na vrhu drške.Znaći, slojevi drva (5 ili 7, ovisi o modelu) su u dnu malo drukčije izrezani i u taj dio se stavlja taj umetak u obliku krila.Ne znam koliki utjecaj imaju na igračke karakteristike, ali me baš interesira.
Kaj se guma tiče, i ja mislim da je sve to slično, od istog proizvođača (Esn),
samo stavljaju svoj logo.Ali činjenica je da su nešto jeftinije od Tibhara, Xioma
(Leptirić da ne spominjemo i njegove Tenergye Mad ) i ako još odbijem i neki popust onda je to dosta primamljivo.
To što nitko ne igra s Joola gumama u jačim ligama me ipak čudi, ali vjerojatno to dosta ovisi i o zastupniku kod nas, o reklami, pa pomodarstvu i tako dalje...

Zadnja promjena: Guga; pon kol 10, 2015 9:32 am; ukupno mijenjano 4 put/a.
[Vrh]
Guga

PostPostano: ned kol 09, 2015 7:46 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

a_marko (napisa):
Ma bas pratim nesto ovaj forum stalno, a ni glasa od Vjeverka! Šta se događa s tim čovjekom? Nije se valjda bacio u trening da u 4. ligi zgrabi prvo mjesto.... Eeeek!

Ne znam, nije mi baš jasan.
Zvao sam ga par puta na pingič dok sam bio u Zagrebu, ali sam dobil "košaricu"
Izgleda da mu više nisam u uskom krugu prijatelja Crying
Mislim da nema neke prevelike i nerealne ambicije kaj se tiče 4 ljige, ali tko zna, možda se u njemu probudi inat pa upotrijebi svu svoju lukavštinu za sezonu života
Cheer Cheer Cheer Beljenje Beljenje Beljenje
Guga

PostPostano: pon kol 10, 2015 9:42 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ikota (napisa):
A kaj je sa USA om.(ono kaj si pričal), još čekaš il si odustal???

Nisam odustal, ali se to čekanje na moj red za izradu drva odužilo jako, jako dugo.Predugo da bi drvo stiglo (dali će ikada stići Pojma nemam ) na vrijeme da se malo priviknem za sezonu jesen 2015. ljiga 8 nos ti posran...
Ipak 8 ljiga više nije bezazlena da bi mogao u njoj isprobavati rekete, nego će trebati igrati jako ozbiljno da ne bi bilo neugodnih iznenađenja Very Happy
55

PostPostano: pon kol 10, 2015 3:14 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Znam par igrača koji koriste JOOLA Energy X-tra, igrao sam i ja s njom dvije sezone i guma je odlična za one kojima odgovara. Klanja se
Tensor guma, vrlo mekana i osječajna, odlična za spin i blok, ponekad sam bio dojma da joj malo fali brzine... Sad , dosta je jeftinija od Tenergyja, manje je i dobra (puno je mekša) i puno brže se troši. Toliko znam o JOOLA gumama. Cheer
[Vrh]
Guga

PostPostano: pon kol 10, 2015 8:26 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

I moj suigrač Jakić igra s tim istim gumama.Relativno su nove, nemaju još ni 20 godina starosti Confused
Pošto ih jako temeljito čisti i održava (reket ljubomorno čuva u najlon vrečici u pretincu ispred suvozača, u svom autu) i nikada, baš nikada se ne odvaja od njega (čisti profesionalac)......pogotovo nakon kaj mi je prije 3 mjeseca došel na takoreći odlučujuću tekmu protiv Riz-a bez reketa jer ga je - zaboravil doma.....sada su to ustvari nekakve "tvorevine" između beksajda i antispina s mnogim tragovima po rubu kao da su ih izgrizli podivljali, pregladnjeli miševi.
To smo naravno i Rakić, a pogotovo ja popratili s ogromnim simpatijama i puno odobravanja
Laughing Mad Eeeek! Confused Zubo
Ma gume nisu uopće loše, samo istina je da im fali snage.No dobro, ovi modeli koje ću ja vjerojatno uzeti su ipak Joolini top modeli guma s kojima oni idu na tržište protiv Tenergya, Evolutiona....
Takva im je i cijena, a nadam se i kvaliteta.
Sjetio sam se da i Modni Mačak Istočne Europe - Pacola (ekipa Play Off) igra s takvim istim gumama Thumbs up
pa ako može Mačak......

Zadnja promjena: Guga; sri kol 12, 2015 4:32 pm; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Izra

PostPostano: pon kol 10, 2015 10:20 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

energy xtra mislim da spadaju u ranije generacije tensora sto bi znacilo da imaju jako kratak vijek trajanja. meni su ti rani tensori sinonim za (pre)mekane gume. to sto su mekane nije problem onom tko voli taj tip guma, ali to sto su kratkog vijeka znaci da su dugorocno gledano skuplje nego neke druge.

sto se krilca na drvu tice, nista ja to ne vjerujem sta proizvodjaci pricaju, samo review-ovi.
[Vrh]
srale7

PostPostano: uto kol 11, 2015 5:43 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Jola je kao brand nista posebno, slobodno bi rekao da danas zivi na straoj slavi.

Gume su kasika ESN, kao i svi ostali, nista spektakularno, drva, srednja zalost, osim par evergreena, meni jedino drvo koje je zapelo za oko i koje nesto vrijedi je Joola Rossi emotion. Po karakteristikama jako sličan BTY ALC drvima.

[Vrh]
Guga

PostPostano: uto kol 11, 2015 11:12 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Vidiš, baš između ovog drva i Joola Flame Fast sam se i ja dvoumio.
Kaj se karakteristika tiče, skoro da su iste, jedino je Joola Flame Fast noviji model i modernije izgleda, nijansu je brže i ima nijansu bolju kontrolu, a ima i ta krila (Joola patent).Ono kaj je odlučujuče je normalno, cijena.
Kaj je najinteresantnije Rosskoph Emotion je vani i na netu jeftiniji od Joola Flame Fast, a kod nas je baš obrnuto???
Tako da će to vjerojatno odlučiti.Kaj se guma tiče zadnjih par dana sam pročitao jako puno testova i gumu Joola Rhyzm jako hvale i puno se s njom igra vani tako da nju sigurno uzimam, a za Joola Maxxx 500 su mišljenja podjeljena (više ih je za nego protiv), ali ću vjerojatno uzeti i nju.Nekak si mislim da probam jednom uzeti i drvo i gume od istog proizvođača.Znam da ovo što ću reći "ne drži vodu", ali logično bi bilo da proizvođač napravi gume koje najbolje odgovaraju i drvetu koje proizvodi zar ne?

Zadnja promjena: Guga; sri kol 12, 2015 7:54 pm; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Izra

PostPostano: sri kol 12, 2015 9:18 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

ne. Smile proizvodnja drva je delikatan proces jer ukljucuje testiranje do besvjesti. pokusati jos prilagoditi drvo na tocno odredjenu marku guma bi znacilo dodatno zakomplicirati cijelu stvar, a i pitanje je koliko bi bilo moguce obzirom da se cesto dva modela istog proizvodjaca razlikuju vise nego dvije gume razlicitih proizvodjaca.

s druge strane pokusati napraviti gume koje odgovaraju nekom drvu znaci jako ograniciti moguci prihod.
[Vrh]
Guga

PostPostano: sri kol 12, 2015 9:49 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Pa rekao sam da "ne drži vodu" Laughing
Ako kupim navedeni reket bum ti ga donesel na probu da kažeš svoje dojmove Zubo
Stane

PostPostano: pet kol 14, 2015 9:39 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

sve mi je jasno
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Vremenska zona: GMT + 01:00.